Doç. Dr. Osman SAĞDIÇ


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

63

Yayın (WoS)

44

Yayın (Scopus)

42

Atıf (WoS)

1315

H-İndeks (WoS)

20

Atıf (Scopus)

933

H-İndeks (Scopus)

15

Atıf (Scholar)

1216

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (Sobiad)

2

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

5

Proje

30

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Makaleler

Tümü (48)
SCI-E, SSCI, AHCI (44)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (44)
Scopus (42)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2015

2015

1. Microbiological, physicochemical and color characteristics of fermented red pepper and garlic for use as lactic acid bacteria supplier ingredients in Sucuk

Şimşek Z., ÖZTÜRK I., Sağdıç O.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.171, (Özet Bildiri)

2013

2013

2. Ekşi hamur mikrobiyotasında bulunan mayalar ve önemi

Arıcı M., Sağdıç O., Toker Ö. S., ÖZTÜRK I.

International Symposium "Microorganisms and the Biosphere", Bishkek, Kırgızistan, 6 - 08 Haziran 2013, ss.147, (Özet Bildiri)

2012

2012

3. Fermentasyonla gilaburunun biyoaktif özelliklerindeki değişimin belirlenmesi

Sağdıç O., ÖZTÜRK I., Yapar N., Taştemur B.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.369, (Özet Bildiri)

2012

2012

5. Study on the Use of Propolis, Sodyum Benzoat and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese

Cancurt H., ÖZKÖK D., Sağdıç O.

Turkish Congress, Expo and Workshop on Honey and Honeybee Products with International participation, Kayseri, Türkiye, 1 - 04 Şubat 2012, ss.55, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

6. Utilization of some plant hydrosols as wheat sprout disinfectant

TÖRNÜK F., ÖZTÜRK İ., SAĞDIÇ O., YETİM H.

TUBITAK 4th International Congress on Food and Nutrition, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.44, (Özet Bildiri)

2011

2011

7. Effects of dried wheat sprout flour on lipid oxidation and some quality characteristics of beef patties

ÖZTÜRK I., YETİM H., Sağdıç O.

57th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Ghent, Belçika, 7 - 12 Ağustos 2011, ss.213, (Özet Bildiri)

2010

2010

8. Sucuk Ve Sucuk Benzeri Fermente Et Ürünlerinde Enterokokların Rolü

ÖZTÜRK I., Sağdıç O., YETİM H.

1. Et ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.137-143, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

9. The Identification and Isolation of yeasts from spoilage butter in Turkey

Sağdıç O., ÖZTÜRK I., Bayram O., YETİM H.

Food Science, Engineering and Technologies 2009, Plovdiv, Bulgaristan, 23 - 24 Ekim 2009, ss.638-642, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

11. Bitki Çayı İlaveli Dondurma Mikslerinde Listeria monocytogenes’in Canlılığı

ÖZTÜRK I., KARAMAN S., Sağdıç O., KAYACIER A., YETİM H.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.192, (Özet Bildiri)

2008

2008

12. Nar Çekirdek ve Kabuk Ekstraktlarının Antioksidan, Antiradikal ve Antimikrobiyal Özellikleri

Sağdıç O., ÖZTÜRK I., EKİCİ L., YETİM H.

19. Ulusal Biyoloji Kongresi, Trabzon, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2008, ss.336, (Özet Bildiri)

2007

2007

13. Biodegradation of 5-(Hydroxymethyl)-2-furfural (HMF) in model foods using some lactic acid bacteria and yeast.

DOĞAN M., Oral R., Sarioglu K., Sagdic O., Kesler Y.

3 rd . International Symposium on Recent Advances in Food Analysis., Prague, Çek Cumhuriyeti, 7 - 09 Kasım 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

14. Nutritive values of the pomaces of commercial Turkish grape (Vitis vinifera L.) varieties.

Yetim H., Sagdic O., Kayacıer A., Ozkan G., DOĞAN M.

2nd.International Congress on Food and Nutrition., İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.255, (Özet Bildiri)

2005

2005

15. Antifungal activity of propolis against moulds unpastreurized fruit juices

SİLİCİ S., KOÇ A. N., Sariguzel F. M., SAĞDIÇ O.

1st International food and Nutrition Congress,, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.37, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2010 - 2011

2010 - 2011

Kayseri'de Yetişen Bazı Yabani Meyvelerin Biyoaktif Özelliklerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), POLAT B.

2010 - 2011

2010 - 2011

Yenilebilir Bazı Çiçeklerden Biyoaktif Ekstrakt ve Doğal Gıda Boyası Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), BAYRAM O.

2009 - 2010

2009 - 2010

PEYNİRLİ KETÇAP ÜRETİLMESİ OPTİMİZASYONU VE DEPOLAMA STABİLİTESİNİN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), CANKURT H.

2009 - 2010

2009 - 2010

TURSU SUYUNUN FERMENTE SUCUK ÜRETMNDE STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANIM

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), ŞİMŞEK Z.

2008 - 2010

2008 - 2010

BAYAT EKMEKLERİN TTARHANA ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

SAĞDIÇ O. (Yürütücü), GÜL T.

2007 - 2010

2007 - 2010

TEREYAĞLARINDA BOZULMA ETMENİ OLAN MAYALARIN BELİRLENMESİ VE KONTROLÜ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

SAĞDIÇ O. (Yürütücü), KESMEN Z., EKİCİ L., ÖZTÜRK İ.

2007 - 2009

2007 - 2009

REAL-TİME PCR TEKNİĞİ İLE ET ÜRÜNLERİNDE FARKLI HAYVAN TÜRLERİNE AİT ETLERİNİN TESPİT EDİLMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

KESMEN Z. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., YETİM H.

2006 - 2008

2006 - 2008

ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN TOKSİK BALLARIN KİMYASAL,ANTİBAKTERİYEL VE TOKSİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

SİLİCİ S. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., DOĞAN M.

2006 - 2007

2006 - 2007

TOKSİK BALLARDA CONFOCAL MİKROSKOP İLE POLEN ANALİZİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

SAĞDIÇ O. (Yürütücü), DOĞAN M., SİLİCİ S.

2006 - 2007

2006 - 2007

KEKİK UÇUCU YAĞININ TAZE VE DONDURULARAK MUHAFAZA EDİLEN ETLERİN LEZZET VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YETİM H. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., EKİCİ L.

2004 - 2006

2004 - 2006

ÜZÜM POSASINDAN EKSTRAKT ÜRETİMİ VE DOĞAL ANTİBİMİKROBİYAL KORUYUCU OLARAK ÇORBA, MEYVE SUYU VE BAZI ET ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

SAĞDIÇ O. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1428

h-indeksi (WOS): 20