Çapaş M., Yıldırım F. N.(Yürütücü)
TÜBİTAK Projesi, 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2023 - 2024
Yiyecek-içecek hizmeti veren yeşil otellerin
mutfaklarında, çalışan mutfak personelinin çevreye
duyarlı mutfak uygulamaları hakkındaki bilgi tutum
ve davranışlarının değerlendirildiği ilk
araştırmalardan birisi olma özelliği taşıyan bu
çalışmada, Kayseri’deki çevreci otel belgesi olan ve
olmayan 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerinde çalışan
mutfak personeline uygulanan anketler aracılığıyla
sürdürülebilir mutfak uygulamalarını karşılaştırmak
amaçlanmıştır. Kayseri merkezinde bulunan çevreci
otel belgesi olan oteller ve hizmet standartlarına
benzer özellik gösteren 4 ve 5 yıldızlı diğer otellerin
mutfak personellerine (n=75) anket düzenlenmiş ve
personellerin beyanları analiz edilmiştir.