Desteklenen Projeler
-
2010 - Devam Ediyor Geleneksel Fermente Gilaburu Meyve Suyundan Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri ve Endüstriyel Üretimde Kullanımları
-
2010 - Devam Ediyor Kalorisi Azaltılmış Prebiyotik Kahvaltılık Modifiye Tereyağı ve Krema Üretimi
-
2010 - 2018 Kırmızı Pancardan (Beta Vulgaris) Katı Faz Ekstraksiyon Sistemi Kullanılarak Betalain İzolasyonu
-
2011 - 2014 Kahve Çekirdeği Ekstrelerinin ve Kahve Fitokimyasallarından Klorojenik Asit, Kafeik Asit, Kafein ve Trigonellinin COLO-205 İnsan Kolon Kanseri Hücrelerinde Antiproliferatif ve Antitümöral Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOŞAR M. (Yürütücü), İNANIR M., AYCAN M. B., SARIOĞLU K., İMAMOĞLU ŞİRVANLI N. N.
-
2009 - 2010 KATI FAZ EKSTRAKSİYON TEKNİĞİ KULLANILARAK GIDA KAYNAKLI DOĞAL AROMA BİLEŞENLERİNİN ELDESİ VE KARAKTERİZASYONU
-
2008 - 2010 MAKRO MOLEKÜL SUBSTURATLI TİCARİ ENZİM AKTİVİTELERİNİN TİTREŞİMLİ VİSKOZİMETRE KULLANILARAK BELİRLENMESİ.
-
2007 - 2009 LİPOFİLİK ÖZELLİKTE POLİMERİK ADSORBAN MALZEMELERİN SENTEZLENMESİ, TANIMLANMASI VE SİYAH HAVUÇ SUYUNDAN RENKLİ BİLEŞENLERİN İZOLASYONUNDA KULLANIMI
-
2006 - 2008 Piliç Etlerinin Lezzet Kalitesi ve Raf Ömrünün Geliştirilmesinde Kekikli Yem Kullanımı
-
2006 - 2008 KROMATUGRAFİK GIDA ANALİZLERİNDE, ÖRNEK HAZIRLAMA AŞAMASINA YÖNELİK TERS FAZ POLİMERİK KATI FAZ EKSTRAKSİYON MALZEMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE KARAKTERİZASYONU.
-
2006 - 2008 MONOSAKKARİTLERİN HİDROFOBİK BORONİK ASİT (FENİL BORONİK ASİT) KULLANILARAK TÜREVLENDİRİLMESİ VE OLUŞTURULAN DİOL ESTERLERİNİN TERS FAZ SIVI KROMATOGRAFİSİ VE GAZ KROMATOGRAFİSİ TEKNİKLERİ İLE NİCEL-NİTEL ANALİZİ
-
2006 - 2007 ÇEVRE VE GIDA ÖRNEKLERİNDE AĞIR METAL ANALİZLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKALIOĞLU Ş. (Yürütücü), SARIOĞLU K., KUZUGÜDENLİ Ö. E., OĞUZ M.