Arş. Gör. CEYDA ÖZCAN


Fen Bilimleri Enstitüsü, -

-


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci), Kimya, Kimya Analitik


Avesis Araştırma Alanları: Teknik Bilimler, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

25

Yayın (WoS)

9

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

35

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

39

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

11

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilmleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2012 - 2015

2012 - 2015

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Yüksek Lisans

SIĞIR BICEPS FEMORIS KASINDAN ÜRETİLEN FERMENTE TÜRK SUCUĞUNDA BULUNABİLECEK PEPTİTLERİN ANTİHİPERTANSİF ETKİSİ

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Teknik Bilimler

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Biyokimyası

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Makaleler

Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (6)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2016

2016

2. Evaluation of antihypertensive activity of proteins in fermented Turkish sucuk

ÖZCAN C., MRGHNI AHHMED A., YETİM H.

62nd ICoMST Innternational Congress of Meat Science and Technology, Bangkok, Tayland, 14 - 19 Ağustos 2016, ss.38, (Özet Bildiri)

2015

2015

3. Health potential functions of pastirma proteins: nutraceutical applications

MRGHNI AHHMED A., BİRİŞİK C., Ozer N., YETİM H.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

2015

2015

4. Effects of Pistachio Supplementation on Total Fat Content and Fatty Acid Composition of Simit Kebab

BİRİŞİK C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., MRGHNI AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

5. MEAT THERAPY FOR HYPERTENSION: HYBRID HYDROLYSATE AS ACE INHIBITORY COMPOUNDS

Ozer N., BİRİŞİK C., YETİM H., Sakata R., MRGHNI AHHMED A.

. In Proceeding of the 61st international congress of Meat Science and Technology, Clermont, Fransa, 23 - 28 Ağustos 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

6. Turkish Fermented Sucuk: A Source of Antihypertensive Peptides

BİRİŞİK C., MRGHNI AHHMED A., YETİM H.

In Proceeding of the 61st international congress of Meat Science and Technology, Clermont, Fransa, 23 Ağustos - 28 Temmuz 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

7. Meat and dry-cured meat products are source of inhibitory peptides for minimizing lifestyle-related diseases

MRGHNI AHHMED A., BİRİŞİK C., Ozer N., YETİM H., Sakata R.

The 34th International Food Machinery and Technology Exhibition (FOOMA 2015), Tokyo, Japonya, 9 - 12 Haziran 2015, cilt.22, ss.239-242, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

8. The Effect Of Pistachio Vera Supplementation On The Simit Kebab’S Phenolic Content And Antioxidant Activity

BİRİŞİK C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., MRGHNI AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

9. Inducible Changes In Properties Of Muscle Protein By Pomegranate Peels Extracts

Ahhmed A., BİRİŞİK C., ÇAM M., YETİM H.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

11. Improvements in Functional Properties of Dry Cured Meat Using Fermented Soy Paste

Ahhmed A., BİRİŞİK C., KARAMAN S., ÖZTÜRK I., Bilgin M., Kaneko G., et al.

60th International Congress of Meat Science and Technology, Punta Del Este, Uruguay, 17 - 22 Ağustos 2014, ss.1, (Özet Bildiri)

2014

2014

12. The distinctiveness of quality parameters and marbling value in Sucuk (Sudjuk). Pastirma production system

Ahhmed A., BİRİŞİK C., KARAMAN S., Bilgin M., YETİM H., Sakata R.

The 33rd International Food Machinery and Technology exhibition (FOOMA 2014), Tokyo, Japonya, 10 - 13 Haziran 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

13. Possible Intelligent Food Technology In The Near Future: Misconception On Functional Food

MRGHNI AHHMED A., BİRİŞİK C., Üçüncülüoğlu D. ü., YETİM H.

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.36, (Özet Bildiri)

2014

2014

14. Gaziantep Simit Kebabının Hazırlanışı ve Bazı Özellikleri

BİRİŞİK C., YETİM H., Ahhmed A.

4. Gleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

1997

1997

15. Sahada kenelerde doğal Theileria annulata enfeksiyonları üzerine araştırmalar

SAYIN F., DİNÇER Ş., KARAER Z., DUMANLI N., ÇAKMAK A., ANGIN M., et al.

10. Ulusal Parazitoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Eylül 1997, ss.104, (Özet Bildiri)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 35

h-indeksi (WOS): 3