Eğitim Bilgileri
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorDoktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilmleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2012 - 2015
2012 - 2015Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Yüksek Lisans
SIĞIR BICEPS FEMORIS KASINDAN ÜRETİLEN FERMENTE TÜRK SUCUĞUNDA BULUNABİLECEK PEPTİTLERİN ANTİHİPERTANSİF ETKİSİ
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Teknik Bilimler
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Biyokimyası
Gıda Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Makaleler
Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (6)
Diğer Yayınlar (1)
2019
20191. Solubility, Stability and Blood Pressure Lowering-Properties of Fresh and Cured Beef Proteins
AHHMED A., Özer N., ÖZCAN C., ÇAM M., SAĞDIÇ O., ARICI M., et al.
ACTA SCIENTIFIC NUTRITIONAL HEALTH , cilt.3, sa.7, ss.16-26, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20192. Bioactivities of phytochemicals in Callistemon citrinus against multi-resistant foodborne pathogens, alpha glucosidase inhibition and MCF-7 cancer cell line
Fayemi P. O., Ozturk I., Kaan D., Özcan S., Yerer M. B., Dokumaci A. H., et al.
BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT
, cilt.33, ss.764-778, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20173. Antimicrobial activity of extracts of Callistemon citrinus flowers and leaves against Listeria monocytogenes in beef burger
Fayemi P. O., Ozturk I., ÖZCAN C., Muguruma M., Yetim H., Sakata R., et al.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.11, sa.2, ss.924-929, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20174. EFFECTS OF SOME FOOD JUICES AND ADDITIVES ON SOME PHYSICOCHEMICAL, TEXTURAL, COLOR, MICROBIOLOGICAL AND SENSORY PROPERTIES OF CEMEN PASTE
Yetim H., EKİCİ L., ÖZCAN C., Ozturk I., TÖRNÜK F., Karaman S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.3, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20175. Utilization of fermented soybeans paste as flavoring lamination for Turkish dry-cured meat
Ahhmed A., ÖZCAN C., Karaman S., Ozturk I., ÇAM M., FAYEMI P. O., et al.
Meat Science
, cilt.127, ss.35-44, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
20156. Utilization of Japanese miso paste as an alternative coating material for Turkish Pastirma: A novel trend on flavour coating for dry-cured meats
BİRİŞİK C., KARAMAN S., ÖZTÜRK I., ÇAM M., Kaneko G., Sakata R., et al.
FOOD CHEMISTRY , 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
20157. Effects of some food juices and additives on some physicochemical, textural, microbiological, sensory properties and aroma profile of cemen paste
YETİM H., EKİCİ L., BİRİŞİK C., ÖZTÜRK I., Törnük F., KARAMAN S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
20158. Differences in gelling properties induced by transglutaminase in chicken muscles are explained by determining myosin heavy chain mRNA ratios using RT-PCR technique
AHHMED A. M., Birisik C., Kaneko G., Ushio H., MUGURUMA M., Yetim H., et al.
FLEISCHWIRTSCHAFT
, cilt.95, sa.7, ss.98-104, 2015 (SCI-Expanded)
1996
19969. Untitled
Bayramlar H., Hepsen I. F., Ozcan C., Boluk A., Er H., Evereklioglu C.
ACTA OPHTHALMOLOGICA SCANDINAVICA
, cilt.74, sa.1, ss.96-97, 1996 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2016
20161. Effects of some food juices and additives on aroma profiles cemen paste
YETİM H., EKİCİ L., ÖZCAN C., ÖZTÜRK İ., TÖRNÜK F., KARAMAN S.
6th International Chemistry Conference, 8 - 10 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
20162. Evaluation of antihypertensive activity of proteins in fermented Turkish sucuk
ÖZCAN C., MRGHNI AHHMED A., YETİM H.
62nd ICoMST Innternational Congress of Meat Science and Technology, Bangkok, Tayland, 14 - 19 Ağustos 2016, ss.38, (Özet Bildiri)
2015
20153. Health potential functions of pastirma proteins: nutraceutical applications
MRGHNI AHHMED A., BİRİŞİK C., Ozer N., YETİM H.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
20154. Effects of Pistachio Supplementation on Total Fat Content and Fatty Acid Composition of Simit Kebab
BİRİŞİK C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., MRGHNI AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
20155. MEAT THERAPY FOR HYPERTENSION: HYBRID HYDROLYSATE AS ACE INHIBITORY COMPOUNDS
Ozer N., BİRİŞİK C., YETİM H., Sakata R., MRGHNI AHHMED A.
. In Proceeding of the 61st international congress of Meat Science and Technology, Clermont, Fransa, 23 - 28 Ağustos 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
20156. Turkish Fermented Sucuk: A Source of Antihypertensive Peptides
BİRİŞİK C., MRGHNI AHHMED A., YETİM H.
In Proceeding of the 61st international congress of Meat Science and Technology, Clermont, Fransa, 23 Ağustos - 28 Temmuz 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
20157. Meat and dry-cured meat products are source of inhibitory peptides for minimizing lifestyle-related diseases
MRGHNI AHHMED A., BİRİŞİK C., Ozer N., YETİM H., Sakata R.
The 34th International Food Machinery and Technology Exhibition (FOOMA 2015), Tokyo, Japonya, 9 - 12 Haziran 2015, cilt.22, ss.239-242, (Tam Metin Bildiri)
2014
20148. The Effect Of Pistachio Vera Supplementation On The Simit Kebab’S Phenolic Content And Antioxidant Activity
BİRİŞİK C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., MRGHNI AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2014
20149. Inducible Changes In Properties Of Muscle Protein By Pomegranate Peels Extracts
Ahhmed A., BİRİŞİK C., ÇAM M., YETİM H.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2014
201410. The effect of Pistachio vera supplementation on the simit kebab’xxs phenolic content and antioxidant activity
ÖZCAN C., DURSUN ÇAPAR T., EKİCİ L., AHHMED A., YALÇIN H., YETİM H.
ISNFF 2014, 14 - 17 Ekim 2014, ss.195, (Özet Bildiri)
2014
201411. Improvements in Functional Properties of Dry Cured Meat Using Fermented Soy Paste
Ahhmed A., BİRİŞİK C., KARAMAN S., ÖZTÜRK I., Bilgin M., Kaneko G., et al.
60th International Congress of Meat Science and Technology, Punta Del Este, Uruguay, 17 - 22 Ağustos 2014, ss.1, (Özet Bildiri)
2014
201412. The distinctiveness of quality parameters and marbling value in Sucuk (Sudjuk). Pastirma production system
Ahhmed A., BİRİŞİK C., KARAMAN S., Bilgin M., YETİM H., Sakata R.
The 33rd International Food Machinery and Technology exhibition (FOOMA 2014), Tokyo, Japonya, 10 - 13 Haziran 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2014
201413. Possible Intelligent Food Technology In The Near Future: Misconception On Functional Food
MRGHNI AHHMED A., BİRİŞİK C., Üçüncülüoğlu D. ü., YETİM H.
Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.36, (Özet Bildiri)
2014
201414. Gaziantep Simit Kebabının Hazırlanışı ve Bazı Özellikleri
BİRİŞİK C., YETİM H., Ahhmed A.
4. Gleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
1997
199715. Sahada kenelerde doğal Theileria annulata enfeksiyonları üzerine araştırmalar
SAYIN F., DİNÇER Ş., KARAER Z., DUMANLI N., ÇAKMAK A., ANGIN M., et al.
10. Ulusal Parazitoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Eylül 1997, ss.104, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2014 - 2016
2014 - 2016Sığır Longissimus dorsi Kasından Üretilen Pastırma da Bulunabilecek Hipertansiyon Azaltıcı Terapötik ve Biyofonksiyonel Bileşiklerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
MRGHNI AHHMED A. (Yürütücü), BİRİŞİK C., YETİM H.