Eğitim Bilgileri
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDoktora
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Yüksek Lisans
Annelere Verilen Tamamlayıcı Beslenme Eğitiminin Etkinliği
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2017
2017Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası
Sağlık ve Tıp
ERÜ Deney Hayvanları Yerel Etik Kurulu ve ERÜ Sürekli Eğitim Merkezi
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
2015 - 2015
2015 - 2015Araştırma Görevlisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik
Makaleler
Tümü (12)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
ESCI (1)
Scopus (7)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (1)
2024
20241. Open-source multi-objective optimization software for menu planning
Şahin Ö., Aytekin Şahin G.
EXPERT SYSTEMS WITH APPLICATIONS
, cilt.252, ss.124213, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Total aflatoxin and ochratoxin A levels, dietary exposure and cancer risk assessment in dried fruits in Türkiye
Aytekin Sahin G., Aykemat Y., Yildiz A. T., DIŞHAN A., Inanc N., Gonulalan Z.
Toxicon
, cilt.237, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20223. Effects of whole-grain barley and oat beta-glucans on postprandial glycemia and appetite: a randomized controlled crossover trial
Caferoğlu Akın Z., Aytekin Şahin G., Gönülalan Z., Hatipoğlu N.
FOOD & FUNCTION
, cilt.13, sa.19, ss.10225-10234, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20224. Effects of probiotic supplementation on very low dose AFB1-induced neurotoxicity in adult male rats
Sahin G., Karabulut D., Unal G., Sayan M., Sahin H.
LIFE SCIENCES
, cilt.306, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20225. Effects of COVID-19 pandemic on consumers’ food label reading behaviours and trust in food label information
Aytekin Şahin G., Gül F. H.
BRITISH FOOD JOURNAL
, cilt.10, sa.1108, ss.1-13, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20226. The food service quality and its effects on nutritional status in nursing home residents
AYTEKİN ŞAHİN G., CAFEROĞLU Z.
Clinical Nutrition ESPEN
, cilt.47, ss.233-239, 2022 (ESCI, Scopus)
2021
20217. The effects of kefir in mixed meals on appetite and food intake: a randomized cross-over trial
CAFEROĞLU Z., AYTEKİN ŞAHİN G.
REVISTA DE NUTRICAO-BRAZILIAN JOURNAL OF NUTRITION
, cilt.34, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20208. Tip 1 Diyabetli Çocuk ve Adölesanların Diyet Kalitesi, Diyet Asit Yükü ve Glisemik Kontrol ile İlişkisi
Caferoğlu Z., Şahin G. A., Hatipoğlu N., İnanç N.
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.48, ss.1-12, 2020 (TRDizin)
2020
20209. Annelere Verilen Eğitimin Tamamlayıcı Beslenme Üzerine Etkisi
Aytekin Şahin G., Kaya N., Kondolot M.
Beslenme ve Diyet Dergisi , cilt.48, ss.1-10, 2020 (TRDizin)
2020
202010. Polifenollerden Zengin Besinler ve Hipertansiyon
Bakır B., Aytekin Şahin G.
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.5, sa.1, ss.135-144, 2020 (TRDizin)
2019
201911. Otizm Spektrum Bozukluğunda Endokrin Bozucuların Rolü
Aytekin Şahin G.
Turkiye Klinikleri J Health Sci , cilt.4, sa.3, ss.348-357, 2019 (TRDizin)
2017
201712. Assessment of Breastfeeding and Introducing to Complementary Feeding Status in Children and Adolescents with Celiac Disease
ŞAHİN G., YILMAZ H.
Turkiye Klinikleri Journal of Health Sciences
, cilt.2, ss.129-135, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Düşük veya yüksek glisemik indeksli öğünlere kefir eklenmesi postprandiyal glisemiyi etkiler mi?
Caferoğlu Z., Aytekin Şahin G.
X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.114-115, (Özet Bildiri)
2021
20212. COVID-19 Pandemisinin Toplu Beslenme Hizmetlerinde Sunulan Menülerin Kalitesi Üzerine Etkisi: Erciyes Üniversitesi Örneği
Aytekin Şahin G.
X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 31 Mart - 04 Nisan 2021, ss.118-121, (Özet Bildiri)
2018
20183. Efficacy of the Low FODMAP Diet for Treating Irritable Bowel Syndrome
AYTEKİN ŞAHİN G., BAKIR B.
, 1st International Food&Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2018, ss.202, (Özet Bildiri)
2018
20184. The Preventive and Therapeutic Role of Magnesium in Hypertension
BAKIR B., AYTEKİN ŞAHİN G.
, 1st International Food&Medicine Congress, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2018, ss.203, (Özet Bildiri)
2017
20175. Fonksiyonel Besin Tarçının Kan Şekeri Kontrolüne Etkisi
BAKIR B., ŞAHİN G.
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.291, (Özet Bildiri)
2017
20176. Siyah Sarımsağın Sağlık Üzerine Etkileri
ŞAHİN G., BAKIR B.
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.289, (Özet Bildiri)
2017
20177. Polikistik Over Sendromunda Güncel Beslenme Yaklaşımları
ŞAHİN G.
1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.448, (Özet Bildiri)
2017
20178. Süt Kaynaklı Biyoaktif Peptidlerin Ağırlık Kontrolü ve İştah Üzerine Etkileri
ŞAHİN G., BAKIR B.
1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.447, (Özet Bildiri)
2017
20179. Cölyak Hastalığı Olan Çocukların Anne Sütü Alma ve Tamamlayıcı Beslenmeye Geçme Durumlarının Değerlendirilmesi
AYTEKİN ŞAHİN G., Yılmaz H.
5. Fetal Hayattan Çocukluğa ilk 1000 gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi, Ankara, Türkiye, 19 - 22 Mart 2017, ss.110, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2020
20201. HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMA
Acar Tek N., Ongan D., Son N. E., Köksal S., Navruz Varlı S., Yalçın E., et al.
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Yasemin BEYHAN,Saniye Bilici,Mevlüde Kızıl, Editör, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, ss.181-206, 2020
2020
20202. Majör Mineraller ve Kemik Sağlığı
Şahin H., Aytekin Şahin G.
Beslenme: Bilim ve Uygulamalar, Bahittin Kahveci, Editör, Palme Yayın Dağıtım, Ankara, ss.438-477, 2020
Desteklenen Projeler
2019 - 2022
2019 - 2022Ratlarda Aflatoksin B1 Kaynaklı Nörotoksisite Üzerine Probiyotik Takviyesinin Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ŞAHİN H. (Yürütücü), AYTEKİN ŞAHİN G.
2019 - 2021
2019 - 2021ARPA VE YULAF EKMEĞİNİN İŞTAH ÜZERİNE ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
CAFEROĞLU AKIN Z. (Yürütücü), AYTEKİN ŞAHİN G., GÖNÜLALAN Z., HATİPOĞLU N.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorTürkiye Diyetisyenler Derneği
Üye
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorSürdürülebilir Yaşam Derneği
Üye