-
2022 - Devam Ediyor Kesimhanelerden Genişletilmiş Spektrumlu Beta Laktamaz Üreten Escherichia coli İzolasyonu İzolatların Antibiyotik Direnç Profilleri ve Moleküler Karakterizasyonu
-
2024 - 2025 Kayseri Talasta Gıda Çalışanlarının El Hijyen Durumlarının Gıda Güvenliği Bilgi Ve Uygulamalarının Belirlenmesi
-
2021 - 2024 İÇME SÜTÜ ALTERNATİFLERİNDE PESTİSİT VARLIĞININ ANALİZİ
-
2021 - 2024 Tavuk Yumurtalarında Zoonotik Karakterli Enterocytozoon bieneusi Giardia intestinalis Cryptosporidium sp. ve Toxoplasma gondiinin Teşhisinde Multipleks PCR Geliştirilmesi İzolatların Moleküler Karakterizasyonu ve Halk Sağlığı Açısından Risk Potansiyellerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UÇAR Y. (Yürütücü), İNCİ A., GÖNÜLALAN Z., ERTAŞ ONMAZ N., HIZLISOY H., YETİŞMİŞ G., et al.
-
2021 - 2023 Sığır ırklarına ait lipojenik genlerin ekspresyon düzeyi kas yağ asidi bileşimi ilişkisinin tespit edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÖNÜLALAN Z. (Yürütücü), YILDIRIM Y., AL S., HIZLISOY H., BAREL M., DIŞHAN A., et al.
-
2019 - 2023 Kayseri ve civarında satışa sunulan çeşitli gıda ve su kaynaklarında Arcobacter ve Campylobacter Türlerinin Prevalansı Karakterizasyonu ve Antibiyotik Duyarlılıkları
-
2019 - 2022 Çiğ Tavuk Etlerinden Elde Edilen Salmonella İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu ve Antibiyotik Dirençlilik Profillerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AL S. (Yürütücü), ERTAŞ ONMAZ N., HIZLISOY H., YILDIRIM Y.
-
2019 - 2020 Kayseride Tüketilen Sularda Kalsiyum Magnezyum ve ÇKM Düzeylerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2020 Kayseri piyasalarında satışa sunulan damacana pet şişe ve çeşme sularında Bisfenol A ve Fitalat kalıntılarının belirlenmesi
-
2018 - 2019 Mezbaha Atık Sularından Elde Edilen Listaria monocytogenes İzolatlarının Antimikrobiyel Dirençlilik Profilleri ve Klonal Yakınlıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
AL S. (Yürütücü), GÖNÜLALAN Z., YILDIRIM Y., HIZLISOY H.
-
2017 - 2019 Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AL S. (Yürütücü), KARADAL F., YILDIRIM Y., HIZLISOY H., ERTAŞ ONMAZ N., GÖNÜLALAN Z.
-
2016 - 2019 Geleneksel Türk Küflü Peynirlerindeki Küf Florası Mikotoksin Varlığı ve İzolatların Moleküler Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), YILDIRIM Y., HIZLISOY H., AL S., KARADAL F.
-
2015 - 2018 Sütlerden izole edilen Candida albicans'ın moleküler tiplendirilmesi virülans özellikleri ve antifungallere duyarlılıklarının belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
HIZLISOY H. (Yürütücü), DİNÇ G., AL S., KARADAL F., YILDIRIM Y., ERTAŞ ONMAZ N.
-
2015 - 2017 Zahterin (Thymbra spicata l.) Fermente Türk Sucuklarında Escherichia coli ve Salmonella typhimurium Üzerine Antimikrobiyel Etkilerinin Belirlenmesi
-
2013 - 2016 Kayseri’de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi ve satış yerlerindeki muhtemel kontaminasyon kaynakları üzerine etkili risk faktörlerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UÇAR Y. (Yürütücü), AL S., YILDIRIM A., AKÇAY A., KARADAL F., KUM E., et al.
-
2012 - 2015 Kayseri’de Satışa Sunulan Kanatlı Eti Ürünlerinde Listeria Spp. Varlığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
UÇAR Y. (Yürütücü), AL S., ERTAŞ N., Yerlikaya O. B.
-
2012 - 2014 Kayseri'de Satışa Sunulan Sucuklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi İle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), DUYGULU K., GÖNÜLALAN Z., AL S., YILDIRIM Y.
-
2012 - 2014 Kayseri İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Staphylococcus aureus Enterotoksin Varlığının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), KAYA H., YILDIRIM Y., AL S., GÖNÜLALAN Z.
-
2012 - 2014 Kayseri'de Satışa Sunulan Balıklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi ile Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
UÇAR Y. (Yürütücü), ERDOĞAN K., ERTAŞ N., AL S.
-
2011 - 2013 Niğde'de satışa sunulan çiğ sütten yapılmış peynir örneklerinde Listeria monocytogenes varlığının, serotip dağılımının ve antimikrobiyel dirençlilik profilinin belirlenmesi
-
2009 - 2013 KAYSERİ'DE ÜRETİLEN HAYVANSAL GIDALARDA E. COLİ O157: H7 SEROTİPİNİN VARLIGININ MMUNOMAGNETİK SEPARASYON VE
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), YILDIRIM Y., GÖNÜLALAN Z.
-
2009 - 2010 KAYSERİ DE SATIŞA SUNULAN PEYNİR ÖRNEKLERİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES VARLIĞININ KLASİK KÜLTÜR YÖNTEMLERİ İLE BELİRLENMESİ
-
2008 - 2010 KAYSERİ DE ÜRETİLEN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES VARLIĞININ KLASİK KÜLTÜR TEKNİĞİ İLE BELİRLENEREK PCR İLE DOĞRULANMASI VE SEROTİP DAĞILIMININ BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UÇAR Y. (Yürütücü), ERTAŞ N., GÖNÜLALAN Z.
-
2006 - 2007 KAYSERİ MARKETLERİNDE SATIŞA SINILAN PİLİÇ KARKASLARINDA SALMONELLALARIN LKLASİK KÜLTÜR TEKNİĞİ VE PCR İLE KARŞILAŞTIRMALI OLARAK SAPTANMASI.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UÇAR Y. (Yürütücü), GÖNÜLALAN Z., ERTAŞ N.