Desteklenen Projeler
-
2011 - Devam Ediyor Nar Kabuğu ve Çekirdeği Fonksiyonel Bileşikleri ile Zenginleştirilmiş Dondurma Üretimi
-
2010 - Devam Ediyor Kalorisi Azaltılmış Prebiyotik Kahvaltılık Modifiye Tereyağı ve Krema Üretimi
-
2021 - 2024 Elma Posasından Pektin Ekstraksiyonunda İnfrared Destekli Mikrodalga Yönteminin Kullanımı ve Ekstraksiyon Koşullarının Taguchi Matematiksel Model ile Optimizasyonu
-
2015 - 2023 V TİPİ MİKSERLERDE TOZ GIDA KARIŞIMLARININ OPTİMİZASYONU
-
2021 - 2022 Bazı Bitki Ekstraktlarından Geniş Spektrumlu Doğal Antimikrobiyal Madde Üretimi
-
2021 - 2022 BAZI BİTKİ UÇUCU YAĞLARINDAN DOĞAL MİKROBİYOSİDAL MADDE ÜRETİMİ
-
2020 - 2022 ULTRASONİKASYON DÜŞÜK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ
-
2020 - 2022 HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN ULTRASOUND YÜKSEK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ
-
2020 - 2022 ULTRASONİKASYON DÜŞÜK FREKANS YÖNTEMİNİN UYGULANMASI İLE HİNDİBA BİTKİ KÖKÜ VE YER ELMASINDAN İNÜLİN LİFİ ÜRETİMİ
-
2020 - 2022 Farklı Tahıl Kepeklerinden Ultrasound Ön Uygulamalı Diyet Gıda Lifi Üretimi Taguchi Matematik Modeli İle Optimizasyon
-
2019 - 2022 ULTRASON DESTEKLİ ALÇAK ÖTEKTİK SOLVENT EKSTRAKSİYON YÖNTEMİ İLE SİYAH/TURUNCU HAVUÇTAN DOĞAL RENK MADDESİ ÜRETİMİ
-
2017 - 2020 Şeker Pancarı Posasından Ultrason Destekli Pektin Eldesinin Taguchi Yöntemi İle Optimizasyonu
-
2017 - 2020 BAZI SÜT PROTEİN VE REGÜLATÖR GENLERİNİN TEK NÜKLOTİT POLİMORFİZMLERİNİN SÜT VERİMİ VE BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2017 - 2019 TOZ VE SIVI KAHVE BEYAZLATICISI ÜRETİMİ VE TAGUCHİ METODU İLE REÇETE OPTİMİZASYONU
-
2017 - 2019 ENDÜSTRİYEL ARTIK OLAN ELMA POSASINDAN DİYET LİFİ ÜRETİMİ OPTİMİZASYONU VE PARTİKÜL BOYUTUN TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERE ETKİSİ
-
2017 - 2019 Ultrasound Ön Uygulamasının Şeker Pancarı Posasından Elde Edilen Karboksimetil Selülozun CMC Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2017 - 2019 Ultrason Ön Uygulamalı ve Mikrodalga Kurutma Yöntemi ile Şeker Pancarı Posasından Diyet Gıda Lifi Eldesi
-
2015 - 2019 Fındık Zurufundan Fenolik Bileşiklerce Zengin Ekstrakt Üretimi ve Gıda Teknolojisinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2013 - 2018 Rendering Atık Yağlarından Emülgatör Üretimi ve Model GIıdalarda Arayüzey (Interfecial) Reolojik Uygulamaları
-
2012 - 2018 Farklı pH değerlerinde ksantan gam ile galaktomannan karışımının reoljik özelliklerinin kafes karışım dizaynı kullanılarak optimizasyonu: İkili etkileşimlerin kesme altında reoscope ile görüntülenmesi
-
2017 - 2017 PEYNİR ALTI SUYU PROTEİN KONSANTRESİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ MEYVE AROMALI TOZ İÇECEK ÜRETİMİ
-
2016 - 2017 Bazı Bitki Atıklardan Diyet Gıda Lifi Ve Pektin Üretimi
-
2016 - 2017 Karpuz Kavun ve Patates Kabuklarından Pektin ve Diyet Lif Üretimi
-
2016 - 2017 Çerezlik Kabak Posası Kullanılarak Diyet Lifi ve Pektin Üretilmesi
-
2015 - 2016 Ultrason Tekniği ile Farklı Fonksiyonel Yağlar Kullanılarak Yeni Süt Bazlı Emülsiyonların Geliştirilmesi
-
2015 - 2016 Toz Hazır İncir Uyutması Tatlısı Üretimi ve Optimizasyonu
-
2015 - 2016 Prebiyotik Hazır Çiğ Köfte Üretimi ve Optimizasyonu
-
2013 - 2015 RANDIMAN ARTTIRICI HAZIR TOZ KARIŞIMLARININ BEYAZ PEYNİR KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
-
2013 - 2014 Organik asit ve şeker model ortamında farklı gamların sinerjik etkilerinin reolojik yönden incelenmesi
-
2012 - 2014 NANO PARTİKÜL DOĞAL GIDA POLİMERLERİNİN FARKLI SICAKLIKLARDAKİ ETKİLEŞİMLERİNİN REOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ
-
2009 - 2014 GİLABORU (VİBURNUM OPULUS) TOHUM YAĞININ DİĞER BAZI BİTKİSEL YAĞLAR İLE YENİLEBİLİR SÜTLÜ BUZ BİLEŞİMİNDE FONKSİYONEL OLARAK KULLANIM
-
2009 - 2014 SÜT BAZLI ÇERKEZ ÇAYININ KİMYASAL KARAKTERİZASYONU VE REOLOJİK DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ
-
2012 - 2013 HAZIR TOZ SALEP İÇECEĞİ FORMÜLASYONUNDA FARKLI GAM VE NİŞASTA ETKİLEŞİMLERİNİN REOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ
-
2012 - 2013 PİRİNÇ SÜTÜ İLE DÜŞÜK KALORİLİ DONDURMA ÜRETİMİ
-
2011 - 2013 FARKLI GIDALARDA TOPLAM 5-HMF DÜZEYİNİN ARAŞTIRILMASI VE RİSKLİ BULUNAN GIDALARIN 5-HMF İÇERİĞİNİN FARKLI YÖNTEMLER KULLANILARAK AZALTILMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
-
2010 - 2011 Bazı Sebze Sularının Sütlü Buz Üretiminde Kullanımının Fiziksel, Kimyasal, Fonksiyonel ve Reolojik Yönden İncelenmesi
-
2009 - 2011 FARKLI GIDA LİF KAYNAKLARININ ARASTIRILMASI, ÜRETİMİ, KİMYASAL KARAKTERZİSYONU VE MODEL OLARAK SEÇLEN BAZI ÜRÜNLERDE
-
2009 - 2011 BAZI BİTKİSEL KAYNAKLI FENOLİK PARTİKÜLLERİN ÜRETİLMESİ BU PARTİKÜLLERİN MAİLLARD REAKSİYON ÜRÜNLERİ VE BAZI KANSEROJENİK BİLEŞİKLER ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ
-
2009 - 2011 GIDA LİFİ KULLANILARAK FONKİYONEL AYRAN ÜRETİMİ VE REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN FARKLI STABİLİZATÖR KULLANILARAK OPTİMİZE EDİLMESİ
-
2009 - 2010 GLEDİTSCHİA TRİACANTHOS L. VE CERATONİA SİLİCUA L.(KEÇİBOYNUZU) ÇEKİRDEKLERİNDEN GAM ÜRETİMİ, REOLOJİK OLARAK KARAKTERİZYONU VE DİĞER BAZI GAMLARLA OLAN SİNERJİSİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2008 - 2010 PEKMEZ MODEL ÜRETİM DESENİNDE SO2UYGULAMASININ HIDROKSIMETILFURFURAL (5-HMF) DÜZEYİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ
-
2008 - 2010 BAZI STABİLİZATÖRLER KULLANARAK YENİLEBİLİR SÜTLÜ BUZUN REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN OPTİMİZASYONU
-
2007 - 2010 LİF KARAKTERLİ HAZIR SÜT BAZLI TOZ İÇECEKLERİN FARKLI STABİLİZERLER KULLANILARAK REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ
-
2007 - 2009 TEREYAĞINA PROBİYOTİK KÜLTÜR VE LİF İLAVESİYLE FONKSİYONEL ÖZELLİK KAZANDIRILMASI
-
2006 - 2008 PREBİYOTİK TOZ PUDİİNG ÜRETİMİ
-
2006 - 2008 ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN TOKSİK BALLARIN KİMYASAL,ANTİBAKTERİYEL VE TOKSİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ.
-
2005 - 2008 TÜRKİYE SENECİO L.CİNSİ(ASTERACEAE) TÜRLERİNİN TAKSONOMİK VE BİYOKİMYASAL YÖNDEN İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSOY A. (Yürütücü), BUDAK Ü., HAMZAOĞLU E., SAĞDIÇ O., HALICI M. G., YÜZBAŞIOĞLU E., et al.
-
2005 - 2008 Üzüm Posasının Antimikrobiyal ve Antioksidan Katkı Olarak Gıda Sanayinde Değerlendirilmesi
-
2006 - 2007 SÜT BAZLI İÇECEKLERDE DEĞİŞİK LİFLERİN KULLANIM OLANAKLARI
-
2006 - 2007 TOKSİK BALLARDA CONFOCAL MİKROSKOP İLE POLEN ANALİZİ
-
2006 - 2007 SÜT BAZLI GIDALARDA HİDROKSİMETİLFURFURAL (HMF) İÇERİĞİNİN SAPTANMASI, DEPOLAMA ESNASINDAKİ DEĞİŞİMİ, AZALTILMASINA YÖNELİK OLANAKLARIN ARAŞTIRILMASI
-
2004 - 2007 DİYET TOZ GIDA ÜRETİMİ
-
2004 - 2006 PEYNİR ALTI SUYU TOZUNDA 5-HYDROXY-2-METHYLFURFURAL İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ VE FARKLI ISIL İŞLEM PARAMETRELERİNİN HMF OLUŞUMUNA ETKİSİ