Desteklenen Projeler
-
2011 - Devam Ediyor Nar Kabuğu ve Çekirdeği Fonksiyonel Bileşikleri ile Zenginleştirilmiş Dondurma Üretimi
-
2011 - Devam Ediyor Nar Kabuğu ve Çekirdeği Fonksiyonel Bileşikleri ile Zenginleştirilmiş Dondurma Üretimi
-
2010 - Devam Ediyor Geleneksel Fermente Gilaburu Meyve Suyundan Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri ve Endüstriyel Üretimde Kullanımları
-
2010 - Devam Ediyor Geleneksel Fermente Gilaburu Meyve Suyundan Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri ve Endüstriyel Üretimde Kullanımları
-
2009 - Devam Ediyor Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Belirlenmesinde PMA/ Real-time PCR Tekniğinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2016 - 2019 Farklı Kumaş Tiplerinin Sucuk Kılıfı Olarak Kullanımı
-
2014 - 2019 Kaçak ve Yerli Çayların Moleküler Tekniklerle Belirlenmesi ve Aromatik Bileşiklerinin Tesbiti Üzerine bir Araştırma
-
2014 - 2017 Mantı Üretiminde Geleneksel Yönteme Alternatif Olarak İnfrared, Ultraviyole-C ve Vakum Uygulamaları
-
2010 - 2017 Süs Bitkisi Olarak Yetiştirilen Lale Taç Yapraklarından Elde Edilen Antosiyanin Bazlı Renk Maddelerinin, İzolasyonu ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2014 - 2016 Sığır Longissimus dorsi Kasından Üretilen Pastırma da Bulunabilecek Hipertansiyon Azaltıcı Terapötik ve Biyofonksiyonel Bileşiklerin Belirlenmesi
-
2013 - 2016 Ekzopolisakkarit Üreten Laktik Kültürlerin Tereyağı, Yayık Tereyağı ve Kaymağın Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2013 - 2016 FERMENTE SARIMSAK VE KIRMIZI BİBER KULLANIMININ SUCUĞUN BAZI ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
-
2013 - 2015 Gıdalara normal ve tağşiş amaçlı katılan jelatin kaynağının tesbiti için yeni yöntem geliştirilmesi
-
2009 - 2015 GELENEKSEL PASTIRMA ÇEMENİNDE KOKU VERİCİ MADDELERİN İZOLASYONU VE ELİMİNASYONU
-
2013 - 2014 Nanokil Takviyeli Antimikrobiyal-Antioksidan Özellik Taşıyan Aktif Ambalaj Üretimi ve Gıda Ambalajlamada Kullanımı
-
2010 - 2014 Çeşitli Gıda Formülasyonlarında Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin UPLC-MS QTof MS Sistemi Kullanılarak Tespitine Yönelik Yöntem Geliştirilmes
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YETİM H. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., YETİMAN A. E., KESMEN Z., YILMAZ M. T.
-
2010 - 2013 Geleneksel Fermente Sucuklardaki Mayaların İzolasyonu, Tanımlanması, Starter Kültür Olarak Kullanılabilmesi İçin Önemli Teknolojik ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2011 - 2012 Fermente Sucuktan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Starter Kültür Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
-
2009 - 2012 Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Belirlenmesinde PMA/ Real-time PCR Tekniğinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2009 - 2011 KEFİRDEN İZOLE EDİLEN BAKTERİ VE MAYALARIN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI
-
2009 - 2011 ISIL İSLEM SONRASI STARTER KÜLTÜR İLAVESİNİN PASTÖRİZE SUCUKLARIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2009 - 2011 VAKUM VE MODİFİYE ATMOSFERDE AMBALAJLAMANIN KAYSERİ MANTISININ KALİTE NİTELİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2009 - 2011 SİYAH HAVUÇ VE KIRMIZI LAHANADAN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİN BAZLI RENK MADDELERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BAZI GIDA MADDELERİNDE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANIMI
-
2009 - 2011 ÜZÜM POSASINDAN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİN BAZLI RENK MADDELERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BAZI GIDA MADDELERİNDE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANIMI
-
2008 - 2011 Geleneksel Et Ürünümüz Olan Sucuktan Izole Edilen Fermantatif Bakterilerin Starter Kültür Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
-
2007 - 2011 BAHARATLARDA AFLATOKSİKOJENİK ASPERGİLLUS FLAVUS TÜRÜ KÜFLERİN REAL-TİME PCR İLE KANTİTATİF OLARAK TAYİN
-
2008 - 2010 Geleneksel Et Ürünümüz Olan Sucuktan Izole Edilen Fermantatif Bakterilerin Starter Kültür Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), YETİM H., ADIGÜZEL A., GÖNÜLALAN Z., ÇETİN B., SAĞDIÇ O., et al.
-
2007 - 2009 REAL-TİME PCR TEKNİĞİ İLE ET ÜRÜNLERİNDE FARKLI HAYVAN TÜRLERİNE AİT ETLERİNİN TESPİT EDİLMESİ
-
2006 - 2009 Et ve Et Ürünlerinde Farklı Tür Hayvan Etlerinin Saptanması için Multiplex ve Real Time PCR Tekniklerinin Geliştirilmesi ve Biyoçip Üretimi
-
2006 - 2008 Piliç Etlerinin Lezzet Kalitesi ve Raf Ömrünün Geliştirilmesinde Kekikli Yem Kullanımı
-
2006 - 2008 BAZI TAHILLARIN FARKLI SICAKLIK VE NEMDE ÇİMLENDİRİLMESİ SIRASINDA ORTAYA ÇIKAN MİKROBİYAL YÜKÜN İNCELENMESİ.
-
2006 - 2008 ÇİMLENDİRİLMİŞ BUĞDAY TANESİNİN KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE ÖZEL GIDA KATKI MADDESİ OLARAK DEĞERLENDİRME İMKANLARININ ARAŞTIRILMASI.
-
2006 - 2008 ET VE ET ÜRÜNLERİNDE FARKLI TÜR HAYVAN ETLERİNİN SAPTANMASI İÇİN MULTİPLEX VE REAL TİME PCR TEKNİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE BİYOÇİP ÜRETİMİ
-
2005 - 2008 Üzüm Posasının Antimikrobiyal ve Antioksidan Katkı Olarak Gıda Sanayinde Değerlendirilmesi
-
2005 - 2008 Üzüm Posasının Antimikrobiyal ve Antioksidan Katkı Olarak Gıda Sanayinde Değerlendirilmesi
-
2007 - 2007 Tarımsal bilgi temini ve danışmanlık desteği (TARBIL)
-
2006 - 2007 KEKİK UÇUCU YAĞININ TAZE VE DONDURULARAK MUHAFAZA EDİLEN ETLERİN LEZZET VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2006 - 2007 KAYSERİ PİYASASINDA SATILAN BAZI ET VE ET ÜRÜNLERİNDE HPLC YÖNTEMİ İLE AFLATOKSİN ARANMASI
-
2006 - 2007 MERKEZ KAMPÜS TARIM ARAZİSİNDE SİLAJLIK MISIR,FAZERLYA,KOLZA ÜRETİM TESİSİ VE ORGANİK ARICILIK
-
2002 - 2003 TAZE VE İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİNDE FARKLI HAYVAN TÜRLERİNE AİT ETLERİN PCR TEKNİĞİ KULLANILARAK BELİRLENMESİ.
-
1999 - 1999 Possibility of Using Fluid Whey in Frankfurter Type Meat Products
-
1999 - 1999 Presence of Volatile N-Nitrosamines in a Turkish Meat Product Kavurma Prepared with Nitrite
-
1992 - 1992 A Research on Biochemical and Structural Alterations of Restructured Fish Muscle with Egg White and Subjected to Tumbling
-
1987 - 1987 Yağsız Soya unu ve Tekstüre Soya Proteininin Sosis ve Halk Salamlarına Katılabilme İmkanları Üzerine Araştırmalar
-
1985 - 1985 Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kıymaların Bazı Saprofit ve Patojen Bakteriler Yönünden İncelenmesi