Desteklenen Projeler
-
2023 - 2024 BUZAĞILARDA PROİNFLAMATUVAR SİTOKİNLER, AKUT FAZ PROTEİNLERİ, RUMEN METAGENOMİK PROFİLİ, RUMEN SIVISI DEĞİŞKENLERİ İLE PERFORMANS ÜZERİNE MERYEMANA DİKENİ (Silybum marianum) YAĞININ ETKİSİ
-
2022 - 2024 KÖPEK BESLEMEDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK BÖCEKLERİN KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARA K. (Yürütücü), ALATAŞ M. S., AHMED I., İNAL F., KAHRAMAN O., İNANÇ Z. S.
-
2022 - 2024 ADAÇAYI (Salvia officinalis L.) UÇUCU BİLEŞENLERİNİN BUZAĞILARDA PERFORMANS, RUMEN PARAMETRELERİ, İMMUN SİSTEM VE RUMEN METAGENOMİK PROFİLİNE ETKİSİ
-
2022 - 2023 PREMİUM VE EKONOMİK SINIF KURU TİP YETİŞKİN KÖPEK MAMALARININ BAZI MİKOTOKSİN DÜZEYLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
-
2022 - 2023 ATLARDA KABA YEMLERİN SİNDİRİM DÜZEYLERİNİN FARKLI İN VİTRO SİNDİRİM TEKNİKLERİ İLE SAPTANMASI
-
2021 - 2023 FERMENTE ÜZÜM POSASININ SÜT SIĞIRI RASYONUNDA FARKLI ORANLARDA KULLANIMININ İN VİTRO TOTAL GAZ VE METAN ÜRETİMİ İLE SİNDİRİLEBİLİRLİK VE RUMEN SIVISI DEĞİŞKENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2021 - 2022 Fumarik ve Maleik Asitlerle Muamele Edilen Mısır Silajının Kimyasal Bileşimi Organik asit Proteolizis ve in vitro Rumen Fermentasyonu Değerlerinin Değerlendirilmesi
-
2021 - 2022 HOLSTEIN BUZAĞILARIN FARKLI ORANLARDA LAVANTA UÇUCU YAĞI (Lavandula angustifolia) İÇEREN SÜT İLE BESLENMESİNİN BÜYÜME PERFORMANSI, RUMEN PARAMETRELERİ VE BAZI KAN DEĞİŞKENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2021 - 2022 Kurutma Sıcaklığının Meşe Palamudunun Yem Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2021 - 2022 PLANTAGO MAJOR, PLANTAGO LANCEOLATA VE PLANTAGO MEDİA HASIL VE SİLAJLARININ BESİN MADDE, İN VİTRO SİNDİRİM, TOTAL GAZ-METAN ÜRETİMİ VE RUMİNAL METAGENOMİK ANALİZİ
-
2020 - 2022 Farklı Kaba ve Konsantre Yemlere Katılan Bitkisel ve Hayvansal Yağların Ruminantlarda İn Vitro Fermentasyon Parametrelerine Etkisi
-
2020 - 2020 Subakut Ruminal Asidozisli Süt Sığırlarında Süt Üre Nitrojen ve Süt Yağ Asiti Kompozisyonunun Araştırılması
-
2019 - 2020 FARKLI PROTEİN KAYNAĞI İÇEREN PREMİUM YETİŞKİN KÖPEK MAMALARINDA DİYETLİK LİF, DİRENÇLİ NİŞASTA, BETA GLUKAN, ESANSİYEL YAĞ ASİTİ VE DİĞER BESİN MADDELERİ İLE İN VİTRO SİNDİRİM DÜZEYİ VE SİNDİRİM SON ÜRÜNLERİNİN KÖPEKLERDE SİNDİRİM SİSTEMİ SAĞLIĞI AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
-
2019 - 2020 Köpeklerin Farklı Tip Ticari Kuru Ve Yaş Mamalarının Esansiyel Yağ Asiti Profili Ve Oksidasyon Kapasiteleri Ile Farklı Stoklanma Şartlarında Bu Değerlerdeki Değişimlerin Saptanması
-
2018 - 2020 KAPADOKYA YÖRESİNDEKİ SÜT SIĞIRI İŞLETMELERİNDE POSTPARTUM DÖNEMİNDE BESLEME İLE DÖL VERİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2018 - 2019 PATATES UNU ENDÜSTRİSİ YAN ÜRÜNLERİNİN RUMİNANTLAR İÇİN KİMYASAL İÇERİĞİ, ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLERİ, SİNDİRİM DÜZEYLERİ SİNDİRİM SON ÜRÜNLERİ VE KÜRESEL ISINMAYA ETKİSİNİN SAPTANMASI
-
2017 - 2018 DÜŞÜK VE YÜKSEK FİYATTAKİ TİCARİ KÖPEK MAMALARININ BESİN MADDE VE ENERJİ İÇERİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2016 - 2018 PLANTAGO LANCEOLATA OTUNUN BESİN MADDE KOMPOZİSYONU İLE İN VİTRO RUMİNAL SİNDİRİMİ ORGANİK ASİT KONSANTRASYONU VE RUMEN MİKROORGANİZMALARI ÜZERİNE BİTKİ FENOLOJİK DÖNEMİNİN ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARA K. (Yürütücü), KOCAOĞLU GÜÇLÜ B., AKTUĞ E., ÖZKAYA S., BAYTOK E.
-
2017 - 2017 Farklı Çalı Türlerinde Besin İçeriklerinin Mevsimsel Değişimi
-
2015 - 2017 Domates Teveği Silajının Besin Madde Kompozisyonu ve İn Vitro Sindirim Düzeyinin Saptanması
-
2015 - 2017 KÖPEK YEMLERİNDEKİ BAZI KARBONHİDRAT KAYNAKLARININ İN VİTRO GAZ ÜRETİM TEKNİĞİ İLE FERMENTASYON PARAMETRELERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2015 - 2016 ASPİR BİTKİSİNİN AT VE RUMİNANTLARDA İN VİTRO SİNDİRİM PARAMETRELERİNE VE METAN ÜRETİMİNE ETKİSİ
-
2015 - 2016 YERELMASI (Heliannthus Tuberosus) KURU OTUNUN AT VE RUMİNANTLARDA İN VİTRO METAN ÜRETİMİNE VE BAZI FERMENTASYON PARAMETRELERİNE ETKİSİ
-
2014 - 2016 Köpek Yemlerindeki Bazı Karbonhidrat Kaynaklarının İn Vitro Gaz Üretim Tekniği İle Fermentasyon Parametrelerinin Araştırılması
-
2014 - 2016 NAR VE ELMA POSASININ VE POSA SİLAJLARININ İN VİTRO RUMEN FERMENTASYONU, TOPLAM GAZ VE METAN ÜRETİMLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARA K. (Yürütücü), AKTUĞ E., KARAKAŞ OĞUZ F., BAYTOK E., KAMALAK A., KOCAOĞLU GÜÇLÜ B., et al.
-
2012 - 2015 Zahter (Thymbra spicata l.) uçucu yağının ruminantlarda performans ve rumen metabolitlerine etkisinin in vitro ve in vivo yöntemlerle belirlenmesi ve ekolojik yönden değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAYTOK E. (Yürütücü), DENEK N., KAYA D. A., KAMALAK A., ÖNEL S. E., AKSU T., et al.
-
2013 - 2014 Yumurta Tavuğu Karma Yemlerine İlave Edilen Bazı Esansiyel Yağların Performans ve Yumurta Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. (Yürütücü), KARAKULLULKÇU M. Z., AY S. T., KARA K.
-
2012 - 2014 ?Bakır Proteinatla Oksidatif Stres Oluşturulan Japon Bıldırcınların (Coturnix Coturnix Japonica) Yemlerine Kateşin İlavesinin Performans, Yumurta Kalitesi, Lipid Peroksidasyonu ve DNA Harabiyetine Etkisi?
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOCAOĞLU GÜÇLÜ B. (Yürütücü), KARA K., EREN M., BAYTOK E., GÜLTEKİN M.
-
2009 - 2012 FARKLI TÜY DÖKÜMÜ YÖNTEMLERİNİN VE TÜY DÖKÜMÜ SONRASI KARMA YEME ÜZÜM POSASI KATILMASININ PERFORMANS, YUMURTA KALİTESİ VE YUMURTA LİPİD PEROKSİDASYONUNA ETKİSİ
-
2007 - 2009 ZORLAMALI TÜY DÖKÜMÜ PRAGRAMI UYGULANAN YUMURTA TAVUKLARININ YEMLERİNE KARNİTİN VE HUMAT İLAVESİNİN TEKNİK VE EKONOMİK PERFORMANSA ETKİSİ