-
2021 - 2024 Mezbahane Atık Sularından İzole Edilen Enterococcus Faecium ve Enterococcus Faecalis İzolatlarının Antibiyotik Direnç Profillerinin Araştırılması
-
2023 - 2023 Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Diyarejenik E coli Serotiplerinin Prevalansı ve Moleküler Karakterizasyonu
-
2022 - 2023 GIDA VE GIDALAR İLE TEMAS EDEN YÜZEYLERDEN ELDE EDİLEN STAPHYLOCOCCUS AUREUS İZOLATLARINDA BIYOFILM ÜRETİMİNİN FENOTİPİK VE GENOTİPİK KARAKTERİZASYONU
-
2020 - 2023 Kayseri İlinde Et ve Süt Ürünleri Üretim Zincirinde İzole Edilen Metisilin Dirençli S aureus MRSAların İnsan Kaynaklı Hastane İzolatlarıyla Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), HIZLISOY H., SAĞIROĞLU P., GÖNÜLALAN Z., YILDIRIM Y., ATALAY M. A., et al.
-
2021 - 2022 Kayseri İlinde Satışa Sunulan Tavuk Etlerinde Toxoplasma gondii Prevelansı ve Moleküler Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), GÜNDOĞ D. A., TÜLÜCE G., KÖŞKEROĞLU K., GÜNGÖR C.
-
2021 - 2022 Çeşitli Hayvansal Gıdalarda Vankomisin dirençli Enterococcus faecalis ve Enterococcus faeciumun İzolasyonu Antimikrobiyal Direnç ve Virülans Genlerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), KÖŞKEROĞLU K., BAREL M., GÜNGÖR C., DIŞHAN A., GÜNDOĞ D. A.
-
2021 - 2022 Çiğ Süt ve Peynirlerde Toxoplasma gondii Varlığının Araştırılması
-
2021 - 2022 Toplu Yemek Üretimi Yapan Bir İşletmede Personel Ve Gıda Temas Yüzeylerinin Mikrobiyolojik Yönünden Değerlendirilmesi
-
2019 - 2022 Büyükbaş Hayvan Mezbahalarında Staphylococcus aureusa Özgü Litik Bakteriofaj İzolasyonu Karakterizasyonu ve Kırmızı Et Modelinde Biyokontrolünün Araştırılması
-
2018 - 2020 KAYSERİ İLİNDE TEZGAHTA SATIŞA SUNULAN TATLI SU BALIKLARININ AĞIR METAL İÇERİKLERİNİN ICPMS İLE BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÖNÜLALAN Z. (Yürütücü), TOKALIOĞLU Ş., ŞİMŞEK E., ERTAŞ ONMAZ N., YILMAZ E.
-
2018 - 2019 KAYISI ÇEKİRDEĞİ ETKEN MADDESİ İLE SENTEZLENEN ÇİÇEK ŞEKİLLİ HİBRİT NANOYAPININ KARAKTERİZASYONU, KATALİTİK ÖZELLİĞİ VE GIDA PATOJENLERİNDE ANTİMİKROBİYAL ETKENLİĞİNİN TAYİNİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DEMİREZEN YILMAZ D. (Yürütücü), ERTAŞ ONMAZ N., YILMAZ Ş., KOCA F. D.
-
2018 - 2019 Karbon Tetraklorür ile Karaciğer Hasarı Oluşturulmuş Ratlar Üzerine Fermente Kırmızı Turpun (Raphanus sativus L) Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ATASEVER A. (Yürütücü), YAMAN GRAM D., ERTAŞ ONMAZ N., ŞENTÜRK M., EREN M., EKEBAŞ G.
-
2018 - 2019 Kolşisin etken maddesi ile çiçek şekilli hibrid nano yapıların sentezi katalitik aktivite ve balık patojenlerine karşı antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YILMAZ E. (Yürütücü), KOCA F. D., DEMİREZEN YILMAZ D., ERTAŞ ONMAZ N.
-
2018 - 2019 Bazı bitkilerin etken maddeleri ile çiçek şekilli hibrid nano yapıların sentezi karakterizasyonu katalitik ve balık patojenlerine karşı antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KOCA F. D. (Yürütücü), ERTAŞ ONMAZ N., DEMİREZEN YILMAZ D., YILMAZ E.
-
2017 - 2019 Sığır Eti ve İç Organlarında Zeranol Kalıntısının Araştırılması
-
2017 - 2019 Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AL S. (Yürütücü), KARADAL F., YILDIRIM Y., HIZLISOY H., ERTAŞ ONMAZ N., GÖNÜLALAN Z.
-
2016 - 2019 Geleneksel Türk Küflü Peynirlerindeki Küf Florası Mikotoksin Varlığı ve İzolatların Moleküler Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), YILDIRIM Y., HIZLISOY H., AL S., KARADAL F.
-
2015 - 2018 Sütlerden izole edilen Candida albicans'ın moleküler tiplendirilmesi virülans özellikleri ve antifungallere duyarlılıklarının belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
HIZLISOY H. (Yürütücü), DİNÇ G., AL S., KARADAL F., YILDIRIM Y., ERTAŞ ONMAZ N.
-
2017 - 2017 Erzurum İline Ait Geleneksel Küflü Peynirlerınde Total Aflatoksin ve Aflatoksin M1 Varlığının Araştırılması
-
2015 - 2017 PERAKENDE OLARAK SATIŞA SUNULAN KAYMAK VE TEREYAĞLARINDA AFLATOKSİN M1 VARLIĞI
-
2014 - 2016 Kanatlı kesimi aşamalarında E coli O157H7 varlığının IMSPCR yöntemleri ile incelenmesi
-
2014 - 2016 Kahraman Maraş İlindeki Bir Kesimhanede Escherichia coli O157:H7 Varlığının IMS-PCR Teknikleri İle Araştırılması
-
2013 - 2016 Kayseri’de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi ve satış yerlerindeki muhtemel kontaminasyon kaynakları üzerine etkili risk faktörlerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UÇAR Y. (Yürütücü), AL S., YILDIRIM A., AKÇAY A., KARADAL F., KUM E., et al.
-
2012 - 2015 Kayseri’de Satışa Sunulan Kanatlı Eti Ürünlerinde Listeria Spp. Varlığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
UÇAR Y. (Yürütücü), AL S., ERTAŞ N., Yerlikaya O. B.
-
2013 - 2014 Kayseri Yöresi Manda Yoğurtlarında Aflatoksin M1’in Prevalansı
-
2012 - 2014 Kayseri'de Satışa Sunulan Sucuklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi İle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), DUYGULU K., GÖNÜLALAN Z., AL S., YILDIRIM Y.
-
2012 - 2014 Kayseri İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Staphylococcus aureus Enterotoksin Varlığının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), KAYA H., YILDIRIM Y., AL S., GÖNÜLALAN Z.
-
2012 - 2014 Kayseri'de Satışa Sunulan Balıklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi ile Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
UÇAR Y. (Yürütücü), ERDOĞAN K., ERTAŞ N., AL S.
-
2011 - 2013 Niğde'de satışa sunulan çiğ sütten yapılmış peynir örneklerinde Listeria monocytogenes varlığının, serotip dağılımının ve antimikrobiyel dirençlilik profilinin belirlenmesi
-
2011 - 2013 Tavuk ve insan orijinli Campylobacter jejuni izolatlarının Pulsed-Field Gel Electrophoresis (PFGE) ve Repetitive Extragenic Palindromic-Polymerase Chain Reaction (Rep-PCR) ile moleküler tiplendirilmesi ve çeşitli antibakteriyallere duyarlılıkları
-
2009 - 2013 KAYSERİ'DE ÜRETİLEN HAYVANSAL GIDALARDA E. COLİ O157: H7 SEROTİPİNİN VARLIGININ MMUNOMAGNETİK SEPARASYON VE
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), YILDIRIM Y., GÖNÜLALAN Z.
-
2009 - 2012 ÇESİTLİ KAYNAKLARDAN IZOLE EDİLEN KANATLİ ORJİNLİ E.COLİ O157 NİN TOKSİN GENLERİNİN BELİRLENMESİ ANTİBİYOTİKLERE DUYARLİLİKLARİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AYDIN F. (Yürütücü), ERDOĞDU S., ATABAY H., GÖNÜLALAN Z., ABAY S., ERTAŞ N., et al.
-
2008 - 2010 KAYSERİ DE ÜRETİLEN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES VARLIĞININ KLASİK KÜLTÜR TEKNİĞİ İLE BELİRLENEREK PCR İLE DOĞRULANMASI VE SEROTİP DAĞILIMININ BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UÇAR Y. (Yürütücü), ERTAŞ N., GÖNÜLALAN Z.
-
2006 - 2007 KAYSERİ MARKETLERİNDE SATIŞA SINILAN PİLİÇ KARKASLARINDA SALMONELLALARIN LKLASİK KÜLTÜR TEKNİĞİ VE PCR İLE KARŞILAŞTIRMALI OLARAK SAPTANMASI.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UÇAR Y. (Yürütücü), GÖNÜLALAN Z., ERTAŞ N.