Akademik Unvanlar
-
2013 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2008 - 2013 Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1998 - 2008 Yrd. Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1993 - 1997 Öğretim Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu M.Y.O
-
1992 - 1993 Araştırma Görevlisi
Trakya Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1989 - 1991 Araştırma Görevlisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2016 - 2019 Akademik Performans D. Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2013 - 2019 Bölüm Başkanı
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2013 - 2019 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
-
2013 - 2019 Fakülte Akademik Kurul Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
-
2003 - 2013 Bölüm Başkan Yardımcısı
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2002 - 2010 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkcıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2002 - 2008 Bölüm Başkanı
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda Teknolojisi
-
1998 - 2001 Bölüm Başkanı
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1998 - 2001 Fakülte Akademik Kurul Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
-
2016 - 2019 Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Erciyes Teknopark, Erciyes Teknopark
-
2007 - 2013 Gıda Alt Komisyon Üyesi
Diğer Kamu Kurumu, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Süt Ve Süt Ürünleri Alt Komisyon
Verdiği Dersler
-
Lisans SÜT TEKNOLOJİSİ
-
Doktora GIDA REOLOJİSİ
-
Lisans GIDA KİMYASI II
-
Doktora REOLOJİYE GİRİŞ
-
Lisans SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ
-
Lisans Girişimcilik I, II
-
Yüksek Lisans GIDA ENDSTRİSİNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR
-
Lisans PROSES UYGULAMALARI
-
Yüksek Lisans GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER
-
Lisans Innovasyon I, II
Yönetilen Tezler
-
ELMA POSASINDAN PEKTİN EKSTRAKSİYONUNDA İNFRARED DESTEKLİ MİKRODALGA YÖNTEMİNİN KULLANIMI VE EKSTRAKSİYON KOŞULLARININ TAGUCHİ MATEMATİKSEL MODEL İLE OPTİMİZASYONU
Doğan M. (Danışman)
M.HORZUM(Öğrenci), Doktora, 2024 -
ULTRASON DESTEKLİ ALÇAK ÖTEKTİK SOLVENT EKSTRAKSİYON YÖNTEMİ İLE SİYAH/TURUNCU HAVUÇTAN DOĞAL RENK MADDESİ ÜRETİMİ
Doğan M. (Danışman)
D.ASLAN(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Farklı tahıl kepeklerinden ultrasound ön uygulamalı diyet gıda lifi üretimi: Taguchi yöntemi ile optimizasyon
Doğan M. (Danışman)
-
ULTRASONİKASYON DÜŞÜK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ
Doğan M. (Danışman)
Ş.Medine(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Hindiba bitki kökü ve yer elmasından ultrasound yüksek frekans yönteminin uygulanması ile inülin lifi üretimi
Doğan M. (Danışman)
-
Şeker Pancarı Posası Selülozu Kullanılarak Üretilen CMC'un Farklı Modifikasyonlarının Eldesi
Doğan M. (Danışman)
S.Sarıdanışment(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Farklı Ekstraksiyon Yöntemleri Kullanılarak Kırmızı Pancardan Sıvı ve Toz Renk Maddesi Elde Edilmesinin Optimizasyonu
Doğan M. (Danışman)
S.Dahi(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
BAZI SÜT PROTEİN VE REGÜLATÖR GENLERİNİN TEK NÜKLOTİT POLİMORFİZMLERİNİN SÜT VERİMİ VE BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Doğan M. (Danışman)
A.Yetiman(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Şeker Pancarı Posasından Ultrason Destekli Pektin Eldesinin Taguchi Yöntemi İle Optimizasyonu
Doğan M. (Danışman)
A.Sadi(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Ultrasound Ön Uygulamasının Şeker Pancarı Posasından Elde Edilen Karboksimetil Selülozun CMC Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi
Doğan M. (Danışman)
F.Bilgili(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Ultrason Ön Uygulamalı ve Mikrodalga Kurutma Yöntemi ile Şeker Pancarı Posasından Diyet Gıda Lifi Eldesi
Doğan M. (Danışman)
A.Özgür(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Endüstriyel artık olan elma posasından diyet lifi üretimi optimizasyonu ve partikül boyutun teknolojik özelliklere etkisi
M.HORZUM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Fındık Zurufundan Fenolik Bileşiklerce Zengin Ekstarkt Üretimi Ve Gıda Teknolojisinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
G.ÖZTÜRK(Öğrenci), Doktora, 2018 -
Toz ve sıvı kahve beyazlatıcısı üretimi ve taguchi metodu ile reçete optimizasyonu
G.DURMUŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Rendering artık yağlarından emülgatör üretimi ve model gıdalarda arayüzey (interfacial) reolojik uygulamaları
M.Göksel(Öğrenci), Doktora, 2018 -
Peynir altı suyu protein konsantresi ile zenginleştirilmiş meyve aromalı toz içecek üretimi
T.BOYRAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Çerezlik kabak posası kullanılarak diyet lifi ve pektin üretimi
B.OSKAYBAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Karpuz, kavun ve patates kabuklarından pektin ve diyet lif üretimi
Ş.AVCI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Prebiyotik Hazır Etsiz Toz Çiğ Köfte Üretimi
F.ALTUNTAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Ultrason Tekniği İle Farklı Fonksiyonel Yağlar Kullanılarak Yeni Süt Bazlı Emülsiyonların Geliştirilmesi
D.ASLAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Toz İncir Uyutması Tatlısı Üretimi ve Optimizasyonu
S.KALITEKİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Beyaz peynir üretiminde randımanı artırıcı hazır toz karışım üretimi
H.Ender(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Organik asit ve şeker model ortamında farklı gamların sinerjik etkilerinin reolojik yönden incelenmesi
A.ÖZTÜRK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Pirinç Sütü İle Düşük Kalorili Dondurma Üretimi
N.Berna(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Hazır Toz Salep İçeceği Formülasyonunda Farklı Gam ve Nişasta Etkileşimlerinin Reolojik Yönden İncelenmesi
M.BULUT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Farklı Gıdalarda 5-HMF Düzeyinin Belirlenmesi ve Riskli Bulunan Gıdaların 5-HMF İçeriğinin Farklı Yöntemler Kullanılarak Azaltılma Olanaklarının Araştırılması
Ö.Said(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Bazı sebze sularının bitkisel yağlı sütlü buz üretiminde kullanımının fiziksel, kimyasal, fonksiyonel ve reolojik yönden incelenmesi
G.ÖZTÜRK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Farklı Gıda Lif Kaynaklarının Arastırılması, Üretimi, Kimyasal Karakterizasyonu ve Model Olarak Seçilen Bazı Ürünlerde Kullanım Olanakları
M.GÖKSEL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Bitkisel kaynaklı fenolik partiküllerin üretilmesi ve bazı fenolik bileşiklerin, ekstrelerin Maillard reaksiyon ürünleri üzerine etkilerinin incelenmesi
R.Alper(Öğrenci), Doktora, 2011 -
Yabani keçiboynuzu (gledıtsıa trıacanthos) çekirdeklerinden gam üretimi ve bazı gamlar ile sinerjik etkilerinin reolojik yönden incelenmesi
E.CENGİZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Standart 5-HMF tayin yönteminde kullanılan ısıl işlem ve asit uygulamasının etkisinin belirlenmesi
DOĞAN M. (Eş Danışman)
M.MORTAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Bazı Stabilizatörler ile Zeytin yağı, Soya Yağı Kullanılarak Yenilebilir Sütlü Buzun Reolojik Özelliklerinin Optimizasyonu
S.KARASU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Tereyağına probiyotik kültür ve lif ilavesi ile fonksiyonel özellik kazandırılması
Y.KESLER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Lifli Fonksiyonel Toz Puding Üretimi ve Optimizasyonu
V.ER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008 -
Süt bazlı gıdalarda Hidroksimetilfurfural (HMF) içeriğinin saptanması, depolama esnasındaki değişimi, azaltılmasına yönelik olanakların araştırılması
R.Alper(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006