Eğitim Bilgileri
2012 - 2020
2012 - 2020Doktora
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Yüksek Lisans
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Bazı süt protein ve regülatör genlerinin tek nükleotit polimorfizmlerinin süt verimi ve bileşenleri üzerine etkisi
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2012
2012Yüksek Lisans
SİRKE MİKROFLORASINDAKİ ASETİK ASİT BAKTERİLERİNİN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI
Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2017
2017Fen ve Müh. Bilimlerinde TÜBİTAK ARDEB Fonlarına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Yazma Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
ERCİYES TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ
2015
2015Scientific Writing and Publishing Workshop
Eğitim Yönetimi ve Planlama
AMERICAN SOCIETY FOR MICROBIOLOGY
2013
2013Food Safety Management Workshop
Diğer
WORLD FOOD SAFETY ORGANISATION
2010
2010İLERİ PROTEOM ANALİZ TEKNİKLERİ UYGULAMALI EĞİTİMİ
Sağlık ve Tıp
TÜBİTAK-MAM-GMBE
2010
20101st Anaerobic Microorganisms Course- Isolation, Culturing and Identification Techniques
Eğitim Yönetimi ve Planlama
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ, GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ
2008
2008BIO-RAD, GelDoc XR System Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
MED-TEK
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2011 - 2018
2011 - 2018Uzman
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
2019The bioactive efficiency of ultrasonic extracts from acorn leaves and green walnut husks against Bacillus cereus: a hybrid approach to PCA with the Taguchi method
ÖZTÜRK G., YETİMAN A. E. , DOĞAN M.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, cilt.13, sa.2, ss.1257-1268, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2015
2015Identification of acetic acid bacteria in traditionally produced vinegar and mother of vinegar by using different molecular techniques
YETİMAN A. E. , KESMEN Z.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, cilt.204, ss.9-16, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2014
2014TAQMAN-BASED DUPLEX REAL-TIME POLYMERASE CHAIN REACTION APPROACH FOR THE DETECTION AND QUANTIFICATION OF DONKEY AND PORK ADULTERATIONS IN RAW AND HEAT-PROCESSED MEATS
KESMEN Z. , Gulluce A., YILMAZ M. B. , YETİMAN A. E. , Yetim H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, cilt.17, sa.3, ss.629-638, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Combination of culture-dependent and culture-independent molecular methods for the determination of lactic microbiota in sucuk
KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , Gulluce A., Kacmaz N., SAĞDIÇ O., ÇETİN B., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, cilt.153, sa.3, ss.428-435, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Detection of Chicken and Turkey Meat in Meat Mixtures by Using Real-Time PCR Assays
KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , Sahin F., Yetim H.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE, cilt.77, sa.2, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2017
2017Demlenmiş Çaylarda Mikrohazne/Termal Ekstraktör (µ-CTE) ve Termal Desorber (TD) ile Gaz Kromatografisi/Kütle Spektrometresinde (GC/MS) Uçucu Bileşiklerin Tespiti
YETİM H., OKUYAN N., YETİMAN A. E. , KESMEN Z.
10. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.132-133
2017
2017APPLICATION OF MOLECULAR TECHNIQUES FOR DETECTION OF ACETIC ACID BACTERIA IN TRADITIONALLY PRODUCED VINEGAR AND MOTHER OF VINEGAR
KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , YETİM H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017
2014
2014pksL 1 Genine Özgül PCR Yöntemi ile Aflatoksikojenik Aspergillus flavus Türlerinin Tespiti
KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , Güllüce A., Arslan H.
MOLEKÜLER VE TANISAL MİKROBİYOLOJİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 4 - 07 Haziran 2014, ss.142
2013
2013Evaluation of competitiveness and adaptation ability of autochthonous starter cultures in sucuk fermentation
Çelebi Y., KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , YETİM H.
59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Türkiye, 1 - 04 Ağustos 2013, ss.163
2012
2012SUCUKTA LAKTİK MİKROFLORANIN BELİRLENMESİNDE POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU-DENATÜRE GRADİENT JEL ELEKTROFOREZ (PCR-DGGE) YÖNTEMİNİN PROPİDİUM MONOAZİDE(PMA) İLE BİRLİKTE KULLANIMI
ÇELEBİ SEZER Y., KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , YETİM H.
3. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.266
2012
2012SUCUK DOLUMUNDA KULLANILAN KOLLAJEN YAPAY KILIFLARIN ORİJİNİN REAL-TİME PCR YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ
KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , ASLAN H. , YETİM H.
3. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.112
2012
2012Isıl İşlem Uygulanmış Sütlerde Canlı Escherichia Coli O157 h:7'nin sayısının PMA/Real-Time PCR Tekniği ile belirlenmesi
KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , ASLAN H. , YETİM H.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012
2012
2012ORGANİK SİRKE MİKROFLORASINDA BULUNAN ASETİK ASİT BAKTERİLERİNİN POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU-DENATÜRE GRADİENT JEL ELEKTROFOREZ (PCR-DGGE) YÖNTEMİ İLE TESPİTİ
YETİMAN A. E. , KESMEN Z. , YETİM H.
3. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.122-124
2011
2011DETECTION OF AFLATOXIN PRODUCING ASPERGILLUS SPECIES IN TURKISH RED PEPPERS BY USING PCR BASED METHODS
KESMEN Z. , GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E. , ETGÜ H. , YETİM H.
3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, TUBITAK MAM FP7, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.234
2011
2011IDENTIFICATION AND QUANTIFICATION OF MYCOTOXIGENIC FUNGI IN FOODS: A REVIEW OF REAL-TIME PCR APPLICATIONS IN FOOD SAFETY
KESMEN Z. , GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E. , YETİM H.
3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, TUBITAK MAM FP7, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.236
2011
2011Determination of viability of food-borne bacterial pathogens in milk by using PMA/real-time PCR technique
KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , Yetim H.
European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22
2011
2011Detection of chicken and turkey meat in meat mixtures by using real time PCR assay
KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , YETİM H.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI), Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.586-590
2010
2010GELENEKSEL ET ÜRÜNÜMÜZ OLAN SUCUKTAKİ LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN MOLEKÜLER BİYOLOJİ TEKNİKLERİ İLE TANIMLANMASI
KESMEN Z. , YETİM H. , YETİMAN A. E.
1. ET ÜRÜNLERİ "SUCUK" ÇALIŞTAYI, Aydın, Türkiye, 1 - 04 Aralık 2010, ss.59-60
2009
2009An Application of PCR-DGGE Analysis to The Microbial Ecology of Turkish Sausage (Sucuk)
Yetim H., Kesmen Z. , Yılmaz N., Ekinci A., Yetiman A. E.
FOOD SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGIES, Plovdiv, Bulgaristan, 23 - 24 Ekim 2009, ss.592-596
2009
2009The PCR DGGE Analysis of The Microbial Ecology of Turkisk Sausage Sucuk
YETİM H., KESMEN Z. , YILMAZ N., GÜLLÜCE A., YETİMAN A. E.
55th International Congress of Meat Science and Technology, Danimarka, 17 - 21 Ağustos 2009, ss.1443-1446
Desteklenen Projeler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorFermente Şalgam Suyu Mikrobiyomundaki Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Probiyotik Özelliklerinin "in vitro" Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YETİMAN A. E. (Yürütücü) , ORTAKÇI F., DOĞAN M.
2017 - 2020
2017 - 2020BAZI SÜT PROTEİN VE REGÜLATÖR GENLERİNİN TEK NÜKLOTİT POLİMORFİZMLERİNİN SÜT VERİMİ VE BİLEŞENLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DOĞAN M. (Yürütücü) , YETİMAN A. E.
2014 - 2019
2014 - 2019Kaçak ve Yerli Çayların Moleküler Tekniklerle Belirlenmesi ve Aromatik Bileşiklerinin Tesbiti Üzerine bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YETİM H. (Yürütücü) , KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , OKUYAN N.
2015 - 2016
2015 - 2016Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Maya Türlerinin Tanımlanmasına Yönelik Kit Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Sonuç Raporu)
KESMEN Z. (Yürütücü) , ERDEM M., YETİMAN A. E.
2014 - 2015
2014 - 2015Kırmızı Biberlerde Aflatoksin Oluşumunun Tespiti ve Kontrolü için Aflatoksijenik Fungusların Farklı Sıcaklık Su Aktivitesi ve Depolama Süresine Bağlı Olarak Gelişimlerinin Gerçek Zamanlı Polimeraz Zincir Reaksiyonu Tekniği ile İzlenerek Modellenmesi
TÜBİTAK Projesi
Kesmen Z. (Yürütücü) , Yetiman A. E.
Bilimsel Hakemlikler
Kasım 2020
Kasım 2020JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri
2013
2013The First Turkish-International Circle's Workshop on Food Science and Technology
Katılımcı
KAYSERİ-Türkiye
2011
2011Tübitak/MAM- 4th International Congress on Food and Nurtition/3rd SAFE consortium International Congress on Food Safety
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
2010
2010