Desteklenen Projeler
-
2009 - Devam Ediyor Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Belirlenmesinde PMA/ Real-time PCR Tekniğinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2023 - 2024 ANTİFUNGAL PEPTİD TASARIMI VE REKOMBİNANT OLARAK ÜRETİMİ
-
2021 - 2024 De Novo Antimikrobiyal Peptidlerin Tasarımı ve Rekombinant DNA Teknolojisiyle Üretimi
-
2021 - 2023 Defensin Grubu Bazı Antimikrobiyal Peptidlerin Rekombinant DNA Teknolojisi İle Üretimi
-
2021 - 2023 Antimikrobiyal Etkili Viral Kapsid Proteinlerinin Komagataella phaffii Ekspresyon Sisteminde Rekombinant Üretimi
-
2021 - 2023 Rekombinant Antimikrobiyal Peptid Üretimi
-
2018 - 2020 İstiridye (Crassostrea gigas)'de Bulunan ve Gıda Sanayinde Kullanım Potansiyeli Olan Prolin Rich Peptid (Cg-Prp) ve Defensin (Cg-Def)'in Pichia Pastoris'te Ekspresyonu
-
2018 - 2019 Kollajen Gen fragmentlerinin Prolil 4-Hydroksilazalfa (P4Halfa) ve Prolil 4Hydroksilazbeta (P4Hbeta) genleri ile birlikte P Pastorisde Koekspresyonu
-
2017 - 2019 Lactobacillus cinsi bakterilerinin tanımlanmasına yönelik kit geliştirilmesi
-
2014 - 2019 Kaçak ve Yerli Çayların Moleküler Tekniklerle Belirlenmesi ve Aromatik Bileşiklerinin Tesbiti Üzerine bir Araştırma
-
2017 - 2018 Lactobacillus cinsi bakterilerinin tanımlanmasına yönelik kit geliştirilmesi
-
2015 - 2017 Gıda Sanayi İçin Mikrobiyal Jelatin Üretimi
-
2015 - 2016 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Maya Türlerinin Tanımlanmasına Yönelik Kit Geliştirilmesi
-
2014 - 2016 GIDALARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN MAYA TÜRLERİNİN TANIMLANMASINA YÖNELİK KİT GELİŞTİRİLMESİ
-
2013 - 2016 Isıl İşlem Görmüş Bazı Gıdalarda Escherichia coli O157:H7 ve Salmonella Typhimurium’un Kantitatif Tespitinde Kültürel Yöntem, Real-Time PCR ve PMA -Real Time PCR Yöntemlerinin Karşılaştırılması
-
2013 - 2016 Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılabilecek Rekombinant Jelatinin Mayada (Pichia pastoris) Üretimi
-
2014 - 2015 “Süt Ürünleri ve Zeytinde Bozulmaya Neden Olan Maya Türlerinin “Real-Time PCR Yüksek Çözünürlüklü Erime Analizi İle Tanımlanması”
-
2014 - 2015 Kırmızı Biberlerde Aflatoksin Oluşumunun Tespiti ve Kontrolü için Aflatoksijenik Fungusların Farklı Sıcaklık, Su Aktivitesi ve Depolama Süresine Bağlı Olarak Gelişimlerinin Gerçek Zamanlı-Polimeraz Zincir Reaksiyonu Tekniği ile İzlenerek Modellenmesi
-
2013 - 2015 Kırmızı Biberlerde Aflatoksin Üretiminin Erken Teşhisi ve Kontrolü İçin Aflatoksijenik Fungusların Farklı Sıcaklık, Su Aktivitesi ve Depolama Süresine Bağlı Olarak Gelişimlerinin Gerçek Zamanlı-Polimeraz Zincir Reaksiyonu Tekniği ile İzlenmesi
-
2011 - 2014 Gıdalarda Hile Amacıyla Kullanılan Bitkisel Kaynaklı Bileşenlerin Tespiti İçin Kit Üretimine Yönelik Yöntem Geliştirilmesi
-
2010 - 2014 Çeşitli Gıda Formülasyonlarında Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin UPLC-MS QTof MS Sistemi Kullanılarak Tespitine Yönelik Yöntem Geliştirilmes
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YETİM H. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., YETİMAN A. E., KESMEN Z., YILMAZ M. T.
-
2010 - 2013 Geleneksel Fermente Sucuklardaki Mayaların İzolasyonu, Tanımlanması, Starter Kültür Olarak Kullanılabilmesi İçin Önemli Teknolojik ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2012 SİRKE MİKROFLORASINDAKİ ASETİK ASİT BAKTERİLERİNİN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI
-
2007 - 2012 KIRMIZIBİBERDE AFLATOKSİN OLUŞUMUNA NEDEN OLAN ASPERGİLLUS PARASİTİCUS TÜRÜNÜN REAL-TİME PCR TEKNİĞİ İLE KANTİTATİF OLARAK TAYİNİ
-
2009 - 2011 KEFİRDEN İZOLE EDİLEN BAKTERİ VE MAYALARIN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI
-
2008 - 2010 Sucuktan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin PCR?a Dayalı Moleküler Teknikler İle Tanımlanması
-
2008 - 2010 Geleneksel Et Ürünümüz Olan Sucuktan Izole Edilen Fermantatif Bakterilerin Starter Kültür Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
KESMEN Z. (Yürütücü), YETİM H., ADIGÜZEL A., GÖNÜLALAN Z., ÇETİN B., SAĞDIÇ O., et al.
-
2007 - 2009 REAL-TİME PCR TEKNİĞİ İLE ET ÜRÜNLERİNDE FARKLI HAYVAN TÜRLERİNE AİT ETLERİNİN TESPİT EDİLMESİ
-
2006 - 2009 Et ve Et Ürünlerinde Farklı Tür Hayvan Etlerinin Saptanması için Multiplex ve Real Time PCR Tekniklerinin Geliştirilmesi ve Biyoçip Üretimi