-
2025 - Devam Ediyor Bitki Büyümeyi Teşvik Edici Bakteri PGPR Uygulamalarının Kısıtlı Sulama Şartlarında Karnabahar Fidelerinde Bitki Gelişimi Fizyolojisi Biyokimyasal İçeriği ile Gen Ekspresyonu Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DALDA ŞEKERCİ A. (Yürütücü), ŞİMŞEK Ö., YETİŞİR H., KARAMAN K., BULUT TOPBAŞ F., ÜNLÜ E.
-
2025 - Devam Ediyor Anadolu bal arısı zehrinin biyokimyasal toksisite ve preklinik çalışmalar açısından değerlendirilmesi ve oral formunun geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SİLİCİ S. (Yürütücü), ÜNVER H., KAYILI H. M., ÇALIŞKAN F., OFLAMAZ A. O., KATİPOĞLU S., et al.
-
2025 - Devam Ediyor SARDUNYADA (PELARGONİUM SP.) GENETİK ÇEŞİTLİLİĞİNİN MOLEKÜLER YÖNTEMLERLE DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DALDA ŞEKERCİ A. (Yürütücü), ÖZTÜRK Y., KARAMAN K.
-
2025 - 2028 Gıda Kalitesinin Belirlenmesi İçin Dijital Tarım Çözümleri: Yapay Zeka, Nesnelerin İnterneti ve Bulut Teknolojisi Tabanlı Bir Online Spektrometre Sisteminin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Karaman K., Çetin N.(Yürütücü), Saçılık K., Ulu B., Özbey B.
-
2024 - 2025 Fesleğen (Ocimum basilicum L) Bitkisinde Farklı Lactobacillus Suşlarının Bitki Büyüme Geliştirme Özelliklerine ve Biyoaktivitesine Etkisi
-
2022 - 2024 Maya Hücreleri Kullanılarak Enkapsülasyon Uygulaması ile Vitamin Mikrokapsülleri Oluşturulması
-
2022 - 2024 Pitaya meyvesinde termal ve nontermal ön işlemlerin kurutma kinetiği enerji özellikleri ve biyokimyasal karakteristikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SAĞLAM C. (Yürütücü), ÇETİN N., KARAMAN K.
-
2021 - 2024 Farklı tür çiftlik hayvanı sütlerinin karışımı ile üretilen çeşitli süt ürünlerinin fizikokimyasal duyusal ve mikrobiyolojik karakterizasyonu ve yanıt yüzey yöntemi ile optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
KARAMAN K. (Yürütücü), SÖNMEZ O., ÇINAR M. U., GÖNÜLTAŞ M., METİN KIYICI J.
-
2021 - 2024 Beta Glukozidaz Aktivitesi Yüksek Starter Kültür Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARAMAN K. (Yürütücü), TURAN S., PINAR H., SAĞDIÇ O., TURKAY Ş. N.
-
2021 - 2024 Tıbbi Adaçayı (Salvia Officinalis L.) Bitkisinin Önemli Tarımsal, Biyokimyasal Ve Biyoaktivite Özelliklerinin Geliştirilmesinde Molibden Uygulanmış Çemen (Trigonella Foenum-Graecum L.) Bitkisiyle Karışık Ekim Sistemlerinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Beyzi E. (Yürütücü), Güneş A., Karaman K.
-
2021 - 2023 Farklı Fermente Ürünlerden Elde Edilen Laktik Asit Bakteri ve Maya İzolatlarının Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi ve Karşılaştırılması
-
2020 - 2023 Farklı Sulama Suyu Seviyelerinin Çörekotu Bitkisinde Tohum Verimi Verim Özellikleri ve Biyokimyasal Aktiviteye Etkisi ile Arazi Esaslı Uzaktan Algılama Tekniklerinin Sulamada Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
İRİK H. A. (Yürütücü), KIRNAK H., ÜNLÜKARA A., KARAMAN K., VAROL I. S.
-
2021 - 2022 Askorbik Asidin Farklı Tür Maya Hücreleri ile Enkapsülasyonu ve Model Ortamlarda (in vitro ve in situ) Stabilitesinin Belirlenmesi
-
2021 - 2022 Türkiye Orjinli Pırasa Genotiplerinde Biyoaktif Bilesenlere Dayalı Varyasyonun Arastırılması
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
YILDIZ E., HANCI F. (Yürütücü), DALDA ŞEKERCİ A., KARAMAN K.
-
2020 - 2022 Farklı Ekstraksiyon Şartlarının Karamuk Meyvesinin Berberis crataegina DC Biyokimyasal Karakterizasyonu Üzerine Etkilerinin Araştırılması
-
2019 - 2022 Sulu ve Kuru Tarım Koşullarında Ekim Nöbeti ve Makinalı Tarıma Uyarlanabilir Sırt-Karık Mikro Havza Su Hasadı Tekniğinin Su Kullanımına ve Üretime Etkileri
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu)
ÜNLÜKARA A. (Yürütücü), ULAŞ A., KARAMAN K., İRİK H. A.
-
2019 - 2022 Kayseri Bölgesinden Doğal Yayılım Gösteren Gilaburu (Viburnum opulus L.) Genotiplerinin Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
UZUN A. (Yürütücü), YILMAZ M. M., KÖPRÜ S., GÜNDOĞAR R., KARAMAN K., PINAR H., et al.
-
2021 - 2021 Farklı sulama aralığı ve seviyesinin bazı çeltik çeşitlerinde besinsel özelliklere etkisi
-
2020 - 2021 Türlerarası (Capsicum annuum X Capsicum frutescens) Rekombinant Inbred biber hat(RIL)?larında Meyvelerin Bazı Biyokimyasal ve Biyoaktif Özelliklerin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Türlerarası (Capsicum annuum X Capsicum frutescens) Rekombinant Inbred biber hat(RIL)?larında Meyvelerin Bazı Biyokimyasal ve Biyoaktif Özelliklerin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
-
2020 - 2021 Türlerarası (Capsicum annum x Camsicum frutences) Rekombinant Inbred Biber Hatlarında Meyvelerin Bazı Biyokimyasal ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Farklı Ağaçlardan Toplanan Ökseotunun Bioaktivite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2021 Tıbbi Adaçayı (Salvia officinalis L)'nda Selenyum Uygulamasının Herba Verimi, Uçucu Yağ oranı, Uçucu Yağ Bileşenleri ve Biyolojik Aktivite Özellikleri Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BEYZİ E. (Yürütücü), ARSLAN M., KARAMAN K., GÜNEŞ A.
-
2019 - 2020 Çörekotu (Nigella sativa) yağının biyoenkapsülasyon tekniği ile oksidatif stabilitesinin iyileştirilmesi
-
2018 - 2020 Bazı Phaseolus vulgaris L genotiplerinden protein konsantresi eldesi teknolojik ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARAMAN K. (Yürütücü), KAPLAN M., YÜRÜRDURMAZ C.
-
2017 - 2020 Farklı yerel sorgum Sorghum bicolor L Moench genotiplerinin çimlendirilmesiyle elde edilen filizlerin bazı biyokimyasal özelliklerinin ve değişiminin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KAPLAN M. (Yürütücü), KARDEŞ Y. M., AKÇURA M., KARAMAN K.
-
2017 - 2020 Doğal ortamlarından toplanan farklı sarı kantaron Hypericum perforatum genotiplerinin verim ve biyokimyasal özellikler açısından karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KAPLAN M. (Yürütücü), SUNULU S., KARAMAN K., YILMAZ M. M., GÖZELLE H., KÖPRÜ S., et al.
-
2017 - 2018 Bazı tıbbi ve aromatik bitkilerin sterol kompozisyonu ile miktarlarının belirlenmesi ve karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BEYZİ E. (Yürütücü), KARAMAN K., BÜYÜKKILIÇ BEYZİ S.
-
2016 - 2017 Bazı süs kabağı Cucurbita pepo L spp ovifera ve kudret narı Momordica charantia L tohumlarının vitamin ve mineral madde içeriklerinin belirlenmesi ve karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YETİŞİR H. (Yürütücü), DALDA ŞEKERCİ A., KARAMAN K.
-
2014 - 2016 Yerel Sorgum (Sorghum bicolor L) popülasyonlarının aminoasit, toplam fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitelerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KAPLAN M. (Yürütücü), KÖKTEN K., YILMAZ S., TEMİZGÜL R., KARAMAN K.
-
2013 - 2014 GIDA TAKVİYESİ OLARAK MAKARNA ALTI SUYU TOZU ÜRETİMİ
-
2011 - 2011 The First Turkish Congress, Expo and workshops on honey and honeybee products with ınternational Participation