Desteklenen Projeler
-
2018 - 2019 Mezbaha Atık Sularından Elde Edilen Listaria monocytogenes İzolatlarının Antimikrobiyel Dirençlilik Profilleri ve Klonal Yakınlıklarının Belirlenmesi
-
2017 - 2019 Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AL S. (Yürütücü), KARADAL F., YILDIRIM Y., HIZLISOY H., ERTAŞ ONMAZ N., GÖNÜLALAN Z.
-
2016 - 2019 Geleneksel Türk Küflü Peynirlerindeki Küf Florası Mikotoksin Varlığı ve İzolatların Moleküler Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), YILDIRIM Y., HIZLISOY H., AL S., KARADAL F.
-
2015 - 2018 Sütlerden izole edilen Candida albicans'ın moleküler tiplendirilmesi virülans özellikleri ve antifungallere duyarlılıklarının belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
HIZLISOY H. (Yürütücü), DİNÇ G., AL S., KARADAL F., YILDIRIM Y., ERTAŞ ONMAZ N.
-
2015 - 2017 Zahterin (Thymbra spicata l.) Fermente Türk Sucuklarında Escherichia coli ve Salmonella typhimurium Üzerine Antimikrobiyel Etkilerinin Belirlenmesi
-
2013 - 2016 Kayseri’de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi ve satış yerlerindeki muhtemel kontaminasyon kaynakları üzerine etkili risk faktörlerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UÇAR Y. (Yürütücü), AL S., YILDIRIM A., AKÇAY A., KARADAL F., KUM E., et al.
-
2012 - 2015 Kayseri’de Satışa Sunulan Kanatlı Eti Ürünlerinde Listeria Spp. Varlığının Belirlenmesi
-
2012 - 2014 Kayseri'de Satışa Sunulan Sucuklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi İle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), DUYGULU K., GÖNÜLALAN Z., AL S., YILDIRIM Y.
-
2012 - 2014 Kayseri İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Staphylococcus aureus Enterotoksin Varlığının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERTAŞ ONMAZ N. (Yürütücü), KAYA H., YILDIRIM Y., AL S., GÖNÜLALAN Z.
-
2012 - 2014 Kayseri'de Satışa Sunulan Balıklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi ile Belirlenmesi
-
2011 - 2013 Niğde'de satışa sunulan çiğ sütten yapılmış peynir örneklerinde Listeria monocytogenes varlığının, serotip dağılımının ve antimikrobiyel dirençlilik profilinin belirlenmesi
-
2009 - 2013 KAYSERİ'DE ÜRETİLEN HAYVANSAL GIDALARDA E. COLİ O157: H7 SEROTİPİNİN VARLIGININ MMUNOMAGNETİK SEPARASYON VE
-
2009 - 2010 KAYSERİ DE SATIŞA SUNULAN PEYNİR ÖRNEKLERİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES VARLIĞININ KLASİK KÜLTÜR YÖNTEMLERİ İLE BELİRLENMESİ
-
2008 - 2010 KAYSERİ DE ÜRETİLEN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES VARLIĞININ KLASİK KÜLTÜR TEKNİĞİ İLE BELİRLENEREK PCR İLE DOĞRULANMASI VE SEROTİP DAĞILIMININ BELİRLENMESİ
-
2006 - 2007 KAYSERİ MARKETLERİNDE SATIŞA SINILAN PİLİÇ KARKASLARINDA SALMONELLALARIN LKLASİK KÜLTÜR TEKNİĞİ VE PCR İLE KARŞILAŞTIRMALI OLARAK SAPTANMASI.