Prof.Dr. MAHMUT DOĞAN


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

E-posta: dogan@erciyes.edu.tr
İş Telefonu: +90 352 207 6666 Dahili: 32751
Fax Telefonu: +90 352 437 5784
Web: https://avesis.erciyes.edu.tr/dogan?themeId=1&
Ofis: 209
Posta Adresi: Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 38039-Kayseri

Metrikler

Yayın

250

Atıf (WoS)

1581

H-İndeks (WoS)

23

Atıf (Scopus)

1716

H-İndeks (Scopus)

23

Proje

59

Fikri Mülkiyet

6

Tez Danışmanlığı

33

Açık Erişim

17
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2005 - 2005

2005 - 2005

Post Doktora

Technische Universitaet Berlin, Institute Of Food Technology And Food Chemistry,, , Department Of Food Chemistry, Almanya

1992 - 1996

1992 - 1996

Doktora

Trakya Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1989 - 1991

1989 - 1991

Yüksek Lisans

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1984 - 1989

1984 - 1989

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

1996

1996

Doktora

Süt Protein Polimorfizmi ve Polimorfizm İle Sütün Bazı Komponentlerinin İlişkisi

Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

1991

1991

Yüksek Lisans

Ayçiçeği, Ceviz ve Sumak Yağlarının Fiziksel-Kimyasal Özellikleri ve Yağ Asitleri Bileşimi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

Anton Paar Merkez, Stuttgart- Interfacial Rheology Course

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Anton Paar

2012

2012

AB 7. ÇERÇEVE VE HORİZON 2020 PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA,

Eğitim Yönetimi ve Planlama

KAYSERİ VALİLİĞİ DIŞ İLİŞKİLER AVRUPA BİRLİĞİ KOOR. VE ORAN

2011

2011

Advanced Rheology Course

Eğitim Yönetimi ve Planlama

CENIMET-FCT/UNL , Caparica, Lisbon, PORTUGAL

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Prof.Dr.

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2008 - 2013

2008 - 2013

Doç.Dr.

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1998 - 2008

1998 - 2008

Yrd.Doç.Dr.

Erciyes Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü

1993 - 1997

1993 - 1997

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Mühendisliği Bölümü

1992 - 1993

1992 - 1993

Araştırma Görevlisi

Trakya Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü

1989 - 1991

1989 - 1991

Araştırma Görevlisi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Erciyes Üniversitesi

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Erciyes Üniversitesi

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Erciyes Üniversitesi

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Erciyes Üniversitesi

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Erciyes Üniversitesi

2016 - 2019

2016 - 2019

Rektörlüğe Bağlı Birim Başkan Yardımcısı

Erciyes Üniversitesi, --------------------------------, --

2016 - 2019

2016 - 2019

Akademik Performans D. Kurulu Üyesi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2019

2013 - 2019

Bölüm Başkanı

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2019

2013 - 2019

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

2013 - 2019

2013 - 2019

Fakülte Akademik Kurul Üyesi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2018 - 2018

2018 - 2018

Erciyes Üniversitesi

2003 - 2013

2003 - 2013

Bölüm Başkan Yardımcısı

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2003 - 2013

2003 - 2013

Erciyes Üniversitesi

2006 - 2010

2006 - 2010

Erciyes Üniversitesi

2002 - 2010

2002 - 2010

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkcıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Mühendisliği Bölümü

2002 - 2010

2002 - 2010

Erciyes Üniversitesi

2002 - 2008

2002 - 2008

Bölüm Başkanı

Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Myo, Gıda Teknolojisi

2002 - 2008

2002 - 2008

Erciyes Üniversitesi

2004 - 2005

2004 - 2005

Erciyes Üniversitesi

1998 - 2001

1998 - 2001

Bölüm Başkanı

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1998 - 2001

1998 - 2001

Fakülte Akademik Kurul Üyesi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1998 - 2001

1998 - 2001

Erciyes Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

ŞİRKET SAHİBİ

TAGEM GIDA ANALİZ MERKEZİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ

2007 - 2013

2007 - 2013

Gıda Alt Komisyon Üyesi

Diğer Kamu Kurumu, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Süt Ve Süt Ürünleri Alt Komisyon

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

SÜT TEKNOLOJİSİ

Doktora

Doktora

GIDA REOLOJİSİ

Lisans

Lisans

GIDA KİMYASI II

Doktora

Doktora

REOLOJİYE GİRİŞ

Lisans

Lisans

SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ

Lisans

Lisans

Girişimcilik I, II

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

GIDA ENDSTRİSİNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR

Lisans

Lisans

PROSES UYGULAMALARI

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER

Lisans

Lisans

Innovasyon I, II

Yönetilen Tezler

2015

2015

Yüksek Lisans

Prebiyotik Hazır Etsiz Toz Çiğ Köfte Üretimi

DOĞAN M.

F.ALTUNTAŞ(Öğrenci)

2015

2015

Yüksek Lisans

Toz İncir Uyutması Tatlısı Üretimi ve Optimizasyonu

DOĞAN M.

S.KALITEKİN(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2011

2011

İlaç ve gıda etkileşimleri I

OBA Ş., DOĞAN M.

Packworld, 91, 134-136 , cilt.91, ss.134-136, 2011 (Hakemli Dergi)

2008

2008

Geleceğin ambalajları: Yenilebilir film ve kaplamalar.

Cengiz E., DOĞAN M.

Packworld , cilt.12, sa.66, ss.34-36, 2008 (Hakemli Dergi)

2007

2007

Gıdalarda biyojen aminlerin önemi.

Öztürk İ., DOĞAN M.

Packworld , cilt.9, sa.53, ss.34-40, 2007 (Hakemli Dergi)

2005

2005

Pektinin Kolesterol Düzeyine Etkisi.

DOĞAN M.

Packworld , cilt.8, sa.44, ss.124-128, 2005 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

Stability, rheology and morphology of O/W emulsion stabilized with PGPR-lecithin

Aslan Türker D., Doğan M.

International Symposium on Food Rheology and Structure (ISFRS), Utrecht, Hollanda, 11 - 15 Haziran 2023, ss.9

2022

2022

ULTRASONİKASYON DÜŞÜK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ

Doğan M.

CUKUROVA 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2022, ss.250-251

2022

2022

HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN ULTRASOUND YÜKSEK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ

Yılmaz Acar M., Doğan M.

HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN ULTRASOUND YÜKSEK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ, Adana, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2022, ss.248-249

2019

2019

Determination of the cohesion, powder flow speed dependency and caking tendency of cocoa powders

DOĞAN M., ASLAN D.

7th International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science, 22 - 24 Kasım 2019

2019

2019

Aggregation and Caking Processes of Dehydrated Food Powders: Evaluation of the PowderFluidization

ASLAN D., DOĞAN M.

5th International Congress on Natural and Engineering Sciences, 27 - 30 Ağustos 2019

2019

2019

Determination of the cohesion, powder flow speed dependency and caking tendency of cocoa powders

Doğan M., Aslan Türker D.

7 th International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science , Şanlıurfa, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2019, ss.483-491

2019

2019

Aggregation and Caking Processes of Dehydrated Food Powders: Evaluation of the PowderFluidization

Aslan Türker D., Doğan M.

5th International Congress on Natural and Engineering Sciences, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Ağustos 2019, ss.110-116

2018

2018

Novel Foods: Sustainable food process

MIANO F. T., DOĞAN M.

Intenational Mersin Symposium, 1 - 03 Kasım 2018

2018

2018

Rheological Properties of Mellorine Produced with Mono,-Diglycerides from Rendering Waste Oil

GÖKSEL SARAÇ M., DOĞAN M.

XIIIth International Conference of Food Pyhsicists, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018

2018

2018

INTERFACIAL RHEOLOGY OF GELATIN WITH WHEY AND SKIM MILK POWDER

DOĞAN M., Göksel Saraç M., ASLAN D.

XIIIth International Conference of Food Pyhsicists, 23 - 25 Ekim 2018

2018

2018

Interfacial behavior of casein-inulin interactions at the oil and water interfaces

ASLAN D., DOĞAN M., Göksel Saraç M.

XIIIth International Conference of Food Pyhsicist, 23 - 25 Ekim 2018

2018

2018

Interfaciel rheological properties of mono-digliycerides produced from rendering waste oil and oil/water interface

GOKSEL SARAÇ M., DOĞAN M.

XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2018, ss.131

2018

2018

Protein ve diyet lifi interaksiyonlarının su/yağ ara yüzeyindeki interfacial reolojik özelliklerinin belirlenmesi

ASLAN D., Göksel Saraç M., DOĞAN M.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018

2018

2018

Kalsiyum Karbonat-Emülgatör Etkileşiminin Ayçiçek Yağı-Su Ara Yüzeyinde Reolojik Değerlendirilmesi

Göksel Saraç M., ASLAN D., DOĞAN M.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018

2018

2018

Effects of Process Parameters on Foam Stability of Kopuk Helva

GÜLDANE M., DOĞAN M.

European Conference on Science, Art Culture (ECSAC 2018), 19 - 22 Nisan 2018

2018

2018

Effects of Some Hydrocolloids on Drainage Rates of Milk Protein Based Food Foams

GÜLDANE M., DOĞAN M.

European Conference on Science, Art Culture (ECSAC 2018), Antalya, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2018, ss.214-215

2018

2018

Effects of Process Parameters on Foam Stability of "Köpük Helva"

GÜLDANE M., DOĞAN M.

European Conference on Science, Art & Culture (ECSAC 2018), Antalya, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2018, ss.213

2018

2018

Determination of Coven Extract and Whey Protein Concentrate Ratio in Sugary Model System

GÜLDANE M., DOĞAN M.

European Conference on Science, Art Culture (ECSAC 2018), 19 - 22 Nisan 2018

2018

2018

The Effects of Egg White and Whey Protein Concentrate on Foam Stability

GÜLDANE M., DOĞAN M.

European Conference on Science, Art & Culture (ECSAC 2018), Antalya, Türkiye, 19 - 22 Nisan 2018, ss.293

2018

2018

The Effects of Egg White and Whey Protein Concentrate on Foam Stablity

GÜLDANE M., DOĞAN M.

European Conference on Science, Art Culture (ECSAC 2018), 19 - 22 Nisan 2018

2017

2017

The Steady and oscillatory frequency sweep tests of ultrasound-assisted emulsified O/W emulsion: Taguchi Optimization

ASLAN D., DOĞAN M.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON RHEOLOGY AND MODELING OF MATERIALS, Miskolc-Lillafüred, Macaristan, 2 - 06 Ekim 2017, ss.53

2016

2016

Powder Flow Characteristics of Dietary Fiber From Melon, Watermelon Rinds and Potato Peels

Avcı Ş., DOĞAN M.

The XVIIth International Congress on Rheology (ICR2016), Kyoto, Japonya, 8 - 13 Ekim 2016

2016

2016

Obtainig monoglyserides by enzymatic estarification from rendering waste oil

GÖKSEL SARAÇ M., DOĞAN M.

18th World Congress of Food Science and Technology, 21 - 25 Ağustos 2016

2016

2016

Investigation of the Interaction between Flow and Physicochemical properties of Different Food Fibers

DOĞAN M., Özgür A., ASLAN D., Göksel Saraç M.

18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1123

2016

2016

The effect of ultrasound pre treatment on the dietary fiber production from sugar beet pulp

Özgür A., Doğan M.

18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1129 Creative Commons License

2016

2016

Ultrasound assisted preparation of hazelnut oil in water emulsions

ASLAN D., DOĞAN M.

18th World Congress of Food Science and Technology, 21 - 25 Ağustos 2016

2016

2016

The Steady and Dynamic Rheological Properties of Ultrasonically Generated oil in water emulsions

ASLAN D., DOĞAN M.

The XVIIth International Congress on Rheology (ICR2016),, 8 - 13 Ağustos 2016

2016

2016

The Powder Rheology of Food Fibers Obtained From Squash and Pumpkin

OSKAYBAŞ B., DOĞAN M.

The XVIIth International Congress on Rheology (ICR2016), 8 - 13 Ağustos 2016

2016

2016

Thermo gelation properties of different hydrocolloid added coating batters: A rheological study.

DOĞAN M., CENGİZ E.

The XVIIth International Congress on Rheology (ICR2016), Kyoto, Japonya, 8 - 13 Ağustos 2016, ss.176

2016

2016

Rheological Behavior of Tomato Ketchup: The Effect Stone Pear Dietary Fiber Concentration and Temperature

Saraç M. G., DOĞAN M.

The XVIIth International Congress on Rheology (ICR2016), Kyoto, Japonya, 8 - 13 Ağustos 2016, ss.180

2015

2015

Rheological Interactions between Food Starch and Biyopolymers

ASLAN D., GURMERIC V., DOĞAN M.

The 2nd International Conference on Rheology and Modeling of Materials, Miskolc Lillafüred, Macaristan, 5 - 09 Ekim 2015, ss.68

2015

2015

Determination of the Flow Properties of Starch with Differeny Origins

Gürmeriç V., ASLAN D., DOĞAN M.

The 2nd International Conference on Rheology and Modeling of Materials, Miskolc-Lillafüred, Macaristan, 5 - 09 Ekim 2015, ss.65

2015

2015

Viscosity and powder rheology of a tradational powdered dessert:Incir Uyutması

KALITEKIN S., DOĞAN M., ASLAN D., GURMERİÇ V.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.193

2015

2015

Determination of flow stability of dietary food fibers by using powder rheometer

Altuntaş F., DOĞAN M., Gürmeriç V., ASLAN D.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.192

2015

2015

Rheological interaction of natural mic-particle food polymers in different temperatures

DOĞAN M., ASLAN D., Gürmeriç V.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.222

2015

2015

The effect of ultrasound on the rheological properties of emulsions

ASLAN D., DOĞAN M.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.208

2015

2015

Rheological And Sensory Properties Of Instant Hot Chocolate:Application Of Different Multi-Criteria Decision Techniques To Determine Optimum Fat Composition

DOĞAN M., ASLAN D., AKTAR T., SARAÇ M. G.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.212

2015

2015

Characterisation of the flowability of the instant pudding and baking powder by using powder rheometer

DOĞAN M., GURMERİÇ V.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.227

2014

2014

Rheological behavior of food hydrocolloids: synergistic effects”

DOĞAN M.

The 1st International Conference on Natural Food Hydrocolloids, Mashhad, İran, 22 - 23 Ekim 2014

2014

2014

Bioactive properties of elderberry flowers (Sambucus niger I.) and black locust acacia flowers (Robinia pseudoacacia) from region of Sivas in Turkey.

Saraç M., Aslan D., DOĞAN M.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.265

2014

2014

The sensory properties of prebiotic butter produced with using different dietary fibers.

Saraç M., DOĞAN M.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.53

2014

2014

Modeling of Rheological Properties of Mellorine Samples by ANN, ANFIS and Combine Design

KARASU S., DOĞAN M.

The 9th Annual European Rheology Conference (AERC 2014), Karlsruhe, Almanya, 6 - 12 Nisan 2014

2014

2014

Steady shear rheological properties and textural characteristics of yoghurt/molasses blends

EROĞLU A., EROĞLU Z., TOKER Ö. S., YILMAZ M. T., KARAMAN S., DOĞAN M.

The 9th Annual European Rheology Conference (AERC 2014), Karlsruhe, Almanya, 6 - 12 Nisan 2014

2014

2014

Time Dependent Viscosity Profile of Incir Uyutması Dessert: Effect of Fig Concentration

EROĞLU A., KARAMAN S., TOKER Ö. S., YILMAZ M. T., EROĞLU Z., DOĞAN M.

The 9th Annual European Rheology Conference (AERC 2014), Karlsruhe, Almanya, 6 - 12 Nisan 2014

2012

2012

The effects of inulin addition on content of 5-HMF and physicochemical properties of the model caramel

Toker Ö. S., DOĞAN M.

11th International Symposium on the Maillard Reaction (ISMR), Fransa, 1 - 04 Eylül 2012

2012

2012

5-Hydroxymethylfurfural (5-HMF) Content of Different Food Groups in Turkey

DOĞAN M., Toker Ö. S., Sarıoğlu K., Ersöz N. B.

11th International Symposium on the Maillard Reaction (ISMR), Fransa, 1 - 04 Eylül 2012

2012

2012

Rheological characterisation of rice milk ice cream mix Effect of Temperature

DOĞAN M., Ersöz B. N., Toker Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Portekiz, 1 - 04 Ağustos 2012

2012

2012

Effect of different gums on rheological properties of prebiotic yoghurt drink (ayran)

YAVAŞ B., DOĞAN M., Toker Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Portekiz, 1 - 04 Ağustos 2012

2012

2012

Dynamic and steady rheological properties of hazelnut, pumpkin and gilaburu seeds oils.

Oğuzman K., DOĞAN M., Toker Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Portekiz, 1 - 04 Ağustos 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

Effect of Broccoli Juice on Rheological and Textural Properties of Mellorine

Öztürk G., DOĞAN M., Toker Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Portekiz, 1 - 04 Ağustos 2012

2012

2012

Rheologıcal propertİes of the salep drink containing potato or modified potato starch

Bulut M., DOĞAN M., Toker Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Portekiz, 1 - 04 Ağustos 2012

2012

2012

Physicochemical, sensorial and textural characterisitcs of ice cream enriched with persimmon puree.

Karaman S., Toker Ö., Yuksel F., Kayacıer A., DOĞAN M.

. 6th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2012, Zurih, İsviçre, 10 - 13 Nisan 2012

2012

2012

Determination of phenolic profile of rhododendron honeys with HPLC-DAD

SİLİCİ S., KARAMAN K., DOĞAN M., SARIOĞLU K.

First Turkish Congress, Expo and workshop on honey and honeybee products with international participation,, Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012, ss.46

2011

2011

The textural and chemical properties of prebiotic butter: effect of storage time.

DOĞAN M., Sarıoğlu K., Kayacıer A., Göksel M., Oral R., Toker Ö.

4th International Congress on Food and Nutrition., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011

2011

2011

Textural and sensory analyses of cream cheese.

DOĞAN M., Toker Ö., Ersöz N., Öztürk G.

4th International Congress on Food and Nutrition., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011

2011

2011

Traditional Turkish menengic (Pistacia terebinthus) cofee

DOĞAN M., Toker Ö. S., Ersöz N. B.

4th. International Congress on Food and Nutrition, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.42

2011

2011

Rheological and chemical properties of prebiotic butter cream:effect of storage time

DOĞAN M., SARIOGLU K., Kayacıer A., Göksel M., ORAL R., TOKER Ö. S.

Rheology Trends: from nano to macro systems, Lisbon, Portugal, Eylül 2011, Portekiz, 1 - 04 Eylül 2011, ss.145-148

2011

2011

Steady, dynamic and creep analsis of cheese spread:Effect of different temperatures

DOĞAN M., ERSÖZ N. B., TOKER Ö. S.

Rheology Trends: from nano to macro systems, Lisbon, Portugal, Eylül 2011, Portekiz, 1 - 04 Eylül 2011, ss.141-144

2011

2011

Prediction of HMF Content of Three Molasses Types Based on Temperature and Storage Time by Adaptive Neuro Fuzzy Inference System (ANFIS Model).

Oral R., Toker Ö., DOĞAN M., Sarıoğlu K.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry., İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.210

2011

2011

Production of Dietary Fiber From Celery Root and Spinach: Determination of Rheological Properties in Model Ketchup.

Göksel M., DOĞAN M.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry., İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.356

2011

2011

Prediction of fatty acid compositions of vegetable oils by adaptive neuro fuzzy inference system based on rheological measurements

YALÇIN H., TOKER Ö. S., DOĞAN M.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.544

2011

2011

Comparison of Two Different Artificial Neural Network Models to Estimate the HMF Levels

Oral R. A., Özgen S., DOĞAN M., Sarıoğlu K.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry", Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.225

2011

2011

Application of Different Vegetable and Fruit Dietary Fibers in Model Mayonnaise

Göksel M., DOĞAN M.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011

2011

2011

Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of The Caucasian Herbal Milky Tea (Rumex Crispus L.)

DOĞAN M.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry", Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.317

2011

2011

Effect of different sugar/acid combinations on rheological properties of caramel samples

DOĞAN M., Toker Ö. S., Oral R. A., Sarıoğlu K.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry", Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.174

2011

2011

Effect of concentration of inulin on rheological properties of model instant hot chocolate beverage

DOĞAN M., Toker Ö. S., Göksel M.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry", Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.175

2011

2011

Estimation of adaptive neuro fuzzy inference system (ANFIS) for prediction of fatty acid composition of oils based on rheological measurements

Toker Ö. S., DOĞAN M.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry", Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.211

2011

2011

Effect of fatty acid composition on the dynamic and steady rheological properties of vegetable oils

Yalçın H., Toker Ö. S., DOĞAN M.

The International Food Congress "Novel Approaches in Food Industry", Çeşme, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.82

2010

2010

Production of orange albedo dietary fiber by product and its rheological behavior in mayonnaise model.

DOĞAN M., Göksel M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010

2010

2010

Synergy effect of some hydrocolloids on rheological properties of model instant hot chocolate beverage.

DOĞAN M., Toker Ö.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010

2010

2010

Synergy effect of some hydrocolloids on rheological properties of model instant hot chocolate beverage. Boof of Abstract.

TOKER Ö. S., DOĞAN M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya TURKEY,, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2010

2010

2010

Production of honeylocust (Gleditsia triacanthos) gum and rheological interactions with some other hydrocolloids. Book of Abstract.

Cengiz E., DOĞAN M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, TURKEY,, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2010

2010

2010

Monitoring the 5-HMF amount as an indicator of maillard products in whey protein concentrate and skim milk powder.

Oral R., DOĞAN M., Sarıoğlu K.

1st International Congress on Food Technology,Antalya TURKEY, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2010

2010

2010

New approaches detection of 5-HMF by RP-HPLC in some foods. Antalya, TURKEY, Book of Abstract.

Oral R., MORTAŞ M., DOĞAN M., Sarıoğlu K.

1st International Congress on Food Technology, Antalya TURKEY, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2010

2010

2010

Production of orange albedo dietary fiber by product and its rheolocical behavior in mayonnaise model. Book of Abstract.

GOKSEL M., DOĞAN M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, TURKEY,, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2010

2010

2010

Kan Basıncını Düşürücü Süt Kaynaklı Peptitler.

Kesler Y., DOĞAN M., Karaman S., Kayacıer A.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2010

2010

2010

Production of instant pudding with dietary food fibers. Book of Abstract.

Gürmeriç V. E., DOĞAN M.

Kiel Food Science Syposium, Kiel, Almanya, 1 - 04 Mayıs 2010

2010

2010

Fatty acid composition and some chemical properties of circassian Kashar cheese. Book of Abstract.

GOKSEL M., DOĞAN M.

Proceedings of the 1 st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, TURKEY,, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.271

2010

2010

Rheological and optical properties of Köfter

GOKSEL M., DOĞAN M.

Proceedings of the 1 st International Symposium on ''Traditional Foods From Adriatic to Caucasus. Tekirdağ, TURKEY, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010

2008

2008

Ekstrüzyon Prosesi ile Gıdaların Tekstürizasyonu.

Kesler Y., Karaman S., DOĞAN M., Kayacıer A.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008

2008

2008

Mesir Macununun Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi.

Karaman S., Kesler Y., Kayacıer A., DOĞAN M.

Türkiye 10. Gıda Kongresi,, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008

2007

2007

Biodegradation of 5-(Hydroxymethyl)-2-furfural (HMF) in model foods using some lactic acid bacteria and yeast.

DOĞAN M., Oral R., Sarioglu K., Sagdic O., Kesler Y.

3 rd . International Symposium on Recent Advances in Food Analysis., Prague, Çek Cumhuriyeti, 7 - 09 Kasım 2007

2007

2007

Nutritive values of the pomaces of commercial Turkish grape (Vitis vinifera L.) varieties.

Yetim H., Sagdic O., Kayacıer A., Ozkan G., DOĞAN M.

2nd.International Congress on Food and Nutrition., İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.255

2007

2007

Potential effect of prebiotics to reduce the risk of colorectal cancer.

Er V., DOĞAN M.

2 nd International Congress on Functional Foods and Neutraceuticals., İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2007 Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

The role of dietary fibers on binding heavy metal ions

Demirkan I., DOĞAN M., Sarıoğlu K.

2nd International Congress on Functional Foods and Neutraceuticals, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2006

2006

2006

Overview of food applications with inulin and oligofructose

DOĞAN M.

2nd International Congress on Functional Foods and Neutraceuticals, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2006

2005

2005

5-Hydroxymethylfurfural (HMF) content of some whey powder concentrate in Turkey and Germany.

DOĞAN M., Sienkiewicz T., Oral R.

EURO FOOD CHEM XIII. Proceedings Volume 2, Hamburg, Almanya, 21 - 23 Ekim 2005, ss.619-621

2005

2005

Radyasyon Uygulamasının Gıdaların Sindirilebilirlik Özelliklerine Etkisi

Kayacıer A., DOĞAN M.

IX. Ulusal Nükleer Bilimler ve Teknolojisi Kongresi (NBTK-2005), İzmir, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2005

2005

2005

Milk protein polymorphism in the population of Holstein cows

DOĞAN M., Gurcan E., Soysal M.

Euro Food Chem XIII. Proceedings Volume 1., Hamburg, Almanya, 21 - 23 Eylül 2005, ss.172-175

2005

2005

The Application of High Pressure in Cheese-Making

Kayacıer A., DOĞAN M.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005

2005

2005

Technological properties in dairy foods of oligofructose and inulin.

DOĞAN M., Kayacıer A., Oral R.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005

2005

2005

Peyniraltı Suyu Tozu ve Guar Gam Karışımının Reolojik Özellikleri

Kayacıer A., DOĞAN M.

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2005, ss.478-481

2005

2005

Hazır toz gıda üretiminde kullanılan karıştırıcılar

DOĞAN M., Kayacıer A., Oral R. A.

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2005, ss.79-82

2004

2004

Düşük Yağlı Kızartılmış Gıda Üretimine Yönelik Son Gelişmeler

Kayacıer A., DOĞAN M., Yetim H.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004

2004

2004

Süt ve Ürünlerinin Hydroxymethylfurfural (HMF) İçeriği

DOĞAN M., Kayacıer A., Oral R.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004

2004

2004

Content of HMF (Hydroxymethyl furfural) in Commercial Non Fat Dry Milk

DOĞAN M., Yılmaz H., Kayacıer A.

International Dairy Symposium,, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.285-287

2003

2003

L-Karnitinin İnsan Sağlığı ve Beslenmedeki Önemi

DOĞAN M., Kayacıer A., Yetim H.

III. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.585-598

2003

2003

Gıdalarda Varlığı Yeni Keşfedilen Bir Kanserojen: Akrilamit

Kayacıer A., Yetim H., DOĞAN M.

III. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, ss.345-357 Sürdürülebilir Kalkınma

2003

2003

Gıda Üretim Teknolojisinde Bazı Organik Asitlerin Kullanımı ve Önemi

DOĞAN M.

V. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2003

2003

2003

Doğal Bir Koruyucu Olarak Nisin ve Gıda Sanayinde Kullanımı

DOĞAN M.

SEYES 2003-Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.413-418

2002

2002

The Importance of the Green Tea Extracts in Human Nutrition and Food Technology

DOĞAN M.

1st Internatıonal Congress on The Chemistry of Natural Products, Trabzon, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2002, ss.124

2002

2002

Neohesperidin DC In Food Products

DOĞAN M.

Proceedings of 1st Internatıonal Congress on the Chemistry of Natural Products, Trabzon, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2002, ss.190-195

2002

2002

Artificial sweeteners and lipid peroxidation,, Özet Kitabı, P-33, Ankara, TURKEY,

Coşkun A., DOĞAN M., Yılmaz O., Edirne T.

17. Ulusal Biyokimya Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 27 Haziran 2002, ss.33

2002

2002

Süt Ürünlerinde Carrageenan. Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri.

DOĞAN M., Şimşek B.

VI. Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.465-472

2000

2000

Süt Endüstrisinde Aspartam E 951. Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri.

DOĞAN M., Boroğlu E.

VI. Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 01 Ocak 2000, ss.479-487

1999

1999

The Place and Important of the Milk Receiving Centers in The Dairy Industry In Kayseri

DOĞAN M.

7 th Internatıonal Congress on Agricultural Mechanisation and Energy, Adana, Türkiye, 26 - 27 Mayıs 1999, ss.367-369

1998

1998

Kayseri İli Süt ve Ürünleri Durumu

DOĞAN M., Bal H.

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Geleneksel Süt ve Ürünleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.394-402

1994

1994

Yogurt İşletmelerinde Alet ve Ekipmanlar

Demirci M., DOĞAN M., Eker B.

III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 2 - 03 Haziran 1994, ss.231-245

Kitap & Kitap Bölümleri

2019

2019

Textural Characteristics of Traditional Turkish Foods

Doğan M., Aslan Türker D., Miano F. T.

Textural Characteristics of World Foods, Katsuyoshi Nishinari, Editör, Wiley-VCH Weinheim, Berlin , Berlin, ss.223-235, 2019

Desteklenen Projeler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Elma Posasından Pektin Üretimi Optimizasyonu ve Karakterizasyonunun Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DOĞAN M. (Yürütücü), HORZUM M.

2015 - 2023

2015 - 2023

V TİPİ MİKSERLERDE TOZ GIDA KARIŞIMLARININ OPTİMİZASYONU

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DOĞAN M. (Yürütücü), GÜRMERİÇ V.

2021 - 2022

2021 - 2022

Bazı Bitki Ekstraktlarından Geniş Spektrumlu Doğal Antimikrobiyal Madde Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DOĞAN M. (Yürütücü), BOUHLEL W., YETİMAN A. E.

2021 - 2022

2021 - 2022

BAZI BİTKİ UÇUCU YAĞLARINDAN DOĞAL MİKROBİYOSİDAL MADDE ÜRETİMİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DOĞAN M. (Yürütücü), YETİMAN A. E., BEYAZ M. O.

2017 - 2020

2017 - 2020

Şeker Pancarı Posasından Ultrason Destekli Pektin Eldesinin Taguchi Yöntemi İle Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DOĞAN M. (Yürütücü), SADİ A.

2017 - 2019

2017 - 2019

TOZ VE SIVI KAHVE BEYAZLATICISI ÜRETİMİ VE TAGUCHİ METODU İLE REÇETE OPTİMİZASYONU

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DOĞAN M. (Yürütücü), DURMUŞ G.

2016 - 2017

2016 - 2017

Bazı Bitki Atıklardan Diyet Gıda Lifi Ve Pektin Üretimi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

DOĞAN M. (Yürütücü)

2016 - 2017

2016 - 2017

Karpuz Kavun ve Patates Kabuklarından Pektin ve Diyet Lif Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), AVCI Ş.

2016 - 2017

2016 - 2017

Çerezlik Kabak Posası Kullanılarak Diyet Lifi ve Pektin Üretilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), OSKAYBAŞ B.

2015 - 2016

2015 - 2016

Toz Hazır İncir Uyutması Tatlısı Üretimi ve Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), KALITEKİN S.

2015 - 2016

2015 - 2016

Prebiyotik Hazır Çiğ Köfte Üretimi ve Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), ALTUNTAŞ F.

2013 - 2015

2013 - 2015

RANDIMAN ARTTIRICI HAZIR TOZ KARIŞIMLARININ BEYAZ PEYNİR KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), GÜRMERİÇ H. E.

2012 - 2013

2012 - 2013

PİRİNÇ SÜTÜ İLE DÜŞÜK KALORİLİ DONDURMA ÜRETİMİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), ERSÖZ N. B.

2007 - 2009

2007 - 2009

TEREYAĞINA PROBİYOTİK KÜLTÜR VE LİF İLAVESİYLE FONKSİYONEL ÖZELLİK KAZANDIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), KESLER Y.

2006 - 2008

2006 - 2008

PREBİYOTİK TOZ PUDİİNG ÜRETİMİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), ER V.

2006 - 2007

2006 - 2007

SÜT BAZLI İÇECEKLERDE DEĞİŞİK LİFLERİN KULLANIM OLANAKLARI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DOĞAN M. (Yürütücü), YILDIRIM A.

2006 - 2007

2006 - 2007

TOKSİK BALLARDA CONFOCAL MİKROSKOP İLE POLEN ANALİZİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SAĞDIÇ O. (Yürütücü), DOĞAN M., SİLİCİ S.

2004 - 2007

2004 - 2007

DİYET TOZ GIDA ÜRETİMİSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DOĞAN M. (Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Journal of Food Processing & Beverages, https://www.avensonline.org/biotechnology/food-processing-beverages/editorial-board-25/

Danışma Kurul Üyesi

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Journal of Food Processing and Beverages,https://www.davidpublisher.com/index.php/Home/Journal/detail?journalid=29&jx=JFSE&cont=editorial

Danışma Kurul Üyesi

2008 - 2010

2008 - 2010

Gıda Sanayi Dergisi

Yayın Kurul Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

International Society of Maillard Reaction (IMARS)

Üye

2005 - Devam Ediyor

2005 - Devam Ediyor

American Chemical Society

Üye

2005 - Devam Ediyor

2005 - Devam Ediyor

European Society of Rheology

Üye

2002 - Devam Ediyor

2002 - Devam Ediyor

Çölyakla Yaşam Derneği

Üye

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

Gıda Teknolojisi Derneği

Üye

Bilimsel Hakemlikler

Şubat 2015

Şubat 2015

Brazilian Journal of Chemical Engineering

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2013

Temmuz 2013

Pamukkale J Eng Sci

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2013

Haziran 2013

Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi, (TÜBİTAK, Baş editör: Prof. Dr. SEBAHATTİN ÖZCAN )

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2013

Ocak 2013

Analytical Methods

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2013

Ocak 2013

Food & Function

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2013

Ocak 2013

Industrial Crops and Products

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2012

Aralık 2012

Journal of Dairy Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2011

Nisan 2011

LWT - Food Science and Technology (Elsevier, Receiving Editor: Rakesh K. Singh)

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2011

Şubat 2011

Journal of Food Processing & Technology (OMICS Group, Managing Editor: Prof. Dr. Jozef Kokini)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2011

Ocak 2011

Journal of Agricultural and Food Chemistry (Published by ACS publications, Associate Editor:Francisco Tomas-Barberan)

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2010

Mart 2010

Journal of Agricultural Science and Technology (Dr.K. Poustini, Editor-in-Chief)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2010

Ocak 2010

KSÜ Journal of Natural Sciences,

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2009

Şubat 2009

Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (TrJFAS, Editor: Dr. Cennet ÜSTÜNDAĞ)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2009

Ocak 2009

Journal of Agricultural Science and Technology (Dr.K. Poustini, Editor-in-Chief)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2009

Ocak 2009

YYU Agriculture Science Journal (Editör: Doç. Dr. Suat ŞENSOY)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2009

Ocak 2009

Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, (Published by Elsevier, Editor: A. Rasoul Mosa Al-Omran)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2009

Ocak 2009

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi (Editör: Doç. Dr. Suat ŞENSOY)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2009

Ocak 2009

Food Science and Technology International (SAGE Pablications, Managing Editor: Dr. Remedios MELERO)

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2008

Şubat 2008

Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, (Published by Elsevier, Editor: A. Rasoul Mosa Al-Omran)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2008

Ocak 2008

Starch, (Published by Wiley-VCH, Starch Editorial Office Dr. Christine Mayer)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2006

Ocak 2006

Hasad Food Journal (Editor: Dr. Alper Önenç)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2006

Ocak 2006

Food Hydrocolloids, (Elsevier,Editor: Dr. Stefan Kasapis)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2006

Ocak 2006

International Journal of Food Sciences and Nutrition (Editör:Dr.Megan Pratt; Taylor Francis Group)

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2005

Mart 2005

British Biotechnology Journal (P. Mondal, Editorial Office, SCIENCEDOMAIN international)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2005

Ocak 2005

International Dairy Journal (Elsevier, Editor: Dr. David W. EVERETT)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2005

Ocak 2005

Journal of Food Processing and Preservation, (Published by Willey-Blackwell, Editor-in-Chief: Dr. Y. Martin Lo).

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2005

Ocak 2005

European Journal of Lipid Science and Technology, (Published by Willey-VCH, Editor-in-Chief: Dr. Ines Chyla).

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2005

Ocak 2005

SDÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Enst. Müd.:Prof.Dr. Remzi KARAGUZEL).

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2004

Ocak 2004

Food Chemistry (Elsevier, Editor: Dr Paul M. Finglas)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2004

Ocak 2004

Journal of Food Process Engineering,(Published by Willey-Blackwell, Editor in Chief: Dr. Elena Castell-Perez)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2004

Ocak 2004

Food Additives and Contaminants (Published by:Taylor and Francis Group, Editor :Dr. Elke Anklam).

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2003

Ocak 2003

Food Science and Technology International (SAGE Pablications, Managing Editor:Dr. Remedios MELERO)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2003

Ocak 2003

Journal of Food Biochemistry, (Published by Willey-Blackwell, Managing Editor: Dr. Maurice Marshall)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2003

Ocak 2003

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ocak 2003

Ocak 2003

TÜBİTAK Projesi

Ocak 2002

Ocak 2002

Journal of Texture Studies (Willey- Blackwell, Editor:Dr. Ton van Vliet)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2000

Ocak 2000

Analytica Chimica Acta (Elsevier, Editor: Dr. Alan TOWNSHEND)

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Danışmanlıklar

2015 - 2020

2015 - 2020

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Elit Çikolata A.Ş.

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2006 - 2014

2006 - 2014

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Bayrak Gıda San. Tic. A.Ş

Erciyes Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2011 - 2011

2011 - 2011

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genç Girişimcilik Çalıştayı, Danışman, Kayseri Organize Sanayi, Kayseri

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Ödüller

Eylül 2014

Eylül 2014

Makale Yayın Birincilik Ödülü

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

Kasım 2013

Kasım 2013

Makale Teşvik Ödülü, 2004-2014

TÜBİTAK

Ekim 2013

Ekim 2013

Takdir Belgesi

Erciyes Üniversitesi Rektörlük

Mayıs 2013

Mayıs 2013

TÜBİTAK Başarı Hikayesi

TÜBİTAK

Mayıs 2009

Mayıs 2009

Toz Tablet Salça Üretimi

Hacettepe Teknokent, Proje Park 09

Kasım 2006

Kasım 2006

Makale Teşvik Ödülü

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı,



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

IV International Conference on Food Chemistry and Technology

Katılımcı

Berlin-Almanya

01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018

01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018)

Katılımcı

Adana-Türkiye

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

XIXth EuroFoodChem Conference

Katılımcı

Budapest-Macaristan

01 Ağustos 2016 - 01 Ağustos 2016

01 Ağustos 2016 - 01 Ağustos 2016

The XVIIth International Congress on Rheology (ICR2016) Aug. 8 - 13, 2016, Japan

Katılımcı

Kyôto-Japonya

01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015

01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015

The 2nd International Conference on Rheology and Modeling of Materials.

Katılımcı

Miskolc-Lillafüred, Macaristan-Macaristan

01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015

01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015

The 2nd International Conference on Rheology and Modeling of Materials.

Davetli Konuşmacı

-Macaristan

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

III. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir

Katılımcı

-Türkiye

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015

Katılımcı

Zürih, İsviçre-İsviçre

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

The 1st International Conference on Natural Food Hydrocolloids,

Katılımcı

Mashhad, İran-İran

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

The 1st International Conference on Natural Food Hydrocolloids,

Davetli Konuşmacı

-İran

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

The 9th Annual European Rheology Conference (AERC 2014)

Katılımcı

Karlsruhe, Germany-Almanya

01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2013

01 Kasım 2013 - 01 Kasım 2013

TGDF Gıda Kongresi, 2013, Side, Antalya

Katılımcı

Side, Antalya-Türkiye

01 Haziran 2013 - 01 Haziran 2013

01 Haziran 2013 - 01 Haziran 2013

II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı

Katılımcı

İzmir-Türkiye

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

The firstTurkish International Circle's Workshop on Food Science and Technology

Oturum Başkanı

Kayseri-Türkiye

01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012

01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012

11th International Symposium on the Maillard Reaction (ISMR)

Katılımcı

Nancy, France-Fransa

01 Ağustos 2012 - 01 Ağustos 2012

01 Ağustos 2012 - 01 Ağustos 2012

ICR 2012 - XVIth International Congress on Rheology

Katılımcı

Lisbon, Portugal-Portekiz

01 Mart 2012 - 01 Mart 2012

01 Mart 2012 - 01 Mart 2012

I Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı

Katılımcı

İzmir-Türkiye

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

1st International Congress on Food Technology

Katılımcı

Antalya, Turkey-Türkiye

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011

TGDF Gıda Kongresi 2011 "global gelecek global iş birliği"

Katılımcı

ÇEŞME/İZMİR-Türkiye

01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011

01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011

4th. International Congress on Food and Nutrition

Katılımcı

Istanbul, Turkey-Türkiye

01 Eylül 2011 - 01 Eylül 2011

01 Eylül 2011 - 01 Eylül 2011

Rheology Trends: from nano to macro systems

Katılımcı

Lisbon, Portugal-Portekiz

01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011

01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011

The International Food Congress Novel Approaches in Food Industry

Katılımcı

Izmir, Turkey-Türkiye

01 Mayıs 2010 - 01 Mayıs 2010

01 Mayıs 2010 - 01 Mayıs 2010

Kiel Food Science Syposium 2010

Katılımcı

Kiel, Almanya-Türkiye

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

1 st International Symposium on ''Traditional Foods from Adriatic to Caucasus''

Katılımcı

Tekirdağ, Turkey-Türkiye

01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009

01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

VAN-Türkiye

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

Türkiye 10. Gıda Kongresi

Katılımcı

ERZURUM-Türkiye

01 Kasım 2007 - 01 Kasım 2007

01 Kasım 2007 - 01 Kasım 2007

3 rd. Internatıonal Symposium on Recent Advances in Food Analysis

Katılımcı

Prague, Czech Republic-Çek Cumhuriyeti

01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007

01 Ekim 2007 - 01 Ekim 2007

2 nd. International Congress on Food and Nutrition

Katılımcı

Istanbul, Turkey-Türkiye

01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006

01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006

2nd International Congress on Functional Foods and Neutraceuticals

Katılımcı

Istanbul, Turkey-Türkiye

01 Şubat 2006 - 01 Şubat 2006

01 Şubat 2006 - 01 Şubat 2006

X International Scientific Conference: Advance in Technology, Engineering, Analytics and Management of Dairy Industry

Katılımcı

Olsztyn-Polonya

01 Eylül 2005 - 01 Eylül 2005

01 Eylül 2005 - 01 Eylül 2005

Euro Food Chem XIII

Katılımcı

Hamburg, Germany-Almanya

01 Eylül 2005 - 01 Eylül 2005

01 Eylül 2005 - 01 Eylül 2005

IX. Ulusal Nükleer Bilimler ve Teknolojisi Kongresi

Katılımcı

İZMİR-Türkiye

01 Haziran 2005 - 01 Haziran 2005

01 Haziran 2005 - 01 Haziran 2005

1st. International Food and Nutrition Congress

Katılımcı

Istanbul, Turkey-Türkiye

01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005

01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005

Gıda Kongresi

Katılımcı

İZMİR-Türkiye

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

Türkiye 8. Gıda Kongresi

Katılımcı

BURSA-Türkiye

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

International Dairy Symposium

Katılımcı

Isparta, Turkey-Türkiye

01 Kasım 2003 - 01 Kasım 2003

01 Kasım 2003 - 01 Kasım 2003

1 st Internatıonal Symposium on Recent Advances in Food Analysis

Katılımcı

Prague, Czech Republic-Çek Cumhuriyeti

01 Ekim 2003 - 01 Ekim 2003

01 Ekim 2003 - 01 Ekim 2003

III. Gıda Mühendisliği Kongresi

Katılımcı

ANKARA-Türkiye

01 Mayıs 2003 - 01 Mayıs 2003

01 Mayıs 2003 - 01 Mayıs 2003

SEYES 2003-Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu

Katılımcı

İZMİR-Türkiye

01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002

01 Ekim 2002 - 01 Ekim 2002

1 st Internatıonal Congress on the Chemistry of Natural Products

Katılımcı

Trabzon, Turkey-Türkiye

01 Eylül 2002 - 01 Eylül 2002

01 Eylül 2002 - 01 Eylül 2002

V. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi

Katılımcı

ANKARA-Türkiye

01 Mayıs 2002 - 01 Mayıs 2002

01 Mayıs 2002 - 01 Mayıs 2002

Türkiye 7. Gıda Kongresi

Katılımcı

ANKARA-Türkiye

01 Mayıs 1999 - 01 Mayıs 1999

01 Mayıs 1999 - 01 Mayıs 1999

7 th Internatıonal Congress on Agricultural Mechanisation and Energy

Katılımcı

ADANA-Türkiye

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Geleneksel Süt ve Ürünleri

Katılımcı

TEKİRDAĞ-Türkiye

01 Haziran 1994 - 01 Haziran 1994

01 Haziran 1994 - 01 Haziran 1994

III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

Burslar

2005 - 2005

2005 - 2005

Araştırma Bursu Berlin Teknik Üniv. Proses III Fak. Gıda Kimyası Böl.

Üniversite

1984 - 1988

1984 - 1988

Lisans Eğitim Bursu

Diğer Resmi Kurumlar

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1581

h-indeksi (WOS): 23

Jüri Üyelikleri

Nisan-2016

Nisan 2016

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınavı - ÜAK/ Hacettepe Üniversitesi

Mart-2016

Mart 2016

Tez Savunma (Doktora)

Doktora Tez Savunması Jüri Üyeliği, 5 adet - ERÜ Gıda Mühendisliği Anabilimdalı

Ocak-2016

Ocak 2016

Akademik Personel Sınavı

Araştırma Görevlisi Sınavı, 10 adet - ERÜ Gıda Mühendisliği Anabilimdalı

Ocak-2016

Ocak 2016

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

Akademik Kadroya Atama Jüri Üyeliği, 10 adet - ERÜ Gıda Mühendisliği Anabilimdalı

Ocak-2016

Ocak 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Savunması Jüri Üyeliği, 25 adet - ERÜ Gıda Mühendisliği Anabilimdalı

Haziran-2014

Haziran 2014

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Jüri Üyeliği - ÜAK/ Süleyman Demirel Üniversitesi

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2018 - 2021

2018 - 2021

Tübitak- Tovag Danışma Kurulu Üyesi

www.tubitak.gov.tr

Erciyes Üniversitesi, Turkey

2011 - 2012

2011 - 2012

TÜBİTAK Ulusal Gıda Ar-Ge ve Yenilik Stratejisi Odak Grupları

tubitak.gov.tr

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ, Turkey

2007 - 2010

2007 - 2010

Tarım Bakanlığı, Koruma Kontrol Genel Müd., Süt Ve Ürünleri Alt Komisyon Çalışma Grubu Üyesi,

tarim.gov.tr

Erciyes Üniversitesi, Türkiye