Öğr. Gör. Dr. AHMET EVREN YETİMAN


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mikrobiyoloji, Doğa Bilimleri Genel, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Temel Bilimler (Sci), Tarım Bilimleri, Yaşam Bilimleri (Life), Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, Çok Disiplinli Bilimler


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Yetiman, A.E., Yetiman, A.

Metrikler

Yayın

37

Yayın (WoS)

14

Yayın (Scopus)

14

Atıf (WoS)

247

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

303

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

446

H-İndeks (Scholar)

9

Proje

8

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

15
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2012 - 2020

2012 - 2020

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, --, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

Fen ve Müh. Bilimlerinde TÜBİTAK ARDEB Fonlarına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Yazma Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ERCİYES TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

2015

2015

Scientific Writing and Publishing Workshop

Eğitim Yönetimi ve Planlama

AMERICAN SOCIETY FOR MICROBIOLOGY

2013

2013

Food Safety Management Workshop

Diğer

WORLD FOOD SAFETY ORGANISATION

2010

2010

İLERİ PROTEOM ANALİZ TEKNİKLERİ UYGULAMALI EĞİTİMİ

Sağlık ve Tıp

TÜBİTAK-MAM-GMBE

2010

2010

1st Anaerobic Microorganisms Course- Isolation, Culturing and Identification Techniques

Eğitim Yönetimi ve Planlama

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ, GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ

2008

2008

BIO-RAD, GelDoc XR System Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

MED-TEK

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - 2020

2018 - 2020

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2018

2011 - 2018

Uzman

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2011 - 2018

2011 - 2018

Uzman

Üniversite, Erciyes Üniversitesi, Erciyes University, Uzman

2008 - 2010

2008 - 2010

Proje Asistanı

TÜBİTAK, Erciyes Üniversitesi, Erciyes University, Proje Asistanı

Makaleler

Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI (13)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
Scopus (14)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. EFFECT OF ANTISENSE RNA MEDIATED DOWNREGULATION OF PgaC AND cAMP GENES, INVOLVED BIOFILM FORMATION AND REGULATION, IN K. PNEUMONIAE ON BIOFILM PRODUCTION

Yahya Abdulhussein Saedi W., Yetiman A. E., Akbulut M.

6. INTERNATIONAL MARMARA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 6 - 07 Ekim 2023, ss.387-388, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

4. Genome analysis of a new potential probiotic strain Lactiplantibacillus plantarum DY46 isolated from fermented turnip

Ortakcı F., Yetiman A. E., Kotil S. E.

International Biotechnology Congress (BIO 2021), İstanbul, Türkiye, 9 Eylül - 11 Ekim 2021, ss.8, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

6. APPLICATION OF MOLECULAR TECHNIQUES FOR DETECTION OF ACETIC ACID BACTERIA IN TRADITIONALLY PRODUCED VINEGAR AND MOTHER OF VINEGAR

KESMEN Z., YETİMAN A. E., YETİM H.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2014

2014

7. pksL 1 Genine Özgül PCR Yöntemi ile Aflatoksikojenik Aspergillus flavus Türlerinin Tespiti

KESMEN Z., YETİMAN A. E., Güllüce A., Arslan H.

MOLEKÜLER VE TANISAL MİKROBİYOLOJİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 4 - 07 Haziran 2014, ss.142, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

8. Evaluation of competitiveness and adaptation ability of autochthonous starter cultures in sucuk fermentation

Çelebi Y., KESMEN Z., YETİMAN A. E., YETİM H.

59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Türkiye, 1 - 04 Ağustos 2013, ss.163, (Özet Bildiri)

2012

2012

10. SUCUK DOLUMUNDA KULLANILAN KOLLAJEN YAPAY KILIFLARIN ORİJİNİN REAL-TİME PCR YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ

KESMEN Z., YETİMAN A. E., ASLAN H., YETİM H.

3. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.112, (Özet Bildiri)

2011

2011

13. IDENTIFICATION AND QUANTIFICATION OF MYCOTOXIGENIC FUNGI IN FOODS: A REVIEW OF REAL-TIME PCR APPLICATIONS IN FOOD SAFETY

KESMEN Z., GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E., YETİM H.

3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, TUBITAK MAM FP7, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.236, (Özet Bildiri)

2011

2011

14. DETECTION OF AFLATOXIN PRODUCING ASPERGILLUS SPECIES IN TURKISH RED PEPPERS BY USING PCR BASED METHODS

KESMEN Z., GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E., ETGÜ H., YETİM H.

3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, TUBITAK MAM FP7, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.234, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

15. Determination of viability of food-borne bacterial pathogens in milk by using PMA/real-time PCR technique

Kesmen Z., Yetiman A. E., Yetim H.

European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2011

2011

16. Detection of chicken and turkey meat in meat mixtures by using real time PCR assay

KESMEN Z., YETİMAN A. E., YETİM H.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI), Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.586-590, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

17. GELENEKSEL ET ÜRÜNÜMÜZ OLAN SUCUKTAKİ LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN MOLEKÜLER BİYOLOJİ TEKNİKLERİ İLE TANIMLANMASI

KESMEN Z., YETİM H., YETİMAN A. E.

1. ET ÜRÜNLERİ "SUCUK" ÇALIŞTAYI, Aydın, Türkiye, 1 - 04 Aralık 2010, ss.59-60, (Özet Bildiri)

2009

2009

18. An Application of PCR-DGGE Analysis to The Microbial Ecology of Turkish Sausage (Sucuk)

Yetim H., Kesmen Z., Yılmaz N., Ekinci A., Yetiman A. E.

FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGIES, Plovdiv, Bulgaristan, 23 - 24 Ekim 2009, ss.592-596, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

19. The PCR DGGE Analysis of The Microbial Ecology of Turkisk Sausage Sucuk

YETİM H., KESMEN Z., YILMAZ N., GÜLLÜCE A., YETİMAN A. E.

55th International Congress of Meat Science and Technology, Danimarka, 17 - 21 Ağustos 2009, ss.1443-1446, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2021 - 2022

2021 - 2022

Bazı Bitki Ekstraktlarından Geniş Spektrumlu Doğal Antimikrobiyal Madde Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DOĞAN M. (Yürütücü), BOUHLEL W., YETİMAN A. E.

2021 - 2022

2021 - 2022

BAZI BİTKİ UÇUCU YAĞLARINDAN DOĞAL MİKROBİYOSİDAL MADDE ÜRETİMİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DOĞAN M. (Yürütücü), YETİMAN A. E., BEYAZ M. O.

2015 - 2016

2015 - 2016

Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Maya Türlerinin Tanımlanmasına Yönelik Kit Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Creative Commons License
KESMEN Z. (Yürütücü), ERDEM M., YETİMAN A. E.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Kasım 2025

Kasım 2025

BMC GENOMICS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2025

Ağustos 2025

MICROBIOLOGYOPEN

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2025

Ağustos 2025

FUNCTIONAL AND INTEGRATIVE GENOMICS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2025

Ağustos 2025

MOLECULAR NUTRITION AND FOOD RESEARCH

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2025

Mayıs 2025

MOLECULAR NUTRITION AND FOOD RESEARCH

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

SCIENTIFIC REPORTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2024

Mart 2024

DISCOVER FOOD

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

APPLIED SCIENCES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

BACTERIA

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

BACTERIA

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Kasım 2022

Kasım 2022

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2022

Mayıs 2022

FOOD BIOSCIENCE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

MICROBIAL GENOMICS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2021

Ağustos 2021

TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2020

Kasım 2020

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2018

Aralık 2018

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

01 Mayıs 2013 - 01 Mayıs 2013

The First Turkish-International Circle's Workshop on Food Science and Technology

Katılımcı

KAYSERİ-Türkiye

01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011

01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011

Tübitak/MAM- 4th International Congress on Food and Nurtition/3rd SAFE consortium International Congress on Food Safety

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Şubat 2010 - 01 Şubat 2010

01 Şubat 2010 - 01 Şubat 2010

1. Ulusal Genetik ve Biyoteknoloji Çalıştayı

Katılımcı

Kayseri-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 168

h-indeksi (WOS): 6