Yayınlar & Eserler

Makaleler 76
Tümü (76)
SCI-E, SSCI, AHCI (46)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (46)
Scopus (49)
TRDizin (34)
Diğer Yayınlar (6)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 75

1. Balık sakatatları ve karkaslarında Escherichia coli serotipleri, biyofilm, virülans ve antibiyotik direnç profilleri

XVI. Uluslararası Katılımlı Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi KoruMar Ephesus Beach and Spa Resort Otel, İzmir, Türkiye, 25 - 28 Ekim 2024, ss.62-63, (Özet Bildiri)

2. Kesimhanelerden İzole Edilen Gram Negatif Bakterilerin Prevalansı ve Antibiyotik Direnç Profillerinin Belirlenmesi

X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ (Uluslararası Katılımlı), Diyarbakır, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.42, (Özet Bildiri)

3. SIĞIR KARKASLARINDAN ARCOBACTER SPP. İZOLASYONU, İZOLATLARIN MOLEKÜLER TİPLENDİRİLMESİ VE ANTİBİYOTİK DUYARLILIKLARI

5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023, ss.457-458, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

4. Su Kaynaklarından İzole Edilen Aeromonas spp. ve Escherichia coli İzolatlarında Plazmid Aracılı Kolistin Direncine Yol Açan mcr Genlerinin Varlığı

XV. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi Şanlıurfa Nevali Otel, Şanlıurfa, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2022, ss.1-3, (Özet Bildiri)

5. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDE VETERİNER HEKİMLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI

Uluslararası Katılımlı IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, ss.182-183, (Özet Bildiri)

8. ÇİĞ SÜTLERDEN ELDE EDİLEN PEYNİRLERDE ENTEROCOCCUS SPP. VARLIĞI

Uluslararası Katılımlı IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, ss.172-173, (Özet Bildiri)

9. SIĞIR IRKININ ET KALİTESİ VE YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONU ÜZERİNE ETKİSİ

Uluslararası Katılımlı IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, ss.88-89, (Özet Bildiri)

10. SÜT İŞLETMESİ VE SÜT ÇİFTLİĞİ ORTAMINDA GIDA KAYNAKLI PATOJENLERİN ARAŞTIRILMASI

Uluslararası Katılımlı IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Kasım 2021, ss.168-169, (Özet Bildiri)

13. Türkiye’de hayvansal gıdalarda Escherichia coli O157 prevalansının meta analizi

8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

14. Effects of Bisphenols and Phthalates on Public Health

2. International Congress of Food of Animal Origin, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 8 - 11 Kasım 2018, ss.23-24, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

16. Investigation of virulence factors and antibiotic resistance of Campylobacter jejuni isolated from cats

2nd International congress of veterinary microbiology, Antalya, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2018, ss.69, (Özet Bildiri)

17. DETECTION OF SHIGA-TOXIGENIC ESCHERICHIA COLI (STEC) IN FISHES MARKETED IN KAYSERI, TURKEY

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.380, (Özet Bildiri)

18. O8 Effects of Bisphenols and Phthalates on Public Health

2. International Congress of Food of Animal Origin, 8 - 11 Kasım 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

20. Niğde ve Kayseri’de Satışa Sunulan Köy ve Market Yumurtalarının Mikrobiyolojik Kalitesi

International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2018), 26 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

22. Güvenli Gıda İçin Uyarı Sistemleri

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 Ocak - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

23. Güvenli Gıda İçin Uyarı Sistemleri

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.19-20, (Özet Bildiri)

24. Sütte Antibiyotik kalıntı Durumunun İncelenmesi

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.51-52, (Özet Bildiri)

25. Fungal Flora of Traditional Turkish Moldy Cheese: Occurence of Mycotoxins and Molecular Characterization of The Isolates

II INTERNATIONAL CONGRESS ON ADVANCES IN VETERINARY SCIENCES & TECHNICS, Skopje, Makedonya, 4 - 08 Ekim 2017, ss.38, (Özet Bildiri)

27. Arsenic Levels in Chicken Meat and Giblets Retailed in Kayseri

ISS2017 2nd International Science Symposium “Science Festival” September 5-8, 2017, Tbilisi-Georgia, Tiflis, Gürcistan, 5 - 08 Eylül 2017, ss.141, (Özet Bildiri)

28. AFLATOXIN M1 LEVELS IN RAW SHEEP, GOAT AND COW MILKS IN NIGDE PROVINCE

ISS2017 2nd International Science Symposium “Science Festival” September 5-8, 2017, Tbilisi-Georgia, Tiflis, Gürcistan, 5 - 08 Eylül 2017, ss.142, (Özet Bildiri)

29. High Value Added Dairy Products

3rd International Conference on Science Ecology and Technology, Roma, İtalya, 14 - 16 Ağustos 2017, ss.19, (Tam Metin Bildiri)

30. Identification of toxigenic S. aureus in some foods of animal origin in Kayseri, Turkey,

6th International Conference onFood Safety &Regulatory Measures, Milan, İtalya, 5 - 07 Haziran 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

32. Investigation of the Presence of Listeria monocytogenes in an Abattoir in Kahramanmaras Province.

International Congress of Food of Animal Origin-Industry Partnership, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.72-73, (Özet Bildiri)

33. Kayseri Yöresinde Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinden Candida spp.'lerin İzolasyonu ve MALDİ-TOF MS ile İdentifikasyonu

XII. Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 30 Ağustos - 02 Eylül 2016, ss.73-74, (Özet Bildiri)

34. Antibiotic Resistance of Staphylococcus aureus Isolated from Foods Animal Origin

3rd International VetIStanbul Group Congress 2016, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 17 - 20 Mayıs 2016, ss.115, (Özet Bildiri)

35. Mıcrobiological Quality of Pastrami Sampled at the Point of Sale in Kayseri Turkey

3rd International VetIStanbul Group Congress 2016, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 17 - 20 Mayıs 2016, ss.114, (Özet Bildiri)

36. Evaluation of Indicator Microorganisms on Cutting Boards and Knives in Pastrami Markets in Kayseri, Turkey

One World-One Health-One Vision International Congress, Saraybosna, Bosna-Hersek, 14 - 16 Ekim 2015, ss.74-75, (Özet Bildiri)

38. Kayseri’de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 07-11 Ekim 2015., Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.240-241, (Tam Metin Bildiri)

39. Pastırmalarda Toxoplasma gondii Varlığının Real Time PCR ile Belirlenmesi

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi - Van, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, cilt.236

41. Prevalence and virulence factors of Escherichia coli O157:H7 from poultry giblets in Kayseri, Turkey.

International VET Istanbul Group Congress., Saint Petersburg, Rusya, 7 - 09 Nisan 2015, ss.634, (Tam Metin Bildiri)

42. Kayseri yöresinde süt sığırlarında paratüberkülozun serolojik ve moleküler tanısı.

11. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası katılımlı), Antalya, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2014, ss.294-295, (Tam Metin Bildiri)

43. Broiler Karkaslarından izole edilen Campylobacter jejuni'lerin makrolid, kinolon ve tetrasiklin grubu sntibiyotiklere karşı direnç durumu

Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2014, ss.42-43, (Tam Metin Bildiri)

48. Campylobacter jejuni izolatlarında siprofloksasin direncinin fenotipik ve moleküler yöntemlerle analizi

2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 10 - 13 Kasım 2013, ss.311-312, (Tam Metin Bildiri)

49. İdrar kültürlerinden elde edilen Escherichia coli izolatlarının çeşitli antibiyotiklere duyarlılıkları

2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 10 - 13 Kasım 2013, ss.239, (Tam Metin Bildiri)

51. İşlenmiş Kanatlı Ürünlerinde E.coli O157: H7 Verotoksinleri ve Salmonella spp. Varlığı

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, ss.43-44, (Tam Metin Bildiri)

53. Kanatlı Etlerinden Farklı Yöntemler Kullanılarak Campylobacter spp.'nin İzolasyonu ve İzolatların Multiplex Polymerase Chain Reaction'la İdentifikasyonu.

X. Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası katılımlı), Aydın, Türkiye, 23 - 27 Eylül 2012, ss.326-327, (Tam Metin Bildiri)

54. Ordu Bölgesi’nde Tüketime Sunulan Balıklardan Listeria spp. İzolasyon ve İdentifikasyonu.

X. Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası katılımlı), Aydın, Türkiye, 23 - 27 Eylül 2012, ss.344-345, (Tam Metin Bildiri)

55. Tavuk Orijinli Termofilik Campylobacter Türlerinin Biofilm Özellikleri ve Antibiyotik Duyarlılıkları

X. Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası katılımlı), Aydın, Türkiye, 23 - 27 Eylül 2012, ss.324-325, (Tam Metin Bildiri)

56. Kanatlılardan E.coli O157 İzolasyonu Üzerine Çalışmalar.

X. Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası katılımlı), Aydın, Türkiye, 23 - 27 Eylül 2012, ss.328-329, (Tam Metin Bildiri)

59. Candida Tropicalis ilişkili kuzu ölümü

VI.Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi 19-23 Eylül 2012, Kuşadası-AYDIN, Türkiye, 19 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)

62. Campylobacter jejuni ve Campylobacter coli izolatlarının kinolon direnci.

1ci Ulusal Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2011, ss.33, (Tam Metin Bildiri)

66. Investigation of the Anal Secretions in Terms of Macroscopic Cytological and Bacteriological Agents in Shelter Dogs

36th European Congress of Cytology. 22-25 September 2011, İstanbul-Turkey, p. 140., 22 Eylül 2011, (Özet Bildiri)

70. Antibacterial Effects of Viburnum opulus

XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.121, (Tam Metin Bildiri)

71. Determination of The Effects of Propolis against Staphylococcus aureus with a time dependent kinetic assay via multiparameter microplate reader.

XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.120-121, (Tam Metin Bildiri)

72. Determination of effectivity of fluconazole against Candida albicans by spectrophotometric time-kill method.

XII. International Congress of Mycology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.66, (Tam Metin Bildiri)

74. Kayseri Bölgesinde Sığırlarda Tüberkülozun Prevalansı

VII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi 26-28 Eylül 2006, 112, Side-Antalya., Türkiye, 26 - 28 Eylül 2006, (Özet Bildiri)

75. E-burun sistemi kullanılarak çeşitli mikroorganizmaların ana bileşenler metodu ile analizi.

Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı (BİYOMUT’06), İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2006, ss.1-4, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 4

1. Arcobacter

Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar, Fatma Mutlu Sarıgüzel, Editör, Erciyes Üniversitesi Yayınları, Kayseri, ss.204-213, 2022

2. Campylobacter sp.

Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar, Fatma Mutlu Sarıgüzel, Editör, Erciyes Üniversitesi Yayınları, Kayseri, ss.191-203, 2022

3. ARI HASTALIKLARI

Ulusal Beslenme Konseyi Arı ve Arı Ürünleri Bilim Komisyonu Raporu, -, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayınları, Ankara, ss.5-18, 2022

4. Süt Proteinleri

Süt ve süt ürünleri, Atasever, Mustafa, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.57-71, 2019
Metrikler

Yayın

155

Yayın (WoS)

46

Yayın (Scopus)

49

Atıf (WoS)

328

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

456

H-İndeks (Scopus)

11

Atıf (Scholar)

841

H-İndeks (Scholar)

15

Atıf (TrDizin)

10

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

132

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

22

Toplam Atıf Sayısı

1684

Proje

39

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları