Eğitim Bilgileri
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorLisans
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği, Türkiye
2015 - 2021
2015 - 2021Doktora
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye
2018 - 2020
2018 - 2020Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2011 - 2014
2011 - 2014Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye
2007 - 2011
2007 - 2011Lisans
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Doktora
Adrese Teslim Diyet Yemek Hizmetinin Ağırlık Kaybı ve Metabolik Parametreler Üzerine Etkisi
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik A.B.D.
2014
2014Yüksek Lisans
Tip 2 Diabetes Mellitus Tanılı Hastaların Diyetle Antioksidan Alımları ile Total Antioksidan Kapasiteleri Arasındaki İlişkinin Saptanması
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
A1 Başlangıç
A1 BaşlangıçFransızca
A1 Başlangıç
A1 BaşlangıçAlmanca
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2018
20181. Uluslararası Beden Eğitimi, Spor, Rekreasyon ve Dans Kongresi
Sağlık ve Tıp
Nişantaşı Üniversitesi
2018
2018Yabancı Dil Kursu C1
Yabancı Dil
Amerikan Life
2018
2018Sports Nutrition Weekend
Sağlık ve Tıp
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu
2017
2017Erasmus Plus Proje Yazım Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Erciyes Üniversitesi Teknopark
2017
2017Yabancı Dil Kursu B2
Yabancı Dil
Amerikan Life
2017
2017TFF Beslenme Uzmanı Sertifika Programı-4. BAsamak
Sağlık ve Tıp
Türkiye Futbol Federasyonu/Türkiye Diyetisyenler Derneği
2015
2015İleri Nütrisyon Kursu
Sağlık ve Tıp
Türkiye Diyetisyenler Derneği
2015
2015Kepan Obezite Nütrisyon Kursu
Sağlık ve Tıp
Klinik Enteral Parenteral Nutrisyon Derneği
2015
2015Ağırlık Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar
Sağlık ve Tıp
2015
2015Kepan Kanser Hastalarında Nütrisyon Desteği Kursu
Sağlık ve Tıp
Klinik Enteral Parenteral Nutrisyon Derneği
2015
2015IX. Klinik Enteral ve Parenteral Nutrisyon Kongresi
Sağlık ve Tıp
Klinik Enteral Parenteral Nutrisyon Derneği
2015
20154. Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
Sağlık ve Tıp
Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2015
2015Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Eğitim Programı Beslenme Uzmanlığı 2. Basamak Eğitim Kursu
Sağlık ve Tıp
Türkiye Futbol Federasyonu/Türkiye Diyetisyenler Derneği
2015
2015Yeme Bozuklukları Diyetisyenliği Kursu
Sağlık ve Tıp
Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2014
2014Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Eğitim Programı Beslenme Uzmanlığı 1. Basamak Eğitim Kursu
Sağlık ve Tıp
Türkiye Futbol Federasyonu/Türkiye Diyetisyenler Derneği
2014
2014IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi
Sağlık ve Tıp
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2014
20143. Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
Sağlık ve Tıp
Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2014
2014Spor Diyetisyeni Kursu
Sağlık ve Tıp
Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2013
2013Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu
Sağlık ve Tıp
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2013
2013Beslenme ile İlintili Hastalıkların Fizyopatolojisi ve Biyokimyasal Değişiklikler Kursu
Sağlık ve Tıp
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2013
2013I. Obezite Diyetisyenliği Kursu
Sağlık ve Tıp
Gazi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2013
2013Temel Nütrisyon Bahar Kursu
Sağlık ve Tıp
Türkiye Diyetisyenler Derneği
2012
2012Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Klinik Uygulamalara Yansıması Sempozyumu
Sağlık ve Tıp
Türkiye Diyetisyenler Derneği
2012
2012Onkoloji Diyetisyenliği Kursu
Sağlık ve Tıp
Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2012
20122. Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
Sağlık ve Tıp
Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2011
2011Güncel Bilgiler Işığında Diyabet ve Beslenme Tedavisi Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu
Sağlık ve Tıp
Türkiye Diyetisyenler Derneği
2011
2011Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu
Sağlık ve Tıp
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi Dr.
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Akademi Dışı Deneyim
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorFirma Sahibi - Araştırmacı
Diğer Kamu Kurumu, Erciyes Üniversitesi Teknopark Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Teknopark Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Firma Sahibi - Araştırmacı
2014 - 2017
2014 - 2017Diyetisyen
Diğer Kamu Kurumu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Olimpiyata Hazırlık Merkezi, Diyetisyen
2013 - 2017
2013 - 2017Diyetisyen
Kulüp, Kayserispor Futbol Klubu, Beslenme ve Diyet, Diyetisyen
2011 - 2015
2011 - 2015Diyetisyen
Ticari Kuruluş Özel, Acıbadem Kayseri Hastanesi, Beslenme ve Diyetetik, Diyetisyen
2010 - 2011
2010 - 2011Diyetisyen
Ticari Kuruluş Özel, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bayanlar Spor Merkezi, Beslenme ve Diyetetik, Diyetisyen
Makaleler
Tümü (4)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)
2023
20231. Sosyal Medyanın Üniversite Öğrencilerinin Yeme Tutum ve Davranışlarına Olan Etkisi
Çapaş M., Çavdar M.
Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.284-291, 2023 (TRDizin)
2022
20222. Tabak Renginin Besin Algısı Üzerine Etkisi
Çapaş M., Yılmaz M.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.4, ss.3699-3712, 2022 (TRDizin)
2018
20183. The relationship between plasma total antioxidant capacity and dietary antioxidant status in adults with type 2 diabetes
ÇAPAŞ M., Kaner G., Soylu M., Inanc N., Basmisirli E.
PROGRESS IN NUTRITION
, cilt.20, sa.1, ss.67-75, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
20164. Keten Tohumunun Obez Bireylerde Ağırlık Kaybı ve Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi: Randomize Kontrollü Bir Çalışma
CAFEROĞLU Z., HÜMEYRA T., ÇAPAŞ M.
Bilinçli Sağlıklı Yaşam Dergisi , cilt.12, ss.575-587, 2016 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Tabak Renginin Besin Algısına Etkisi
YILMAZ M., ÇAPAŞ M.
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
20192. Besin tüketim Kayıtlarının Mobil Uygulama veya Manuel Kayıt Yoluyla Tutulmasının Ağırlık Kaybı Üzerine Etkisi
YILMAZ M., ÇAPAŞ M., ÇAVDAR M.
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2018
20183. BİYOELEKTRİK İMPEDANS ANALİZİ VE TAHMİN ETME DENKLEMLERİYLE HESAPLANAN BAZAL METABOLİZMA HIZLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
YILMAZ M., ÇAPAŞ M., ÇAVDAR M.
I. ULUSLARARASI BEDEN EĞİTİMİ, SPOR, REKREASYON VE DANS KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2018, ss.453, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Biyoelektrik İmpedans Analizi ve Tahmin Etme Denklemleriyle Hesaplanan Bazal Metabolizma Hızlarının Karşılaştırılması
YILMAZ M., ÇAPAŞ M., ÇAVDAR M.
1. Uluslararası Beden Eğitimi, Spor, Rekreasyon ve Dans Kongresi, İstanbul, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
20175. Chia Tohumu (Salvia Hispanica L)
ÇAPAŞ M.
II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Kayseri, Türkiye, 23 - 26 Mart 2017, ss.57, (Özet Bildiri)
2017
20176. Teknoloji Kullanımının Ağırlık Kontrolü ve Beslenme Bilgisi Üzerine Etkisi
ÇAPAŞ M.
II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Kayseri, Türkiye, 23 - 26 Mart 2017, ss.60, (Özet Bildiri)
2017
20177. Sporcularda Performansı Etkileyen Besinler
ÇAPAŞ M.
II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Kayseri, Türkiye, 23 - 26 Mart 2017, ss.62, (Özet Bildiri)
2015
20158. Association between exercise and nutritional behavior in children and adolescents
ÇAPAŞ M., CAFEROĞLU Z., TURNAGÖL H.
4th International Conference and Exhibition on Obesity and Weight Management, Atlanta, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 09 Aralık 2015, cilt.5, sa.6, ss.74, (Tam Metin Bildiri)
2015
20159. Determination of the Relationship Between Dietary Intake of Antioxidants an Total Antioxidant Capacity in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus
ÇAPAŞ M., Kaner G., Soylu M., İnanç N., BAŞMISIRLI E.
ESPEN15-THE EUROPEAN SOCIETY FOR CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM-37th ESPEN CONGRESS, Lizbon, Portekiz, 5 - 08 Eylül 2015, ss.126, (Özet Bildiri)
2015
201510. Keten Tohumunun Obez Bireylerde Ağırlık Kaybı ve Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi
CAFEROĞLU Z., Taşçıoğlu H., ÇAPAŞ M.
Uluslararası katılımlı; ‘Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’ 2015, Bilecik, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.535, (Tam Metin Bildiri)
2015
201511. Tip 2 Diyabette Diyetle Antioksidan Alımı ile HbA1C Arasındaki İlişki
ÇAPAŞ M., Kaner G., Soylu M., İnanç N., Demircioğlu E.
IX. Kepan Kongresi, Antalya, Türkiye, 18 - 22 Mart 2015, ss.281, (Tam Metin Bildiri)
2014
201412. Effects of Kefir Consumption on Body Fat in Obese Subjects
CAFEROĞLU Z., ÇAPAŞ M., ERTÜRK G.
7th International Conference and Exhibition onNutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2014
201413. Kayseri'de Yaşayan Yetişkinlerin Diyet ile Antioksidan Alımı
ONGAN D., Karakız M., Keçeli M., Sarıgül S., Dandin D. Y., ÇAPAŞ M.
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Üretici Pazarları
Çapaş M.
Dünya Senin Ellerinde, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, İstanbul, ss.155-165, 2022
2021
20212. Distile İçkiler ve Sağlık
Çapaş M.
TÜM YÖNLERİYLE DİSTİLE İÇKİLER VE TURİZMİ, Aysu Altaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-238, 2021
2020
20203. Şarap ve Sağlık
Çapaş M.
Tüm Yönleriyle Şarap ve Şarap Turizmi, aysu altaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.123-135, 2020
2020
20204. FİZİKSEL AKTİVİTE VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Çapaş M.
Sürdürülebilir Yaşam Rehberi, Öykü Yaman,Emine Aksoydan, Editör, Yeni İnsan Yayınevi, İstanbul, ss.96-103, 2020
2020
20205. TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ PROSESLERİ / SÜREÇLERİ VE UYGULAMA ESASLARI
Çapaş M.
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Prof. Dr. Yasemin BEYHAN,Prof. Dr. Saniye Bilici,Doç. Dr. Mevlüde KIZIL, Editör, Sağlık Bakanlığı, Ankara, ss.26-73, 2020
2020
20206. ÖZEL GÜNLER VE ORGANİZASYONLARDA MENÜ PLANLAMA
Çapaş M.
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Prof. Dr. Yasemin BEYHAN,Prof. Dr. Saniye Bilici,Doç. Dr. Mevlüde KIZIL, Editör, Sağlık Bakanlığı, Ankara, ss.318-353, 2020
2019
20197. Bira ve Sağlık
Çapaş M.
Tüm Yönleriyle Bira ve Bira Turizmi, Aysu Altaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.173-184, 2019
2018
20188. Çay ve Sağlık
Çapaş M.
Tüm Yönleriyle Çay ve Çay Turizmi, Altaş A., Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.149-166, 2018
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorUluslararası Öğrencilerin Türk Mutfağıyla Etkileşimi ve Dünya Mutfaklarıyla Bağlantılı Bir Web Sitesi Geliştirme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇİÇEK B. (Yürütücü), ÇAPAŞ M.
2024 - 2025
2024 - 2025Kayseri'de Çerkes Mutfağının Korunması: Kültürel Miras ve Sürdürülebilirlik
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Çapaş M., Özdoğan D.(Yürütücü)
2024 - 2025
2024 - 2025Üniversite yemekhanesinde verilen gıda atığı azaltmaya yönelik uyaranların yemekhanedeki gıda atığı miktarına etkisi ve etkinin sürdürülebilirliği: Erciyes Üniversitesi Örneği
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Çapaş M., Püsküllü A.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Otel Isletmelerinde Mutfak Personellerinin Bakıs Açısı ile Sürdürülebilir Mutfak Bilgi, Tutum ve Uygulamalarının Karsılastırılması: Kayseri ilindeki Büyük Ölçekli Oteller Üzerine Bir Çalısma
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
(Proje Özeti)
Çapaş M., Yıldırım F. N.(Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorSağlık Bilimleri Dergisi
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorSağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yabancı Dil Redaktörü
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorSürdürülebilir Yaşam Derneği
Üye
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorKadınlar İçin Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği
Üye
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorKlinik Enteral Parenteral Nutrisyon Derneği
Üye
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorTürkiye Diyetisyenler Derneği
Üye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 3
h-indeksi (WOS): 1
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorModel Of Disease İn Animals
https://www.erciyes.edu.tr/
Erciyes Üniversitesi, Turkey
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor