Eğitim Bilgileri
2015 - 2019
2015 - 2019Doktora
Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi/Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Yiyecekle İlgili Kişilik Özellikleri, Sağlıklı Yiyecek Seçimi, Sağlık Değeri ve Lezzet Davranışı İlişkisi: Kayseri’deki Restoranların Müşterileri Üzerinde Bir Araştırma
Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2012
2012Yüksek Lisans
KONAKLAMA HİZMETLERİNİN PAZARLANMASINDA ARACILARIN ROLÜ: ANTALYA VE NEVŞEHİR’DEKİ KONAKLAMA İŞLETMELERİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2019
2019İş sağlığı ve Güvenliği Yenileme Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Erciyes Üniversitesi
2019
2019Web of Science training
Bilişim
clarivate Analytics
2017
2017Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
KOSGEB
1998
1998iso 9000 kalite güvence sistemi
Kalite Yönetimi
Bureau Veritas
1990
1990Accueil et vente eu restauration
Mesleki Eğitim
Novotel Turquoise
1990
1990Praktikant im Servicebereich
Turizm
Novotel München/Germany
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2002 - Devam Ediyor
2002 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Erciyes Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
Yönetimsel Görevler
2016 - 2017
2016 - 2017Bölüm Başkan Yardımcısı
Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler M.Y.O., --
2016 - 2017
2016 - 2017Erciyes Üniversitesi
2002 - 2004
2002 - 2004Sosyal Tesisler Müdürü
Erciyes Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
2002 - 2004
2002 - 2004Erciyes Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2001 - 2002
2001 - 2002Yiyecek-İçecek md
Sandy Beach Hotel(Side), Yiyecek-İçecek md
2000 - 2001
2000 - 2001Restoran md
Venüs Otel(Titreyengöl), Restoran md
1999 - 2000
1999 - 2000Restoran md
Eha club(Titreyengöl), Restoran md
1991 - 1999
1991 - 1999Restoran md-Restoran Şefi-Restoran Kaptan
Eha club(Titreyengöl), Restoran md-Restoran Şefi-Restoran Kaptan
1989 - 1999
1989 - 1999garson/kaptan/restoran şefi/restoran müdürü
Hotel Turquoise(Side), garson/kaptan/restoran şefi/restoran müdürü
1991 - 1991
1991 - 1991garson
Novotel Münih/Almanya, garson
1985 - 1985
1985 - 1985garson
Gölcük Otel/İzmir, garson
1984 - 1984
1984 - 1984Stajyer
Çatı Restoran Şarköy/Tekirdağ, Stajyer
1983 - 1983
1983 - 1983Stajyer
İşçimen Otel/ Edirne, Stajyer
1983 - 1983
1983 - 1983Stajyer
Miltur Tatil köyü Kumbağ/Tekirdağ, Stajyer
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Market Pazarlamacılığı
Hizmet Pazarlaması
Uluslararası Pazarlama
Turizm ve Çevre
Yiyecek İçecek İşletmeciliği II
Yeni Pazarlama Teknikleri
Pazarlamada İletişim
Turizm İşletmelerinde Etik
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Endüstriyel Yiyecek Üretimi II
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Rekreasyon ve Animasyon
Kongre ve Fuar Yönetimi
Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri
Turizm Mevzuatı
Almanca
Hizmet Pazarlaması
Pazarlama Yönetimi
Önbüro İşlemleri
Turizm Ekonomisi
Uluslararası Pazarlama
Yeni Pazarlama Teknikleri
Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği
Turizm Pazarlaması
Market Pazarlamacılığı
Kat Hizmetleri Yönetimi
Mesleki Yabancı Dil-I
Seyahat Acenteciliği
Pazarlamada İletişim
Yönlendirilmiş Çalışma-II
Gıda ve Personel Hijyeni
Pazarlama Yönetimi
Eğlence ve Tatil Yönetimi
Bilgisayar Kullanımı-II
Otel İşletmeciliği
Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama
Bilgisayarlı Büro Programları
İletişim
Animasyon
Gıda Teknolojisi
Bilgisayar Kullanımı-II
Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi
Pazarlama İlkeleri
Yönlendirilmiş Çalışma-I
Bilgisayar Kullanımı-I
Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu
Protokol Bilgisi
Etkili ve Güzel Konuşma
Okul Öncesi Eğitimde Bilgisayar Öğretimi
Çocukluk Döneminde Müzik
Bilgisayar
Protokol Bilgisi
Bilgisayarlı Büro Programları
Bilgisayar Kullanımı-III
Bilgisayar Kullanımı-I
Bilgisayar Kullanımı
Bilgisayar Kullanımı
Satış Yönetimi
Satış Yönetimi
Satış Teknikleri
Makaleler
2025
20251. YİYECEK SEÇİMİNDE SAĞLIK VE LEZZET TUTUMU ÖLÇEĞİNİN (SALTÖ) GEÇERLİK ÇALIŞMASI
Yıldız E., Çakıcı A. C.
Erciyes Akademi
, cilt.39, sa.3, ss.711-719, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Artificial intelligence: Examination of human and machine intelligence and future perspectives
Kündem S., Yıldız E.
Remittances Review
, cilt.9, sa.5, ss.68-97, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20243. Aşırı Turizm ve Aşırı Turizmle Mücadele Eden Destinasyonlar
Yıldız E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi
, cilt.11, sa.105, ss.623-633, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20234. YİYECEKTE ÇEŞİTLİLİK ARAMA EĞİLİMİ: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMA
Yıldız E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi
, cilt.10, sa.92, ss.440-450, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20235. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YENİ YİYECEKLERİ DENEME KORKUSU VE YENİ YİYECEKLERİ DENEME ARZUSU: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR UYGULAMA
Yıldız E.
Premium E-Journal of Social Sciences
, cilt.7, sa.26, ss.79-87, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20226. Kutlamaların lezzeti ve mutluluğun resmi pasta‟nın tarihi serüveni
YILDIZ E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi , cilt.9, sa.89, ss.2179-2189, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20227. YENİ YİYECEK DENEME KORKUSU VE YENİ YİYECEK DENEME ARZUSU İLE İLGİLİ YAPILMIŞ ULUSAL ÇALIŞMALARIN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
Yıldız E.
Erciyes Akademi
, cilt.36, sa.3, ss.1006-1024, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Turizm Sektöründe Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik ile İlgili Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi
Yıldız E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi
, cilt.8, sa.78, ss.3310-3321, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20219. KIRSAL KALKINMA, KIRSAL TURİZM, IPARD PROGRAMI VE DESTEKLENEN KIRSAL TURİZM PROJELERİ
Yıldız E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi
, cilt.8, sa.76, ss.2796-2804, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202110. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM YÖNETİMİNİN EVRİLLEŞTİRİLMESİ
Davutoğlu N. A., Yıldız E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi
, cilt.8, sa.75, ss.2556-2562, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202111. TAVUS KUŞU GİBİ RENGARENK OLAN İZMİR MUTFAĞININ BİR RENGİ: LEVANTEN YEMEK KÜLTÜRÜ
Yıldız E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi
, cilt.8, sa.74, ss.2439-2446, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202012. TURİZM 4.0’DAN GASTRONOMİ 4.0’A GİDEN YOLDA: GELECEĞİN RESTORANLARI VE YÖNETİMİ
Yıldız E., Davutoğlu N. A.
Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.8, sa.109, ss.301-318, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202013. THE IMPACT OF HEALTH VALUE ON FOOD CHOICE IN RESTAURANT CUSTOMERS: A COMPARISON IN TERMS OF BODY-MASS INDEX (BMI)
Çakıcı A. C., Yıldız E.
Journal of Awareness
, cilt.5, sa.3, ss.269-284, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202014. TEKNO YÖNETİM YAPISININ GİZİLGÜCÜ OLAN HİZMETLERİN İNTERNETİNE DETERMİNİST BİR YAKLAŞIM
Davutoğlu N. A., Yıldız E.
Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.8, sa.105, ss.461-481, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202015. GASTRONOMİK ÜRÜN OLARAK SOKAK LEZZETLERİ: İZMİR SOKAK LEZZETLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Yıldız E.
The Journal of Academic Social Sciences
, cilt.8, sa.104, ss.353-366, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202016. Beden Kitle İndeksine Göre Restoran Müşterilerinde Sağlık Değerinin Lezzet Davranışına Etkisi: Kayseri’de Bir Araştırma
Çakici A., Yıldız E.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.10, sa.20, ss.323-337, 2020 (TRDizin)
2019
201917. İZMİR DESTİNASYONUN GASTRONOMİK KİMLİĞİNİN OLUŞMASINDA ETNİK MUTFAKLARIN ROLÜ: MUSEVİ (SEFARAD) MUTFAĞI
Yıldız E.
Sosyal Bilimler Dergisi / TheJournal of SocialSciences
, cilt.6, sa.39, ss.220-233, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201918. YAŞAYAN VE YAŞATILAN MUTFAK KÜLTÜRÜ İZMİR ESNAF LOKANTALARI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
Yıldız E.
Route Educational and Social Science Journal
, cilt.6, ss.1123-1135, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201919. Yiyecekle İlgili Kişilik Özelliklerinin Lezzet Davranışına Etkisi
Çakıcı A. C., Yıldız E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.2, ss.898-917, 2019 (TRDizin)
2018
201820. Müşterilerin Restoran Tercihine Göre Kümelendirilmesi Üzerine Kayseri’de Bir Araştırma
Çakıcı A. C., Yıldız E.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, ss.10-20, 2018 (TRDizin)
2018
201821. Restoran Müşterilerinin Sağlık Bilincinin Sağlıklı Yeme Davranışına Etkisi
Çakici A., Yıldız E.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
, cilt.8, ss.1-22, 2018 (TRDizin)
2017
201722. İşletme Yönetiminde Sanayi 4.0 Kavramı ile Farkındalık Oluşturarak Etkin Bir Şekilde Değişimi Sağlamak
Davutoğlu N. A., Akgül B., Yıldız E.
ASOSJOURNAL Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi The Journal of Academic Social Science
, cilt.5, ss.544-567, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201723. İŞLETMELERDE EKONOMİK VERİMLİLİĞİ ARTIRMA VE ETKİN YÖNETİM KÜLTÜRÜ OLUŞTURMADA Z TEORİSİ’NİN UYGULANABİLİRLİĞİ
Davutoğlu N. A., Akgül B., Yıldız E.
Uluslararası Akademik Bakış Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.60, ss.16-35, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201624. 7’S KURAMININ BÜYÜK ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDE STRATEJİK PLANLAMA VE EKONOMİK PERFORMANSI DEĞERLEME ARACI OLARAK KULLANILMASI
Davutoğlu N. A., Akgül B., Yıldız E.
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.30, sa.40, ss.135-161, 2016 (Hakemli Dergi)
2013
201325. Konaklama İşletmelerinin Tutundurma Karması Profilleri: Kayseri’de Bir Uygulama
Yıldız E., Sevim B., Akgül B.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.1-22, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. OBSCURA-AI // DARK ROOM PROTOCOL (DRP): YAPAY ZEKÂ ÜRETİMİNDE ANTİFRAGİL, KANIT-BAĞLI ÇEKİRDEK (OAS 3.1.0, HTTP/3, JCS+ED25519)
Kündem S., Yıldız E.
7th International Palestra Scientific Research DOI: https://doi.org/10.30546/19023.978-9952-8605-4-2.2025.056. Congress, Skopje, Makedonya, 29 - 31 Ekim 2025, ss.556-580, (Tam Metin Bildiri)
2025
20252. HL7 FHIR VE SNOMED CT ILE HASTANE MUTFAĞINDA GÜVENLI MENÜ OPTIMIZASYONU: ΦΨΣΩ AUDIT KAPISI VE Ψ-REZONANSI TABANLI YAPAY ZEKÂ YAKLAŞIMI
Kündem S., Yıldız E.
7TH INTERNATIONAL PALESTRA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Skopje, Makedonya, 29 - 31 Ekim 2025, ss.526-555, (Tam Metin Bildiri)
2025
20253. ENDEMİK ERKEN UYARI İÇİN LLM-TEMELLİ KANIT ZİNCİRİ
Kündem S., Yıldız E.
INTERNATIONAL BALIKESIR ACADEMIC RESEARCH CONGRESS ON HEALTH SCIENCES, Balıkesir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2025, ss.1212-1245, (Tam Metin Bildiri)
2025
20254. MEDEVAL-TR: ACCURACY, CALIBRATION, AND SAFETY ASSESSMENT OF LARGE LANGUAGE MODELS ON TURKISH CLINICAL VIGNETTES — PROTOCOL, METRIC LEXICON, AND PILOT FINDINGS
Kündem S., Yıldız E.
INTERNATIONAL BALIKESIR ACADEMIC RESEARCH CONGRESS ON HEALTH SCIENCES, Balıkesir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2025, ss.1032-1077, (Tam Metin Bildiri)
2025
20255. CHEF ÆON İLE SEMANTİK KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ BESLENME: HL7 FHIR–SNOMED CT–FOODON UYUMLU, CGM DESTEKLİ N-OF-1 PROTOKOLÜNÜN TASARIMI VE ELEŞTİREL DEĞERLENDİRMESİ
Kündem S., Yıldız E.
INTERNATIONAL BALIKESIR ACADEMIC RESEARCH CONGRESS ON HEALTH SCIENCES, Balıkesir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2025, ss.1004-1031, (Tam Metin Bildiri)
2025
20256. CHEF ÆON V1.4-LOCK: KLİNİK BESLENMEDE KUANTUM HİBRİT YAPAY ZEKÂ İLE ÇOK-AMAÇLI, KANITLANABİLİR VE TEKRARLANABİLİR OPTİMİZASYON
Kündem S., Yıldız E.
12TH INTERNATIONAL ACHARAKA CONGRESS ON MEDICINE, NURSING, MIDWIFERY, AND HEALTH SCIENCES, Baku, Azerbaycan, 15 - 17 Eylül 2025, ss.163-187, (Tam Metin Bildiri)
2024
20247. KATOPU QUANTUM AGI: KUANTUM TEKNOLOJİLERİ VE YAPAY GENEL ZEKA ENTEGRASYONUNUN GELECEĞİ
Kündem S., Yıldız E.
8TH INTERNATIONAL AZERBAIJAN CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, MATHEMATICAL, AND APPLIED SCIENCES, Baku, Azerbaycan, 24 - 25 Eylül 2024, ss.310-322, (Özet Bildiri)
2024
20248. KATOPU QUANTUM AGI PLATFORMU ÜZERİNDEN: YAPAY ZEKA İLE TEKNOLOJİK VE BİYOLOJİK EVRİMİN AYRIŞMASINA DAİR BİR DEĞERLENDİRME
Kündem S., Yıldız E.
8TH INTERNATIONAL AZERBAIJAN CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, MATHEMATICAL, AND APPLIED SCIENCES, Baku, Azerbaycan, 24 - 25 Eylül 2024, ss.232-239, (Özet Bildiri)
2024
20249. ENDÜSTRİYEL METAVERSE VE SANAYİ 5.0: GELECEĞİN SANAYİ VE ÜRETİM PARADİGMASI
Kündem S., Yıldız E.
18th INTERNATIONAL ISTANBUL CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE, AND MATHEMATICAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ağustos 2024, ss.228-232, (Özet Bildiri)
2024
202410. YAPAY ZEKA: İNSAN VE MAKİNE ZEKASININ İNCELENMESİ VE GELECEK PERSPEKTİFLERİ
Kündem S., Yıldız E.
18TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE AND MATHEMATICAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ağustos 2024, ss.3-58, (Tam Metin Bildiri)
2022
202211. Anadolu’dan ve Türk Mutfağından İlginç Yemekler: Hikâyeleri ve Gelenekleri
Yıldız E.
15. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi -Sosyal ve Eğitim Bilimleri-, Ankara, Türkiye, 17 Aralık 2022, ss.145, (Özet Bildiri)
2022
202212. Gastronomide Yöresel Lezzetler: BirMeta-Sentez Çalışması
Yıldız E.
14th International Scientific Research Congress (UBAK)-14. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Elazığ, Türkiye, 20 Ağustos 2022, ss.82, (Özet Bildiri)
2019
201913. LEZZET Mİ SAĞLIK MI? KAYSERİ’DE BİR ARAŞTIRMA
Çakıcı A., Yıldız E.
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.641-648, (Tam Metin Bildiri)
2019
201914. İzmir Destinasyonun Gastronomik Kimliğinin Oluşmasında EtnikMutfakların Rolü: Musevi (Sefarad) Mutfağı
Yıldız E.
6. Uluslararası Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2019, ss.111, (Özet Bildiri)
2018
201815. Konaklama İşletmelerinde Personel ve İnsan Kaynakları Yönetiminden,Sanayi 4.0’lı Yönetime…
Yıldız E., Davutoğlu N. A.
International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies”, Samsun, Türkiye, 30 Kasım - 02 Aralık 2018, ss.1563-1569, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. SANAYİ 4.0 ÇERÇEVESİNDE İŞLETMELERİN YÖNETİMYAKLAŞIMLARI
Davutoğlu N. A., Yıldız E.
International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies”, Samsun, Türkiye, 30 Kasım - 02 Aralık 2018, ss.1574-1578, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Turizm İşletmelerinde Personel Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetiminden Robot Kaynakları Yönetimine
Yıldız E., Davutoğlu N. A.
Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.96-98, (Özet Bildiri)
2018
201818. Sanayi 4.0 Çerçevesinde Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimine Perspektifiyel Bakış
Davutoğlu N. A., Yıldız E.
INNOVATION AND GLOBAL ISSUES IN SOCIAL SCIENCES,, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.1287-1294, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Konaklama İşletmelerinin Pazarlanmasında Aracıların Rolü: Antalya ve Nevşehir’deki Konaklama İşletmelerinin Karşılaştırmalı Analizi
Yıldız E.
Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.1303-1313, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. Kırsal Kalkınma, Kırsal Turizm, IPARD Programı ve Desteklenen Kırsal Turizm Projeleri
Yıldız E.
Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.99, (Özet Bildiri)
2017
201721. MÜŞTERİLERİN RESTORAN TERCİHİNE GÖRE KÜMELENDİRİLMESİ ÜZERİNE KAYSERİ’DE BİR ARAŞTIRMA
Çakıcı A. C., Yıldız E.
18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, ss.478-487, (Tam Metin Bildiri)
2017
201722. Ulusal Düzeyde Sanayi 4.0’a Göre Yeniden Yapılanmanın İşletme ve Sektörlere Ekonomik Etkileri
Davutoğlu N. A., Akgül B., Yıldız E.
2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, cilt.1, sa.1, ss.1041, (Özet Bildiri)
2017
201723. İmalât Sanayindeki İşletme Sahiplerinin Politik ve İlişki Ağlarına Dahil Olmasının; İşletmelerin Uluslararası Pazarlara Girişleri Üzerindeki Etkileri: Kayseri’de Bir Uygulama
Yıldız E., Davutoğlu N. A.
INNOVATION AND GLOBAL ISSUES IN SOCIAL SCIENCES, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2017, ss.99-104, (Özet Bildiri)
2016
201624. İŞLETMELERDE YENİ BİR YÖNETİM FELSEFESİ OLUŞTURMADA Z TEORİSİ VE 7’S KURAMININ BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA SENTEZLENMESİ
Davutoğlu N. A., Akgül B., Yıldız E.
3. Uluslararası Çin'den Adriyatik'e Sosyal Bilimler Kongresi, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2016, ss.1003-1016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201625. Kapadokya’yı Ziyaret Eden Turistlerin Ziyaret Motivasyonları ve Tatmin Düzeyleri
Çakıcı A. C., Yıldız E.
5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu I. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. SEMA-KODEX DİJİTAL VARLIĞIN SPİRAL ANLAM HARİTASI Zihnin Ötesine Bir Yolculuk
Kündem S., Yıldız E.
DETAY YAYINCILIK, Ankara, 2025
2024
20242. DİJİTAL ÇAĞIN BÜYÜLÜ DANSI: METAVERSE ÇAĞINDA YAPAY ZEKANIN TURİZMİN VE PAZARLAMANIN EVRİMİ
Kündem S., Yıldız E.
Detay yayıncılık, Ankara, 2024
2022
20223. Gastronomide Yöresel Lezzetler: Bir Meta-Sentez Çalışması
YILDIZ E.
Sosyal Bilimlerde Yeni Araştırmalar-VII, BENLİ Abdurrahman, ÇETİNKAYA Emel, Editör, BERİKAN YAYINEVİ, Ankara, ss.119-136, 2022
2022
20224. Anadolu’dan ve Türk Mutfağından İlginç Yemekler: Hikâyeleri ve Gelenekleri
YILDIZ E.
Sosyal ve Eğitim Bilimlerinde Yeni Yaklaşımlar, ÇAKIR Özlem, EMEN Huriye, Editör, BERİKAN YAYINEVİ, Ankara, ss.171-188, 2022
2022
20225. YİYECEKTE ÇEŞİTLİLİK ARAMAYA YÖNELİK KAVRAMSAL BİR İNCELEME (A Conceptual Study of Searching for Variety in Food)
YILDIZ E.
Ekonomi, İdari ve Sosyal Bilimler Araştırmaları, Akay Unvan Yüksel, İnan Ruhi, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.251-268, 2022
2019
20196. Restoran İşletmelerine Giriş
Yıldız E.
Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Sarıışık M.,Çavuş Ş.,Karamustafa K., Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.19-37, 2019
2019
20197. The Transition From Industry 4.0 to Tourism 4.0: Smart Hotels, Artificial Intelligence and Improvements in Robotics
Yıldız E., Davutoğlu N. A.
Recent Advances in Social Sciences, Recep Efe,Irina Koleva,Münir Öztürk and Ramiz Arabacı, Editör, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle Upon Tyne, ss.230-242, 2019
2017
20178. The effects of the Involvement of the Proprietors of Manufacturing Industrie in Political and Relatonship Networks on Penetrating into International Markets: A Case Study in Kayseri
YILDIZ E., DAVUTOĞLU N. A.
Global Issues in Social Sciences Different Perspectives – Multidisciplinary Approaches, Bilici N., Akgül B., Pehlivanlı R., Editör, Peter Lang Gmbh, Frankfurt, ss.35-56, 2017
2016
20169. Festivals as Cultural Heritage: The Mesir Festival of Manisa
Yenipınar U., Yıldız E.
Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt C.,Dınu M. S.,Hacıoğlu N.,Efe R.,Soykan A.,Tetik N., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press, Sofija, ss.323-334, 2016
2015
201510. Historical Cultural Heritage of the Silk Route: Cappadocia and Isfahan
Yenipınar U., Yıldız E.
Tourism, Environment and Sustainability, Avcıkurt C.,Dınu,M.,Hacıoğlu,N.,Efe,R.,Soykan,A., Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.435-468, 2015
2015
201511. DEVELİ'DE MÜZE BİLGİLENDİRME SİSTEMLERİ
Mayda M., Yıldız E., Güney M. E., Turan Y. E.
Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editör, Nobel Kitapevi, Adana, ss.183-190, 2015
2015
201512. Develi'de Kent Kimliği Oluşturmada Festival ve Organizasyonlar
Yıldız E., Beyhan A., Aksoy S., Ayvaz İ.
Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editör, Nobel Kitapevi, Adana, ss.163-182, 2015
2015
201513. DEVELİ'DE KONAKLAMA VE KAMP ALANLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR KAMP AÇISINDAN PROJELENDİRİLMESİ
Ayten A. M., Yıldız E., Bayır K.
Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editör, Nobel Kitapevi, Adana, ss.101-119, 2015
2010
201014. Restoran İşletmelerine Giriş
YILDIZ E.
Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Sarıışık M., Çavuş Ş., Karamustafa K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-37, 2010
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Haziran 2019 - 01 Haziran 2019
01 Haziran 2019 - 01 Haziran 2019
III. Uluslararası Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Bilimler Sempozyumu
Çalışma Grubu
Nevşehir-Türkiye
01 Mayıs 2019 - 01 Mayıs 2019
01 Mayıs 2019 - 01 Mayıs 2019Innovation and Global Issues V in Multidisciplinary Sciences
Çalışma Grubu
Ankara-Türkiye
01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019
01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019VI. ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER SEMPOZYUMU
Çalışma Grubu
Antalya-Türkiye
01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018
01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies
Katılımcı
Samsun-Türkiye
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018Innovation and Global Issues in Social Sciences III
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 201718. Ulusal Turizm Kongresi
Katılımcı
Mardin-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017II. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017
01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017Innovation and Global Issues in Social Sciences 2017
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016V. DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU
Katılımcı
Gazimagusa-Kıbrıs (Kktc)
01 Ekim 2009 - 01 Ekim 2009
01 Ekim 2009 - 01 Ekim 2009