Arş. Gör. Dr. YAĞMUR YAŞAR FIRAT


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

Beslenme Bilimleri


WoS Araştırma Alanları:


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik


Yayınlardaki İsimler: Yasar Yagmur

Metrikler

Yayın

55

Yayın (WoS)

10

Yayın (Scopus)

10

Atıf (WoS)

2

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

18

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

15

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Sobiad)

5

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

5

Açık Erişim

16
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2023

2018 - 2023

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, --, Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Doktora

SUMAK, KİMYON VE KEKİK EKSTRELERİNİN HEPATOSELÜLER KARSİNOMA HÜCRE HATTINDA APOPTOZ VE PARAPTOZA ETKİSİ

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, -

2018

2018

Yüksek Lisans

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDE SEZGİSEL YEME ÖLÇEĞİ-2 İLE YEME TUTUM TESTİ-26 VE ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER ARASINDAKİ İLİŞKİ

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2019

2019

Türk İşaret Dili

Kişisel Gelişim

Kayseri - Talas - (215344) Talas Şehit Resul Erdal Aydemir Halk Eğitimi Merkezi

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Beslenme ve Dietetik

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

2016 - 2018

2016 - 2018

Araştırma Görevlisi

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik

Makaleler

Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
Scopus (10)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. ASSESSMENT OF KETOGENIC DIET, INTERMITANT FASTING AND HIGH FAT DIET EFFECT ON BDNF AND BEHAVIOUR IN EPILEPSY MICE MODELS

Sarıçiçek S., Tosunbayraktar R., Yaşar Fırat Y., Kara A., Akin A. T., Erdoğan F. F.

13. Uluslararası ARTEMİS Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Bucuresti, Romanya, 28 - 30 Ağustos 2025, cilt.6, sa.57, ss.449, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2025

2025

2. Ultra İşlenmiş Besinlerin Kanser Üzerine Etkisi

Yaşar Fırat Y., Öner N.

8. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi , Burdur, Türkiye, 16 - 19 Nisan 2025, ss.119, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. ATIK KAVUN (Cucumis melo L.) ÇEKİRDEĞİ TOZU İLE YAPILAN KURABİYENİN İŞTAHA ETKİSİ

Taşyürek M., Suna B., Demirsu H., Şahin S., Yaşar Fırat Y., Çiçek B.

6. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ağustos 2024, ss.943-953, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. SÜRDÜRÜLEBİLİR VE SAĞLIKLI BESLENME DAVRANIŞLARI VE FİZİKSEL AKTİVİTE DÜZEYİ ARASINDAKİ İLİŞKİ

Öner N., Yaşar Fırat Y., Borlu A., Durmuş H.

7th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.656-664, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

5. Environmental effects of food production systems and dietary models.

Öner N., Yaşar Fırat Y.

VI. INTERNATİONAL ANATOLİAN AGRİCULTURE, FOOD, ENVİRONMENT AND BİOLOGY CONGRESS , Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.392-395, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDE POSA TÜKETİM DÜZEYLERİ İLE BEL ÇEVRESİ ÖLÇÜMLERİNE İLİŞKİN METABOLİK RİSK DURUMLARI

Öner N., Yaşar Fırat Y., Küçükkatırcı H., Borlu A.

7. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Mayıs 2022, ss.286-295, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

7. Üniversite Öğrencilerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Hakkında Bilgi Düzeyi, Tutum ve Risk Algısının Değerlendirilmesi

Onur A., Yaşar Fırat Y., Gül F. H.

X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.305-306, (Özet Bildiri)

2021

2021

8. Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarını Nasıl Etkiler?

Yaşar Fırat Y., Onur A., Gül F. H.

X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.389-390, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

9. Lise Son Sınıf Öğrencilerinde Stres Faktörünün Beslenme Üzerine Etkisi

Onur A., Yaşar Fırat Y., Gül F. H.

X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.377-378, (Özet Bildiri)

2021

2021

10. Akne Vulgarisi Olan Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi

Onur A., Gül F. H., Yaşar Fırat Y.

X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.379-380, (Özet Bildiri)

2021

2021

11. Ambalajlı Gıdalarda Yer Alan Beslenme Beyanları Türk Gıda Kodeksine Uygun Mu?

Gül F. H., Onur A., Yaşar Fırat Y.

X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.352-353, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNDE STRES FAKTÖRÜNÜN BESLENME ÜZERİNE ETKİSİ

Onur A., Şahin H., Gül F., Yaşar Fırat Y.

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Endokrin Hastalıklar, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.287-288, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDE SEZGİSEL YEME ÖLÇEĞİ-2 İLE YEME TUTUM TESTİ-26 VE ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER ARASINDAKİ İLİŞKİ

Yaşar Fırat Y., Çiçek B.

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Endokrin Hastalıklar, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, ss.183-184, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

15. Is there a relationship between dairy products consumption and abdominal obesity in adolescents?

YAŞAR Y., İNANÇ N., SOYLU M., DEMİRCİOĞLU E.

40th ESPEN Congress, Madrit, İspanya, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.264, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

16. Zayıflama diyeti uygulayan bireylerde kaygı düzeyinin saptanması

ŞENEN M., SOYLU M., YAŞAR Y., İNANÇ N.

2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, ss.92-93, (Özet Bildiri)

2017

2017

17. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Öğrencilerinin Meyve ve Sebze Tüketim Durumu ve İlişkin Faktörler

Soylu M., YAŞAR Y., BAŞMISIRLI E., NİSARİ M., AYKUT M., İNANÇ N.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.47, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

21. Risk Gruplarında Besin Destekleri Kullanımı

DEMİRYOL F. G. N., SOYLU M., YAŞAR Y., DEMİRCİOĞLU E.

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.96, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Besin Hazırlama ve Pişirmede Baharatlar

ÇELİK N., TUNÇİL E., Çelebi N., ÇEVİK ARSLAN S., Yaşar Y.

II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Kayseri, Türkiye, 23 - 27 Mart 2017, ss.86, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Üniversite Öğrencilerinin İçecek Tercihleri

ÜNAL S. G., Soylu M., BAŞMISIRLI E., YAŞAR Y., İNANÇ N.

II. Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Kayseri, Türkiye, 23 - 26 Mart 2017, ss.79, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

24. Zayıflama Diyeti Uygulayan Bireylerde Durumluk ve Sürekli Kaygı Düzeylerinin Saptanması

ŞENEN M., YAŞAR Y., Soylu M.

II. Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Kayseri, Türkiye, 23 - 26 Mart 2017, ss.81, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

25. Obezite ve Çevresel Etmenler

SARITAŞ T., Soylu M., YAŞAR Y.

II. Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Kayseri, Türkiye, 23 - 26 Mart 2017, ss.89, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

26. Üniversite Öğrencilerinde Yale Ölçeği ile Yeme Bağımlılığının Değerlendirilmesi

DUKAN D., ÇAĞLIER B., İNAN T., YAŞAR Y., Soylu M.

II. Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi, Kayseri, Türkiye, 23 - 26 Mart 2017, ss.80, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

28. Nutrition Education By Peer Education Model in University Students

Soylu M., YAŞAR Y., BAŞMISIRLI E., İNANÇ N.

II. International Conference on Sustainable Development (ICSD), Skopje, Makedonya, 19 - 23 Ekim 2016, ss.103, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2016

2016

29. Use of Iodized Salt Status at Food Service Institutions in Kayseri

Soylu M., YAŞAR Y., BAŞMISIRLI E., İNANÇ N.

II. International Conference on Sustainable Development (ICSD), Skopje, Makedonya, 19 - 23 Ekim 2016, ss.102, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2015

2015

30. Women’s Attitudes, Beliefs and Knowledge Levels Towards Spice Use

ÇELİK N., Tunçil E., Çelebi N., Çevik S., Yaşar Y.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Congress, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.535, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Suda çözünen vitaminler ve mental sağlık

YAŞAR FIRAT Y., ÇİÇEK B.

Beslenme ve Mental Sağlık İlişkisi, YARDIMCI HÜLYA, Editör, Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik, Ankara, ss.30-36, 2025

2024

2024

2. Sindirim ve Emilim

Çiçek B., Yaşar Fırat Y.

Beslenme, Müge Arslan, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.104-141, 2024

2023

2023

3. Gıda Kaynaklı Enfeksiyonların Önlenmesi için Gıda Hazırlama Teknikleri

ÖNER N., YAŞAR FIRAT Y.

Gıda Kaynaklı Enfeksiyonlar, Fatma Mutlu Sarıgüzel, Editör, Erciyes Üniversitesi Yayınları, Kayseri, ss.374-384, 2023

2022

2022

4. Karbonhidratlar

Yaşar Fırat Y., Şahin H.

Beslenme İlkeleri-1, Neriman İnanç, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.31-62, 2022

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Kasım 2020

Kasım 2020

PSYCHOLOGY HEALTH & MEDICINE

SCI-E Kapsamındaki Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 13

h-indeksi (WOS): 2