Eğitim Bilgileri
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoktora
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, --, Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
Yetişkin bireylerde sezgisel yeme ve yeme farkındalığının beslenme durumu ile ilişkisi
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2022
2022Kronik Hastalıklarda Besin Desteklerinin Yeri Sempozyumu
Sağlık ve Tıp
Üsküdar Üniversitesi
2020
2020TÜBİTAK 2237-B Proje Eğitimi “Ulusal ve Uluslararası TÜBİTAK Projesi Hazırlama Süreci 2020”
Sağlık ve Tıp
Malatya Üniversitesi
2019
2019Deney Hayvanları ve Uygulama Yöntemleri
Sağlık ve Tıp
Erciyes Üniversitesi
2017
2017Çocuk Sağlığı Ve Hastalıklarında Beslenme
Sağlık ve Tıp
Türkiye Diyetisyenler Derneği
2013
2013I. Uluslararası Gaziantep Diyabet Sempozyumu
Sağlık ve Tıp
Gaziantep Aile Hekimleri Derneği
2012
2012Samsun I. Beslenme ve Diyetetik Günleri
Sağlık ve Tıp
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2012
20122. Sağlıklı Yaşam Sempozyumu ,
Sağlık ve Tıp
Başkent Üniversitesi
2012
2012Onkoloji Diyetisyenliği Kursu
Sağlık ve Tıp
Başkent Üniversitesi
2009
2009NLP Temel Koçluk Becerileri Sertifikası
Kişisel Gelişim
Saygın ve Saygın Eğitim ve Danışmanlık
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Ordu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2013 - 2015
2013 - 2015Diyetisyen
Kamu Hastanesi, Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Diyetisyen
Makaleler
Tümü (10)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
ESCI (1)
Scopus (5)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. Does adherence to a Mediterranean diet affect health-related quality of life during the coronavirus disease 2019 pandemic?
AYDIN ÇİL M., CAFEROĞLU AKIN Z., ÖZKAN N.
Clinical Nutrition ESPEN
, cilt.69, ss.665-672, 2025 (ESCI, Scopus)
2025
20252. Intuitive Eating Scale-2 for adolescents: Validity and reliability study in Turkish adolescents
Ozkan N., Gonul B. A., Baloglu H. T., ÇAVDAR M.
European Journal of Pediatrics
, cilt.184, sa.9, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Comparison of dietary inflammatory index and total antioxidant capacities of familial Mediterranean fever and healthy adolescents
Özkan N., Şahin H., Paç Kısaarslan A., Saraçoğlu H.
JOURNAL OF HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
, cilt.0, sa.0, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Sustainable and Healthy Eating Behaviors and Environmental Literacy of Generations X, Y and Z with the Same Ancestral Background: A Descriptive Cross-Sectional Study
ÖNER N., DURMUŞ H., YAŞAR FIRAT Y., Borlu A., Özkan N.
SUSTAINABILITY
, cilt.16, sa.6, ss.2497, 2024 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
2023
20235. Pediatrik Tip 2 Diabetes Mellitus ve Metabolik Sendrom Birlikteliğinde Türkiye ve Polonya Yaklaşımıyla Tıbbi Beslenme Tedavisi
Aslan Gönül B., Özkan N., Kurtbeyoğlu E., Ścigalska O., Caferoğlu Akın Z.
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.50, sa.3, ss.121-130, 2023 (TRDizin)
2022
20226. Tip 1 Diyabet, Çölyak ve Besin Alerjisi Birlikteliğinde Tıbbi Beslenme Tedavisi: Pediatrik Olgu Sunumu
Özkan N., Kurtbeyoğlu E., Gönül B. A., Caferoğlu Z.
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.50, sa.2, ss.110-117, 2022 (TRDizin)
2021
20217. Are anthropometric measurements an indicator of intuitive and mindful eating?
Özkan N., Bilici S.
EATING AND WEIGHT DISORDERS-STUDIES ON ANOREXIA BULIMIA AND OBESITY
, cilt.26, sa.2, ss.639-648, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20208. KARNOZİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Özkan N., Şanlıer N.
Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.29, sa.3, ss.228-234, 2020 (TRDizin)
2020
20209. Bazı Nutrasötik Meyvelerin Nörodejeneratif Etkileri.
Özkan N.
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.37-45, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
201810. Yeme Davranışında Yeni Yaklaşımlar: Sezgisel Yeme Ve Yeme Farkındalığı.
Özkan N., Bilici S.
Gazi Sağlık Bilimleri , cilt.3, sa.2, ss.16-24, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. Evaluation Of Anthropometric Measurements And Nutritional Status Of Child Patients With Family Mediterranean Fever
Özkan N., Şahin H.
44 th ESPEN Congress, Vienna, Avusturya, 3 - 06 Eylül 2022, cilt.54, ss.672, (Özet Bildiri)
2022
20222. Besinleri Hazırlama, Pişirme ve Pastacılıkta Gıda Katkı Maddeleri
Özkan N., Aslan Gönül B.
Sağlık Hizmetlerinde Yenilikler ve Teknoloji Sempozyumu, Çorum, Türkiye, 17 - 18 Kasım 2022, ss.23, (Özet Bildiri)
2022
20223. DETERMINING THE RELATIONSHIP BETWEEN SUSTAINABLE NUTRITION AND TENDENCIES OF ORTHOREXIA NERVOSA IN UNIVERSITY STUDENTS
Aslan Gönül B., Özkan N.
1 st INTERNATIONAL TRADITIONAL FOODS AND SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS SYMPOSIUM, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, ss.16, (Özet Bildiri)
2022
20224. BESİNLERİN DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN İŞTAH VE BESİN ALIMINA ETKİLERİ
Özkan N.
INTERNATIONAL ASIAN CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENCES-VI, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2022, ss.107-111, (Tam Metin Bildiri)
2021
20215. NON-ALKOLİK KARACİĞER YAĞLANMASI VE PROBİYOTİK DESTEĞİ
Aslan B., Özkan N.
INTERNATIONAL GEVHER NESIBE HEALTH SCIENCES CONFERENCE-VII, Kayseri, Türkiye, 16 - 17 Nisan 2021, ss.342-345, (Tam Metin Bildiri)
2021
20216. BESİN AMBALAJINDA YENİLİKLER: YENİLEBİLİR KAPLAMALAR
Özkan N., Aslan B.
4th International Health Sciences and Life Congress , Burdur, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2021, ss.1170-1180, (Tam Metin Bildiri)
2020
20207. YAŞLILIKTA BAZI NUTRASÖTİK MEYVELER KALP SAĞLIĞINI ETKİLER Mİ?
Özkan N.
4. ULUSLARARASI SAĞLIKLI YAŞAM KONGRESİ, 3 - 04 Aralık 2020, ss.70-77, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2021 - 2023
2021 - 2023Ailesel Akdeniz Ateşi Tanısı Olan ve Sağlıklı Çocukların Diyet İnflamatuar İndeksi ve Total Antioksidan Kapasitelerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
(Proje Özeti)
ŞAHİN H. (Yürütücü), ÖZKAN N.