Eğitim Bilgileri
2006 - 2011
2006 - 2011Doktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gida Muhendisligi, Türkiye
2002 - 2005
2002 - 2005Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gida Muhendisligi, Türkiye
1996 - 2000
1996 - 2000Lisans
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gida Muhendisligi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2011
2011Doktora
Üzüm Kabuğu, Siyah Havuç ve Kırmızı Lahanadan Ekstrakte Edilen Antosiyanin Bazlı Renk Maddelerinin Biyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Bazı Gıda Maddelerinde Renklendirici Olarak Kullanımı.
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dali
2005
2005Yüksek Lisans
Farklı Polimer Filmlerde Ambalajlanan Üzüm Suyu Konsantresinde HMF Oluşumu.
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorProf. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2015 - 2022
2015 - 2022Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2012 - 2015
2012 - 2015Yrd. Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2005 - 2011
2005 - 2011Araştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2002 - 2005
2002 - 2005Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gida Muhendisligi
2001 - 2002
2001 - 2002Araştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2013 - 2018
2013 - 2018Erciyes Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2012 - 2013
2012 - 2013Ziyaretçi Öğretim Üyesi
Texas A&M University, Ziyaretçi Öğretim Üyesi
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Defne yaprağı ekstraktı ve esansiyel yağı kullanılarak elektroeğirme yöntemi ile üretilen zein bazlı nanoliflerin kıyma muhafazasında kullanımı
Ekici L., Kahraman K.(Eş Danışman)
F.ÇİMEN(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (53)
SCI-E, SSCI, AHCI (38)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (40)
ESCI (2)
Scopus (38)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (6)
2025
20251. Green synthesis of silver nanoparticles from pomegranate peel and their application in PVA-based nanofibers for coating minced meat
Sari Gencag B., Kahraman K., EKİCİ L.
Scientific Reports
, cilt.15, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. FARKLI FORMLARDAKİ KUDRET NARI (Momordica charantia L.) MEYVELERİNİN ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİKLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Dedebas T., Ilter S. M., Ekici L., SAGDIC O.
KSÜ Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.28, sa.3, ss.1210-1218, 2025 (TRDizin)
2025
20253. Fabrication of Grape Pomace Extract–Loaded Electrospun Nanofiber Films as Active Packaging Material for Walnut
YILMAZ B., Kahraman K., EKİCİ L.
Food and Bioprocess Technology
, cilt.18, sa.3, ss.2482-2492, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Anthocyanin and bioactivity properties of berberis crategina DC. In buffer system and apple juice: impact of temperature, time, and pH; Prediction using artificial neural network
POLAT KAYA H., Koc T., EKİCİ L., TOĞA G.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES-SIGMA MUHENDISLIK VE FEN BILIMLERI DERGISI
, cilt.42, sa.2, ss.438-449, 2024 (ESCI, Scopus)
2023
20235. CMC-based edible coating composite films from Brewer's spent grain waste: a novel approach for the fresh strawberry package
Taner O. O., Ekici L., Akyuz L.
POLYMER BULLETIN
, cilt.80, sa.8, ss.9033-9058, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Phenolic Components, Mineral Composition, Physicochemical, and Bioactive Properties of Opuntia ficus-indica with Different Drying Methods
Capar T., Dedebas T., Kavuncuoğlu H., Karatas S. M., Ekici L., Yalçın H.
Erwerbs-Obstbau
, cilt.65, sa.2, ss.347-353, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Production of oven-baked wheat chips enriched with red lentil: an optimization study by response surface methodology
Babacan Cevik S., KAHRAMAN K., EKİCİ L.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.59, sa.6, ss.2243-2254, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20228. Black garlic fermentation with green tea extract reduced HMF and improved bioactive properties: optimization study with response surface methodology
Dursun Çapar T., Inanir C., Cimen F., Ekici L., Yalçın H.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.16, ss.1340-1353, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. Influence of Heating on Thermal Stability of Essential Oils During Storage
Dedebas T., EKİCİ L., SAĞDIÇ O.
Journal of Essential Oil-Bearing Plants
, cilt.25, sa.3, ss.611-625, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202110. Determination of changes in some biological properties during storage of some conventional sorbets
Kafadar A. D., EKİCİ L., ALBAYRAK S.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES-SIGMA MUHENDISLIK VE FEN BILIMLERI DERGISI
, cilt.39, sa.5, ss.351-366, 2021 (ESCI, Scopus)
2021
202111. Extraction method affects seed oil yield, composition, and antioxidant properties of European cranberrybush (Viburnum opulus)
Capar T., Dedebas T., Yalçın H., Ekici L.
INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
, cilt.168, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202112. Effects of GSM 1800 band radiation on composition, structure and bioactivity of exopolysaccharides produced by yoghurt starter cultures
Karataş Ş. M., Ekici L., Develi İ., Dertli E., Sağdıç O.
ARCHIVES OF MICROBIOLOGY
, cilt.203, sa.4, ss.1697-1706, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202113. Chemical characteristics and storage stabilities of different cold-pressed seed oils
Dedebas T., Ekici L., Sağdıç O.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.2, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202114. Yağlı Tohumlarda Ultrasonik Destekli Ekstraksiyon Yöntemi ve Avantajları
Dedebaş T., Dursun Çapar T., Ekici L., Yalçın H.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
, sa.21, ss.313-322, 2021 (TRDizin)
2020
202015. Effect of fermented red radish (Raphanus sativus L) in carbon tetrachloride-induced liver injury in rats
ATASEVER A., Gram D. Y., EKEBAŞ G., Onmaz N., ŞENTÜRK M., EREN M., et al.
THAI JOURNAL OF VETERINARY MEDICINE
, cilt.50, sa.3, ss.405-416, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202016. Polifenollerin Bağırsak Mikrobiyota Kompozisyonunu Düzenleyici ve Nöroprotektif Etkileri
Çimen F., Polat H., Ekici L.
Akademik Gıda , cilt.18, sa.2, ss.190-208, 2020 (TRDizin)
2020
202017. Formulation of functional crackers enriched with germinated lentil extract: A Response Surface Methodology Box-Behnken Design
Polat H., Capar T., Inanir C., EKİCİ L., YALÇIN H.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.123, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201918. Biofunctional effects of Pistacia vera addition on the quality of Simit Kebab
Özcan C., Dursun Çapar T., Ekici L., Mrghnı Ahhmed A., Yalçın H., Yetim H.
Archiv Fur Lebensmittelhygiene , cilt.70, ss.186-192, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201919. Karabuğdayın Fitokimyası, Farmakolojisi ve Biyofonksiyonel Özellikleri
İnanır C., Albayrak S., Ekici L.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , sa.16, ss.713-722, 2019 (TRDizin)
2019
201920. Akkermansia muciniphila: Obezite ve Diyabetten Korunmada Yeni Bir Alternatif Olabilir mi?
Polat H., Ekici L.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.16, ss.533-543, 2019 (TRDizin)
2018
201821. Effects of concentration methods and storage conditions on some bioactive compounds and color of tamarind sorbet: a traditional Turkish beverage
EKİCİ L., Ozaltin B.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.12, sa.3, ss.2045-2056, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201822. Physicochemical, sensory, and bioactive properties of some traditional Turkish sorbets
EKİCİ L., Kafadar A. D., ALBAYRAK S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.42, sa.9, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201723. EFFECTS OF SOME FOOD JUICES AND ADDITIVES ON SOME PHYSICOCHEMICAL, TEXTURAL, COLOR, MICROBIOLOGICAL AND SENSORY PROPERTIES OF CEMEN PASTE
Yetim H., EKİCİ L., ÖZCAN C., Ozturk I., TÖRNÜK F., Karaman S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.3, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201624. Determination of fatty acid composition, volatile components, physico-chemical and bioactive properties of grape (Vitis vinifera) seed and seed oil
YALÇIN H., KAVUNCUOĞLU H., EKİCİ L., SAĞDIÇ O.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201525. Pre-heating and polyphenol oxidase inhibition impact on extraction of purple sweet potato anthocyanins
CIPRIANO P. d. A., EKİCİ L., BARNES R. C., GOMES C., TALCOTT S. T.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.180, ss.227-234, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201526. Effects of black carrot concentrate on some physicochemical, textural, bioactive, aroma and sensory properties of sucuk, a traditional Turkish dry-fermented sausage
EKİCİ L., Ozturk I., Karaman S., CALISKAN O., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O., et al.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.62, sa.1, ss.718-726, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201527. Effects of some food juices and additives on some physicochemical, textural, microbiological, sensory properties and aroma profile of cemen paste
YETİM H., EKİCİ L., BİRİŞİK C., ÖZTÜRK I., Törnük F., KARAMAN S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201528. Natural food colorants and bioactive extracts from some edible flowers
Bayram O., SAĞDIÇ O., EKİCİ L.
JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY
, cilt.88, ss.170-176, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201429. Et ve Et Ürünlerinde Baharatların Doğal Antioksidan ve Antimikrobiyel Olarak Kullanımı
EKİCİ L., ÖZTÜRK I., SAĞDIÇ O., YETİM H.
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , ss.1-7, 2014 (TRDizin)
2014
201430. Effects of Temperature, Time, and pH on the Stability of Anthocyanin Extracts: Prediction of Total Anthocyanin Content Using Nonlinear Models
EKİCİ L., Simsek Z., Ozturk I., SAĞDIÇ O., Yetim H.
FOOD ANALYTICAL METHODS
, cilt.7, sa.6, ss.1328-1336, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201431. Effects of concentration methods on bioactivity and color properties of poppy (Papaver rhoeas L.) sorbet, a traditional Turkish beverage
Ekici L.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.56, sa.1, ss.40-48, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201432. Determination of phenolic content, antiradical, antioxidant and antimicrobial activities of Turkish pine honey
EKİCİ L., SAĞDIÇ O., SİLİCİ S., ÖZTÜRK I.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.6, sa.4, ss.439-444, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201333. Cytotoxic and bioactive properties of different color tulip flowers and degradation kinetic of tulip flower anthocyanins
SAĞDIÇ O., EKİCİ L., Ozturk I., Tekinay T., Polat B., Taştemur B., et al.
FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY
, cilt.58, ss.432-439, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201334. Evaluation of the Phenolic Content, Antiradical, Antioxidant, and Antimicrobial Activity of Different Floral Sources of Honey
SAĞDIÇ O., SİLİCİ S., EKİCİ L.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.16, sa.3, ss.658-666, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201235. Et tüketimi ve kanser
EKİCİ L., Sağdıç O., YETİM H.
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.28, sa.2, ss.136-145, 2012 (TRDizin)
2011
201136. RP-HPLC-DAD analysis of phenolic compounds in pomace extracts from five grape cultivars: Evaluation of their antioxidant, antiradical and antifungal activities in orange and apple juices
Sağdıç O., Ozturk I., ÖZKAN G., Yetim H., EKİCİ L., Yılmaz M. T.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.126, sa.4, ss.1749-1758, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201137. Some characteristics of meats from the chickens fed with Lamiaceae spices: Proximate composition, lipid oxidation, color and sensory properties
Yetim H., SARIOĞLU K., EKİCİ L., Ozturk I., Sağdıç O.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.62, sa.2, ss.58-64, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201038. Bioactivity and mineral contents of wild-grown edible Morchella conica in the Mediterranean Region
Öztürk I., Şahan S., ŞAHİN U., Ekici L., Sağdıç O.
JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
, cilt.5, ss.453-457, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201039. Total phenolic content, antiradical, antioxidant and antimicrobial activities of Rhododendron honeys
SİLİCİ S., Sagdic O., EKİCİ L.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.121, sa.1, ss.238-243, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201040. Antioxidative, antiradical, and antimicrobial activities of extracts from Antep Pistachio hulls
ÖZTÜRK İ., EKİCİ L., YETİM H., Sağdıç O.
JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
, cilt.5, sa.2, ss.163-167, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200941. Effect of collection time on biological activity of Clary sage (Salvia sclarea)
Tulukcu E., Sağdıç O., ALBAYRAK S., EKİCİ L., Yetim H.
JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY
, cilt.83, sa.1, ss.44-49, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200942. OPTIMIZATION OF HMF FORMATION IN WHITE AND RED GRAPE JUICE CONCENTRATES STORED IN VARIOUS LAMINATED FILMS USING RESPONSE SURFACE METHODOLOGY
EKİCİ L., Karacan S., Velioglu Y. S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.33, ss.313-328, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200843. Antimicrobial and antioxidant activities of Senecio species growing in the Black Sea region, Turkey
ALBAYRAK S., Aksoy A., Hanizaoglu E., EKİCİ L., Budak U.
ACTA BOTANICA GALLICA
, cilt.155, sa.3, ss.447-456, 2008 (SCI-Expanded)
2008
200844. Gıda Kaynaklı Enfeksiyon ve İntoksikasyon Bakterileri-II
Telli R., EKİCİ L., YETİM H.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.3, ss.31-39, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
200845. Biological activities of the extracts of two endemic Sideritis species in Turkey
Sağdıç O., Aksoy A., Ozkan G., EKİCİ L., ALBAYRAK S.
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
, cilt.9, sa.1, ss.80-84, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200846. Serbest Radikaller ve Antioksidan Gıdalarla İnhibisyonu
EKİCİ L., SAĞDIÇ O.
Gıda Dergisi , cilt.33, ss.251-260, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200747. Phenolic compounds of Origanum sipyleum L. extract, and its antioxidant and antibacterial activities
Ozkan G., Sagdic O., Ekici L., Ozturk I., Ozcan M. M.
JOURNAL OF FOOD LIPIDS
, cilt.14, sa.2, ss.157-169, 2007 (SCI-Expanded)
2007
200748. Et Ürünlerinde Diyet Lif Kullanımı
EKİCİ L., HÜDAYİ E.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , ss.83-90, 2007 (Hakemli Dergi)
2006
200649. Phenolic composition of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) berries and astringency removal of its commercial juice
Velioglu Y. S., Ekici L., Poyrazoglu E. S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.9, ss.1011-1015, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200650. Gıda Endüstrisinde Alternatif Bir Dezenfektan: Ozon.
EKİCİ L., Sağdıç O., KESMEN Z.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.47-57, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200651. Phenolic composition and astringency removal of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) juice.
Velioglu S., EKİCİ L., Poyrazoglu E. S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.41, ss.1011-1015, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200552. Üzüm Vitis vinifera Çekirdeğinin Fenolik Bileşikleri ve Biyoaktif Özellikleri
SAĞDIÇ O., EKİCİ L.
Hasad Gıda , cilt.21, ss.30-34, 2005 (Hakemli Dergi)
2004
200453. Bazı Gıdalarda Doğal Acılığın ve Burukluğun Azaltılma Yöntemleri
EKİCİ L., VELİOĞLU Y. S.
Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.5, ss.213-222, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. Defne Yaprağı Ekstraktının ve Defne Yağının Nanof൴ber Üret൴m൴nde Kullanım Olanağı
Çimen F., Kahraman K., Ekici L.
2nd International Graduate Studies Congress, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Haziran 2022, ss.666-667, (Özet Bildiri)
2019
20192. Yağlı Tohumlarda Ultrasonik-Destekli Ekstraksiyon Yönteminin Avantajları
Yalçın H., Dursun Çapar T., Dedebaş T., Ekici L.
IV. YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.29, (Özet Bildiri)
2019
20193. Amaranth Bitkisi ve Tohum Yağının Karakterizasyonu ve Sağlık Üzerine Etkileri
Dedebaş T., Dursun Çapar T., Ekici L., Yalçın H.
IV. YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.27, (Özet Bildiri)
2017
20174. Electronic Tongue Applications in Food Industry
ÖZTUNA TANER Ö., EKİCİ L.
International Conference on Agriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.277, (Özet Bildiri)
2017
20175. APPLICATIONS OF RENEWABLE ENERGY SOURCES INFOOD SECTOR
ÖZTUNA TANER Ö., TANER T., EKİCİ L.
1TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENERGY AND THERMAL ENGINEERING, İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Nisan 2017, ss.337, (Özet Bildiri)
2016
20166. Effects of some food juices and additives on aroma profiles cemen paste
YETİM H., EKİCİ L., ÖZCAN C., ÖZTÜRK İ., TÖRNÜK F., KARAMAN S.
6th International Chemistry Conference, 8 - 10 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2015
20157. Effects of Pistachio Supplementation on Total Fat Content and Fatty Acid Composition of Simit Kebab
BİRİŞİK C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., MRGHNI AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
20148. The Effect Of Pistachio Vera Supplementation On The Simit Kebab’S Phenolic Content And Antioxidant Activity
BİRİŞİK C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., MRGHNI AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2013
20139. A Traditional Functional Product Bitter Melon
DEDEBAŞ T., İLTER Ş. M., EKİCİ L., SAĞDIÇ O.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.443, (Tam Metin Bildiri)
2013
201310. Effects of Dietary Incorporation of Izmir Oregano on Microbiological Properties of Broiler Meats
YETİM H., EKİCİ L., ÖZTÜRK İ., SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F., GÖNÜLALAN Z.
59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, ss.83, (Özet Bildiri)
2011
201111. Bioactive Characteristics of Various Tulip Flowers Waste of Tulip Onion Production
Sağdıç O., Ekici L., Öztürk İ., Bayram O., Polat B., Bilge T.
4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.175, (Tam Metin Bildiri)
2012
201212. The Effect ofThyme Essential Oil on Some Quality Characteristics of Chicken Meats
Yetim H., Ekici L., Sağdıç O., Öztürk İ., Törnük F.
59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Airdrie, Kanada, 1 - 04 Ağustos 2012, ss.87, (Özet Bildiri)
2010
201013. Bioactivity of White Willow and Quince Leaves
KARAMAN K., POLAT B., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., Sagdic O.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Tam Metin Bildiri)
2017
201714. BIOACTIVE PROPERTIES OF DANDELION
DEDEBAŞ T., İLTER Ş. M., EKİCİ L., SAĞDIÇ O.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ONMEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 05 Ekim 2017 - 07 Ekim 2010, ss.456-457, (Özet Bildiri)
2010
201015. The Effect of Anthocyanin Based Extracts on the Color of Cemen Paste Used on Pastirma a Dry Cured Meat Product
YETİM H., EKİCİ L., ŞİMŞEK Z., SAĞDIÇ O.
56th International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST 2010), Jeju, Güney Kore, 15 - 20 Ağustos 2010, ss.217, (Özet Bildiri)
2009
200916. The fatty acid composition and volatile aroma compounds of the chicken muscles fed with thyme
YETİM H., EKİCİ L., SARIOĞLU K., ÖZTÜRK I., SAĞDIÇ O.
Food Science, Engineering and Technologies 2009, Plovdiv, Bulgaristan, 23 - 24 Ekim 2009, ss.643-648, (Tam Metin Bildiri)
2009
200917. Evaluation of the phenolic content, antradical, antioxidant and antimicrobial activity of Turkish honeys
SİLİCİ S., EKİCİ L., Sağdıç O.
41th Apimondia Congress, Montpellier, Fransa, 15 - 20 Eylül 2009, ss.41, (Tam Metin Bildiri)
2009
200918. Bitkisel doğal ajanların gıdaların muhafazasında kullanımı
ÖZTÜRK İ., Sagdic O., Şimşek Z., EKİCİ L.
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.143-148, (Tam Metin Bildiri)
2008
200819. The Fatty Acid Composition of Chicken Muscles Fed with Thyme
YETİM H., SAĞDIÇ O., EKİCİ L., HW O.
54rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST 2008), Cape-Town, Güney Afrika, 10 - 15 Ağustos 2008, ss.79, (Özet Bildiri)
2008
200820. Taze Antep Fıstığı Dış Kabuğu Ekstraktlarının Antioksidan, Antiradikal ve Antimikrobiyal Aktiviteleri
Sagdic O., ÖZTÜRK I., EKİCİ L.
19. Ulusal Biyoloji Kongresi, Trabzon, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2008, ss.338, (Özet Bildiri)
2008
200821. Nar Çekirdek ve Kabuk Ekstraktlarının Antioksidan, Antiradikal ve Antimikrobiyal Özellikleri
Sağdıç O., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., YETİM H.
19. Ulusal Biyoloji Kongresi, Trabzon, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2008, ss.336, (Özet Bildiri)
2008
200822. Gıdaların muhafazasında yeni mikrobiyal inaktivasyon metotları
SAĞDIÇ O., EKİCİ L., YETİM H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi konferansı, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.949-952, (Tam Metin Bildiri)
2008
200823. Kekik uçucu yağı ilavesinin kuşbaşı etler ve bonfilenin bazı özelliklerine etkisi
EKİCİ L., ÖZTÜRK İ., SAĞDIÇ O., YETİM H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi konferansı, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.557-560, (Tam Metin Bildiri)
2008
200824. Antioxidative, antiradikale und antimikrobielle aktivitaten des auBeren rindeextrakts von frischen Antep-pistazien
YETİM H., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., Sagdic O.
10. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Stuttgart, Almanya, 9 - 11 Nisan 2008, ss.24, (Tam Metin Bildiri)
2008
200825. Antioxidative, antiradikale und antimikrobielle Eigenschaften von Granatapfel-Kernextract und Granatapfel-Schalenextract
Sagdic O., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., YETİM H.
10. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Stuttgart, Almanya, 9 - 11 Nisan 2008, ss.25, (Tam Metin Bildiri)
2007
200726. Biological activities of Rhododendron honeys
SİLİCİ S., EKİCİ L., Sağdıç O.
2 nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.24, (Özet Bildiri)
2007
200727. Türk ballarının fenolik içeriği antiradikal antioksidan ve antimikrobiyel özellikleri
SİLİCİ S., EKİCİ L., YETİM H., Sağdıç O.
III. Marmara Arıcılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2007, ss.40, (Özet Bildiri)
2007
200728. Compositions of the essential oils of Origanum onites, Satureja hortensis and Thymbra spicata grown in Turkey
YETİM H., Sagdic O., EKİCİ L.
30th International Symposium on Essential Oils, Graz, Avusturya, 9 - 12 Eylül 2007, ss.221, (Özet Bildiri)
2006
200629. Biological activity of the extract of Sideritis ozturkii, Turkish endemic mountain tea
Sagdic O., AKSOY A., Ozkan G., EKİCİ L.
International Congress on Bioprocesses in Food Industries (ICBF), Patras, Yunanistan, 18 - 21 Haziran 2006, ss.206, (Özet Bildiri)
2006
200630. HMF Formation in grape juice concentrate packaged in various polymer films
EKİCİ L., Poyrazoglu E. S.
International workshop on Agro-processing techniques of fruits and vegetables for income generation, Dhaka, Bangladeş, 28 - 30 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
2005
200531. Bioactivities and human health effects of flavonoids and some other phenolic compounds
Sagdic O., EKİCİ L., YETİM H.
ITAFE 2005 Information Technology in Agriculture, Food & Environment, Adana, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2005, ss.869-874, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2022 - 2024
2022 - 2024Antep Fıstığı (Pistacia vera L.) Kabuğu ile Nanoemülsifiye Limon (Citrus limon) Kabuğu Esansiyel Yağının Yenilebilir Film Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
EKİCİ L. (Yürütücü), İLİKLİ F.
2022 - 2024
2022 - 2024FINDIK (Corylus avellana L.) ZURUFU EKSTRAKTI VE BİBERİYE (Rosmarinus officinalis L.) ESANSİYEL YAĞININ KİTOSAN BAZLI YENİLEBİLİR FİLMLERDE KULLANIM OLANAKLARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
EKİCİ L. (Yürütücü), ERGİN K.
2021 - 2024
2021 - 2024ÜZÜM POSASI EKSTRAKTININ NANOFİBER FİLM ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
EKİCİ L. (Yürütücü), YILMAZ B., KAHRAMAN K.
2021 - 2024
2021 - 2024Oleojel ve Oleojel Bazlı Bigelların Optimize Edilerek Bisküvi ve Bisküvi Dolgu Kremasında Kullanım Olanaklarının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
EKİCİ L. (Yürütücü), İNANIR C.
2021 - 2023
2021 - 2023Defne Yaprağı Ekstraktı ve Esansiyel Yağı Kullanılarak Elektroeğirme Yöntemi ile Üretilen Zein Bazlı Nanoliflerin Kıyma Muhafazasında Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
EKİCİ L. (Yürütücü), KAHRAMAN K., ÇİMEN F.
2019 - 2022
2019 - 2022Malt Posasının Yenilebilir Film Üretiminde Kullanımı ve Gıda Uygulaması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
EKİCİ L. (Yürütücü), ÖZTUNA TANER Ö., AKYÜZ L.
2015 - 2018
2015 - 2018TÜRKİYE’DE TİCARİ OLARAK ÜRETİLEN BAZI UÇUCU YAĞLAR VE TOHUM YAĞLARININ DEPOLAMA SÜRESİNCE OKSİDATİF STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
EKİCİ L. (Yürütücü), DEDEBAŞ T., SAĞDIÇ O.
2014 - 2018
2014 - 2018ÜLKEMİZDE YAYGIN OLARAK YETİŞEN TİCARİ DEĞERE SAHİP TOHUM YAĞLARININ DEPOLAMA STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
EKİCİ L. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., DEDEBAŞ T.
2017 - 2017
2017 - 2017FIRINLANMIŞ VE KIZARTILMIŞ KIRMIZI MERCİMEK CİPSİ ÜRETİM ŞARTLARININ OPTİMİZE EDİLEREK FİZİKOKİMYASAL, DUYUSAL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
EKİCİ L. (Yürütücü), BABACAN S.
2010 - 2017
2010 - 2017Süs Bitkisi Olarak Yetiştirilen Lale Taç Yapraklarından Elde Edilen Antosiyanin Bazlı Renk Maddelerinin, İzolasyonu ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
YETİM H. (Yürütücü), EKİCİ L., BAYRAM O.
2015 - 2016
2015 - 2016Farklı Yöntemlerle Konsantre Edilen Demirhindi Şerbetinin Biyoaktivitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
EKİCİ L. (Yürütücü), ÖZALTIN B.
2015 - 2016
2015 - 2016Bazı Geleneksel Şerbetlerimizin ve Konsantrelerinin Biyoaktif ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
EKİCİ L. (Yürütücü), KAFADAR A. D.
2010 - 2013
2010 - 2013Ülkemizde İşlenmiş Üzümlerin Çekirdek Yağlarının Yemeklik Yağ Kalitesinin Belirlenmesi ve Çekirdek Ekstraktı ve Yağının Bazı Yemeklik Yağların Stabilitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YALÇIN H. (Yürütücü), EKİCİ L., TEKDEMİR H., SAĞDIÇ O.
2009 - 2011
2009 - 2011SİYAH HAVUÇ VE KIRMIZI LAHANADAN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİN BAZLI RENK MADDELERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BAZI GIDA MADDELERİNDE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANIMI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YETİM H. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., EKİCİ L., EROĞLU C.
2009 - 2011
2009 - 2011ÜZÜM POSASINDAN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİN BAZLI RENK MADDELERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BAZI GIDA MADDELERİNDE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANIMI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
YETİM H. (Yürütücü), EKİCİ L., SAĞDIÇ O.
2007 - 2010
2007 - 2010TEREYAĞLARINDA BOZULMA ETMENİ OLAN MAYALARIN BELİRLENMESİ VE KONTROLÜ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), KESMEN Z., EKİCİ L., ÖZTÜRK İ.
2007 - 2009
2007 - 2009KAYSERİ İLİ PİYASASINDA BULUNAN AMBALAJLI BALLARIN PALİNOLOJİK VE KİMYASAL YAPILARININ BELİRLENMESİ VE BALLARIN ORGANİK ÜRETİM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SİLİCİ S. (Yürütücü), EKİCİ L.
2007 - 2009
2007 - 2009TAZE OLARAK TÜKETİLEN BAZI BİTKİLERİN TOPLAM FENOLİK ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİ ÜZERİNE VURGULU ELEKTRİK ALANI UYGULAMASI VE KLASİK EKSTRAKSİYON SİSTEMLERİNİN ETKİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
FİDAN M. (Yürütücü), EKİCİ L., YAVAŞ B., SAĞDIÇ O.
2006 - 2008
2006 - 2008Piliç Etlerinin Lezzet Kalitesi ve Raf Ömrünün Geliştirilmesinde Kekikli Yem Kullanımı
TÜBİTAK Projesi
YETİM H. (Yürütücü), EKİCİ L., GÖNÜLALAN Z., ÖZKAN M., SAĞDIÇ O., SARIOĞLU K.
2006 - 2007
2006 - 2007KEKİK UÇUCU YAĞININ TAZE VE DONDURULARAK MUHAFAZA EDİLEN ETLERİN LEZZET VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YETİM H. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., EKİCİ L.
Burslar
2012 - 2013
2012 - 2013