Eğitim Bilgileri
2022 - 2023
2022 - 2023Yüksek Lisans
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Rehberliği, Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Doktora
Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2008 - 2011
2008 - 2011Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Üretim Yönetimi Ve Pazarlama, Türkiye
2002 - 2007
2002 - 2007Lisans
Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
Destinasyon İmajı ve Destinasyon Kişiliğinin, Ziyaretçi Memnuniyeti ve Geleceğe Yönelik Ziyaretçi Davranışı Üzerine Etkisi: Kapadokya Örneği
Nevşehir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği
2011
2011Yüksek Lisans
KAPADOKYA BÖLGESİ’NDEKİ KONAKLAMA İŞLETMELERİ YÖNETİCİLERİNİN VE MÜŞTERİLERİNİN HİZMET KALİTESİ ALGILAMALARI
Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Üretim Yönetimi Ve Pazarlama
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği
2018 - 2025
2018 - 2025Dr. Öğr. Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği
2015 - 2018
2015 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Erciyes Üniversitesi, Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2015 - 2015
2015 - 2015Araştırma Görevlisi Dr.
Erciyes Üniversitesi, Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2012 - 2015
2012 - 2015Araştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2007 - 2012
2007 - 2012Araştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorErciyes Üniversitesi
2018 - 2023
2018 - 2023Erciyes Üniversitesi
2016 - 2023
2016 - 2023Erciyes Üniversitesi
2016 - 2017
2016 - 2017Bölüm Başkanı
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği
2016 - 2017
2016 - 2017Erciyes Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2006 - 2006
2006 - 2006Stajyer
Ticari Kuruluş (özel), Myrtle Beach Marriott Resort & Spa At Grande Dunes, Food and Beverage, Stajyer
2006 - 2006
2006 - 2006HAVUZ HİZMETLERİ VE YİYECEK İÇECEK GÖREVLİSİ
MARRIOTT HOTELS SOUTH CAROLINA, USA, HAVUZ HİZMETLERİ VE YİYECEK İÇECEK GÖREVLİSİ
Makaleler
Tümü (9)
Scopus (1)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (3)
2024
20241. Employees’ perceptions of workplace gossip in the hospitality industry
Karamustafa K., Ülker P., Ülker M., Umur M.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM , cilt.9, sa.1, ss.37-50, 2024 (TRDizin)
2023
20232. Examination of Published Articles About Solo Travel with Bibliometric Mapping Technique
UMUR M., Ertan F.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.3, ss.2014-2030, 2023 (TRDizin)
2023
20233. The Effects of Social Media Use on the Restaurant Preferences of Students
UMUR M.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.3, ss.1020-1026, 2023 (TRDizin)
2023
20234. Kültürel Miras Turizmi Kapsamında Yöresel Yemeklerin Menülerde Kullanılması: Şanlıurfa Yemekleri Üzerine Bir İnceleme
UMUR M., ŞENER B.
Erciyes Akademi , cilt.37, sa.3, ss.1352-1363, 2023 (Hakemli Dergi)
2020
20205. Konaklama İşletmelerinde Hizmet Kalitesi: Kapadokya Bölgesi Örneğinde Tüketici ve Yönetici Algılarının Karşılaştırması
Umur M., Karamustafa K.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.4, ss.3264-3288, 2020 (TRDizin)
2020
20206. Food safety attitudes and practices of chefs in Cappadocia region, Turkey
Kılıçhan R., Çalhan H., Umur M.
Journal of Foodservice Business Research
, cilt.23, sa.3, ss.193-215, 2020 (Scopus)
2016
20167. Turist Rehberleri Bakış Açısıyla Müze Deneyimi: Göreme Açık Hava Müzesi Örneği
Çelik Yetim A., UMUR M.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.7, sa.14, ss.599-618, 2016 (TRDizin)
2016
20168. Destinasyon İmajı ve Destinasyon Kişiliğinin, Ziyaretçi Memnuniyeti ve Geleceğe Yönelik ziyaretçi Davranışları Üzerine Etkisi: Kapadokya Örneği
UMUR M., Eren D.
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.6, sa.1, ss.271-294, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
20159. Turist Rehberlerinin Müze Hizmet Kalitesi Algılamaları Üzerine Bir Araştırma: Göreme Açık Hava Müzesi Örneği
UMUR M.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , sa.10, ss.68-90, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Evaluation of Tourism Potential of Kayseri Yamula Dam Lake
UMUR M.
1st International Lake Tourism and Current Trends in Tourism Congress, Konya, Türkiye, 04 Ekim 2023, cilt.1, ss.258-259, (Özet Bildiri)
2023
20232. Evaluation of COVID-19 Crisis Management Practices in the Context of City Hotels: The Case of Aksaray
UMUR M., ŞENER B.
4th Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON23), ORLANDO, Amerika Birleşik Devletleri, 15 Mart 2023, cilt.1, ss.1-13, (Tam Metin Bildiri)
2021
20213. Covid-19 Pandemisi ile İlgili Turizm Alanında Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi
UMUR M., AKÇAY S.
Managing Tourism Across Continents Conference - MTCON, Türkiye, 1 - 03 Nisan 2021, ss.580-592, (Tam Metin Bildiri)
2015
20154. Müze Deneyimi: Göreme Açık Hava Müzesi Örneği
UMUR M., Çelik Yetim A.
1. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2015, cilt.1, sa.1, ss.573-587, (Tam Metin Bildiri)
2012
20125. Yahyalı ve Turistik Hizmet Kalitesi
UMUR M.
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, cilt.1, ss.503-515, (Tam Metin Bildiri)
2013
20136. Yahyalı İlçesinin Turistik Potansiyelinin Hizmet Kalitesi Boyutları Kapsamında Değerlendirilmesi
UMUR M.
1. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2013, cilt.1, sa.1, ss.503-515, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20242. Women Solo Travellers: A Base for Gender Equality
UMUR M.
Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism, Tanrisever, C., Pamukçu, H. and Sharma, A., Editör, Emerald Publishing Limited, Leeds, ss.255-267, 2024
2023
20233. Effects of Destination Image and Destination Personality on Tourist Satisfaction and Future Intentions: Case of Cappadocia
UMUR M.
Kimlik Yayınları, Kayseri, 2023
2023
20234. Turizm İşletmelerinde Zorunlu Vatandaşlık Davranışı
UMUR M.
Güncel Yaklaşımlarla Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış - 1, Selen Uygungil Erdoğan, Aslı Özge Özgen Çiğdemli, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.35-51, 2023
2022
20225. Gazzâlî
UMUR M., ERDOĞAN İ. H.
Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında ANADOLU DÜŞÜNÜRLERİ, Altan Demirel, Yenal Yağmur, Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.289-303, 2022
2022
20226. Veysel Karânî
UMUR M., ERDOĞAN İ. H.
Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında ANADOLU DÜŞÜNÜRLERİ, Altan Demirel, Yenal Yağmur, Editör, Nobel Bilimsel Eserler, Ankara, ss.255-264, 2022
2021
20217. Yalnız Seyahat
UMUR M.
Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler 3, Aydın Şule, Boz Mustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.93-99, 2021
2021
20218. Sosyal Medya ve Gastronomi Etkileşimi
UMUR M.
NeoGastronomik Akımlar, Derinalp Çanakçı, Seda, Editör, Nobel Bilimsel Eserler, ss.207-218, 2021
2021
20219. Covid-19 Pandemisi ile İlgili Turizm Alanında Yapılan Çalışmaların Bibliyometrik Analizi
UMUR M., AKÇAY S.
MTCON’21 DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, Cobanoglu Cihan, Gunlu Kucukaltan Ebru, Tuna Muharrem, Basoda Alaattin, Dogan Seden, Editör, USF M3 Publishing, Florida, ss.589-601, 2021
2018
201810. Cazibe Oluşturma
Kızılırmak İ., UMUR M.
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Karamustafa K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.511-546, 2018
2018
201811. Cazibe Oluşturma
KIZILIRMAK İ., UMUR M.
Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Karamustafa Kurtuluş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.511-546, 2018
Ansiklopedide Bölümler
2022
20221. Türkiye Turizm Ansiklopedisi Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler 5. Cilt
UMUR M.
DETAY YAYINCILIK, ss.242-242, 2022
2019
20192. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.601-602, 2019
2019
20193. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.282-282, 2019
2019
20194. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.671-672, 2019
2019
20195. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.677-677, 2019
2019
20196. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.354-354, 2019
2019
20197. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.349-349, 2019
2019
20198. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstirisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.230-230, 2019
2019
20199. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.67-67, 2019
2019
201910. Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
UMUR M.
Detay Yayıncılık, ss.698-699, 2019
Desteklenen Projeler
2013 - 2014
2013 - 201414. ULUSAL TURİZM KONGRESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), UMUR M., KILIÇHAN R., ŞANLIOĞLU Ö., ÇALHAN H., ÇANAKÇI T., et al.