Eğitim Bilgileri
1998 - 2005
1998 - 2005Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2005
2005Doktora
Taze ve İşlenmiş Et Ürünlerinde Farklı Hayvan Türlerine Ait Etlerin PCR Yöntemi Kullanılarak Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma.
Atatürk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
1998
1998Yüksek Lisans
Yağsız Soya Unu Katkılı Sucuk Üretim İmkanları Üzerine Bir Araştırma
Atatürk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Teknik Bilimler
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorProf. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Müh.
Makaleler
Tümü (30)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (22)
Scopus (22)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (5)
2025
20251. Recombinant expression and functional characterization of defensin-like peptide TEWP and its analogs in Pichia pastoris
Batman S. G., KESMEN Z.
World Journal of Microbiology and Biotechnology
, cilt.41, sa.10, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Differentiation of black tea according to country of origin using the μ-CTE/TD/GC-MS method combined with decision tree-optimizable neural network analysis
OKUYAN N., Yetim H., KESMEN Z.
Journal of the Science of Food and Agriculture
, cilt.105, sa.11, ss.5695-5703, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Novel Antimicrobial Peptide Design Using Motif Match Score Representation
Soylemez U. G., Yousef M., KESMEN Z., Bakir-Gungor B.
IEEE-ACM TRANSACTIONS ON COMPUTATIONAL BIOLOGY AND BIOINFORMATICS
, cilt.21, sa.6, ss.1656-1666, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20224. CRISPR-CAS UYGULAMALARI, POTANSİYEL RİSKLER VE YASALDÜZENLEMELER
Kılıç Tosun Ö., Kesmen Z.
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.11-42, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20225. Recombinant expression and coexpression of oyster defensin and proline-rich peptide in Komagataella phaffii
Buyukkiraz M. E., Kesmen Z.
BIOTECHNOLOGY AND APPLIED BIOCHEMISTRY
, cilt.69, sa.5, ss.1998-2007, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20226. Prediction of Linear Cationic Antimicrobial Peptides Active against Gram-Negative and Gram-Positive Bacteria Based on Machine Learning Models
Soylemez U. G., Yousef M., KESMEN Z., Buyukkiraz M. E., Bakir-Gungor B.
APPLIED SCIENCES-BASEL
, cilt.12, sa.7, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Antimicrobial peptides (AMPs): A promising class of antimicrobial compounds
Erdem Buyukkiraz M., Kesmen Z.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY
, cilt.132, sa.3, ss.1573-1596, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20218. Microbiological characteristics and identi fi cation of yeast microbiota of traditional mouldy civil cheese
Yıldız M., Turgut T., Çetin B., Kesmen Z.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.116, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20209. Kendiliğinden Montajlı Peptidler ve Kullanım Alanları
Aydın Ş., Kesmen Z.
International Journal of Life Sciences and Biotechnology , cilt.3, sa.3, ss.1-24, 2020 (TRDizin)
2020
202010. Recombinant Co-Expression of Collagen A1 (I) Fragment with the Prolyl 4-Hydroxylases (P4H) Subunits in Komagataella phaffii
Avcı E., KESMEN Z.
Biotechnology Journal International , 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202011. Multi fragment melting analysis system (MFMAS) for one-step identification of lactobacilli
Kesmen Z., Kılıç Ö., Gormez Y., Çelik M., Bakir-Gungor B.
JOURNAL OF MICROBIOLOGICAL METHODS
, cilt.177, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202012. Bazı Gıdalardaki Bozulma Etkeni Maya Türlerinin İzolasyonu ve Tanımlanması
Büyükkiraz M. E., Avcı E., Kahraman N., Kesmen Z.
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.35, sa.1, ss.15-28, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
201813. Assessment of Multi Fragment Melting Analysis System (MFMAS) for the Identification of Food-Borne Yeasts
KESMEN Z., BUYUKKIRAZ M. E., Özbekar E., ÇELİK M., ÖZKÖK F. Ö., KILIC O., et al.
CURRENT MICROBIOLOGY
, cilt.75, sa.6, ss.716-725, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201814. Multifragment melting analysis of yeast species isolated from spoiled fruits
KESMEN Z., Ozbekar E., Buyukkiraz M. E.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY
, cilt.124, sa.2, ss.522-534, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201715. Isıl İşlem Görmüş Sütlerde Salmonella Typhimurium Canlı Hücrelerinin PMA/Real-Time PCR ile Belirlenmesi
KESMEN Z., Aslan H.
TÜRK TARIM - GIDA BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİ , cilt.5, sa.5, ss.518-524, 2017 (TRDizin)
2017
201716. GIDALARDA HİLE AMACIYLA KULLANILAN BAZI BİTKİ KAYNAKLI BİLEŞENLERİN GERÇEK ZAMANLI PZR İLE TESPİTİ
KESMEN Z., BÜYÜKKİRAZ M., KAHRAMAN N., YETİM H.
Gıda , cilt.42, sa.3, ss.305-314, 2017 (TRDizin)
2016
201617. Application of high-resolution melting analysis for differentiation of spoilage yeasts
Erdem M., KESMEN Z., Ozbekar E., ÇETİN B., Yetim H.
JOURNAL OF MICROBIOLOGY
, cilt.54, sa.9, ss.618-625, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201518. Identification of acetic acid bacteria in traditionally produced vinegar and mother of vinegar by using different molecular techniques
Yetiman A. E., Kesmen Z.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.204, ss.9-16, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201419. TAQMAN-BASED DUPLEX REAL-TIME POLYMERASE CHAIN REACTION APPROACH FOR THE DETECTION AND QUANTIFICATION OF DONKEY AND PORK ADULTERATIONS IN RAW AND HEAT-PROCESSED MEATS
Kesmen Z., Gulluce A., Yılmaz M. B., Yetiman A. E., Yetim H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.17, sa.3, ss.629-638, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201420. Application of Different Molecular Techniques for Characterization of Catalase-Positive Cocci Isolated from Sucuk
Kesmen Z., Yarimcam B., Aslan H., Ozbekar E., Yetim H.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.79, sa.2, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201321. A novel method to differentiate bovine and porcine gelatins in food products: NanoUPLC-ESI-Q-TOF-MSE based data independent acquisition technique to detect marker peptides in gelatin
YILMAZ M. T., KESMEN Z., Baykal B., SAĞDIÇ O., Kulen O., Kacar O., et al.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.141, sa.3, ss.2450-2458, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201322. Detection of seagull meat in meat mixtures using real-time PCR analysis
KESMEN Z., Celebi Y., Gulluce A., Yetim H.
FOOD CONTROL
, cilt.34, sa.1, ss.47-49, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201323. Real-time PCR tekniği ve Gıda Analizlerinde Kullanımı
Güllüce A., KESMEN Z.
Gıda Teknolojisi , sa.10, ss.84-88, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
201224. Combination of culture-dependent and culture-independent molecular methods for the determination of lactic microbiota in sucuk
Kesmen Z., Yetiman A. E., Gulluce A., Kacmaz N., Sağdıç O., Çetin B., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.153, sa.3, ss.428-435, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201225. Detection of Chicken and Turkey Meat in Meat Mixtures by Using Real-Time PCR Assays
Kesmen Z., Yetiman A. E., Sahin F., Yetim H.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.77, sa.2, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201126. Determination of Lactic Microflora of Kefir Grains and Kefir Beverage by Using Culture-Dependent and Culture-Independent Methods
KESMEN Z., Kacmaz N.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.76, sa.5, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201027. Identification of Different Meat Species Used In Sucuk Production By PCR Assay
KESMEN Z., YETİM H., Şahin F.
Gıda Dergisi , cilt.35, sa.2, ss.81-87, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
200928. Identification of meat species by TaqMan-based real-time PCR assay
KESMEN Z., Güllüce A., Sahin F., Yetim H.
MEAT SCIENCE
, cilt.82, sa.4, ss.444-449, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200729. PCR assay for the identification of animal species in cooked sausages
KESMEN Z., Sahin F., Yetim H.
MEAT SCIENCE
, cilt.77, sa.4, ss.649-653, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200630. The effects of nitrite on the survival of Clostridium sporogenes and the autoxidation properties of the Kavurma
Yetim H., Kayacier A., Kesmen Z., Sağdıç O.
MEAT SCIENCE
, cilt.72, sa.2, ss.206-210, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Maya Mannoproteinleri ve Biyoteknolojik Önemi
Kesmen Z., Batman S. G.
2. Uluslararası Mardin Artuklu Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Mardin, Türkiye, 23 - 25 Ağustos 2019, ss.267-278, (Tam Metin Bildiri)
2018
20182. A Novel Approach for Identification of Food-borne Yeasts: Multi-Fragment Melting Analysis System (MFMAS)
KESMEN Z., BÜYÜKKİRAZ M. E., Özbekar E., ÖZKÖK F. Ö., ÇELİK M.
2nd International Congress on Advances in Bioscience and Biotechnology (ICABB), Podgorica, KARADAĞ, 26 - 30 Haziran 2018, ss.25-26, (Özet Bildiri)
2018
20183. Comprarison of the Performances of Clustering Algorithms on High Resolution Melt Curves of Yeast Species
ÇELİK M., ÖZKÖK F. Ö., KESMEN Z., BÜYÜKKİRAZ M. E.
7th International Conference on Advanced Technologies (ICAT’xx18), Antalya, Türkiye, 24 Nisan - 01 Mayıs 2018, ss.504-509, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. Multi-Fragment Melting Analysis System (MFMAS) A Novel Approach for Identification of Lactobacillus Species
KESMEN Z., KILIC Ö., ÖZKÖK F. Ö., ÇELİK M.
6th International Molecular Biology and Biotechnology Congress (MOLBIOTECH), Afyon, Türkiye, 22 - 25 Aralık 2017, ss.16, (Özet Bildiri)
2017
20175. Characterization of Lactic Acid Bacteria Isolated from Traditional Cheese by Multi-Fragment High Resolution Melting Analysis
KESMEN Z., ALAEDİN T., KILIÇ Ö.
2. International MediterraneanScience and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20176. DEMLENMİŞ ÇAYLARDA MİKROHAZNE/TERMAL EKSTRAKTÖR (µ-CTE) VE TERMAL DESORBER (TD) İLE GAZ KROMATOGRAFİSİ/KÜTLE SPEKTROMETRESİNDE (GC/MS) UÇUCU BİLEŞİKLERİN TESPİTİ
YETİM H., OKUYAN N., YETİMAN A. E., KESMEN Z.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 Kasım - 11 Aralık 2017, ss.132, (Özet Bildiri)
2017
20177. Demlenmiş Çaylarda Mikrohazne/Termal Ekstraktör (µ-CTE) ve Termal Desorber (TD) ile Gaz Kromatografisi/Kütle Spektrometresinde (GC/MS) Uçucu Bileşiklerin Tespiti
Yetim H., Okuyan N., Yetiman A. E., Kesmen Z.
10. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.132-133, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. Determination and Modelling of the Aflatoxin Productionof Aflatoxigenic Aspergillus parasiticus in Red Pepper StoredUnder Different Water Activities (aw) and Temperature
KESMEN Z., YAPAR N., SOYLU B.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20179. APPLICATION OF MOLECULAR TECHNIQUES FOR DETECTION OF ACETIC ACID BACTERIA IN TRADITIONALLY PRODUCED VINEGAR AND MOTHER OF VINEGAR
KESMEN Z., YETİMAN A. E., YETİM H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. Discrimination of the origin of black tea samples: A data mining application
SOYLU B., OKUYAN N., KESMEN Z., YETİM H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. MULTI-FRAGMENT MELTING ANALYSIS SYSTEM (MFMAS) FOR IDENTIFICATION OF CANDIDA SPECIES
KESMEN Z., ÇELİK M., ÖZKÖK F. Ö., Erdem Büyükkiraz M., Özbekar E., SOYLU B.
IWBBIO 2017 (5th International Work-Conference on Bioinformatics and Biomedical Engineering), Granada, İspanya, 26 - 28 Nisan 2017, ss.44-48, (Tam Metin Bildiri)
2016
201612. Maya Türlerinin Tanımlanmasında Yeni bir Yaklaşım: Çoklu Fragment Melting Analiz Sistemi
KESMEN Z., ERDEM M., Özbekar E., ÖZKÖK F. Ö., ÇELİK M., KILIC Ö., et al.
1. Ulusal İnsan Mikrobiyotası ve Sağlığımıza Etkileri Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
201613. Transcription of A Bovine Collagen Gene Fragment In Yeast (Pichia Pastoris) Cells
Güllüce A., KESMEN Z., YETİM H.
15th International Conference on Food Processing and Technology, Roma, İtalya, 26 - 29 Kasım 2016, cilt.7, sa.12, ss.80, (Özet Bildiri)
2016
201614. Effects of storage conditions on aflatoxin production and expression levels of some biosynthesis genes of Aspergillus flavus in red pepper
SOYLU B., KESMEN Z., Yapar N., YETİM H.
15th International Conference on Food Processing and Technology, Roma, İtalya, 26 - 29 Kasım 2016, cilt.7, sa.12, ss.65, (Özet Bildiri)
2016
201615. Rekombinant Antimikrobiyal Peptidler
KESMEN Z., Erdem Büyükkiraz M.
GIDA, METABOLİZMA & SAĞLIK Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi 2016, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.201-206, (Tam Metin Bildiri)
2016
201616. Multi-Target Melting Analysis for Identificationof Yeast Species Isolated From Meat and Meat Products
KESMEN Z., Kılıç Ö., Özbekar E., Erdem M., Meşe M.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Lefkoşe, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.175-178, (Özet Bildiri)
2016
201617. Application of High Resolution Melting Analysisfor Characterization of Gram Positive, Catalase-Positive Cocci Isolated from Sucuk
KESMEN Z., YARIMÇAM B., ASLAN H., ÖZBEKAR E., YETİM H.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Lefkoşe, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.237-240, (Özet Bildiri)
2016
201618. Escherichia coli‘nin Gümüş ve Bakır Yüzeylerde Tutunumunun İncelenmesi
SOYLU M. Ç., KESMEN Z., KÖŞKER F. B., Özbekar E., Ersoy F., Şimşek R.
Tıp Teknolojileri Kongresi (TıpTekno'16), Antalya, Türkiye, 27 - 29 Ekim 2016, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)
2016
201619. Demlenmiş Yabancı ve Yerli Çayların TD-GC/MS Tekniği Kullanılarak Uçucu Bileşenlerinin Belirlenmesi
YETİMAN A. E., OKUYAN N., KESMEN Z., YETİM H.
16. Kromatografi Kongresi, Malatya, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2016, ss.85, (Tam Metin Bildiri)
2016
201620. Isıl İşlem Görmüş Bazı Hayvansal Gıda Örneklerin Salmonella Typhimurium Sayısının PMA-qPCR Tekniği ile Belirlenmesi
Aslan H., KESMEN Z., YETİM H.
1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.11, (Özet Bildiri)
2016
201621. Isıl İşlem Görmüş Bazı Hayvansal Gıda Örneklerinde Salmonella Typhimurium Sayısının PMA qPCR Tekniği ile Belirlenmesi
ASLAN H., KESMEN Z., YETİM H.
1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201522. Takviye edici gıda ürünlerinin kapsüllerinde PCR yöntemi ile tür tayini
Erdem M., Bilgili F., Ozbekar E., KESMEN Z., Güllüce A., YETİM H.
Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi, İstanbul, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015, ss.128-129, (Özet Bildiri)
2015
201523. Gıda sanayinde kullanılan kıl fırçaların orijininin tespiti
Erdem M., Ozbekar E., KESMEN Z., YETİM H.
Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi, Konya, Türkiye, 30 - 31 Ekim 2015, ss.130-131, (Özet Bildiri)
2015
201524. Quantitive Detection Of Viable Escherichia Coli O157:H7 In Heat Treated Ground Meat Using The Combination Of Propidium Monoazide And Real-Tıme Pcr Assay
ASLAN H., KESMEN Z., Güllüce A., YETİM H.
61st International Congress of Meat Science and Technology, Clermont-Ferrand, Fransa, 23 Ağustos - 28 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
201425. pksL 1 Genine Özgül PCR Yöntemi ile Aflatoksikojenik Aspergillus flavus Türlerinin Tespiti
KESMEN Z., YETİMAN A. E., Güllüce A., Arslan H.
MOLEKÜLER VE TANISAL MİKROBİYOLOJİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 4 - 07 Haziran 2014, ss.142, (Tam Metin Bildiri)
2013
201326. Gıda ürünlerine katılan sığır ve domuz jelatinlerinin orijinlerinin yeni bir metot ile belirlenmesi: Jelatindeki markır peptidlerinin tespit edilmesinde, NAOUPLC-ESI-Q-TOF-MS tabanlı bağımsız bir veri toplama tekniğinin kullanılması
Yilmaz M. T., KESMEN Z., Baykal B., SAĞDIÇ O., Kulen O., Kacar O., et al.
Uluslararası 2. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi, Konya, Türkiye, 7 - 10 Kasım 2013, ss.622-623, (Özet Bildiri)
2013
201327. Evaluation of competitiveness and adaptation ability of autochthonous starter cultures in sucuk fermentation
Çelebi Y., KESMEN Z., YETİMAN A. E., YETİM H.
59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Türkiye, 1 - 04 Ağustos 2013, ss.163, (Özet Bildiri)
2012
201228. Hindi Eti Ürünlerinde Farklı Türlere Ait Etlerin Real-Time PCR ile Tespiti
Güllüce A., ETGÜ H., KESMEN Z., YETİM H.
II. Et Ürünleri Çalıştayı "İşlenmiş Kanatlı Et Ürünleri", Manisa, Türkiye, 1 - 04 Aralık 2012, ss.228, (Tam Metin Bildiri)
2012
201229. ORGANİK SİRKE MİKROFLORASINDA BULUNAN ASETİK ASİT BAKTERİLERİNİN POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU-DENATÜRE GRADİENT JEL ELEKTROFOREZ (PCR-DGGE) YÖNTEMİ İLE TESPİTİ
YETİMAN A. E., KESMEN Z., YETİM H.
3. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.122-124, (Tam Metin Bildiri)
2012
201230. Isıl İşlem Uygulanmış Sütlerde Canlı Escherichia Coli O157 h:7'nin sayısının PMA/Real-Time PCR Tekniği ile belirlenmesi
KESMEN Z., YETİMAN A. E., ASLAN H., YETİM H.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201231. SUCUKTA LAKTİK MİKROFLORANIN BELİRLENMESİNDE POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU-DENATÜRE GRADİENT JEL ELEKTROFOREZ (PCR-DGGE) YÖNTEMİNİN PROPİDİUM MONOAZİDE(PMA) İLE BİRLİKTE KULLANIMI
ÇELEBİ SEZER Y., KESMEN Z., YETİMAN A. E., YETİM H.
3. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.266, (Özet Bildiri)
2012
201232. The application of transcriptomics in food safety
KESMEN Z., YETİM H.
Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2012, cilt.161, ss.11, (Tam Metin Bildiri)
2011
201133. ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ ET KARIŞIMLARINDA REAL-TİME PCR TEKNİĞİ İLE TÜR TAYİNİ
Güllüce A., KESMEN Z., YETİM H.
1. Ulusal helal ve sağlıklı gıda kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2011, ss.196-197, (Tam Metin Bildiri)
2011
201134. DETECTION OF AFLATOXIN PRODUCING ASPERGILLUS SPECIES IN TURKISH RED PEPPERS BY USING PCR BASED METHODS
KESMEN Z., GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E., ETGÜ H., YETİM H.
3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, TUBITAK MAM FP7, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.234, (Tam Metin Bildiri)
2011
201135. IDENTIFICATION AND QUANTIFICATION OF MYCOTOXIGENIC FUNGI IN FOODS: A REVIEW OF REAL-TIME PCR APPLICATIONS IN FOOD SAFETY
KESMEN Z., GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E., YETİM H.
3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, TUBITAK MAM FP7, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.236, (Özet Bildiri)
2011
201136. Determination of viability of food-borne bacterial pathogens in milk by using PMA/real-time PCR technique
Kesmen Z., Yetiman A. E., Yetim H.
European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22, (Özet Bildiri)
2011
201137. Detection of chicken and turkey meat in meat mixtures by using real time PCR assay
KESMEN Z., YETİMAN A. E., YETİM H.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI), Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.586-590, (Tam Metin Bildiri)
2010
201038. GELENEKSEL ET ÜRÜNÜMÜZ OLAN SUCUKTAKİ LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN MOLEKÜLER BİYOLOJİ TEKNİKLERİ İLE TANIMLANMASI
KESMEN Z., YETİM H., YETİMAN A. E.
1. ET ÜRÜNLERİ "SUCUK" ÇALIŞTAYI, Aydın, Türkiye, 1 - 04 Aralık 2010, ss.59-60, (Özet Bildiri)
2010
201039. Methods for the detection of gelatin origin in meat products
Yılmaz M. T., KESMEN Z., YETİM H.
56th Int. Cong. of Meat Sci. and Technol., Güney Kore, 1 - 04 Ağustos 2010, ss.110, (Tam Metin Bildiri)
2009
200940. An Application of PCR-DGGE Analysis to Profile the Lactic Acid Bacteria Populations in Kefir
Kaçmaz N., KESMEN Z.
International Symposium on Biotechnology: Developments and Trends, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2009, ss.139, (Tam Metin Bildiri)
2009
200941. The PCR-DGGE analysis of the microbial ecology of Turkish sausage (sucuk)
YETİM H., KESMEN Z., Kaçmaz N., Güllüce A., YETİMAN A. E.
55th Int. Cong. of Meat Sci. and Tech., Danimarka, 1 - 04 Ağustos 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200942. Gıda Kaynaklı Patojenlerin Real-Time PCR Tekniği ile Belirlenmesinde Kullanılan Canlı/Ölü Hücre Ayrım Yöntemleri
KESMEN Z., Arıkan D., YETİM H., Kaçmaz N.
3. Ulusal Vet. Gıda Hij. Kong, Bursa, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2009, ss.1135-1140, (Tam Metin Bildiri)
2009
200943. Fermente Ürünlerin Mikroflorasının Tespitinde PCR-DGGE Yöntemi.
Kaçmaz N., KESMEN Z., YETİM H.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2009, ss.889-892, (Tam Metin Bildiri)
2008
200844. Et ve Et Ürünlerinde Patojen Bakterilerin Tespitinde Real-Time PCR Tekniğinin Kullanılması.
Törnük F., KESMEN Z., YETİM H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2008, ss.519-522, (Tam Metin Bildiri)
2008
200845. Et Ürünlerinde Kullanılan Farklı Tür Hayvan Etlerinin Tespitinde Real-Time PCR Tekniği
KESMEN Z., Güllüce A., YETİM H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2008, ss.553-556, (Tam Metin Bildiri)
2007
200746. Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin Real-Time PCR ile Tespiti.
YETİM H., KESMEN Z., Şahin F., Güllüce A.
15. Biyoteknoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2007, ss.28-31, (Tam Metin Bildiri)
2007
200747. Real-Time PCR Assay for Highly Specific Determination of Pork In Raw and Heat Treated Meat Mixtures
YETİM H., KESMEN Z., Şahin F., Ockerman H. W.
53rd Int. Cong. of Meat Sci. and Technol., Çin, 1 - 04 Ağustos 2007, ss.401-402, (Tam Metin Bildiri)
2006
200648. PCR assay for the identification of animal species in Turkish fermented sausages
KESMEN Z., YETİM H., Şahin F.
1st Int. Egyptian-Jordanian Conf.; Biotechnol. and Sustainable Dev.: Current Status and Future Scenarios, Mısır, 1 - 04 Aralık 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200649. PCR Identification of Horse and Donkey Meats in Heat Treated Meat
YETİM H., KESMEN Z., Şahin F., Ockerman H. W.
52th Int. Cong. of Meat Sci. and Technol., İrlanda, 1 - 04 Ağustos 2006, ss.59-60, (Tam Metin Bildiri)
2004
200450. Nitrit ilavesi ve vakum ambalajın Clostridium sporogenes üzerine etkisi.
KESMEN Z., Kayacıer A., YETİM H.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2004, ss.96-133, (Tam Metin Bildiri)
2000
200051. Potential Benefits of Nitrite in Kavurma Processing
YETİM H., KESMEN Z.
Blacksea & Central Asian Symp. on Food Technol., Türkiye, 1 - 04 Ekim 2000, ss.85, (Tam Metin Bildiri)
2000
200052. The Effects of Hidratized Defatted Soy Flour on the Ripening Process of Sucuk a Turkish Dry Fermented Meat Product
YETİM H., KESMEN Z., Ockerman H. W.
ANNUAL RECIPROCAL MEAT CONFERENCE, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Haziran 2000, ss.138, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2017
20171. Genetiği Değiştirilmiş Bitkiler
KESMEN Z.
GÜNCEL BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI, Munis Dündar, Haydar Bağış, Editör, MGRUP MATBAACILIK /KAYSERİ, Kayseri, ss.135-164, 2017
2012
20122. Meat species identification
KESMEN Z., YETİM H.
Handbook of Meat and Meat Processing, Hui Y. H., Editör, Crc Press, ., ss.249-276, 2012
2010
20103. Genetiği Değiştirilmiş Bitkilerin Kullanımı
KESMEN Z.
Modern Biyoteknoloji ve Uygulamaları, Dündar M., Editör, Erciyes Üniversitesi, Kayseri, ss.490-568, 2010
Desteklenen Projeler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAntimikrobiyal Etkili Viral Kapsid Proteinlerinin Komagataella phaffii Ekspresyon Sisteminde Rekombinant Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), AVCI E.
2009 - Devam Ediyor
2009 - Devam EdiyorGıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Belirlenmesinde PMA/ Real-time PCR Tekniğinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), YETİM H., ÇETİN B., ADIGÜZEL A., ŞAHİN F.
2023 - 2024
2023 - 2024ANTİFUNGAL PEPTİD TASARIMI VE REKOMBİNANT OLARAK ÜRETİMİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KESMEN Z. (Yürütücü), HERDEM D.
2021 - 2024
2021 - 2024De Novo Antimikrobiyal Peptidlerin Tasarımı ve Rekombinant DNA Teknolojisiyle Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KESMEN Z. (Yürütücü), AYDIN Ş.
2021 - 2023
2021 - 2023CARETTA CARETTA KAYNAKLI DEFENSİN BENZERİ TEWP PEPTİDİ VE ANALOGLARININ PİCHİA PASTORİS EKSPRESYON SİSTEMİNDE REKOMBİNANT ÜRETİMİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), BATMAN S. G.
2021 - 2023
2021 - 2023Rekombinant Antimikrobiyal Peptid Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Kesmen Z. (Yürütücü), Erdem Büyükkiraz M., Güngör Bakır B.
2018 - 2020
2018 - 2020İstiridye (Crassostrea gigas)'de Bulunan ve Gıda Sanayinde Kullanım Potansiyeli Olan Prolin Rich Peptid (Cg-Prp) ve Defensin (Cg-Def)'in Pichia Pastoris'te Ekspresyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), ERDEM BÜYÜKKİRAZ M.
2018 - 2019
2018 - 2019Kollajen Gen fragmentlerinin Prolil 4-Hydroksilazalfa (P4Halfa) ve Prolil 4Hydroksilazbeta (P4Hbeta) genleri ile birlikte P Pastorisde Koekspresyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KESMEN Z. (Yürütücü), ÖZBEKAR E.
2017 - 2019
2017 - 2019Lactobacillus cinsi bakterilerinin tanımlanmasına yönelik kit geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
KESMEN Z. (Yürütücü), ÇELİK M.
2014 - 2019
2014 - 2019Kaçak ve Yerli Çayların Moleküler Tekniklerle Belirlenmesi ve Aromatik Bileşiklerinin Tesbiti Üzerine bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
YETİM H. (Yürütücü), KESMEN Z., YETİMAN A. E., OKUYAN N.
2017 - 2018
2017 - 2018Lactobacillus cinsi bakterilerinin tanımlanmasına yönelik kit geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
KESMEN Z. (Yürütücü), ÇELİK M.
2015 - 2017
2015 - 2017Gıda Sanayi İçin Mikrobiyal Jelatin Üretimi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Kesmen Z. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Maya Türlerinin Tanımlanmasına Yönelik Kit Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KESMEN Z. (Yürütücü), ERDEM M., YETİMAN A. E.
2014 - 2016
2014 - 2016GIDALARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN MAYA TÜRLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), ÇELİK M., YETİM H., YETİMAN A. E., ÇETİN B., ÖZKÖK F. Ö.
2013 - 2016
2013 - 2016Isıl İşlem Görmüş Bazı Gıdalarda Escherichia coli O157:H7 ve Salmonella Typhimurium’un Kantitatif Tespitinde Kültürel Yöntem, Real-Time PCR ve PMA -Real Time PCR Yöntemlerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KESMEN Z. (Yürütücü), ETGÜ H.
2013 - 2016
2013 - 2016Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılabilecek Rekombinant Jelatinin Mayada (Pichia pastoris) Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), GÜLLÜCE A.
2014 - 2015
2014 - 2015“Süt Ürünleri ve Zeytinde Bozulmaya Neden Olan Maya Türlerinin “Real-Time PCR Yüksek Çözünürlüklü Erime Analizi İle Tanımlanması”
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KESMEN Z. (Yürütücü), ERDEM M.
2014 - 2015
2014 - 2015Kırmızı Biberlerde Aflatoksin Oluşumunun Tespiti ve Kontrolü için Aflatoksijenik Fungusların Farklı Sıcaklık, Su Aktivitesi ve Depolama Süresine Bağlı Olarak Gelişimlerinin Gerçek Zamanlı-Polimeraz Zincir Reaksiyonu Tekniği ile İzlenerek Modellenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
KESMEN Z. (Yürütücü)
2013 - 2015
2013 - 2015Kırmızı Biberlerde Aflatoksin Üretiminin Erken Teşhisi ve Kontrolü İçin Aflatoksijenik Fungusların Farklı Sıcaklık, Su Aktivitesi ve Depolama Süresine Bağlı Olarak Gelişimlerinin Gerçek Zamanlı-Polimeraz Zincir Reaksiyonu Tekniği ile İzlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KESMEN Z. (Yürütücü), YAPAR N.
2011 - 2014
2011 - 2014Gıdalarda Hile Amacıyla Kullanılan Bitkisel Kaynaklı Bileşenlerin Tespiti İçin Kit Üretimine Yönelik Yöntem Geliştirilmesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
KESMEN Z. (Yürütücü)
2010 - 2014
2010 - 2014Çeşitli Gıda Formülasyonlarında Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin UPLC-MS QTof MS Sistemi Kullanılarak Tespitine Yönelik Yöntem Geliştirilmes
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YETİM H. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., YETİMAN A. E., KESMEN Z., YILMAZ M. T.
2010 - 2013
2010 - 2013Geleneksel Fermente Sucuklardaki Mayaların İzolasyonu, Tanımlanması, Starter Kültür Olarak Kullanılabilmesi İçin Önemli Teknolojik ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YETİM H. (Yürütücü), ÖZTÜRK İ., KESMEN Z.
2010 - 2012
2010 - 2012SİRKE MİKROFLORASINDAKİ ASETİK ASİT BAKTERİLERİNİN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KESMEN Z. (Yürütücü), YETİMAN A. E.
2007 - 2012
2007 - 2012KIRMIZIBİBERDE AFLATOKSİN OLUŞUMUNA NEDEN OLAN ASPERGİLLUS PARASİTİCUS TÜRÜNÜN REAL-TİME PCR TEKNİĞİ İLE KANTİTATİF OLARAK TAYİNİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KESMEN Z. (Yürütücü), GÜLLÜCE A.
2009 - 2011
2009 - 2011KEFİRDEN İZOLE EDİLEN BAKTERİ VE MAYALARIN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), GÜLLÜCE A., KAÇMAZ N., YETİM H.
2008 - 2010
2008 - 2010Sucuktan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin PCR?a Dayalı Moleküler Teknikler İle Tanımlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KESMEN Z. (Yürütücü), YETİMAN A. E.
2008 - 2010
2008 - 2010Geleneksel Et Ürünümüz Olan Sucuktan Izole Edilen Fermantatif Bakterilerin Starter Kültür Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), YETİM H., ADIGÜZEL A., GÖNÜLALAN Z., ÇETİN B., SAĞDIÇ O., et al.
2007 - 2009
2007 - 2009REAL-TİME PCR TEKNİĞİ İLE ET ÜRÜNLERİNDE FARKLI HAYVAN TÜRLERİNE AİT ETLERİNİN TESPİT EDİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., YETİM H.
2006 - 2009
2006 - 2009Et ve Et Ürünlerinde Farklı Tür Hayvan Etlerinin Saptanması için Multiplex ve Real Time PCR Tekniklerinin Geliştirilmesi ve Biyoçip Üretimi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
YETİM H. (Yürütücü), KESMEN Z.