Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Fesleğen (Ocimum basilicum L) Bitkisinde Farklı Lactobacillus Suşlarının Bitki Büyüme Geliştirme Özelliklerine ve Biyoaktivitesine Etkisi
-
2024 - Devam Ediyor Sürdürülebilir tarım uygulamalarında laktik asit bakteri ve postbiyotiklerinin biyostimülant ve biyokoruyucu olarak kullanım potansiyelinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAMAN K. (Yürütücü), ŞİMŞEK Ö., DALDA ŞEKERCİ A., OKUMUŞ O., SAĞDIÇ O., TEMUR ÇINAR C., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Farklı taşıyıcılar kullanılarak gilaburu suyunun enkapsülasyonu ve son üründe taşıyıcı etkinliğinin biyofonksiyonel parametreler yönünden belirlenmesi
-
2022 - 2024 Maya Hücreleri Kullanılarak Enkapsülasyon Uygulaması ile Vitamin Mikrokapsülleri Oluşturulması
-
2022 - 2024 Pitaya meyvesinde termal ve nontermal ön işlemlerin kurutma kinetiği enerji özellikleri ve biyokimyasal karakteristikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
-
2021 - 2024 Farklı tür çiftlik hayvanı sütlerinin karışımı ile üretilen çeşitli süt ürünlerinin fizikokimyasal duyusal ve mikrobiyolojik karakterizasyonu ve yanıt yüzey yöntemi ile optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAMAN K. (Yürütücü), SÖNMEZ O., ÇINAR M. U., GÖNÜLTAŞ M., METİN KIYICI J.
-
2021 - 2024 Beta Glukozidaz Aktivitesi Yüksek Starter Kültür Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAMAN K. (Yürütücü), TURAN S., PINAR H., SAĞDIÇ O., TURKAY Ş. N.
-
2021 - 2024 Tıbbi Adaçayı (Salvia Officinalis L.) Bitkisinin Önemli Tarımsal, Biyokimyasal Ve Biyoaktivite Özelliklerinin Geliştirilmesinde Molibden Uygulanmış Çemen (Trigonella Foenum-Graecum L.) Bitkisiyle Karışık Ekim Sistemlerinin Araştırılması
-
2021 - 2023 Farklı Fermente Ürünlerden Elde Edilen Laktik Asit Bakteri ve Maya İzolatlarının Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi ve Karşılaştırılması
-
2020 - 2023 Farklı Sulama Suyu Seviyelerinin Çörekotu Bitkisinde Tohum Verimi Verim Özellikleri ve Biyokimyasal Aktiviteye Etkisi ile Arazi Esaslı Uzaktan Algılama Tekniklerinin Sulamada Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
İRİK H. A. (Yürütücü), KIRNAK H., ÜNLÜKARA A., KARAMAN K., VAROL I. S.
-
2021 - 2022 Askorbik Asidin Farklı Tür Maya Hücreleri ile Enkapsülasyonu ve Model Ortamlarda (in vitro ve in situ) Stabilitesinin Belirlenmesi
-
2021 - 2022 Türkiye Orjinli Pırasa Genotiplerinde Biyoaktif Bilesenlere Dayalı Varyasyonun Arastırılması
-
2020 - 2022 Farklı Ekstraksiyon Şartlarının Karamuk Meyvesinin Berberis crataegina DC Biyokimyasal Karakterizasyonu Üzerine Etkilerinin Araştırılması
-
2019 - 2022 Sulu ve Kuru Tarım Koşullarında Ekim Nöbeti ve Makinalı Tarıma Uyarlanabilir Sırt-Karık Mikro Havza Su Hasadı Tekniğinin Su Kullanımına ve Üretime Etkileri
TÜBİTAK Projesi
(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu)
ÜNLÜKARA A. (Yürütücü), ULAŞ A., İRİK H. A., KARAMAN K.
-
2019 - 2022 Kayseri Bölgesinden Doğal Yayılım Gösteren Gilaburu (Viburnum opulus L.) Genotiplerinin Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UZUN A. (Yürütücü), YILMAZ M. M., KÖPRÜ S., GÜNDOĞAR R., KARAMAN K., PINAR H., et al.
-
2021 - 2021 Farklı sulama aralığı ve seviyesinin bazı çeltik çeşitlerinde besinsel özelliklere etkisi
-
2020 - 2021 Türlerarası (Capsicum annuum X Capsicum frutescens) Rekombinant Inbred biber hat(RIL)?larında Meyvelerin Bazı Biyokimyasal ve Biyoaktif Özelliklerin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Türlerarası (Capsicum annuum X Capsicum frutescens) Rekombinant Inbred biber hat(RIL)?larında Meyvelerin Bazı Biyokimyasal ve Biyoaktif Özelliklerin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Türlerarası (Capsicum annum x Camsicum frutences) Rekombinant Inbred Biber Hatlarında Meyvelerin Bazı Biyokimyasal ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Farklı Ağaçlardan Toplanan Ökseotunun Bioaktivite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2021 Tıbbi Adaçayı (Salvia officinalis L)'nda Selenyum Uygulamasının Herba Verimi, Uçucu Yağ oranı, Uçucu Yağ Bileşenleri ve Biyolojik Aktivite Özellikleri Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi
-
2019 - 2020 Çörekotu (Nigella sativa) yağının biyoenkapsülasyon tekniği ile oksidatif stabilitesinin iyileştirilmesi
-
2018 - 2020 Bazı Phaseolus vulgaris L genotiplerinden protein konsantresi eldesi teknolojik ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
-
2017 - 2020 Farklı yerel sorgum Sorghum bicolor L Moench genotiplerinin çimlendirilmesiyle elde edilen filizlerin bazı biyokimyasal özelliklerinin ve değişiminin incelenmesi
-
2017 - 2020 Doğal ortamlarından toplanan farklı sarı kantaron Hypericum perforatum genotiplerinin verim ve biyokimyasal özellikler açısından karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAPLAN M. (Yürütücü), SUNULU S., KARAMAN K., YILMAZ M. M., GÖZELLE H., KÖPRÜ S., et al.
-
2017 - 2018 Bazı tıbbi ve aromatik bitkilerin sterol kompozisyonu ile miktarlarının belirlenmesi ve karşılaştırılması
-
2016 - 2017 Bazı süs kabağı Cucurbita pepo L spp ovifera ve kudret narı Momordica charantia L tohumlarının vitamin ve mineral madde içeriklerinin belirlenmesi ve karşılaştırılması
-
2014 - 2016 Yerel Sorgum (Sorghum bicolor L) popülasyonlarının aminoasit, toplam fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitelerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAPLAN M. (Yürütücü), KÖKTEN K., YILMAZ S., TEMİZGÜL R., KARAMAN K.
-
2013 - 2014 GIDA TAKVİYESİ OLARAK MAKARNA ALTI SUYU TOZU ÜRETİMİ
-
2011 - 2011 The First Turkish Congress, Expo and workshops on honey and honeybee products with ınternational Participation