Arş. Gör. GİZEM AYTEKİN ŞAHİN


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

Beslenme Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Beslenme Ve Diyetetik


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: gizemaytekin@erciyes.edu.tr
Diğer E-posta: g.aytekinsahin@gmail.com
İş Telefonu: +90 352 207 6666 Dahili: 28558
Web: https://avesis.erciyes.edu.tr/gizemaytekin
Ofis: Sağlık Bilimleri Fakültesi
Posta Adresi: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ KAYSERİ

Metrikler

Yayın

23

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

19

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

67

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

26

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

2

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Yüksek Lisans

Annelere Verilen Tamamlayıcı Beslenme Eğitiminin Etkinliği Sürdürülebilir Kalkınma

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası

Sağlık ve Tıp

ERÜ Deney Hayvanları Yerel Etik Kurulu ve ERÜ Sürekli Eğitim Merkezi

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Beslenme ve Dietetik

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

2015 - 2015

2015 - 2015

Araştırma Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik

Makaleler

Tümü (12)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
ESCI (1)
Scopus (7)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Düşük veya yüksek glisemik indeksli öğünlere kefir eklenmesi postprandiyal glisemiyi etkiler mi?

Caferoğlu Z., Aytekin Şahin G.

X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.114-115, (Özet Bildiri)

2021

2021

2. COVID-19 Pandemisinin Toplu Beslenme Hizmetlerinde Sunulan Menülerin Kalitesi Üzerine Etkisi: Erciyes Üniversitesi Örneği

Aytekin Şahin G.

X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.118-121, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

3. Efficacy of the Low FODMAP Diet for Treating Irritable Bowel Syndrome

AYTEKİN ŞAHİN G., BAKIR B.

, 1st International Food&Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2018, ss.202, (Özet Bildiri)

2018

2018

4. The Preventive and Therapeutic Role of Magnesium in Hypertension

BAKIR B., AYTEKİN ŞAHİN G.

, 1st International Food&Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2018, ss.203, (Özet Bildiri)

2017

2017

5. Fonksiyonel Besin Tarçının Kan Şekeri Kontrolüne Etkisi

BAKIR B., ŞAHİN G.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.291, (Özet Bildiri)

2017

2017

6. Siyah Sarımsağın Sağlık Üzerine Etkileri

ŞAHİN G., BAKIR B.

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.289, (Özet Bildiri)

2017

2017

7. Polikistik Over Sendromunda Güncel Beslenme Yaklaşımları

ŞAHİN G.

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.448, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. Süt Kaynaklı Biyoaktif Peptidlerin Ağırlık Kontrolü ve İştah Üzerine Etkileri

ŞAHİN G., BAKIR B.

1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.447, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Cölyak Hastalığı Olan Çocukların Anne Sütü Alma ve Tamamlayıcı Beslenmeye Geçme Durumlarının Değerlendirilmesi

AYTEKİN ŞAHİN G., Yılmaz H.

5. Fetal Hayattan Çocukluğa ilk 1000 gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Mart 2017, ss.110, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

1. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA

Acar Tek N., Ongan D., Son N. E., Köksal S., Navruz Varlı S., Yalçın E., et al.

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Yasemin BEYHAN,Saniye Bilici,Mevlüde Kızıl, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.181-206, 2020

2020

2020

2. Majör Mineraller ve Kemik Sağlığı

Şahin H., Aytekin Şahin G.

Beslenme: Bilim ve Uygulamalar, Bahittin Kahveci, Editör, Palme Yayın Dağıtım, Ankara, ss.438-477, 2020

Desteklenen Projeler

2019 - 2022

2019 - 2022

Ratlarda Aflatoksin B1 Kaynaklı Nörotoksisite Üzerine Probiyotik Takviyesinin Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ŞAHİN H. (Yürütücü), AYTEKİN ŞAHİN G.

2019 - 2021

2019 - 2021

ARPA VE YULAF EKMEĞİNİN İŞTAH ÜZERİNE ETKİLERİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

CAFEROĞLU AKIN Z. (Yürütücü), AYTEKİN ŞAHİN G., GÖNÜLALAN Z., HATİPOĞLU N.

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Türkiye Diyetisyenler Derneği

Üye

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Sürdürülebilir Yaşam Derneği

Üye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 33

h-indeksi (WOS): 3