SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Gastronomic trends and tourists’ food preferences: scale development and validation
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT
, cilt.34, sa.1, ss.201-230, 2022 (SSCI)
Marketing-channel relationships: Turkey's resort purveyors' interactions with international tour operators
Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly
, cilt.41, sa.4, ss.21-31, 2000 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
ULUSLARARASI TİCARET TEORİLERİNDEN DESTİNASYON REKABETÇİLİĞİ MODELLERİNE GEÇİŞ: KAVRAMSAL BİR İNCELEME
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.20, sa.1, ss.203-228, 2020 (Hakemli Dergi)
Tüketici Odaklı Yaklaşımla Hastanelerin Değerlendirilmesi: Samsun İli Örneği
Pazarlama Teorisi ve Uygulamaları Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.207-230, 2018 (Hakemli Dergi)
An Evaluation of Cultural Values and Food Spending With A Focus on Food Consumption
Çatalhöyük - International Journal of Tourism and Social Research
, cilt.1, sa.1, ss.221-233, 2016 (Hakemli Dergi)
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü İlişkisi
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.7, sa.2, ss.117-148, 2016 (Hakemli Dergi)
Türkiye'deki İnternet Bankacılığı Hizmetlerinin Önem Başarım Analizi İle Değerlendirilmesi: Yozgat İli Örneği
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.39, sa.2, ss.108-131, 2015 (Hakemli Dergi)
Türkiye deki İnternet Bankacılığının Önem Başarım Analizi ile Değerlendirilmesi Yozgat İli Örneği
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, sa.39, ss.108-131, 2015 (Hakemli Dergi)
Müşteri Değeri Müşteri Sermayesi Ve Otel Performansı İlişkisi Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.33, sa.2, ss.87-120, 2012 (Hakemli Dergi)
Modern Mass Tourism Book Review
Tourismos: an International Multidiciplinary Journal of Tourism
, ss.433-436, 2012 (Hakemsiz Dergi)
Satın Alma Karar Sürecinde Algılanan Risk: Paket Turlara Yönelik Bir Araştırma
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi - Journal of Consumer and Consumption Research
, cilt.3, sa.1, ss.103-144, 2011 (Hakemli Dergi)
Türkiye’de Konaklama İşletmelerinin Web Sitelerinde Yer Verilen Faktörlerin Başarımı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.189-218, 2010 (Hakemli Dergi)
Kayseri nin Pazarlanabilirliğinin Şehir Yaşam Kalitesi Açısından Önem Başarım Analizi ile Değerlendirilmesi
Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, ss.1-26, 2010 (Hakemli Dergi)
Turizmde Uzun Dönemli Görüşe Sahip Olmak
Kamu Mevzuatı: Aylık Yönetim, Hukuk ve Maliye Dergisi
, cilt.1, ss.49-52, 2009 (Hakemsiz Dergi)
Türkiye’de Dış Aktif Turizmin Gelişmesinde Yabancı Tur Operatörlerinin Rolü
Pazarlama
, cilt.16, ss.18-28, 2002 (Hakemli Dergi)
Türkiye'de İç Turizm Açısından İnternet Kullanımı
Pazarlama Dünyası
, cilt.16, ss.38-45, 2002 (Hakemli Dergi)
Türkiye'deki Konaklama İşletmelerinin Web sayfalarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Çalışma
Erciyes Ünive gyt5rsitesi İ.İ.B.F. Dergisi
, cilt.19, ss.51-92, 2002 (Hakemli Dergi)
İngiliz Tur Operatörlerinin Turistik Destinasyon Seçiminde Kullandıkları Kriterler Açısından Türkiye’yi Değerlendirmesi
Pazarlama Dünyası
, cilt.15, ss.16-24, 2001 (Hakemli Dergi)
İngiliz Tur Operatörlerinin Turistik Destinasyon Seçiminde Kullandıkları Kriterler Açısından Türkiye yi Değerledirmesi
Pazarlama Dünyası
, cilt.15, ss.16-24, 2001 (Hakemli Dergi)
Pazarlık Kavramı ve Pazarlık Sürecinde Otel-Seyahat Acentası Pazarlık Sorunlarının Nevşehir Yöresinde İncelenmesi
Turizm Yıllığı 1994
, sa.1, ss.8-24, 1994 (Hakemsiz Dergi)
Türk Konaklama Sektöründe Personel Eğitimi ve Mevcut Uygulamalara Yönelik Bir Araştırma
Anatolia Turizm Çevre ve Kültür Dergisi
, ss.43-47, 1994 (Hakemsiz Dergi)
Turist Profili ve Tesis Türü Uygunluğuna Bir Örnek Model: Nevşehir Yöresi
Turizm Yıllığı 1993
, sa.1, ss.26-36, 1993 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Pazarlama 4.0:Teknolojik Gelişmelerin Pazarlamaya Yansımaları
SOSCON Uluslararası Sosyal Bilimler ve İnovasyon Kongresi, 11 - 13 Mayıs 2018
Using Local Food and Beverges in Tourism: Conceptual Study
2nd International Tourism and Microbial Food Safety Congress, 13 - 15 Aralık 2017
Chefs’xx Intention to Use Local Food: Its Relation with Local Food Qualities and Chefs’xx Local Food Familarities
4th International Congress of Tourism and Management Researches, 12 - 14 Mayıs 2017
An Evaluation of Cultural Values and Food Spending with a Focus on Food Consumption
2nd Eurasıa Internatıonal Tourısm Congress: Current Issues, Trends, And Indıcators, Konya, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2016
Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansı
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, cilt.1, ss.473-502
Tüketicilerin Destinasyon Seçme Kriterleri Çerçevesinde Yahyalı nın Değerlendirilmesi
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 5 - 07 Haziran 2013
Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansının Değerlendirilmesi
I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, ss.473-502
Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Yapan Yapan Firmaların Hizmet Kalitesinin Önem Başarım Analizi Ile Değerlendirilmesi Nevşehir Örneği
Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu 2011, Konya, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2011, ss.317-328
Kayseri nin Pazarlanabilirliğinin Şehir Yaşam Kalitesi Açısından Önem Başarım Analizi Ile Değerlendirilmesi
14. Ulusal Pazarlama Kongresi, Yozgat, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2009, ss.46-60
Termal Turizm Açısından Kozaklı İlçesinin Rekabetçilik Analizi
10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2009, ss.495-514
Demografik Özelliklerin Stres Hakkındaki Düşünce ve Algılamalar Üzerine Etkisi: Turizm Sektörü Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
1. Ulusal Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2008, ss.165-179
Türkiye'deki Seyahat Acentalarının İnternet Web Sayfalarının İçerik Değerlendirmesine Yönelik Bir Çalışma
10. Ulusal Pazarlama Kongresi, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Kasım 2005, ss.85-105
Can the Internet Eliminate the Power of Tourism Intermediaries over Developing Countries Tourism Services? A Situational Analysis of Turkey
The Eight Annual CHME Hospitality Research Conference, Birleşik Krallık, 1 - 04 Nisan 1999, cilt.2, ss.364-368
Turizm Eğitim Kurumları ve İşletmeleri Arasındaki İşbirliği İçin Bir Öneri
I. Turizm Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 17 - 18 Kasım 1994, ss.176-193
Kitap & Kitap Bölümleri
SAĞLIK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA
SAĞLIK İŞLETMECİLİĞİ VE MODERN YÖNETİM UYGULAMALARI, Boztosun, Derviş - Demirtaş, Özgür, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.25-66, 2021
Profesyonel Restoran Yönetimi : İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar
DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2019
Turizmin Geleceği ve Yeni Eğilimler
Kavramlar ve Örneklerle GENEL TURİZM, A. Celil Çakıcı, Editör, Detay, Ankara, ss.325-336, 2019
Destination Decision Making and Selection Process
The Routledge Handbook of Destination Marketing, Dogan Gursoy, Christina G. Chi, Editör, Routledge, ILLIUS, ss.263-275, 2018
Yiyecek ve İçecek Sektörü
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş Karamustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.9-46, 2018
Sağlık Turizminde Pazar Bölümlendirme ve Hedef Pazar
Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.243-268, 2017
14. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı
Detay Yayıncılık, Ankara, 2013
Sağlık Turizmi İşletmelerinde Tutundurma
Sağlık Turizmi, Dilaver Tengilimoğlu, Editör, Siyasal Kitabevi, Ankara, ss.171-198, 2013
Hizmet Kavramları ve Otel İşletmelerinde Hizmet Çeşitleri
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi Aöf, Eskişehir, ss.2-28, 2012
Hizmet Satın Alma Süreci
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi Aöf, Eskişehir, ss.20-54, 2012
Hizmet Satın Alma Süreci
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.20-54, 2012
Hizmet Kavramları ve Otel İşletmelerinde Hizmet Çeşitleri
Hizmet Tasarımı, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, ss.2-28, 2012
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiri Kitabı
Detay Yayıncılık, Ankara, 2010
Konaklama İşletmelerinde Pazar Odaklılık Uygulamaları
Detay Yayıncılık, Ankara, 2010