Asst. Prof.ERŞAN YILDIZ


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

-


Research Areas: Social Sciences and Humanities, Management, Tourism and Hotel Management

Metrics

Publication

44

H-Index (WoS)

1

Project

1

Open Access

30
UN Sustainable Development Goals

Education Information

2015 - 2019

2015 - 2019

Doctorate

Mersin University, Turizm Fakültesi/Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği, Turkey

2010 - 2012

2010 - 2012

Postgraduate

Nevsehir Haci Bektas Veli University, Faculty Of Economıcs And Admınıstratıve Scıences, İşletme, Turkey

Dissertations

2019

2019

Doctorate

Yiyecekle İlgili Kişilik Özellikleri, Sağlıklı Yiyecek Seçimi, Sağlık Değeri ve Lezzet Davranışı İlişkisi: Kayseri’deki Restoranların Müşterileri Üzerinde Bir Araştırma

Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği

2012

2012

Postgraduate

KONAKLAMA HİZMETLERİNİN PAZARLANMASINDA ARACILARIN ROLÜ: ANTALYA VE NEVŞEHİR’DEKİ KONAKLAMA İŞLETMELERİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA

Nevsehir Haci Bektas Veli University

Foreign Languages

B2 Upper Intermediate

B2 Upper Intermediate

English

Certificates, Courses and Trainings

2019

2019

İş sağlığı ve Güvenliği Yenileme Eğitimi

Occupational Health and Safety

Erciyes Üniversitesi

2019

2019

Web of Science training

IT

clarivate Analytics

2017

2017

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Education Management and Planning

KOSGEB

1998

1998

iso 9000 kalite güvence sistemi

Quality Management

Bureau Veritas

1990

1990

Accueil et vente eu restauration

Vocational Training

Novotel Turquoise

1990

1990

Praktikant im Servicebereich

Tourism

Novotel München/Germany

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Management

Tourism and Hotel Management

Academic Titles / Tasks

2002 - Continues

2002 - Continues

Lecturer PhD

Erciyes University, Rektörlük, Rektörlük

Managerial Experience

2016 - 2017

2016 - 2017

Deputy Head of Department

Erciyes University, Sosyal Bilimler M.Y.O., --

2002 - 2004

2002 - 2004

Sosyal Tesisler Müdürü

Erciyes University, Rektörlük, Rektörlük

Courses

Associate Degree

Associate Degree

Market Pazarlamacılığı

Associate Degree

Associate Degree

Hizmet Pazarlaması

Associate Degree

Associate Degree

Uluslararası Pazarlama

Associate Degree

Associate Degree

Turizm ve Çevre

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek İşletmeciliği II

Associate Degree

Associate Degree

Yeni Pazarlama Teknikleri

Associate Degree

Associate Degree

Pazarlamada İletişim

Associate Degree

Associate Degree

Turizm İşletmelerinde Etik

Associate Degree

Associate Degree

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Endüstriyel Yiyecek Üretimi II

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Rekreasyon ve Animasyon

Associate Degree

Associate Degree

Kongre ve Fuar Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri

Associate Degree

Associate Degree

Turizm Mevzuatı

Associate Degree

Associate Degree

Almanca

Associate Degree

Associate Degree

Hizmet Pazarlaması

Associate Degree

Associate Degree

Pazarlama Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Önbüro İşlemleri

Associate Degree

Associate Degree

Turizm Ekonomisi

Associate Degree

Associate Degree

Uluslararası Pazarlama

Associate Degree

Associate Degree

Yeni Pazarlama Teknikleri

Associate Degree

Associate Degree

Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği

Associate Degree

Associate Degree

Turizm Pazarlaması

Associate Degree

Associate Degree

Market Pazarlamacılığı

Associate Degree

Associate Degree

Kat Hizmetleri Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Mesleki Yabancı Dil-I

Associate Degree

Associate Degree

Seyahat Acenteciliği

Associate Degree

Associate Degree

Pazarlamada İletişim

Associate Degree

Associate Degree

Yönlendirilmiş Çalışma-II

Associate Degree

Associate Degree

Gıda ve Personel Hijyeni

Associate Degree

Associate Degree

Pazarlama Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Eğlence ve Tatil Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayar Kullanımı-II

Associate Degree

Associate Degree

Otel İşletmeciliği

Associate Degree

Associate Degree

Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayarlı Büro Programları

Associate Degree

Associate Degree

İletişim

Associate Degree

Associate Degree

Animasyon

Associate Degree

Associate Degree

Gıda Teknolojisi

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayar Kullanımı-II

Associate Degree

Associate Degree

Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi

Associate Degree

Associate Degree

Pazarlama İlkeleri

Associate Degree

Associate Degree

Yönlendirilmiş Çalışma-I

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayar Kullanımı-I

Associate Degree

Associate Degree

Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu

Associate Degree

Associate Degree

Protokol Bilgisi

Associate Degree

Associate Degree

Etkili ve Güzel Konuşma

Associate Degree

Associate Degree

Okul Öncesi Eğitimde Bilgisayar Öğretimi

Associate Degree

Associate Degree

Çocukluk Döneminde Müzik

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayar

Associate Degree

Associate Degree

Protokol Bilgisi

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayarlı Büro Programları

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayar Kullanımı-III

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayar Kullanımı-I

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayar Kullanımı

Associate Degree

Associate Degree

Bilgisayar Kullanımı

Associate Degree

Associate Degree

Satış Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Satış Yönetimi

Associate Degree

Associate Degree

Satış Teknikleri

Taught Courses And Trainings

2019 - 2019

2019 - 2019

Sofra Adabı

Academic Units - Training

Yıldız E.

2019 - 2019

2019 - 2019

MOTİVASYON

Academic Units - Training

Yıldız E.

2007 - 2007

2007 - 2007

Servis Hizmetleri

Academic Units - Training

Yıldız E.

Articles Published in Other Journals

2020

2020

TURİZM 4.0’DAN GASTRONOMİ 4.0’A GİDEN YOLDA: GELECEĞİN RESTORANLARI VE YÖNETİMİ

Yıldız E., Davutoğlu N. A.

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol.8, no.109, pp.301-318, 2020 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2020

2020

TEKNO YÖNETİM YAPISININ GİZİLGÜCÜ OLAN HİZMETLERİN İNTERNETİNE DETERMİNİST BİR YAKLAŞIM

Davutoğlu N. A. , Yıldız E.

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol.8, no.105, pp.461-481, 2020 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2020

2020

GASTRONOMİK ÜRÜN OLARAK SOKAK LEZZETLERİ: İZMİR SOKAK LEZZETLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıldız E.

The Journal of Academic Social Sciences, vol.8, no.104, pp.353-366, 2020 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2020

2020

Beden Kitle İndeksine Göre Restoran Müşterilerinde Sağlık Değerinin Lezzet Davranışına Etkisi: Kayseri’de Bir Araştırma

Çakici A., Yıldız E.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi, vol.10, no.20, pp.323-337, 2020 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2019

2019

İZMİR DESTİNASYONUN GASTRONOMİK KİMLİĞİNİN OLUŞMASINDA ETNİK MUTFAKLARIN ROLÜ: MUSEVİ (SEFARAD) MUTFAĞI

Yıldız E.

Sosyal Bilimler Dergisi / TheJournal of SocialSciences, vol.6, no.39, pp.220-233, 2019 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2019

2019

YAŞAYAN VE YAŞATILAN MUTFAK KÜLTÜRÜ İZMİR ESNAF LOKANTALARI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

Yıldız E.

Route Educational and Social Science Journal, vol.6, pp.1123-1135, 2019 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2019

2019

Yiyecekle İlgili Kişilik Özelliklerinin Lezzet Davranışına Etkisi

Çakıcı A. C. , Yıldız E.

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.7, no.2, pp.898-917, 2019 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2018

2018

Müşterilerin Restoran Tercihine Göre Kümelendirilmesi Üzerine Kayseri’de Bir Araştırma

Çakıcı A. C. , Yıldız E.

Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.2, pp.10-20, 2018 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2018

2018

Restoran Müşterilerinin Sağlık Bilincinin Sağlıklı Yeme Davranışına Etkisi

Çakici A., Yıldız E.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, vol.8, pp.1-22, 2018 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2017

2017

İşletme Yönetiminde Sanayi 4.0 Kavramı ile Farkındalık Oluşturarak Etkin Bir Şekilde Değişimi Sağlamak

Davutoğlu N. A. , Akgül B., Yıldız E.

ASOSJOURNAL Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi The Journal of Academic Social Science, vol.5, pp.544-567, 2017 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2016

2016

7’S KURAMININ BÜYÜK ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDE STRATEJİK PLANLAMA VE EKONOMİK PERFORMANSI DEĞERLEME ARACI OLARAK KULLANILMASI

Davutoğlu N. A. , Akgül B., Yıldız E.

Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.30, no.40, pp.135-161, 2016 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

2013

2013

Konaklama İşletmelerinin Tutundurma Karması Profilleri: Kayseri’de Bir Uygulama

Yıldız E., Sevim B., Akgül B.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.4, no.1, pp.1-22, 2013 (Peer-Reviewed Journal) Creative Commons License

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2022

2022

Gastronomide Yöresel Lezzetler: Bir Meta-Sentez Çalışması

YILDIZ E.

14th International Scientific Research Congress (UBAK)-14. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Elazığ, Turkey, 20 August 2022, pp.82

2019

2019

LEZZET Mİ SAĞLIK MI? KAYSERİ’DE BİR ARAŞTIRMA

Çakıcı A., Yıldız E.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.641-648 Creative Commons License Sustainable Development

2019

2019

THE ROLE OF ETHNIC CUIINES IN THE FORMATION OF THE GASTRONOMIC IDENTITY OF IZMIR: THE SEPHARDIC CUISINE

Yıldız E.

6. Uluslararası Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Turkey, 18 - 20 April 2019, pp.111 Sustainable Development

2018

2018

Management Perspectives in Hospitality Enterprises: From a Traditional Personnel and Human Resource Management to a Management formed in the Framework of Industry 4.0

Yıldız E., Davutoğlu N. A.

International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies”, Samsun, Turkey, 30 November - 02 December 2018, pp.1563-1569 Creative Commons License Sustainable Development

2018

2018

MANAGEMENT APPROACHES of ENTERPRISES in the FRAMEWORK of INDUSTRY 4.0

Davutoğlu N. A. , Yıldız E.

International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies”, Samsun, Turkey, 30 November - 02 December 2018, pp.1574-1578 Creative Commons License Sustainable Development

2018

2018

Personnel Management in Tourism Establishments and a Transition from Human Resource Management to Robotic Resources Management

Yıldız E., Davutoğlu N. A.

Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Turkey, 26 - 29 April 2018, pp.96-98 Sustainable Development

2018

2018

A Perspective Overview of Strategic Human Resource Management in the Context of Industry 4.0

Davutoğlu N. A. , Yıldız E.

INNOVATION AND GLOBAL ISSUES IN SOCIAL SCIENCES,, Antalya, Turkey, 26 - 29 April 2018, pp.1287-1294 Creative Commons License Sustainable Development

2018

2018

The Role of Intermediaries in Marketing of Hospitality Enterprises: A Comparative Analysis of Hospitality Enterprises in Antalya and Nevşehir

Yıldız E.

Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Turkey, 26 - 29 April 2018, pp.1303-1313 Creative Commons License

2018

2018

Rural Development, Rural Tourism, IPARD Programme, and Supported Rural Tourism Projects

Yıldız E.

Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Turkey, 26 - 29 April 2018, pp.99 Creative Commons License Sustainable Development

2017

2017

Davutoğlu N. A. , Akgül B., Yıldız E.

2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, Turkey, 18 - 20 May 2017, vol.1, no.1, pp.1041 Creative Commons License Sustainable Development

2016

2016

THE HOLISTIC SYNTHESIS of THEORY Z and 7S FRAMEWORK in ESTABLISHING A NEW MANAGEMENT PHILOSOPHY in ENTERPRISES

Davutoğlu N. A. , Akgül B., Yıldız E.

3. Uluslararası Çin'den Adriyatik'e Sosyal Bilimler Kongresi, Antalya, Turkey, 27 - 30 October 2016, pp.1003-1016 Creative Commons License

2016

2016

Çakıcı A. C. , Yıldız E.

5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu I. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gazimagusa, Cyprus (Kktc), 22 - 23 April 2016, pp.1 Creative Commons License Sustainable Development

Books & Book Chapters

2022

2022

YİYECEKTE ÇEŞİTLİLİK ARAMAYA YÖNELİK KAVRAMSAL BİR İNCELEME (A Conceptual Study of Searching for Variety in Food)

YILDIZ E.

in: Ekonomi, İdari ve Sosyal Bilimler Araştırmaları, Akay Unvan Yüksel, İnan Ruhi, Editor, Livre de Lyon, Lyon, pp.251-268, 2022

2022

2022

Gastronomide Yöresel Lezzetler: Bir Meta-Sentez Çalışması

YILDIZ E.

in: Sosyal Bilimlerde Yeni Araştırmalar-VII, BENLİ Abdurrahman, ÇETİNKAYA Emel, Editor, BERİKAN YAYINEVİ, Ankara, pp.119-136, 2022

2019

2019

Restoran İşletmelerine Giriş

Yıldız E.

in: Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Sarıışık M.,Çavuş Ş.,Karamustafa K., Editor, Detay yayıncılık, Ankara, pp.19-37, 2019

2019

2019

The Transition From Industry 4.0 to Tourism 4.0: Smart Hotels, Artificial Intelligence and Improvements in Robotics

Yıldız E., Davutoğlu N. A.

in: Recent Advances in Social Sciences, Recep Efe,Irina Koleva,Münir Öztürk and Ramiz Arabacı, Editor, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle Upon Tyne, pp.230-242, 2019

2017

2017

The effects of the Involvement of the Proprietors of Manufacturing Industrie in Political and Relatonship Networks on Penetrating into International Markets: A Case Study in Kayseri

YILDIZ E., DAVUTOĞLU N. A.

in: Global Issues in Social Sciences Different Perspectives – Multidisciplinary Approaches, Bilici N., Akgül B., Pehlivanlı R., Editor, Peter Lang Gmbh, Frankfurt, pp.35-56, 2017

2016

2016

Festivals as Cultural Heritage: The Mesir Festival of Manisa

Yenipınar U., Yıldız E.

in: Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt C.,Dınu M. S.,Hacıoğlu N.,Efe R.,Soykan A.,Tetik N., Editor, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press, Sofija, pp.323-334, 2016

2015

2015

Historical Cultural Heritage of the Silk Route: Cappadocia and Isfahan

Yenipınar U., Yıldız E.

in: Tourism, Environment and Sustainability, Avcıkurt C.,Dınu,M.,Hacıoğlu,N.,Efe,R.,Soykan,A., Editor, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, pp.435-468, 2015 Sustainable Development

2015

2015

DEVELİ'DE MÜZE BİLGİLENDİRME SİSTEMLERİ

Mayda M., Yıldız E., Güney M. E. , Turan Y. E.

in: Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editor, Nobel Kitapevi, Adana, pp.183-190, 2015

2015

2015

Develi'de Kent Kimliği Oluşturmada Festival ve Organizasyonlar

Yıldız E., Beyhan A., Aksoy S., Ayvaz İ.

in: Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editor, Nobel Kitapevi, Adana, pp.163-182, 2015

2015

2015

DEVELİ'DE KONAKLAMA VE KAMP ALANLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR KAMP AÇISINDAN PROJELENDİRİLMESİ

Ayten A. M. , Yıldız E., Bayır K.

in: Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editor, Nobel Kitapevi, Adana, pp.101-119, 2015

2010

2010

Restoran İşletmelerine Giriş

YILDIZ E.

in: Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Sarıışık M., Çavuş Ş., Karamustafa K., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.19-37, 2010


Congress and Symposium Activities

01 June 2019 - 01 June 2019

01 June 2019 - 01 June 2019

III. Uluslararası Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Bilimler SempozyumuSustainable Development

Working Group

Nevşehir-Turkey

01 May 2019 - 01 May 2019

01 May 2019 - 01 May 2019

Innovation and Global Issues V in Multidisciplinary Sciences

Working Group

Ankara-Turkey

01 April 2019 - 01 April 2019

01 April 2019 - 01 April 2019

VI. ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER SEMPOZYUMU

Working Group

Antalya-Turkey

01 November 2018 - 01 November 2018

01 November 2018 - 01 November 2018

International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies

Attendee

Samsun-Turkey

01 April 2018 - 01 April 2018

01 April 2018 - 01 April 2018

Innovation and Global Issues in Social Sciences III

Attendee

Antalya-Turkey

01 October 2017 - 01 October 2017

01 October 2017 - 01 October 2017

18. Ulusal Turizm Kongresi

Attendee

Mardin-Turkey

01 May 2017 - 01 May 2017

01 May 2017 - 01 May 2017

II. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU

Attendee

Antalya-Turkey

01 April 2017 - 01 April 2017

01 April 2017 - 01 April 2017

Innovation and Global Issues in Social Sciences 2017

Attendee

Antalya-Turkey

01 April 2016 - 01 April 2016

01 April 2016 - 01 April 2016

V. DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU

Attendee

Gazimagusa-Cyprus (Kktc)

01 October 2009 - 01 October 2009

01 October 2009 - 01 October 2009

İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Programı (İKMEP)

Attendee

Şanlıurfa-Turkey

Citations

Total Citations (WOS): 1

h-index (WOS): 1