Dr. Öğr. Üyesi DUYGU ASLAN TÜRKER


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Temel Bilimler (Sci), Tarım Bilimleri, Doğa Bilimleri Genel, Beslenme Ve Diyetetik, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Çok Disiplinli Bilimler


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Aslan Duygu, Aslan Turker Duygu, Turker Duygu Aslan

E-posta: duyguaslan@erciyes.edu.tr
İş Telefonu: +90 352 207 6666 Dahili: 32752
Web: https://avesis.erciyes.edu.tr/duyguaslan/
Ofis: C-Blok 225
Posta Adresi: Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 38039 KAYSERİ

Metrikler

Yayın

59

Yayın (WoS)

23

Yayın (Scopus)

23

Atıf (WoS)

219

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

346

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

171

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (Sobiad)

10

H-İndeks (Sobiad)

2

Proje

6

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2022

2015 - 2022

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2012 - 2015

2012 - 2015

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Ultrason Destekli Alçak Ötektik Solvent Ekstraksiyon Yöntemi ile Siyah/Turuncu Havuçtan Doğal Renk Maddesi Üretimi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2015

2015

Yüksek Lisans

Ultrason tekniği ile farklı fonksiyonel yağlar kullanılarak yeni süt bazlı emülsiyonların geliştirilmesi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2022

2022

Mühendislik Alanında TÜBİTAK 1001 Ar-Ge Projesi Hazırlama Eğitimi

Yeni Ürün Geliştirme

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014 - 2025

2014 - 2025

Araştırma Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Bölüm Koordinatörü

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Analizleri

Ambalaj ve Malzeme Bilgisi

Özel Gıdalar

Gıda Analiz ve Teknoloji Lab. I

Gıda Muhafaza Yöntemleri

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri

Bitirme Projesi

Makaleler

Tümü (31)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (23)
ESCI (1)
Scopus (23)
TRDizin (8)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Stability, rheology and morphology of O/W emulsion stabilized with PGPR-lecithin

Aslan Türker D., Doğan M.

International Symposium on Food Rheology and Structure (ISFRS), Utrecht, Hollanda, 11 - 15 Haziran 2023, ss.9, (Özet Bildiri)

2019

2019

2. Determination of the cohesion, powder flow speed dependency and caking tendency of cocoa powders

DOĞAN M., ASLAN D.

7th International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science, 22 - 24 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

3. Aggregation and Caking Processes of Dehydrated Food Powders: Evaluation of the PowderFluidization

ASLAN D., DOĞAN M.

5th International Congress on Natural and Engineering Sciences, 27 - 30 Ağustos 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

4. INTERFACIAL RHEOLOGY OF GELATIN WITH WHEY AND SKIM MILK POWDER

DOĞAN M., Göksel Saraç M., ASLAN D.

XIIIth International Conference of Food Pyhsicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. Interfacial behavior of casein-inulin interactions at the oil and water interfaces

ASLAN D., DOĞAN M., Göksel Saraç M.

XIIIth International Conference of Food Pyhsicist, 23 - 25 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Protein ve diyet lifi interaksiyonlarının su/yağ ara yüzeyindeki interfacial reolojik özelliklerinin belirlenmesi

ASLAN D., Göksel Saraç M., DOĞAN M.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. Kalsiyum Karbonat-Emülgatör Etkileşiminin Ayçiçek Yağı-Su Ara Yüzeyinde Reolojik Değerlendirilmesi

Göksel Saraç M., ASLAN D., DOĞAN M.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. The Steady and oscillatory frequency sweep tests of ultrasound-assisted emulsified O/W emulsion: Taguchi Optimization

ASLAN D., DOĞAN M.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON RHEOLOGY AND MODELING OF MATERIALS, Miskolc-Lillafüred, Macaristan, 2 - 06 Ekim 2017, ss.53, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

9. Investigation of the Interaction between Flow and Physicochemical properties of Different Food Fibers

DOĞAN M., Özgür A., ASLAN D., Göksel Saraç M.

18th World Congress of Food Science and Technology, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1123, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

10. Ultrasound assisted preparation of hazelnut oil in water emulsions

ASLAN D., DOĞAN M.

18th World Congress of Food Science and Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. The Steady and Dynamic Rheological Properties of Ultrasonically Generated Oil in Water Emulsions

ASLAN D., DOĞAN M.

The XVIIth International Congress on Rheology (ICR2016), 8 - 13 Ağustos 2016, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

13. Rheological Interactions between Food Starch and Biyopolymer

ASLAN D., VİLDAN G., DOĞAN M.

The 2nd International Conference on Rheology and Modeling of Materials, 5 Ekim - 09 Haziran 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

14. Determination of the Flow Properties of Starch with Different Origins

VİLDAN G., ASLAN D., DOĞAN M.

The 2nd International Conference on Rheology and Modeling of Materials, Miskolc-Lillafüred, 5 - 09 Eylül 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

15. The effect of ultrasound on the rheological properties of emulsions

ASLAN D., DOĞAN M.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.208, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

16. Determination of flow stability of dietary food fibers by using powder rheometer

Altuntaş F., DOĞAN M., Gürmeriç V., ASLAN D.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.192, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

17. Rheological And Sensory Properties Of Instant Hot Chocolate:Application Of Different Multi-Criteria Decision Techniques To Determine Optimum Fat Composition

DOĞAN M., ASLAN D., AKTAR T., SARAÇ M. G.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.212, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

18. Viscosity and powder rheology of a tradational powdered dessert:Incir Uyutması

KALITEKIN S., DOĞAN M., ASLAN D., GURMERİÇ V.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Zürih, İsviçre, 7 - 11 Haziran 2015, ss.193, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

19. Rheological Interaction Of Natural Micro Particle Food Polymers In Different Temperatures

DOĞAN M., ASLAN D., VİLDAN G.

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, 7 - 11 Haziran 2015, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

20. Bioactive Properties Of Elderberry Flowers Sambucus Niger L And Black Locust Acacia Flowers Robinia Pseudoacacia From Region Of Sivas In Turkey

GÖKSEL SARAÇ M., ASLAN D., DOĞAN M.

ISNFF- 2014 Annual Conference Exhibitionn Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, 13 - 17 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

21. Effects of Incorporation of Pomegranate Peel Phenolics into Ice-cream

Erdoğan F., Dinç M., ASLAN D., Toker Ö. S., KARAMAN S., ÇAM M.

Novel Approaches in Food Industry 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.109, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

22. Pomegranate Seed Oil: Shelf Life Prediction, Microencapsulation and Utilization in Ice-cream Production

ÇAM M., Erdoğan F., ASLAN D., Dinç M., KARAMAN S., Toker Ö. S., et al.

Novel Approaches in Food Industry, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.76, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2025

2025

1. Mechanical and rheological behavior of bionanocomposites

Aslan Türker D.

Characterization Techniques in Bionanocomposites, Chaudhery Mustansar Hussain,Shakeel Ahmed, Editör, Woodhead Publishing Limited , Cambridge, ss.59-84, 2025

2024

2024

3. Bionanomaterials In Food Packaging

Aslan Türker D.

Bionanomaterials for Industrial Applications, Shakeel Ahmed, Editör, Routledge, London/New York , London, ss.102-125, 2024

2023

2023

4. Natural Food Gums, Their Interactions and Synergism Effects

Aslan Türker D., Doğan M.

Natural Gums, Dr Shakeel Ahmed,Dr. Akbar Ali, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Oxford, ss.1-20, 2023

2019

2019

5. Textural Characteristics of Traditional Turkish Foods

Doğan M., Aslan Türker D., Miano F. T.

Textural Characteristics of World Foods, Katsuyoshi Nishinari, Editör, Wiley-VCH Weinheim, Berlin , Berlin, ss.223-235, 2019

Desteklenen Projeler

2015 - 2016

2015 - 2016

Ultrason Tekniği ile Farklı Fonksiyonel Yağlar Kullanılarak Yeni Süt Bazlı Emülsiyonların Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), ASLAN D.

2012 - 2014

2012 - 2014

NANO PARTİKÜL DOĞAL GIDA POLİMERLERİNİN FARKLI SICAKLIKLARDAKİ ETKİLEŞİMLERİNİN REOLOJİK YÖNDEN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), ASLAN D., GÜRMERİÇ V.

2009 - 2014

2009 - 2014

SÜT BAZLI ÇERKEZ ÇAYININ KİMYASAL KARAKTERİZASYONU VE REOLOJİK DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Creative Commons License
DOĞAN M. (Yürütücü), Özgür A., ASLAN D., Yıldırım Ş.

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Reoloji Derneği

Genel Sekreter

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Kasım 2025

Kasım 2025

FOOD CHEMISTRY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2025

Temmuz 2025

SCIENTIFIC REPORTS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Haziran 2025

Haziran 2025

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Nisan 2025

Nisan 2025

FOOD CHEMISTRY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

FOOD BIOPHYSICS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2021

Mart 2021

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2023

Ekim 2023

International Congress on Food Researches 2023

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Aslan Türker D.
Türkiye

Ekim 2023

Ekim 2023

International Congress on Food Researches 2022

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Aslan Türker D.
Sivas, Türkiye

Ödüller

Haziran 2012

Haziran 2012

Gıda Mühendisliği Bölümü Dönem İkinciliği

Mühendislik Fakültesi Dekanlığı



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

11 Haziran 2023 - 15 Haziran 2023

11 Haziran 2023 - 15 Haziran 2023

International Symposium on Food Rheology and Structure (ISFRS)

Katılımcı

Utrecht-Hollanda

01 Ağustos 2019 - 01 Ağustos 2019

01 Ağustos 2019 - 01 Ağustos 2019

5th International Congress on Natural and Engineering Sciences

Çalışma Grubu

İstanbul-Türkiye

01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018

01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018

XIIIth International Conference of Food Pyhsicists

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON RHEOLOGY AND MODELING OF MATERIALS

Katılımcı

Miskolc-Macaristan

01 Ağustos 2016 - 01 Ağustos 2016

01 Ağustos 2016 - 01 Ağustos 2016

18th World Congress of Food Science and Technology

Katılımcı

Dublin-İrlanda

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

01 Haziran 2015 - 01 Haziran 2015

The 7th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015

Katılımcı

Zürih-İsviçre

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

01 Ekim 2014 - 01 Ekim 2014

ISNFF- 2014 Annual Conference & Exhibitionn Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

The First Turkish - International Circle’s Workshop on Food Science and Technology

Katılımcı

Kayseri-Türkiye

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

I. Gıda AR-GE Proje Pazarı

Katılımcı

İzmir-Türkiye

Burslar

2023 - 2023

2023 - 2023

2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı

TÜBİTAK

2018 - 2019

2018 - 2019

2211-A Genel Yurtiçi Doktora Bursu

TÜBİTAK

2015 - 2017

2015 - 2017

2210-C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 222

h-indeksi (WOS): 8