Desteklenen Projeler
20
-
2022 - 2024 Antep Fıstığı (Pistacia vera L.) Kabuğu ile Nanoemülsifiye Limon (Citrus limon) Kabuğu Esansiyel Yağının Yenilebilir Film Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2022 - 2024 FINDIK (Corylus avellana L.) ZURUFU EKSTRAKTI VE BİBERİYE (Rosmarinus officinalis L.) ESANSİYEL YAĞININ KİTOSAN BAZLI YENİLEBİLİR FİLMLERDE KULLANIM OLANAKLARI
-
2021 - 2024 ÜZÜM POSASI EKSTRAKTININ NANOFİBER FİLM ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
-
2021 - 2024 Oleojel ve Oleojel Bazlı Bigelların Optimize Edilerek Bisküvi ve Bisküvi Dolgu Kremasında Kullanım Olanaklarının İncelenmesi
-
2021 - 2023 Defne Yaprağı Ekstraktı ve Esansiyel Yağı Kullanılarak Elektroeğirme Yöntemi ile Üretilen Zein Bazlı Nanoliflerin Kıyma Muhafazasında Kullanımı
-
2019 - 2022 Malt Posasının Yenilebilir Film Üretiminde Kullanımı ve Gıda Uygulaması
-
2015 - 2018 TÜRKİYE’DE TİCARİ OLARAK ÜRETİLEN BAZI UÇUCU YAĞLAR VE TOHUM YAĞLARININ DEPOLAMA SÜRESİNCE OKSİDATİF STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2014 - 2018 ÜLKEMİZDE YAYGIN OLARAK YETİŞEN TİCARİ DEĞERE SAHİP TOHUM YAĞLARININ DEPOLAMA STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
EKİCİ L. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., DEDEBAŞ T.
-
2017 - 2017 FIRINLANMIŞ VE KIZARTILMIŞ KIRMIZI MERCİMEK CİPSİ ÜRETİM ŞARTLARININ OPTİMİZE EDİLEREK FİZİKOKİMYASAL, DUYUSAL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2010 - 2017 Süs Bitkisi Olarak Yetiştirilen Lale Taç Yapraklarından Elde Edilen Antosiyanin Bazlı Renk Maddelerinin, İzolasyonu ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2015 - 2016 Farklı Yöntemlerle Konsantre Edilen Demirhindi Şerbetinin Biyoaktivitesinin Belirlenmesi
-
2015 - 2016 Bazı Geleneksel Şerbetlerimizin ve Konsantrelerinin Biyoaktif ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2013 Ülkemizde İşlenmiş Üzümlerin Çekirdek Yağlarının Yemeklik Yağ Kalitesinin Belirlenmesi ve Çekirdek Ekstraktı ve Yağının Bazı Yemeklik Yağların Stabilitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YALÇIN H. (Yürütücü), EKİCİ L., TEKDEMİR H., SAĞDIÇ O.
-
2009 - 2011 SİYAH HAVUÇ VE KIRMIZI LAHANADAN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİN BAZLI RENK MADDELERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BAZI GIDA MADDELERİNDE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANIMI
-
2009 - 2011 ÜZÜM POSASINDAN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİN BAZLI RENK MADDELERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BAZI GIDA MADDELERİNDE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANIMI
-
2007 - 2010 TEREYAĞLARINDA BOZULMA ETMENİ OLAN MAYALARIN BELİRLENMESİ VE KONTROLÜ
-
2007 - 2009 KAYSERİ İLİ PİYASASINDA BULUNAN AMBALAJLI BALLARIN PALİNOLOJİK VE KİMYASAL YAPILARININ BELİRLENMESİ VE BALLARIN ORGANİK ÜRETİM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ.
-
2007 - 2009 TAZE OLARAK TÜKETİLEN BAZI BİTKİLERİN TOPLAM FENOLİK ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİ ÜZERİNE VURGULU ELEKTRİK ALANI UYGULAMASI VE KLASİK EKSTRAKSİYON SİSTEMLERİNİN ETKİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
-
2006 - 2008 Piliç Etlerinin Lezzet Kalitesi ve Raf Ömrünün Geliştirilmesinde Kekikli Yem Kullanımı
-
2006 - 2007 KEKİK UÇUCU YAĞININ TAZE VE DONDURULARAK MUHAFAZA EDİLEN ETLERİN LEZZET VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİSİ