Yayınlar & Eserler

Makaleler 15
Tümü (15)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
ESCI (4)
Scopus (4)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (5)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 18

1. Yerel Gastronomik Ürünlerin Ticarileşmesinde Kadın Kooperatiflerinin Rolü Bir Model Önerisi

24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2024, ss.777-795, (Tam Metin Bildiri)

2. Turistlerin Restoranlardan Yöresel Yemeklerle İlgili Beklentileri ve Restoran Menülerinin Değerlendirilmesi

23. Ulusal Turizm Kongresi, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2023, ss.1538-1557, (Tam Metin Bildiri)

3. Do customer complaints differ according to restaurant types? Evidence from online reviews

7th ınternational Gastronomy Tourism Studies Congress (IGTSC23), Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.243-244, (Özet Bildiri)

4. Turizm Alanındaki Öğrencilerin Yiyecek-İçecek Departmanlarına Yönelik Tutumları

IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 08 Haziran 2022 - 09 Haziran 2023, ss.58-59, (Özet Bildiri)

5. Machine Learning-Based Bitcoin Time Series Analysis and Price Prediction Makine grenmesine Dayali Bitcoin Zaman Serisi Analizi ve Fiyati Tahmini

2023 Innovations in Intelligent Systems and Applications Conference, ASYU 2023, Sivas, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri) identifier

6. The Role of Culture on Service Failure Perceptions and Service Recovery Expectations in Restaurants

International Travel and Tourism Dynamics (ITTD20), Ankara, Türkiye, 8 - 09 Ekim 2020, cilt.0, sa.0, ss.401, (Özet Bildiri) Creative Commons License

7. Sağlık Turizmi Çerçevesinde Turistik Bir Ürün Olarak Yerel Yiyeceklerin Kullanılması

19. Ulusal Turizm Kongresi, Afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.1080-1096, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

8. The Importance of Local Food in the Formation of Tourist Experinces and Its Sustainability: A Conceptual Evaluation

The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2018), Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, cilt.1, ss.810-816, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

9. Mutfakta Çalışan Şeflerin Yiyecek Üretiminde Yerel Ürün Kullanımları

9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongres, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 5 - 08 Nisan 2018, ss.47-48, (Özet Bildiri) Creative Commons License

10. The Impact Of Tablet Menu Usage On Revısıt Intentıon In Restaurants

Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.58, (Özet Bildiri)

11. Using Local Food and Beverages in Tourism: A Conceptual Study

2nd International Tourism and Microbial Food Safety Congress, Antalya, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2017, cilt.1, sa.1, ss.27-29, (Özet Bildiri) Creative Commons License

12. An Evaluation of Food and Beverage Culture in Central Africa

2nd International Tourism and Microbial Food Safety Congress, Antalya, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2017, cilt.1, sa.1, ss.29-31, (Özet Bildiri) Creative Commons License

13. Ticari Mutfaklarda Yerel Yiyecek Satın Alma ve Kullanma Davranışı: Algılanan Engeller ve Faydalar

18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, cilt.1, sa.1, ss.775-785, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

14. Chefs' Intentions to Use Local Food:Its Relation with Local Food Qualities and Chefs' Local Food Familiarities

4th International Congress of Tourism and Management Researches, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017, cilt.1, sa.1, ss.752-768, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

15. The Relationships Among Socio-Demographic Characteristics, Behaviours And Motivations Of Festival Attendees: A Study In Urla International Grape Harvest Festival

6th International Conference on Tourism (ICOT 2016), Naples, İtalya, 29 Haziran - 02 Temmuz 2016, cilt.1, sa.1, ss.323-337, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

16. An Evaluation of Cultural Values and Food Spending with a Focus on Food Consumption

2nd Eurasıa Internatıonal Tourısm Congress: Current Issues, Trends, And Indıcators, Konya, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

17. Kano Sporuna Katılım Motivasyonu: Manavgat Destinasyonunda Bir Uygulama

8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 Nisan - 01 Mayıs 2016, cilt.1, ss.161-171, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

18. Fast Food Restoranlarının Hizmet Kalitesinin Dineserv Modeli İle Ölçülmesi:Kayseri İli Örneği

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, cilt.1, sa.1, ss.885-904, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License
Kitaplar 15

1. Mutfak Kavramı ve Geleneksel Mutfağın Tarihsel Gelişimi

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş, Emrah ÖRGÜN, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.1-16, 2024

3. Türkmenistan Mutfak Kültürü

Türk Dünyası Mutfak Kültürü, Adem Ademoğlu, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.161-178, 2023

4. Ticaret Yolları ve Gastronomi

Gastra-Coğrafya, Oğuz Diker,Nuray Türker,Faruk Alaeddinoğlu,Duran Cankül,Rahman Temizkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.94-111, 2023

5. Seyahat ve Turizm Araştırması

Turizm: İlkeler, Uygulamalar, Felsefeler, Prof. Dr. Ahmet TAYFUN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.396-415, 2023

6. Gastronomide Modern Teknolojiler

Örnek Olaylarla Gastronomi Turizminde Yeni Eğilimler, Gökhan Yılmaz,Ayşe Şahin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.177-203, 2021

7. Kayseri

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canpolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.479-491, 2021

8. Mutfakta Maliyet Kontrol Süreci

Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, Doç. Dr. Lütfi BUYRUK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.129-152, 2021

10. Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi

Yerelden Küresele Türk Mutfağı, Karamustafa Kurtuluş, Ülker Mustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.7-24, 2020

11. Türk Mutfağının Uluslararasılaşmasında Eğitim Kurumlarının Yeri ve Önemi

Yerelden Küresele Türk Mutfağı, Karamustafa Kurtuluş, Ülker Mustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.75-82, 2020

12. Gastronomik Destinasyonlar ve Festivallerin Önemi

Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı, Küp Erkan, Editör, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Ankara, ss.110-118, 2020 Creative Commons License

13. Gastronomi Turizmi ve Türk Mutfağının Dünya Gastronomisi Kapsamında Değerlendirilmesi

Yerelden Küresele Türk Mutfağı, Karamustafa Kurtuluş, Ülker Mustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-94, 2020

14. Türk Mutfağı

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Şahin Perçin, Editör, Beta Yayıncılık, İstanbul, ss.371-390, 2020

15. Yiyecek ve İçecek Sektörü

Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Kurtuluş Karamustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.9-46, 2018
Ansiklopedide Bölümler 11

1. Otele Giriş Öncesi Ödeme

Detay Yayıncılık, ss.369, 2019

2. Elektronik Pazarlama

Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.131-132, 2019

3. Otele Geliş-Otele Gİriş

Detay Yayıncılık, ss.368-369, 2019

4. Mevsimsel Değişiklik

Detay Yayıncılık, ss.334, 2019

5. İçeride Konaklayan Konuk

Detay Yayıncılık, ss.223, 2019

6. İnceleme Grubu

Detay Yayıncılık, ss.231, 2019

7. Otelden Ayrılış

Detay Yayıncılık, ss.367-368, 2019

8. Günlük Kullanım

Detay Yayıncılık, ss.192, 2019

9. Hedef Pazar

Detay Yayıncılık, ss.207, 2019

10. Erken Rezervasyon

Detay Yayıncılık, ss.137, 2019

11. Otelden Erken Çıkış

Detay Yayıncılık, ss.368, 2019
Metrikler

Yayın

61

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

6

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

1

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

30

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (TrDizin)

12

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

37

Proje

2

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları