Prof. Dr. LÜTFİYE EKİCİ


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları:


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: lutfiyed@erciyes.edu.tr
İş Telefonu: +90 352 207 6666 Dahili: 32727
Web: https://avesis.erciyes.edu.tr/lutfiyed/
Ofis: 207
Posta Adresi: Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 38039 Melikgazi / KAYSERİ

Metrikler

Yayın

85

Yayın (WoS)

41

Yayın (Scopus)

38

Atıf (WoS)

624

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

506

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

1960

H-İndeks (Scholar)

22

Atıf (Sobiad)

11

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

24

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2006 - 2011

2006 - 2011

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gida Muhendisligi, Türkiye

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gida Muhendisligi, Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Lisans

Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gida Muhendisligi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Üzüm Kabuğu, Siyah Havuç ve Kırmızı Lahanadan Ekstrakte Edilen Antosiyanin Bazlı Renk Maddelerinin Biyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Bazı Gıda Maddelerinde Renklendirici Olarak Kullanımı.

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dali

2005

2005

Yüksek Lisans

Farklı Polimer Filmlerde Ambalajlanan Üzüm Suyu Konsantresinde HMF Oluşumu.

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2015 - 2022

2015 - 2022

Doç. Dr.

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2012 - 2015

2012 - 2015

Yrd. Doç. Dr.

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2005 - 2011

2005 - 2011

Araştırma Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2002 - 2005

2002 - 2005

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gida Muhendisligi

2001 - 2002

2001 - 2002

Araştırma Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2013 - 2018

2013 - 2018

Erciyes Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2012 - 2013

2012 - 2013

Ziyaretçi Öğretim Üyesi

Texas A&M University, Ziyaretçi Öğretim Üyesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanlık Alan Dersi

Lisans

Lisans

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Et Teknolojisi

Makaleler

Tümü (53)
SCI-E, SSCI, AHCI (38)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (40)
ESCI (2)
Scopus (38)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (6)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. Defne Yaprağı Ekstraktının ve Defne Yağının Nanof൴ber Üret൴m൴nde Kullanım Olanağı

Çimen F., Kahraman K., Ekici L.

2nd International Graduate Studies Congress, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Haziran 2022, ss.666-667, (Özet Bildiri)

2019

2019

2. Yağlı Tohumlarda Ultrasonik-Destekli Ekstraksiyon Yönteminin Avantajları

Yalçın H., Dursun Çapar T., Dedebaş T., Ekici L.

IV. YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.29, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

3. Amaranth Bitkisi ve Tohum Yağının Karakterizasyonu ve Sağlık Üzerine Etkileri

Dedebaş T., Dursun Çapar T., Ekici L., Yalçın H.

IV. YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, ss.27, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

4. Electronic Tongue Applications in Food Industry

ÖZTUNA TANER Ö., EKİCİ L.

International Conference on Agriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.277, (Özet Bildiri)

2017

2017

5. APPLICATIONS OF RENEWABLE ENERGY SOURCES INFOOD SECTOR

ÖZTUNA TANER Ö., TANER T., EKİCİ L.

1TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENERGY AND THERMAL ENGINEERING, İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Nisan 2017, ss.337, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

7. Effects of Pistachio Supplementation on Total Fat Content and Fatty Acid Composition of Simit Kebab

BİRİŞİK C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., MRGHNI AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

8. The Effect Of Pistachio Vera Supplementation On The Simit Kebab’S Phenolic Content And Antioxidant Activity

BİRİŞİK C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., MRGHNI AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

9. A Traditional Functional Product Bitter Melon

DEDEBAŞ T., İLTER Ş. M., EKİCİ L., SAĞDIÇ O.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.443, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

10. Effects of Dietary Incorporation of Izmir Oregano on Microbiological Properties of Broiler Meats

YETİM H., EKİCİ L., ÖZTÜRK İ., SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F., GÖNÜLALAN Z.

59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, ss.83, (Özet Bildiri)

2011

2011

11. Bioactive Characteristics of Various Tulip Flowers Waste of Tulip Onion Production

Sağdıç O., Ekici L., Öztürk İ., Bayram O., Polat B., Bilge T.

4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.175, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

12. The Effect ofThyme Essential Oil on Some Quality Characteristics of Chicken Meats

Yetim H., Ekici L., Sağdıç O., Öztürk İ., Törnük F.

59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Airdrie, Kanada, 1 - 04 Ağustos 2012, ss.87, (Özet Bildiri)

2010

2010

13. Bioactivity of White Willow and Quince Leaves

KARAMAN K., POLAT B., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., Sagdic O.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

14. BIOACTIVE PROPERTIES OF DANDELION

DEDEBAŞ T., İLTER Ş. M., EKİCİ L., SAĞDIÇ O.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ONMEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 05 Ekim 2017 - 07 Ekim 2010, ss.456-457, (Özet Bildiri)

2010

2010

15. The Effect of Anthocyanin Based Extracts on the Color of Cemen Paste Used on Pastirma a Dry Cured Meat Product

YETİM H., EKİCİ L., ŞİMŞEK Z., SAĞDIÇ O.

56th International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST 2010), Jeju, Güney Kore, 15 - 20 Ağustos 2010, ss.217, (Özet Bildiri)

2009

2009

16. The fatty acid composition and volatile aroma compounds of the chicken muscles fed with thyme

YETİM H., EKİCİ L., SARIOĞLU K., ÖZTÜRK I., SAĞDIÇ O.

Food Science, Engineering and Technologies 2009, Plovdiv, Bulgaristan, 23 - 24 Ekim 2009, ss.643-648, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

17. Evaluation of the phenolic content, antradical, antioxidant and antimicrobial activity of Turkish honeys

SİLİCİ S., EKİCİ L., Sağdıç O.

41th Apimondia Congress, Montpellier, Fransa, 15 - 20 Eylül 2009, ss.41, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

18. Bitkisel doğal ajanların gıdaların muhafazasında kullanımı

ÖZTÜRK İ., Sagdic O., Şimşek Z., EKİCİ L.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, ss.143-148, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

19. The Fatty Acid Composition of Chicken Muscles Fed with Thyme

YETİM H., SAĞDIÇ O., EKİCİ L., HW O.

54rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST 2008), Cape-Town, Güney Afrika, 10 - 15 Ağustos 2008, ss.79, (Özet Bildiri)

2008

2008

20. Taze Antep Fıstığı Dış Kabuğu Ekstraktlarının Antioksidan, Antiradikal ve Antimikrobiyal Aktiviteleri

Sagdic O., ÖZTÜRK I., EKİCİ L.

19. Ulusal Biyoloji Kongresi, Trabzon, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2008, ss.338, (Özet Bildiri)

2008

2008

21. Nar Çekirdek ve Kabuk Ekstraktlarının Antioksidan, Antiradikal ve Antimikrobiyal Özellikleri

Sağdıç O., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., YETİM H.

19. Ulusal Biyoloji Kongresi, Trabzon, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2008, ss.336, (Özet Bildiri)

2008

2008

22. Gıdaların muhafazasında yeni mikrobiyal inaktivasyon metotları

SAĞDIÇ O., EKİCİ L., YETİM H.

Türkiye 10. Gıda Kongresi konferansı, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.949-952, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

23. Kekik uçucu yağı ilavesinin kuşbaşı etler ve bonfilenin bazı özelliklerine etkisi

EKİCİ L., ÖZTÜRK İ., SAĞDIÇ O., YETİM H.

Türkiye 10. Gıda Kongresi konferansı, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.557-560, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

24. Antioxidative, antiradikale und antimikrobielle aktivitaten des auBeren rindeextrakts von frischen Antep-pistazien

YETİM H., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., Sagdic O.

10. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Stuttgart, Almanya, 9 - 11 Nisan 2008, ss.24, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

25. Antioxidative, antiradikale und antimikrobielle Eigenschaften von Granatapfel-Kernextract und Granatapfel-Schalenextract

Sagdic O., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., YETİM H.

10. Fachsymposium Lebensmittelmikrobiologie, Stuttgart, Almanya, 9 - 11 Nisan 2008, ss.25, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

26. Biological activities of Rhododendron honeys

SİLİCİ S., EKİCİ L., Sağdıç O.

2 nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.24, (Özet Bildiri)

2007

2007

27. Türk ballarının fenolik içeriği antiradikal antioksidan ve antimikrobiyel özellikleri

SİLİCİ S., EKİCİ L., YETİM H., Sağdıç O.

III. Marmara Arıcılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2007, ss.40, (Özet Bildiri)

2007

2007

28. Compositions of the essential oils of Origanum onites, Satureja hortensis and Thymbra spicata grown in Turkey

YETİM H., Sagdic O., EKİCİ L.

30th International Symposium on Essential Oils, Graz, Avusturya, 9 - 12 Eylül 2007, ss.221, (Özet Bildiri)

2006

2006

29. Biological activity of the extract of Sideritis ozturkii, Turkish endemic mountain tea

Sagdic O., AKSOY A., Ozkan G., EKİCİ L.

International Congress on Bioprocesses in Food Industries (ICBF), Patras, Yunanistan, 18 - 21 Haziran 2006, ss.206, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

30. HMF Formation in grape juice concentrate packaged in various polymer films

EKİCİ L., Poyrazoglu E. S.

International workshop on Agro-processing techniques of fruits and vegetables for income generation, Dhaka, Bangladeş, 28 - 30 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)

2005

2005

31. Bioactivities and human health effects of flavonoids and some other phenolic compounds

Sagdic O., EKİCİ L., YETİM H.

ITAFE 2005 Information Technology in Agriculture, Food & Environment, Adana, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2005, ss.869-874, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2021 - 2024

2021 - 2024

ÜZÜM POSASI EKSTRAKTININ NANOFİBER FİLM ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

EKİCİ L. (Yürütücü), YILMAZ B., KAHRAMAN K.

2019 - 2022

2019 - 2022

Malt Posasının Yenilebilir Film Üretiminde Kullanımı ve Gıda Uygulaması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

EKİCİ L. (Yürütücü), ÖZTUNA TANER Ö., AKYÜZ L.

2014 - 2018

2014 - 2018

ÜLKEMİZDE YAYGIN OLARAK YETİŞEN TİCARİ DEĞERE SAHİP TOHUM YAĞLARININ DEPOLAMA STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Creative Commons License
EKİCİ L. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., DEDEBAŞ T.

2015 - 2016

2015 - 2016

Farklı Yöntemlerle Konsantre Edilen Demirhindi Şerbetinin Biyoaktivitesinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
EKİCİ L. (Yürütücü), ÖZALTIN B.

2015 - 2016

2015 - 2016

Bazı Geleneksel Şerbetlerimizin ve Konsantrelerinin Biyoaktif ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
EKİCİ L. (Yürütücü), KAFADAR A. D.

2007 - 2010

2007 - 2010

TEREYAĞLARINDA BOZULMA ETMENİ OLAN MAYALARIN BELİRLENMESİ VE KONTROLÜ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

SAĞDIÇ O. (Yürütücü), KESMEN Z., EKİCİ L., ÖZTÜRK İ.

2006 - 2007

2006 - 2007

KEKİK UÇUCU YAĞININ TAZE VE DONDURULARAK MUHAFAZA EDİLEN ETLERİN LEZZET VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YETİM H. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., EKİCİ L.


Burslar

2012 - 2013

2012 - 2013

Doktora Sonrasi Yurt Disi Arastirma Bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 741

h-indeksi (WOS): 14