Otel Isletmelerinde Mutfak Personellerinin Bakıs Açısı ile Sürdürülebilir Mutfak Bilgi, Tutum ve Uygulamalarının Karsılastırılması: Kayseri ilindeki Büyük Ölçekli Oteller Üzerine Bir Çalısma


Çapaş M., Yıldırım F. N.(Yürütücü)

TÜBİTAK Projesi, 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2023 - 2024

  • Proje Türü: TÜBİTAK Projesi
  • Destek Programı: 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
  • Başlama Tarihi: Nisan 2023
  • Bitiş Tarihi: Eylül 2024

Proje Özeti

Yiyecek-içecek hizmeti veren yeşil otellerin

mutfaklarında, çalışan mutfak personelinin çevreye

duyarlı mutfak uygulamaları hakkındaki bilgi tutum

ve davranışlarının değerlendirildiği ilk

araştırmalardan birisi olma özelliği taşıyan bu

çalışmada, Kayseri’deki çevreci otel belgesi olan ve

olmayan 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerinde çalışan

mutfak personeline uygulanan anketler aracılığıyla

sürdürülebilir mutfak uygulamalarını karşılaştırmak

amaçlanmıştır. Kayseri merkezinde bulunan çevreci

otel belgesi olan oteller ve hizmet standartlarına

benzer özellik gösteren 4 ve 5 yıldızlı diğer otellerin

mutfak personellerine (n=75) anket düzenlenmiş ve

personellerin beyanları analiz edilmiştir.