Biyografi
Reha Kılıçhan was born in Istanbul (1986) and
grew up in Alanya (1993-2003). He received his bachelor’s degree from Erciyes
University (2005-2009), his master's degree from Nevşehir University
(2010-2012), and his Ph.D. in Tourism and Hotel Management from Mersin
University (2012-2016). His interest in tourism and gastronomy stems from his
work in the tourism industry since childhood. After gaining experience in
Turkey, he worked in the United States at Cactus Pete’s Resort Casino in Nevada
(2007), Four Seasons Resort Jackson Hole in Wyoming (2008), and Spectrum Fine
Jewelry Exotic Gems in Alaska (2011). Following his work in the tourism sector,
he joined Erciyes University Faculty of Tourism as a Research Assistant. Kılıçhan
has worked in various departments within the same institution. He became an
Assistant Professor in the Tourism Guidance Department in 2017, an Assistant
Professor in the Gastronomy and Culinary Arts Department in 2019, and an
Associate Professor in 2021. He was the Department Head of the Tourism Guidance
Department (2018-2019) and the Gastronomy and Culinary Arts Department
(2020-2023). Additionally, he has been involved in many academic and
administrative commissions within Erciyes University and served as a Senate
Member from 2017 to 2023. Kılıçhan has also lectured at institutions such as
Cappadocia University and Nuh Naci Yazgan University. In addition to teaching,
he has supervised and served on the jury of many theses. He has published numerous
book chapters, articles, and conference papers, most related to tourism and
gastronomy. Kılıçhan also served as the Chairman of the Board of Directors of
the Kayseri Gastronomy and Culinary Arts Association (KAGAD) from 2021 to 2023.
Currently, he serves as the Chairman of the Academic Board and a Member of the
Board of Directors of the Türkiye Chefs Federation (TAFED). He is married and
has two children.
Duyurular & Dokümanlar
Tez Dosyaları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2012 - 2016
2012 - 2016Doktora
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Nevşehir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Y.O., Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
Türkiye'ye Gelen Ziyaretçilerin Gastronomik Akımlara Yönelik Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
2012
2012Yüksek Lisans
Kruvaziyer Gemilerin Yiyecek ve İçecek Departmanlarında Hizmet Kalitesi, Müşteri Memnuniyeti ve Müşteri Sadakati İlişkileri:Ketchikan, Juneau ve Skagway Limanlarında Bir Araştırma
Nevşehir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Çatışma ve Stres Yönetimi II
Mesleki Eğitim
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü
2024
2024Aile İçi Etkili İletişim
Diğer
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
2024
2024Çatışma ve Stres Yönetimi I
Mesleki Eğitim
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü
2024
2024Sağlık Okuryazarlığı
Sağlık ve Tıp
Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü
2024
2024Dijital Okuryazarlık
Diğer
Ulaştırma Bakanlığı - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı
2024
2024Etik ve Hukuk
Diğer
Yargıtay Başkanlığı
2024
2024Dijital Güvenlik
Diğer
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
2024
2024Çevre ve Sıfır Atık
Çevre ve Sürdürülebilirlik
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
2023
2023Çalışma Ahlakı
Kişisel Gelişim
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi - Personel ve İdari İşler Şube Müdürlüğü
2023
2023Grup Önünde Konuşma
Kişisel Gelişim
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi - Personel ve İdari İşler Şube Müdürlüğü
2023
2023Mobbing (İşyerinde Psikolojik Şiddet)
Kişisel Gelişim
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi - Personel ve İdari İşler Şube Müdürlüğü
2023
2023KVKK Farkındalık Eğitimi
Diğer
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
2023
2023Gizlilik ve Gizliliğin Önemi
Güvenlik
Milli Güvenlik Kurulu
2023
2023Kamu Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri
Diğer
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı
2023
2023Kamu Etiği ve Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri
Diğer
Kamu Görevlileri Etik Kurulu
2023
2023Depreme Hazırlık ve Kentsel Dönüşüm Farkındalık Eğitimi
Diğer
T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
2023
2023Afet ve Acil Durumlarda Çalışana Destek Eğitimi
Diğer
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
2023
2023Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi
Diğer
T.C. İçişleri Bakanlığı - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
2023
2023Afet Farkındalık Eğitimi
Diğer
T.C. İçişleri Bakanlığı - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
2022
2022Kültürel Miras ve Ülkemizdeki UNESCO Çalışmaları
Turizm
Kültür ve Turizm Bakanlığı
2022
2022Protokol Kuralları
Kişisel Gelişim
Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı
2021
2021İnsan Hakları
Kişisel Gelişim
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı
2021
2021İnsan Hakları Çerçevesinde Etik
Kişisel Gelişim
Kamu Görevlileri Etik Kurulu
2021
2021İnsan Hakları ve Kamu Denetçiliği Kurumu Bağlamında İyi Yönetim İlkeleri
Kişisel Gelişim
Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçiliği
2021
2021İnsan Hakları Temelinde İş Yerinde Cinsiyet Eşitliği
Kişisel Gelişim
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı
2020
2020Elsevier Turkey Webinar - Easy & Fast Literature Tracking with ScienceDirect Customization (TÜBİTAK)
Mesleki Eğitim
Elsevier - Researcher Academy
2020
2020Elsevier Turkey Webinar - How to manage and publish your research data (TÜBİTAK)
Mesleki Eğitim
Elsevier - Researcher Academy
2020
2020Gıda Güvenliği Eğitimi (Başlangıç-Temel-Orta-İleri Seviyeden Oluşan 4 Modül-10 Ders)
İş Sağlığı ve Güvenliği
Özyeğin Üniversitesi
2019
2019TÜBİTAK - Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Proje Yönetimi
Erciyes Üniversitesi - Erciyes Teknopark/Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi
2017
2017Ölçme Değerlendirme Eğiticilerin Eğitimi Çalıştayı
Ölçme ve Değerlendirme
Erciyes Üniversitesi - Kalite Komisyonu
2014
2014Yangın Güvenlik Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı
2013
2013Temel Aşçılık Eğitimi
Turizm
EKS Mutfak Akademisi, Executive Chef Eyüp Kemal SEVİNÇ
2010
2010Summer Work and Travel Program
Turizm
The International Educational Exchange USA
2009
2009Satış, Pazarlama ve Tedarik Zinciri Yönetimi
Turizm
Pozitif Yaşam Hizmetleri, Erdem KARAGÖZ
2009
2009Liderlik ve Takım Çalışması
Turizm
Pozitif Yaşam Hizmetleri, Erdem KARAGÖZ
2008
2008Summer Work and Travel Program
Turizm
The International Educational Exchange USA
2007
2007Summer Work and Travel Program
Turizm
The AIPT Experience USA
2007
2007ServSafe Employee Food Safety Training
Turizm
National Restaurant Association, Educational Foundation
2007
2007Micros Fidelio Front Office Suite 7 Eğitimi
Turizm
Erciyes Üniversitesi
Araştırma Alanları
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019 - 2021
2019 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2018 - 2019
2018 - 2019Dr. Öğr. Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği
2017 - 2018
2017 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği
2016 - 2017
2016 - 2017Araştırma Görevlisi Dr.
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm işletmeciliği
2013 - 2016
2013 - 2016Araştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm işletmeciliği
2011 - 2013
2011 - 2013Araştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, --------------------------------, --
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2020 - 2023
2020 - 2023Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - 2023
2020 - 2023Bölüm Başkanı
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2018 - 2023
2018 - 2023Fakülte Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017 - 2023
2017 - 2023Senato Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2013 - 2022
2013 - 2022Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2012 - 2022
2012 - 2022Erciyes Üniversitesi
2018 - 2019
2018 - 2019Bölüm Başkanı
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü
2018 - 2019
2018 - 2019Erciyes Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2011 - 2011
2011 - 2011Değerli Taş Satış Uzmanı
Spectrum Fine Jewelry Exotic Gems - Skagway/Alaska/USA, Değerli Taş Satış Uzmanı
2008 - 2011
2008 - 2011J-1 Program Koordinatörlüğü
IHRTURKEY Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Danışmalık Şirketi - İstanbul/Antalya/Türkiye, J-1 Program Koordinatörlüğü
2008 - 2008
2008 - 2008Aşçı, Garson ve Yiyecek İçecek Müdürü Asistanlığı
Four Seasons Resort Jackson Hole - Wyoming/USA, Aşçı, Garson ve Yiyecek İçecek Müdürü Asistanlığı
2007 - 2007
2007 - 2007Aşçı, Garson ve Host
Ameristar Casinos - Cactus Petes Resort Casino- Nevada/USA, Aşçı, Garson ve Host
Yönetilen Tezler
Devam ediyor
Devam ediyorDoktora
Tüketicilerin Dışarıda Yemek Yeme Deneyimlerinin Değerlendirilmesi: Ölçek Geliştirme Çalışması
Kılıçhan R. (Danışman)
G.ÇULFACI(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
MUTFAK ŞEFLERİNİN YAPAY ZEKÂ VE ROBOTİK TEKNOLOJİLERİ KULLANMA NİYETLERİNİN TEKNOLOJİ KABUL MODELİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Kılıçhan R. (Danışman)
Z.TANTALKAYA(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
TURİSTLERİN TURİST REHBERLERİNİN GASTRONOMİK PERFORMANSLARINA YÖNELİK ALGILARI VE YEREL YİYECEK İÇECEK TÜKETME NİYETLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ: KAPADOKYA ÖRNEĞİ
Kılıçhan R. (Danışman)
T.TILMAÇ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Koronavirüs (Covid-19) pandemisi döneminde yiyecek içecek işletmelerince alınan tedbirlerin tüketicilerin algıladıkları değerlerine memnuniyetlerine ve davranışsal niyetlerine etkisi
Kılıçhan R. (Danışman)
G.ÇULFACI(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
KONAKLAMA İŞLETMELERİ YÖNETİCİLERİNİN KRİZ ALGILARI, KRİZ YÖNETİM BECERİLERİ VE STRATEJİLERİ
Kılıçhan R. (Danışman)
E.CANER(Öğrenci)
Makaleler
2023
20231. The Effect of Measures Taken by Food and Beverage Businesses During Coronavirus Pandemic Period on Consumers Perceived Value, Satisfaction and Behavioral Intentions
Çulfacı G., Kılıçhan R.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.3, ss.1027-1045, 2023 (TRDizin)
2023
20232. Impression Management Behavior, Instagram Usage Intensity and Foodstagramming Behavior Relationship: Case of Türkiye
Çulfacı G., Kılıçhan R.
Erciyes Akademi
, cilt.37, sa.3, ss.999-1021, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20233. Türkiye’deki Jeoparkların Çevrimiçi Tanıtım Faaliyetlerine Yönelik Bir Değerlendirme
Şener B., Çeşmeci N., Kılıçhan R.
Journal of Global Tourism And Technology Research
, cilt.4, sa.2, ss.77-89, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Turistlerin Gastronomik Akımlara Yönelik Tüketim Eğilimleri ile Destinasyon Memnuniyetleri Arasındaki İlişki: Kapadokya Örneği
Çeşmeci N., Şener B., Kılıçhan R.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.1, ss.47-70, 2023 (TRDizin)
2023
20235. Turistlerin Yerel Mutfak Yeme Eğilimleri ile Unutulmaz Turizm Deneyimleri Arasındaki İlişki: Kayseri Örneği
Çeşmeci N., Çulfacı G., Kılıçhan R.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.7, sa.1, ss.84-105, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20226. Turistlerin Turist Rehberlerinin Gastronomik Performanslarına Yönelik Algıları ve Yerel Yiyecek İçecek Tüketme Niyetleri Arasındaki İlişki: Kapadokya Örneği
Tılmaç Işık T., Kılıçhan R.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.4, ss.3842-3864, 2022 (TRDizin)
2022
20227. Gastronomic trends and tourists’ food preferences: scale development and validation
Kılıçhan R., Karamustafa K., Birdir K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT
, cilt.34, sa.1, ss.201-230, 2022 (SSCI, Scopus)
2020
20208. Artificial Intelligence and Robotic Technologies in Tourism and Hospitality Industry
Kılıçhan R., Yılmaz M.
ERCIYES UNIVERSITY JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES INSTITUTE
, sa.50, ss.353-380, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20209. Food safety attitudes and practices of chefs in Cappadocia region, Turkey
Kılıçhan R., Çalhan H., Umur M.
Journal of Foodservice Business Research
, cilt.23, sa.3, ss.193-215, 2020 (Scopus)
2020
202010. Participation Motivation of Visitors of Local Food-Themed Gastronomy Festival
Kılıçhan R., Köşker H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.1, ss.78-91, 2020 (TRDizin)
2019
201911. Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Kriz Yönetim Becerileri ve Stratejileri
Kılıçhan R., Caner E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.4, ss.3202-3224, 2019 (TRDizin)
2018
201812. Gastronomi Uzmanlığı, Turları ve Rehberliği: Kavramsal Bir Çerçeve
BAŞODA A., AYLAN S., KILIÇHAN R., ACAR Y.
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, ss.1809-1826, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201813. Mutfak Şeflerinin İşten Kaynaklı Gerginlikleri İle İş-Aile Çatışmaları Arasındaki İlişki
Kılıçhan R., Çalhan H.
Tarihin Peşinde Uluslararası Tarih ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.9, sa.20, ss.453-466, 2018 (TRDizin)
2018
201814. Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi
Çalhan H., Kılıçhan R.
MANAS Journal of Social Studies
, cilt.7, sa.3, ss.861-877, 2018 (TRDizin)
2017
201715. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanındaki Akademisyenlerin Örgütsel Bağlılıklarının İş Tatminleri Üzerindeki Etkisi
Ülker M., Kılıçhan R.
Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi
, cilt.1, sa.4, ss.13-30, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201716. Individual Innovativeness of Chefs
KARAMUSTAFA K., KILIÇHAN R., ÇALHAN H.
Journal of Business Management and Economic Research
, cilt.1, ss.26-38, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201617. An Evaluation of Cultural Values and Food Spending With A Focus on Food Consumption
Karamustafa K., Ülker M., Kılıçhan R.
Çatalhöyük - International Journal of Tourism and Social Research
, cilt.1, sa.1, ss.221-233, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201618. Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Ölçeği
Karamustafa K., Birdir K., Kılıçhan R.
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.29-69, 2016 (TRDizin)
2016
201619. Kruvaziyer Gemilerin Yiyecek İçecek Departmanlarında Hizmet Kalitesi, Müşteri Memnuniyeti ve Müşteri Sadakati İlişkileri: Ketchıkan, Juneau ve Skagway Limanlarında Bir Araştırma
KILIÇHAN R., İlhan İ.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
, sa.6, ss.65-83, 2016 (TRDizin)
2015
201520. Destinasyon Markalaşmasında Gastronominin Önemi: Van Kahvaltısı Örneği (The Importance of Gastronomy on Destination Branding: Case of Van Breakfast)
KILIÇHAN R., KÖŞKER H.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES
, cilt.3, sa.3, ss.102-115, 2015 (TRDizin)
2015
201521. Mutfakların Sihri Baharat Kayseri İlinde Baharat Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma Spices The Magic Of Cuisines Determination Of Spice Consumption Habits In Kayseri Province
KILIÇHAN R., ÇALHAN H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.3, sa.2, ss.40-47, 2015 (TRDizin)
2014
201422. Lezzetin Peşinde Şarap Turizmi: Kapadokya'nın Eko-Gastronomik Potansiyeli
Kılıçhan R., Birdir K.
Eko-Gastronomi Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.111-130, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE YEMEK YEME DENEYİMİNİN ÖNEMİ
Çulfacı G., Kılıçhan R.
CUMHURİYET 11. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Ankara, Türkiye, 23 Nisan 2024, cilt.1, ss.141-148, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. KAYSERİ GASTRONOMİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEKNOLOJİ TEMELLİ YENİLİKÇİ İŞ MODELLERİ ÖNERİLERİ
Özboyraz D. Ö., Kılıçhan R.
TASHKENT INTERNATIONAL CONGRESS ON MODERN SCIENCES-III, Toskent, Özbekistan, 22 - 23 Nisan 2024, cilt.1, ss.58-68, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. KAYSERİ TURİZMİNDE DİJİTAL TEKNOLOJİ KULLANIMI: MEVCUT DURUM DEĞERLENDİRMESİ VE GELECEĞE DÖNÜK ÖNERİLER
Gürsoy M. N., Kılıçhan R.
TASHKENT INTERNATIONAL CONGRESS ON MODERN SCIENCES-III, Toskent, Özbekistan, 22 - 23 Nisan 2024, cilt.1, ss.69-78, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. DEĞERLİ HİSSETME, MEMNUN OLMA VE DAVRANIŞSAL NİYETLER: YİYECEK VE İÇECEK SEKTÖRÜ AÇISINDAN DEĞERLENDİRMELER
Çulfacı G., Kılıçhan R.
AHI EVRAN International Congress on Scientific Research - IV, Kırşehir, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2024, cilt.1, ss.111-120, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. GASTRONOMİ ŞEHRİ OLMA YOLUNDA MEDYA KULLANIMI: KAYSERİ ÖRNEĞİ
Altun T., Kılıçhan R.
AHI EVRAN International Congress on Scientific Research - IV, Kırşehir, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2024, cilt.1, ss.104-110, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. DESTİNASYON YÖNETİM SİSTEMLERİNİN UYGULANMASINDA VE BAŞARISINDA KİLİT FAKTÖRLER: MODERN UYGULAMALAR IŞIĞINDA KAYSERİ DESTİNASYON YÖNETİM MODELİ ÖNERİSİ
Kündem S., Kılıçhan R.
12TH INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL, HUMANITIES, ADMINISTRATIVE, AND EDUCATIONAL SCIENCES IN A CHANGING WORLD, İzmir, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2024, cilt.1, ss.394-404, (Tam Metin Bildiri)
2024
20247. TEKNOLOJİ KABULÜNE İLİŞKİN TEORİ VE MODELLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Tantalkaya Z., Kılıçhan R.
11th INTERNATIONAL ZEUGMA CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH, Gaziantep, Türkiye, 18 - 20 Mart 2024, cilt.1, ss.337-345, (Tam Metin Bildiri)
2024
20248. YİYECEK VE İÇECEK SEKTÖRÜNDE YAPAY ZEKÂ VE ROBOTİK TEKNOLOJİLERİN KULLANIMI
Tantalkaya Z., Kılıçhan R.
11th INTERNATIONAL ZEUGMA CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH, Gaziantep, Türkiye, 18 - 20 Mart 2024, cilt.1, ss.331-336, (Tam Metin Bildiri)
2020
20209. Artificial Intelligence Studies in the Field of Tourism and Hospitality: A Bibliometric and Network Analysis
Kılıçhan R., Yılmaz M.
IV. International West Asia Congress of Tourism Research Congress (IWACT), Çanakkale, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2020, ss.51-52, (Özet Bildiri)
2019
201910. Kapadokya Bölgesinde Faaliyet Gösteren Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Kriz Algıları
Kılıçhan R., Caner E.
20.Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019, cilt.1, sa.14, ss.63-72, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. Gastronomi Uzmanlığı,Turları ve Rehberliği: Kavramsal Bir Çerçeve
Başoda A., Aylan S., Kılıçhan R., Acar Y.
Gastronomi Zirvesi/Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, cilt.1, sa.1, ss.7, (Özet Bildiri)
2017
201712. Individual Innovativeness of Chefs
Karamustafa K., Kılıçhan R., Çalhan H.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 23 - 30 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.1490-1500, (Tam Metin Bildiri)
2015
201513. Fast Food Restoranlarının Hizmet Kalitesinin Dineserv Modeli İle Ölçülmesi:Kayseri İli Örneği
Kılıçhan R., Ülker M.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, cilt.1, sa.1, ss.885-904, (Tam Metin Bildiri)
2014
201414. Lezzetin Peşinde Şarap Turizmi: Kapadokya'nın Eko-Gastronomik Potansiyeli
Birdir K., Kılıçhan R.
CITTASLOW GÖKÇEADA EKO-GASTRONOMİ KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, cilt.1, sa.1, ss.13-14, (Tam Metin Bildiri)
2014
201415. Pastırma, Sucuk ve Mantının Gölgesinde Kayseri Mutfak Kültürünün Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri
Kılıçhan R., Kılıçhan B.
CITTASLOW GÖKÇEADA EKO-GASTRONOMİ KONGRESİ, Çanakkale, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, cilt.1, sa.1, ss.16-17, (Tam Metin Bildiri)
2014
201416. Hızla Gelişen Dünya Turizminde Yeni Trend: Kruvaziyer Turizm
Kılıçhan R., İlhan İ.
2. ULUSAL DENİZ TURİZMİ SEMPOZYUMU, İzmir, Türkiye, 28 Şubat 2014, cilt.1, sa.1, ss.227-246, (Tam Metin Bildiri)
2013
201317. Menü Fiyatlamayı Etkileyen Faktörlerin ve Menü Fiyatlama Yöntemlerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma
Kılıçhan R., Koçak G. N.
14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2013, cilt.1, sa.1, ss.1120-1135, (Tam Metin Bildiri)
2013
201318. Mutfak Şeflerinin Mesleki Eğitim Düzeyleri Ve Yaşadıkları Eğitim Problemlerinin Tespitine Yönelik Bir Çalışma
Birdir K., Kılıçhan R.
14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, Türkiye, 5 - 08 Aralık 2013, cilt.1, sa.1, ss.615-635, (Tam Metin Bildiri)
2012
201219. Destinasyon İmajı ve Yahyalı Bölgesi
Karamustafa K., Kılıçhan R.
I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, ss.551-568, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Balıklar ve Su Ürünleri
KILIÇHAN R.
TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, Köşker Hasan; Ercan Fatih, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.39-56, 2023
2023
20232. Zevk Amaçlı Seyahat Motivasyonu
Kılıçhan R.
Turizm: İlkeler, Uygulamalar, Felsefeler, Ahmet Tayfun, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.196-210, 2023
2022
20223. DIGITAL TWINS OF LOCAL CUISINES: IS IT POSSIBLE?
Kılıçhan R.
DIGITALIZATION AND SMART TECHNOLOGIES IN GASTRONOMY, Dr. Cihan Canbolat,Dr. İbrahim Çekiç, Editör, Egitim Publishing Group, Inc., İstanbul, ss.53-68, 2022
2021
20214. Gastronomi Rehberliği
Kılıçhan R.
Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler, Dr. Gökhan Yılmaz,Dr. Ayşe Şahin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.204-217, 2021
2021
20215. Kayseri
Ülker M., Kılıçhan R.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canpolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.479-491, 2021
2021
20216. Mutfak Hizmetlerinin Sunulduğu İşletmeler ve Mutfak Çeşitleri
Kılıçhan R.
Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, Doç. Dr. Lütfi Buyruk, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.28-40, 2021
2021
20217. Viski ve Turizm
Kılıçhan R.
Tüm Yönleriyle Distile İçkiler ve Turizm, Doç. Dr. Aysu ALTAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.79-104, 2021
2021
20218. Mutfakta Kullanılan Taze ve Kuru Baharatlar
Çalhan H., Kılıçhan R.
İleri Mutfak Bilimleri, Doç. Dr. Yılmaz Seçim,Dr. Selman Bayrakçı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-228, 2021
2020
20209. Türk Şarap Markaları, Başarı Öyküleri ve Sosyal Sorumluluk Projeleri
Kılıçhan R.
Tüm Yönleriyle Şarap ve Şarap Turizmi, Doç. Dr. Aysu ALTAŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-108, 2020
2020
202010. Kayseri Mutfağının Uluslararasılaşma Potansiyeli
Kılıçhan R.
Yerelden Küresele Türk Mutfağı, Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa,Arş. Gör. Mustafa Ülker, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.25-51, 2020
2020
202011. Türk Mutfağında Yer Alan Çorbalar
KILIÇHAN R.
Uygulamalı Türk Mutfağı, Prof. Dr. Nilüfer Şahin PERÇİN, Öğr. Gör. Ceyhun UÇUK, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.26-39, 2020
2020
202012. Türk Mutfağı
KILIÇHAN R., ÜLKER M.
Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Şahin Perçin, Editör, Beta Yayıncılık, İstanbul, ss.371-390, 2020
2019
201913. Deniz Turizmi
Buyruk L., Kılıçhan R.
Alternatif Turizm, Prof. Dr. Şule AYDIN,Doç. Dr. Duygu EREN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.219-236, 2019
2019
201914. Kayseri: Kayseri Mantısı
Kılıçhan R.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Dr. Melahat YILDIRIM SAÇILIK,Dr. Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.262-268, 2019
2019
201915. Bira Üretim Süreci ve Bira Teknolojisi
Kılıçhan R.
Tüm Yönleriyle Bira ve Bira Turizmi, Doç. Dr. Aysu Altaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.14-31, 2019
2018
201816. Çay Üretim Süreci ve Çay Teknolojisi
Kılıçhan R.
Tüm Yönleriyle Çay ve Çay Turizmi, Altaş A., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.17-38, 2018
2018
201817. Yiyecek ve İçecek İşletmesi Kurma Fikri, Yapılabilirliği ve Yatırım Kararı
Karamustafa K., Kılıçhan R., Ülker P.
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.75-130, 2018
2018
201818. Yiyecek ve İçecek Sektöründeki Akımlar
KILIÇHAN R.
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, "Karamustafa K.", Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.581-608, 2018
Ansiklopedide Bölümler
2019
20191. Ücretsiz Geceleyen Konuk
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.666-667, 2019
2019
20192. Uyuşmazlık Raporu
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.659, 2019
2019
20193. Kuver Ücreti
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.301, 2019
2019
20194. Kontinental Kahvaltı
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.289, 2019
2019
20195. Konuk
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.290-291, 2019
2019
20196. Ücretsiz Kategori Yükseltme
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.667, 2019
2019
20197. Tam Pansiyon Artı
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.480-481, 2019
2019
20198. Ücretli Kategori Yükseltme
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.666, 2019
2019
20199. Açık Büfe
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.1-2, 2019
2019
201910. Uyandırma Servisi
Kılıçhan R.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.657, 2019
Diğer Yayınlar
2020
20201. Kalınlaştırmak/Koyulaştırmak, A'dan Z'ye Gastronomi Sözlüğü (Editörler: Mehmet Sarıışık, Gülçin Özbay ve Veli Ceylan), Detay Yayıncılık, Ankara.
Kılıçhan R.
Diğer, ss.276, 2020
2020
20202. Kalıp İle Çevrilmiş Şekil, A'dan Z'ye Gastronomi Sözlüğü (Editörler: Mehmet Sarıışık, Gülçin Özbay ve Veli Ceylan), Detay Yayıncılık, Ankara.
Kılıçhan R.
Diğer, ss.276, 2020
2020
20203. Meyane, A'dan Z'ye Gastronomi Sözlüğü (Editörler: Mehmet Sarıışık, Gülçin Özbay ve Veli Ceylan), Detay Yayıncılık, Ankara.
Zaro S., Kılıçhan R.
Diğer, ss.367, 2020
2020
20204. Çevirmek, A'dan Z'ye Gastronomi Sözlüğü (Editörler: Mehmet Sarıışık, Gülçin Özbay ve Veli Ceylan), Detay Yayıncılık, Ankara.
Kılıçhan R.
Diğer, ss.144, 2020
Desteklenen Projeler
2015 - 2017
2015 - 2017Türkiye'ye Gelen Ziyaretçilerin Gastronomik Akımlara Yönelik Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), KILIÇHAN R., BİRDİR K.
2013 - 2014
2013 - 201414. ULUSAL TURİZM KONGRESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), UMUR M., KILIÇHAN R., ŞANLIOĞLU Ö., ÇALHAN H., ÇANAKÇI T., et al.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorTürkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED)
Yönetim Kurulu Üyesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorTurizm Akademisyenleri Derneği
Üye
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorKayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği
Üye
2021 - 2023
2021 - 2023Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği
Başkan
2015 - 2021
2015 - 2021Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Şubat 2022
Şubat 2022INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT
SSCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2022
Şubat 2022Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2021
Mart 2021Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2020
Mayıs 2020Handbook of Research on Smart Technology Applications in the Tourism Industry
Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitap
Nisan 2020
Nisan 2020International Food Research Journal
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2020
Nisan 2020Journal of Multidisciplinary Academic Tourism
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2019
Nisan 2019Journal of Recreation and Tourism Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Journal of Gastronomy Hospitality and Travel
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2021
Kasım 2021Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2019
Temmuz 2019Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Doktora, Akdeniz Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2018
Mayıs 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Ödüller
Eylül 2017
Eylül 2017Bronze Research Award
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 28-30 September 2017, Mersin/TURKEY
Mayıs 2006
Mayıs 2006Onur Öğrencisi
Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Mayıs 2005
Mayıs 2005Onur Öğrencisi
Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism)
Katılımcı
Mersin-Türkiye
01 Kasım 2015 - 01 Kasım 2015
01 Kasım 2015 - 01 Kasım 201516. Ulusal Turizm Kongresi
Katılımcı
Çanakkale-Türkiye
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014Cittaslow Gökçeada Eko-Gastronomi Kongresi
Katılımcı
Çanakkale-Türkiye
01 Şubat 2014 - 01 Şubat 2014
01 Şubat 2014 - 01 Şubat 2014II. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Aralık 2013 - 01 Aralık 2013
01 Aralık 2013 - 01 Aralık 201314. Ulusal Turizm Kongresi
Katılımcı
Kayseri-Türkiye
01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012
01 Eylül 2012 - 01 Eylül 2012I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu
Katılımcı
Kayseri-Türkiye
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011