-
2023 - 2024 Geleneksel ürün satış yerlerinden toplanan peynirlerde C albicans varlığı: Virulens, Biyofilm oluşturma, Antifungal direnç profillerin belirlenmesi ve Genotiplendirilmesi
-
2022 - 2024 Emülsiye Et ürünleri Protein İçeriklerinin Yönetmelik Uygunluğunun Araştırılması
-
2021 - 2023 Lacticaseibacillus paracasei AD22'nin Moleküler Karakterizasyonu ile Salamura Beyaz Peynir Matriksinde Stres Yanıtı, Kompozisyonel Etkisi
-
2021 - 2023 Sığır ırklarına ait lipojenik genlerin ekspresyon düzeyi kas yağ asidi bileşimi ilişkisinin tespit edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÖNÜLALAN Z. (Yürütücü), YILDIRIM Y., AL S., HIZLISOY H., BAREL M., DIŞHAN A., et al.
-
2020 - 2023 HASTALIKTAN ARİ BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETME ÇİĞ SÜTLERİNDE MİKROBİYOLOJİK NİTELİKLERİN İZLENMESİ
-
2019 - 2023 Kayseri İlinde Üretilen Pastırmalardan Elde Edilen Laktobacillus Spp Bakterilerinin İzolasyonu İdentifikasyonu ve Bakteriyosin Sentezleme Potansiyellerinin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Fırın Et Yemeklerine Alüminyum Gıda Tepsilerinden Olası Alüminyum Migrasyonunun Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Bazı Geleneksel Gıdalardan Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu
-
2019 - 2021 Fonksiyonel Hayvansal Gıda Üretimi ile Yeni Beslenme Trendlerinin Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÖNÜLALAN Z. (Yürütücü), SARIÖZKAN S., YAKAN A., AKÇAY A., AKYÜZ B., ARSLAN K., et al.
-
2018 - 2020 Türkiyede Satışa Sunulan Tüketime Hazır veya Dondurulmuş Balıklarda Zoonoz Anisakid Türlerin Araştırılması ve Halk Sağlığı Açısından Risk Potansiyellerinin Ortaya Konulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞİMŞEK E. (Yürütücü), YILDIRIM A., İNCİ A., YILMAZ E., GÖNÜLALAN Z., PEKMEZCİ G. Z., et al.
-
2018 - 2020 KAYSERİ İLİNDE TEZGAHTA SATIŞA SUNULAN TATLI SU BALIKLARININ AĞIR METAL İÇERİKLERİNİN ICPMS İLE BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÖNÜLALAN Z. (Yürütücü), TOKALIOĞLU Ş., ŞİMŞEK E., ERTAŞ ONMAZ N., YILMAZ E.
-
2019 - 2019 Bazı Sporcu Protein Tozlarında Protein İçeriği İle Sindirilebilirliğinin Araştırılması
-
2018 - 2019 MERSİN MUT YÖRESİ TULUM PEYNİRLERİNİN BAZI MİKROBİOYOLOJİK VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
-
2018 - 2019 İnek ve Manda Sütü Kazein Fraksiyonlarının Western Blotting ile Karşılaştırmalı Analizi
-
2018 - 2019 Mezbaha Atık Sularından Elde Edilen Listaria monocytogenes İzolatlarının Antimikrobiyel Dirençlilik Profilleri ve Klonal Yakınlıklarının Belirlenmesi
-
2017 - 2019 Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AL S. (Yürütücü), KARADAL F., YILDIRIM Y., HIZLISOY H., ERTAŞ ONMAZ N., GÖNÜLALAN Z.
-
2009 - 2016 ÇİĞ SÜTLERDEN İZOLE EDİLEN STAPHYLOCOCCUS AUREUS SUŞLARI ENTEROTOKSİJENİK GENLERİNİN MULTİPLEKS PCR İLE ARAŞTIRILMASI
-
2012 - 2014 Kayseri'de Satışa Sunulan Sucuklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi İle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), DUYGULU K., GÖNÜLALAN Z., AL S., YILDIRIM Y.
-
2012 - 2014 Kayseri İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Staphylococcus aureus Enterotoksin Varlığının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), KAYA H., YILDIRIM Y., AL S., GÖNÜLALAN Z.
-
2009 - 2013 KAYSERİ'DE ÜRETİLEN HAYVANSAL GIDALARDA E. COLİ O157: H7 SEROTİPİNİN VARLIGININ MMUNOMAGNETİK SEPARASYON VE
-
2009 - 2012 ÇESİTLİ KAYNAKLARDAN IZOLE EDİLEN KANATLİ ORJİNLİ E.COLİ O157 NİN TOKSİN GENLERİNİN BELİRLENMESİ ANTİBİYOTİKLERE DUYARLİLİKLARİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDIN F. (Yürütücü), ERDOĞDU S., ATABAY H., GÖNÜLALAN Z., ABAY S., ERTAŞ N., et al.
-
2008 - 2010 KAYSERİ DE ÜRETİLEN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES VARLIĞININ KLASİK KÜLTÜR TEKNİĞİ İLE BELİRLENEREK PCR İLE DOĞRULANMASI VE SEROTİP DAĞILIMININ BELİRLENMESİ
-
2008 - 2010 Geleneksel Et Ürünümüz Olan Sucuktan Izole Edilen Fermantatif Bakterilerin Starter Kültür Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), YETİM H., ADIGÜZEL A., GÖNÜLALAN Z., ÇETİN B., SAĞDIÇ O., et al.
-
2009 - 2009 KAYSERİ İLİNDE SATIŞA SUNULAN DONDURMALARIN LİSTERİA SPP. VARLIĞI YÖNÜNDEN İNCELENMESİ
-
2009 - 2009 KAYSERİ İLİNDEKİ BİR KESİMHANEDE SIĞIR KESİM HADDİNİN HACCP PLANININ MİKROBOLOJİK İNDİKATÖRLER YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2009 - 2009 TOPLU YEMEK ÜRERİTİMİ YAPILAN BİR TESİSİN HACCP PLANININ MİKROBİYOLOJİK İNDİKATÖRLER YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2007 - 2008 KAYSERİ TÜKETİME SUNULAN BAZI TAHILL ÜRÜNLERİNİN OKRATOKSİN AA MİKTARLARI.
-
2007 - 2008 KAYSERİ BÖLGESİNDE TÜKETİME SUNULAN ÇİĞ SÜTLERDE STAPHYLOCOCCUS AUREUS VE ENTEROTOKSİNİNİN VARLIĞININ ARAŞTIRILMASI
-
2006 - 2008 Piliç Etlerinin Lezzet Kalitesi ve Raf Ömrünün Geliştirilmesinde Kekikli Yem Kullanımı
-
2006 - 2007 KAYSERİ MARKETLERİNDE SATIŞA SINILAN PİLİÇ KARKASLARINDA SALMONELLALARIN LKLASİK KÜLTÜR TEKNİĞİ VE PCR İLE KARŞILAŞTIRMALI OLARAK SAPTANMASI.
-
2006 - 2007 AMASYA İLİNDE SATIŞA SUNULAN BEYAZ PEYNİRLERDE RUTUBET VE ASİDİTE DEĞERLERİNİN AFLOTOKSİN M1 VARLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI.
-
2005 - 2007 STARTER KÜLTÜR KOMBİNASYONLARININ PASTIRMA ÜRETİMİNE KULLANILMASI
-
2005 - 2006 KAYSERİ İLNDE SATIŞA SUNULAN DONDURMALARDA LİSTERİA SPP. MİKROORGANİZMALARIN VARLIĞININ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR.
-
2005 - 2006 KAYSERİ İLİNDE SATIŞA SUNULAN PEYNİRLERDE LİSTERİA MONOCYTOGENES VARLIĞININ İMMUNOMANYETİK SEPARASYON İLE ARAŞTIRILMASI.
-
2002 - 2003 KAYSERİ İLİNDE KÖY PAZARLARINDA SATILAN TAZE PEYNİRLERDE ENTEROHEMORAJİK ESHERİCHİA COLİ 0157-H7 SUŞUNUN ARAŞTIRILMASI
-
2002 - 2003 KAYSERİ İLİNDE SATIŞA SUNULAN ÇİĞ KÖFTELERDE ENTEROHEMORAJİK ESCHERİCHİA KOLİ 0157-H7 SUŞUNUN VARLIĞININ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR