Eğitim Bilgileri
1995 - 1999
1995 - 1999Doktora
University of Reading, Food Science, Birleşik Krallık
Yaptığı Tezler
1999
1999Doktora
Thermal Transitions in Wheat Gluten
University Of Reading, Biosciences, Food Science
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2009 - Devam Ediyor
2009 - Devam EdiyorProf. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2008 - 2009
2008 - 2009Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2003 - 2006
2003 - 2006Doç. Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda
1991 - 2003
1991 - 2003Araştırma Görevlisi
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda
Yönetilen Tezler
2011
2011Yüksek Lisans
Pandispanya Kek Kalitesi Üzerine Yabani Meyvelerin Fonksiyonel Etkileri
HAYTA M.
B.UÇAR(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Glutensiz ekmeklerde ekşi hamur kullanımının kaliteye etkileri
HAYTA M.
G.ÖZUĞUR(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Farklı Tahıl Unları İlavesi İle Elde Edilen Fırınlanmış Buğday Cipsinin Kalite Niteliklerinin İyileştirilmesi
HAYTA M.
A.GÖNCÜ(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (55)
SCI-E, SSCI, AHCI (44)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (45)
ESCI (1)
Scopus (46)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. The effect of ultrasound amplitude and black cumin seed oil nanoemulsion on edible film properties produced from orange peel pectin
İŞÇİMEN E. M., HAYTA M.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.19, sa.7, ss.4561-4575, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Preparation of oil-in-water emulsions stabilized by faba bean protein-grape leaf polyphenol conjugates: pH-, salt-, heat-, and freeze-thaw-stability
Dursun Çapar T., İşçimen E. M., Mcclements D. J., Yalçın H., Hayta M.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.104, sa.11, ss.6483-6493, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Optimization of ultrasound-assisted extraction of protein from the byproduct of the hazelnut oil industry using reverse micelles
İşçimen E. M., Hayta M.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES , cilt.42, sa.4, ss.1202-1213, 2024 (ESCI, Scopus)
2024
20244. Fabrication of Legume Protein Isolate-Polyvinyl Alcohol Nanofibers Incorporated with Ferulic Acid
İŞÇİMEN E. M., HAYTA M.
FOOD BIOPHYSICS
, cilt.19, sa.2, ss.347-359, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. Optimization of ultrasound-assisted aqueous two-phase system (ATPS) of phenolics from apple pulp and peel
İŞÇİMEN E. M., Berktas S., ÇAM M., HAYTA M.
PREPARATIVE BIOCHEMISTRY & BIOTECHNOLOGY
, cilt.53, sa.2, ss.207-214, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Microwave-Assisted Extraction of Phenolic Components in Olive Leaves and its Kinetics, and Antioxidant Properties of Extracts Zeytin Yapraklarından Fenolik Bileşenlerin Mikrodalga Destekli Ekstraksiyonu ve Kinetiği ile Ekstraktların Antioksidan Özellikleri
İŞÇİMEN E. M., HAYTA M.
Akademik Gida
, cilt.21, sa.3, ss.233-242, 2023 (Scopus, TRDizin)
2022
20227. Effect of ultrasound pretreatment on the functional and antioxidant properties of fermented and germinated Lupin protein isolates grafted with glucose
İşçimen E. M., Hayta M.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.102, sa.2, ss.550-556, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20218. Microwave-assisted aqueous two-phase system based extraction of phenolics from pulses: Antioxidant properties, characterization and encapsulation
İşçimen E. M., Hayta M.
Industrial Crops and Products
, cilt.173, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Asma Yaprağından Antioksidan Bileşiklerin Mikrodalga Destekli Ekstraksiyonunun Optimizasyonu
İşçimen E. M., Hayta M.
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.36, sa.1, ss.1-12, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202110. Antioxidant and antihypertensive protein hydrolysates from rice bran: optimization of microwave assisted extraction
Hayta M., Benli B., İşçimen E. M., Kaya A.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.3, ss.2904-2914, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202011. Rheology and microstructure of galactomannan–xanthan gum systems at different pH values
HAYTA M., DOĞAN M., ASLAN TÜRKER D.
Journal of Food Process Engineering
, cilt.43, sa.12, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202012. Optimization of antihypertensive and antioxidant hydrolysate extraction from rice bran proteins using ultrasound assisted enzymatic hydrolysis
HAYTA M., Benli B., İŞÇİMEN E. M., KAYA A.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.14, ss.2578-2589, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201913. Physicochemical, textural and microbiological properties of optimised wheat bread formulations as affected by differently fermented sourdough
HAYTA M., Ertop M. H.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.11, sa.3, ss.283-293, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201814. Antidiabetic, Antihypertensive and Antioxidant Properties of Grapevine Leaf Extracts Obtained by Ultrasound, Microwave Assisted, and Classical Solvent Extraction
Hayta M., İşçimen E. M.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.60, ss.79-85, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201815. Optimization of the Level of Chickpea Sourdough and Baking Powder in Cake Formulation by Response Surface Methodology: Effects on Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties
Ertop M. H., HAYTA M.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH
, cilt.24, sa.4, ss.697-706, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201816. Rye and oat flour enriched baked wheat chips: bioactive and textural properties
Goncu A., HAYTA M.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.10, sa.1, ss.35-40, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201817. Evaluation of microtextural properties of sourdough wheat bread obtained from optimized formulation using scanning electron microscopy and image analysis during shelf life
HAYTA M., Ertop M. H.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.55, sa.1, ss.1-9, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201818. Optimisation of ultrasound assisted extraction of rice bran proteins: effects on antioxidant and antiproliferative properties
İŞÇİMEN E. M., HAYTA M.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.10, sa.2, ss.165-174, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201719. Production of deep-fried corn chips using stale bread powder: Effect of frying time, temperature and concentration
Yuksel F., Karaman S., GURBUZ M., HAYTA M., YALÇIN H., DOĞAN M., et al.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.83, ss.235-242, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201720. Optimisation of sourdough bread incorporation into wheat bread by response surface methodology: Bioactive and nutritional properties
HAYTA M., Ertop M. H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.52, sa.8, ss.1828-1835, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201721. Optimization of ultrasound-assisted antioxidant compounds extraction from germinated chickpea using response surface methodology
Hayta M., İşçimen E. M.
LWT - Food Science and Technology
, cilt.77, ss.208-216, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201622. The effect of sourdough fermentation on bread bioactive compounds and their bioavailability
HENDEK ERTOP M., HAYTA M.
Gıda , 2016 (TRDizin)
2016
201623. Nohut Protein Hidrolizatlarinin Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim (Ade) Inhibitör Aktivitesi Üzerine Ultrason, Mikrodalga, Fermantasyon Ve Pişirmenin Etkileri
OTAĞ F. B., HAYTA M.
GIDA , cilt.41, sa.1, ss.9-14, 2016 (TRDizin)
2016
201624. Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace
Seker I. T., Ertop M. H., HAYTA M.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.8, sa.2, ss.261-266, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201525. Effect of sourdough addition on rice based gluten-free formulation: rheological properties of dough and bread quality
Ucok G., HAYTA M.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.7, sa.5, ss.643-649, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201426. Effect of Grape (Vitis ViniferaL.) Pomace on the Quality, Total Phenolic Content and Anti-Radical Activity of Bread
HAYTA M., Ozugur G., Etgu H., Seker I. T.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.3, ss.980-986, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201427. Bioactive and Physicochemical Properties of Persimmon as Affected by Drying Methods
KARAMAN S., TOKER Ö. S., CAM M., HAYTA M., DOĞAN M., KAYACIER A.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.32, sa.3, ss.258-267, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201328. Gıdalarda biyoaktif peptit oluşumu ve aktivitesi üzerine ısıl işlem ve fermantasyonun etkileri
Otağ F. B., HAYTA M.
GIDA , cilt.38, ss.307-314, 2013 (TRDizin)
2012
201229. Kek Kalitesinin ve Raf Ömrünün İyileştirilmesi
UÇAR B., HAYTA M.
GIDA , cilt.37, sa.6, ss.355-362, 2012 (TRDizin)
2012
201230. Alteration in Alpha-tocopherol, Some Minerals and Fatty Acid Contents of the Wheat Through Sprouting", Chemistry of Natural Compounds
ÖZTÜRK İ., Sağdıç O., HAYTA M., YETİM H.
CHEMISTRY OF NATURAL COMPOUNDS , cilt.47, sa.6, ss.476-479, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201231. ALTERATION IN alpha-TOCOPHEROL, SOME MINERALS, AND FATTY ACID CONTENTS OF WHEAT THROUGH SPROUTING
ÖZTÜRK I., Sagdic O., HAYTA M., Yetim H.
CHEMISTRY OF NATURAL COMPOUNDS
, cilt.47, sa.6, ss.876-879, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201232. Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesinin iyileştirilmesinde formül bileşenlerinin etkileri
Ertop M. H., Etgü H., HAYTA M.
GIDA , cilt.37, ss.55-62, 2012 (TRDizin)
2011
201133. Effect of Gamma-Irradiation on Some Chemical Characteristics and Volatile Content of Linseed
YALÇIN H., Ozturk I., HAYTA M., Sağdıç O., Gumus T.
JOURNAL OF MEDICINAL FOOD
, cilt.14, sa.10, ss.1223-1228, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201034. EFFECT OF SOY FLOUR, RICE FLOUR AND SEMOLINA SUPPLEMENTATION ON THE TEXTURAL AND SENSORY PROPERTIES OF DOUGH AND A DEEP-FRIED PRODUCT
Alpaslan M., HAYTA M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.34, ss.490-500, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201035. Yenilebilir Bitki ve Tohum Filizlerinin Fonksiyonel Özellikleri
YETİM H., ÖZTÜRK İ., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O., HAYTA M.
Gıda Dergisi , cilt.35, sa.3, ss.205-210, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
200936. The effect of apricot kernel flour incorporation on the physicochemical and sensory properties of noodle
Eyidemir E., HAYTA M.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.8, sa.1, ss.85-90, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200837. Effect of varieties and years on seed composition of sesame (Sesamum indicum L.) grown in semi-arid area
BOYDAK E., KARABULUT I., ALPASLAN M., Hayta M., KARAASLAN D.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.20, sa.5, ss.3907-3912, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200738. Effect of soymilk substitution on the rheological and sensory properties of salep, a traditional Turkish milk beverage
ALPASLAN M., HAYTA M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES , cilt.10, ss.413-420, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200739. Effect of soymilk substitution on the rheological and sensory properties of salep (Traditional turkish milk beverage)
Alpaslan M., Hayta M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.10, sa.3, ss.413-420, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200640. The effects of flaxseed, soy and corn flours on the textural and sensory properties of a bakery product
ALPASLAN M., HAYTA M.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.29, sa.6, ss.617-627, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200641. Apricot kernel: Physical and chemical properties
ALPASLAN M., HAYTA M.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.83, sa.5, ss.469-471, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200542. Dynamic rheological behavior of wheat glutens during heating
HAYTA M., SCHOFIELD J. D.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.85, sa.12, ss.1992-1998, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200443. Heat and additive induced biochemical transitions in gluten from good and poor breadmaking quality wheats
HAYTA M., SCHOFIELD J. D.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.40, sa.3, ss.245-256, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200344. Physicochemical and sensory properties of soymilk-incorporated bulgur
HAYTA M., ALPASLAN M., Cakmaklı U.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.68, sa.9, ss.2800-2803, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200245. Bulgur quality as affected by drying methods
HAYTA M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.67, sa.6, ss.2241-2244, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200246. Rheological and sensory properties of pekmez (grape molasses)/tahin (sesame paste) blends
Alpaslan M., HAYTA M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.54, sa.1, ss.89-93, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200247. Seed composition of Soybeans grown in the Harran region of Turkey as affected by row spacing and irrigation
Boydak E., Alpaslan M., Hayta M., Gercek S., Simsek M. M.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.50, sa.16, ss.4718-4720, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200248. Hydration properties, soymilk and okara yield of soybean affected by agronomic factors
ALPASLAN M., HAYTA M.
NAHRUNG-FOOD
, cilt.46, sa.3, ss.141-143, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200249. Effect of drying methods on functional properties of tarhana: A wheat flour-yogurt mixture
HAYTA M., Alpaslan M., Baysar A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.67, sa.2, ss.740-744, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200250. Unlu mamüllerde proteaz, pentozanaz ve lipaz uygulamaları
HAYTA M., ALPASLAN M.
Unlu Mamüller Teknolojisi , cilt.55, ss.34-38, 2002 (Hakemli Dergi)
2001
200151. Effects of processing on biochemical and rheological properties of wheat gluten proteins
HAYTA M., Alpaslan M.
NAHRUNG-FOOD
, cilt.45, sa.5, ss.304-308, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200152. The effect of fermentation on viscosity and protein solubility of Boza, a traditional cereal-based fermented Turkish beverage
HAYTA M., Alpaslan M., Köse E.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.213, ss.335-337, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200153. Effect of row space and irrigation on seed composition of Turkish sesame (Sesamum indicum L.)
Alpaslan M., Boydak E., Hayta M., Gercek S., Simsek M. M.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.78, sa.9, ss.933-935, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200154. Optimization of wheat blending to produce breadmaking flour
HAYTA M., Cakmaklı U.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.24, sa.3, ss.179-192, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200155. Tahıl proteinlerinin fonksiyonel özellikleri
HAYTA M., ALPASLAN M.
Unlu Mamüller Teknolojisi , cilt.6, ss.58-65, 2001 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2020
20201. Applications of Electrospinning and Electrospraying on Cereal Proteins
İşçimen E. M., Hayta M.
IX. UMTEB INTERNATIONAL CONGRESS ON VOCATIONAL & TECHNICAL SCIENCES, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Şubat 2020, ss.123, (Özet Bildiri)
2020
20202. ULTRASOUND AND MICROWAVE ASSISTED BIOACTIVE COMPOUND EXTRACTION FROM EDIBLE LEAVES
İşçimen E. M., Hayta M.
IX. UMTEB INTERNATIONAL CONGRESS ON VOCATIONAL & TECHNICAL SCIENCES, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Şubat 2020, ss.124, (Özet Bildiri)
2018
20183. PHYTOCHEMICAL ENRICHED FUNCTIONAL BREAD: ANTIOXIDANT PROPERTIES
Hayta M., İşçimen E. M.
The 4thInternational Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), Kyyiv, Ukrayna, 2 - 06 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
20184. Fonksiyonel gıdalarda kullanılacak biyoaktif bileşenlerin elektrospin (elektroeğirme) ve elektrosprey (elektropüskürtme) metodlarıyla enkapsülasyonu
Hayta M., İşçimen E. M.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), Adana, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
20175. Extraction And Purification Of Bioactive Peptides From Cereals
İŞÇİMEN E. M., HAYTA M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20176. Ultrasound and M??crowave Ass??sted Extract??on of Funct??onalCompounds from Ed??ble Leaves
İşçimen E. M., Hayta M.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.474, (Özet Bildiri)
2017
20177. Ultrasound and Microwave Assisted Extraction of Functional Compounds from Edible Leaves
İŞÇİMEN E. M., HAYTA M.
2nd Internaonal Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20178. Recent advances in ultrasound and microwave assisted extraction of bioactive compounds from plant food processing by-products
HAYTA M., İŞÇİMEN E. M.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.675, (Özet Bildiri)
2017
20179. Innovative applications of ultrasound to prepare protein hydrolysates and bioactive peptides from plant materials
Hayta M., İşçimen E. M.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.167, (Özet Bildiri)
2016
201610. Cytotoxicity of rice bran protein obtained by ultrsound assisted extraction
İŞÇİMEN E. M., HAYTA M.
4th International ISEKI Food Conference, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2016
201611. Effect of ultrasound application on the production of angiotensin converting enzyme inhibitory peptides
İŞÇİMEN E. M., HAYTA M.
4 th International ISEKI Food Conference, 6 - 08 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2016
201612. ULTRASOUND AND MICROWAVE ASSISTED EXTRACTION OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM RICE BRAN
HAYTA M., İŞÇİMEN E. M.
ICBC 2016, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201613. OPTIMIZATION OF ULTRASOUND ASSISTED EXTRACTION OF RICE BRAN PROTEINS
HAYTA M., İŞÇİMEN E. M., BENLİ B.
ICBC 2016, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201614. Ultrasound and Microwaveassisted Extraction of Bioactive Compounds from Rice
HAYTA M., İŞÇİMEN E. M.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016
2016
201615. RICE BRAN BIOACTIVE PEPTIDES
KAYA A., HAYTA M.
ICBC 2016, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201516. Antimicrobial Food Additives
HAYTA M.
2. Uluslar Arası Gıda Güvenirliği Ve Gıda Katkı Maddeleri Eğitimi, 19 - 23 Ekim 2015
2015
201517. Industrialization Problems of Traditional Foods Gümüşhane Pestil and Köme Protected Geographical Indication Examples
HENDEK ERTOP M., HAYTA M.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201518. Evaluation of traditional sourdough micro-textural properties of wheat bread using scanning electron microscopy (SEM) and image analysis (IA)
Ertop M. H., HAYTA M.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.124, (Tam Metin Bildiri)
2015
201519. Traditional Healthy Fruit Juice of Kayseri Gilaburu
EREN E. M., HAYTA M.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015
2015
201520. Optimization of microwave assisted extraction of rice bran protein
BÜŞRA P., EREN E. M., KAYA A., HAYTA M.
International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food, Shanghai, Çin, 26 - 29 Haziran 2015, ss.103
2013
201321. Some physical and quality properties of traditional kolot bread produced with chickpea sourdough.
Ertop M. H., HAYTA M.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201322. Traditional chickpea sourdough and production methods
Ertop M. H., HAYTA M.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2011
201123. A review: Effects of sourdough on nutritional properties of bakery products
Etgü H., Ertop M. H., HAYTA M.
4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201124. Antioxidant and Antimicrobial Plant Extracts for Active Packaging of Bakery Products
Ertop M. H., HAYTA M.
4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201125. "Enrichment of gluten-free bread with lupin flour"
Özuğur G., HAYTA M.
The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2011, ss.25-26, (Tam Metin Bildiri)
2011
201126. Effect of drying methods on color, antioxidant and textural properties of soymilk enriched bulgur
Etgü H., Sivrioğlu S., UÇAR B., Özuğur G., HAYTA M.
The International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201127. Use of viburnum opulus in cake formulation
HAYTA M., Şeker İ. T.
The International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201128. Effect of lupin flour addition on physical, chemical and sensory properties of gluten-free tarhana
Etgü H., UÇAR B., Özuğur G., Sivrioğlu S., HAYTA M.
The International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2010
201029. PEF-induced permeabilization of fresh plant leaves (mint, parsley, thyme, basil and dill) for solid liquid-extraction of phenolics
FİNCAN M., Aydın Z., Oba Ş., Hayta M.
5th International Conference on the Food Factory for the Future 2010, İsveç, 1 - 04 Haziran 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201030. Effect of buckwheat supplementation on phenolic content and antioxidant capacity of tarhana, a wheat-yogurt based fermented product
Taşkırdı Y., Etgü H., UÇAR B., HAYTA M.
Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 18 - 19 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201031. The effect of stale bread flour addition on microfauna and other characteristics of Tarhana, a traditional fermented flour-yogurt product
Gül T., SAĞDIÇ O., HAYTA M.
Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 18 - 19 Mayıs 2010, (Tam Metin Bildiri)
2009
200932. A comparative study on pulsed electric field-induced permeabilization of different plant tissues
Aydın Z., Etgü H., Akşit H., Hayta M., FİNCAN M.
International Conference on Bio and Food Electrotechnologies, Fransa, 1 - 04 Ekim 2009, ss.174, (Tam Metin Bildiri)
2009
200933. Changes in Functional Components of Wheat Grains During the germination
ÖZTÜRK I., YETİM H., SAĞDIÇ O., HAYTA M.
3. International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2009, ss.56, (Tam Metin Bildiri)
1997
199734. Thermal transitions in gluten proteins differing in their breadmaking performance
HAYTA M., SCHOFIELD J. D.
American Association of Cereal Chemist's (AACC) Annual Meeting, San Diego, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 16 Ekim 1997, (Tam Metin Bildiri)
11
1135. Quality assessment of bread enriched with grape pomace obtained from cv. "Kalecik Karası"
HAYTA M., Özuğur G., Etgü H., Şeker İ. T.
The International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 0011, (Tam Metin Bildiri)
11
1136. Effect of soymilk and okara on total phenolic content and antioxidant activity and quality of cup cakes
UÇAR B., Özuğur G., Etgü H., HAYTA M.
The International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 0011, (Tam Metin Bildiri)
11
1137. The effect of baking conditions on quality parameters of wheat chips
Göncü A., Etgü H., Özuğur G., UÇAR B., HAYTA M.
The International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 0011, (Tam Metin Bildiri)
10
1038. Effects of sourdough fermentation on cereal starch and proteins
Özuğur G., HAYTA M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 0010, (Tam Metin Bildiri)
9
939. Reduction of acrylamide formation in cereal products
HAYTA M., Kayacıer A., Karaman S.
Food Science, Engineering and Technologies, Plovdiv, Bulgaristan, 23 - 24 Ekim 0009, (Tam Metin Bildiri)
9
940. A comparative study for pulsed electric field induced cellular permeabilization of different plant tissues
Aydın Z., Etgü H., Akşit H., Demirtaş I., HAYTA M., Fincan M.
International Conference on Bio and Food Electrotechnologies, Compigne, Fransa, 22 - 23 Ekim 0009, (Tam Metin Bildiri)
9
941. Enzyme application in cereal products
Şeker İ. T., HAYTA M.
3. International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 0009, (Tam Metin Bildiri)
9
942. Wheat sprout production and mitigation of microbial load
TÖRNÜK F., YETİM H., HAYTA M.
3. International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 0009, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorGeleneksel Fermente Gilaburu Meyve Suyundan Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri ve Endüstriyel Üretimde Kullanımları
TÜBİTAK Projesi
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), YETİM H., SARIOĞLU K., HAYTA M., YAPAR N.
2020 - 2022
2020 - 2022BAKLAGİLLERDEN PROTEİN VE FENOLİK BİLEŞENLERİN İNOVATİF YÖNTEMLERLE ELDESİ, NANOLİF ÜRETİMİ, ENKAPSÜLASYON VE BİYOFONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
HAYTA M. (Yürütücü), İŞÇİMEN E. M.
2015 - 2018
2015 - 2018PİRİNÇ KEPEĞİ PROTEİNLERİNDEN ULTRASON VE MİKRODALGA DESTEKLİ ENZİMATİK HİDROLİZ YOLUYLA ANTİHİPERTANSİF VE ANTİOKSİDAN HİDROLİZAT ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
HAYTA M. (Yürütücü), POLAT B.
2012 - 2018
2012 - 2018Farklı pH değerlerinde ksantan gam ile galaktomannan karışımının reoljik özelliklerinin kafes karışım dizaynı kullanılarak optimizasyonu: İkili etkileşimlerin kesme altında reoscope ile görüntülenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
HAYTA M. (Yürütücü), KAYACIER A., DOĞAN M., TOKER Ö. S.
2014 - 2016
2014 - 2016PİRİNÇ KEPEĞİNDEN ULTRASON DESTEKLİ PROTEİN EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU: ANTİOKSİDAN VE ANTİPROLİFERATİF ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİLER
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
HAYTA M. (Yürütücü), EREN E. M.
2014 - 2015
2014 - 2015EKŞİ HAMUR FORMÜL OPTİMİZASYONUNUN EKMEĞİN AROMATİK PROFİLİ, BİYOAKTİF NİTELİKLERİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
HAYTA M. (Yürütücü), HENDEK ERTOP M.
2014 - 2015
2014 - 2015BAYAT EKMEĞİN KIZARTILMIŞ BUĞDAY VE MISIR EKMEĞİNDE KULLANIMI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KAYACIER A. (Yürütücü), YÜKSEL F., HAYTA M.
2013 - 2015
2013 - 2015NOHUT PROTEİN HİDROLİZATLARININ ANJİYOTENSİN DÖNÜŞTÜRÜCÜ ENZİM (ADE) İNHİBİTÖR AKTİVİTESİ ÜZERİNE ULTRASON, MİKRODALGA, FERMANTASYON VE PİŞİRMENİN ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
HAYTA M. (Yürütücü), OTAĞ F. B.
2011 - 2015
2011 - 2015KEPEKLİ EKMEKLERDE EKŞİ MAYA KULLANIMININ ORGANİK FOSFORLU PESTİSİT KALINTI MİKTARI ve KALİTE NİTELİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
HAYTA M. (Yürütücü), ŞEKER İ. T.
2011 - 2013
2011 - 2013Buğday unlarından hidrotermal yolla jel yapı (arabaşı) oluşumuna etki eden parametrelerin optimizasyonu ve jel yapının tekstürel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
HAYTA M. (Yürütücü), SİVRİOĞLU S.
2011 - 2011
2011 - 2011Pandispanya Kek Kalitesi Üzerine Yabani Meyvelerin Fonksiyonel Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
HAYTA M. (Yürütücü), UÇAR B.
2011 - 2011
2011 - 2011Glutensiz ekmeklerde ekşi hamur kullanımının kaliteye etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
HAYTA M. (Yürütücü), ÖZUĞUR G.
2009 - 2011
2009 - 2011FARKLI TAHIL UNLARI İLAVESİ İLE ELDE EDİLEN FIRINLANMIŞ BUĞDAY CİPSİNİN KALİTE NİTELİKLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
HAYTA M. (Yürütücü), GÖNCİ A.
2009 - 2011
2009 - 2011GİLABURU POSASININ KEK KALİTESİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
HAYTA M. (Yürütücü), TUGKANEKER İ., UÇAR B.
2009 - 2010
2009 - 2010Taze Yaprağımsı (Tıbbi, Şifalı, Yenilebilir) Bitkilerdeki Fonksiyonel Biomolekullerin Sıvı-Katı Sistemde Vurgulu Elektrik Alanı Ile Ekstraksiyonu
TÜBİTAK Projesi
FİNCAN M. (Yürütücü), HAYTA M.
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 675
h-indeksi (WOS): 13
Jüri Üyelikleri
Kasım-2009
Kasım 2009