Öğr.Gör.Dr.

AHMET EVREN YETİMAN


Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

2012 - 2020

2012 - 2020

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye

Yaptığı Tezler

2020

2020

Doktora

Bazı süt protein ve regülatör genlerinin tek nükleotit polimorfizmlerinin süt verimi ve bileşenleri üzerine etkisi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2012

2012

Yüksek Lisans

SİRKE MİKROFLORASINDAKİ ASETİK ASİT BAKTERİLERİNİN MOLEKÜLER TEKNİKLER İLE TANIMLANMASI

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

Fen ve Müh. Bilimlerinde TÜBİTAK ARDEB Fonlarına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Yazma Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ERCİYES TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

2015

2015

Scientific Writing and Publishing Workshop

Eğitim Yönetimi ve Planlama

AMERICAN SOCIETY FOR MICROBIOLOGY

2013

2013

Food Safety Management Workshop

Diğer

WORLD FOOD SAFETY ORGANISATION

2010

2010

İLERİ PROTEOM ANALİZ TEKNİKLERİ UYGULAMALI EĞİTİMİ

Sağlık ve Tıp

TÜBİTAK-MAM-GMBE

2010

2010

1st Anaerobic Microorganisms Course- Isolation, Culturing and Identification Techniques

Eğitim Yönetimi ve Planlama

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ, GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ

2008

2008

BIO-RAD, GelDoc XR System Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

MED-TEK

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2011 - 2018

2011 - 2018

Uzman

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2017

2017

APPLICATION OF MOLECULAR TECHNIQUES FOR DETECTION OF ACETIC ACID BACTERIA IN TRADITIONALLY PRODUCED VINEGAR AND MOTHER OF VINEGAR

KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , YETİM H.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017

2014

2014

pksL 1 Genine Özgül PCR Yöntemi ile Aflatoksikojenik Aspergillus flavus Türlerinin Tespiti

KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , Güllüce A., Arslan H.

MOLEKÜLER VE TANISAL MİKROBİYOLOJİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 4 - 07 Haziran 2014, ss.142

2013

2013

Evaluation of competitiveness and adaptation ability of autochthonous starter cultures in sucuk fermentation

Çelebi Y., KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , YETİM H.

59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology, Türkiye, 1 - 04 Ağustos 2013, ss.163

2011

2011

DETECTION OF AFLATOXIN PRODUCING ASPERGILLUS SPECIES IN TURKISH RED PEPPERS BY USING PCR BASED METHODS

KESMEN Z. , GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E. , ETGÜ H. , YETİM H.

3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, TUBITAK MAM FP7, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.234

2011

2011

IDENTIFICATION AND QUANTIFICATION OF MYCOTOXIGENIC FUNGI IN FOODS: A REVIEW OF REAL-TIME PCR APPLICATIONS IN FOOD SAFETY

KESMEN Z. , GÜLLÜCE A., ERDEM İ., YETİMAN A. E. , YETİM H.

3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, TUBITAK MAM FP7, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.236

2011

2011

Determination of viability of food-borne bacterial pathogens in milk by using PMA/real-time PCR technique

KESMEN Z. , YETİMAN A. E. , Yetim H.

European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22 identifier

2009

2009

The PCR-DGGE analysis of the microbial ecology of Turkish sausage (sucuk)

YETİM H. , KESMEN Z. , Kaçmaz N., Güllüce A., YETİMAN A. E.

55th Int. Cong. of Meat Sci. and Tech., Danimarka, 1 - 04 Ağustos 2009

Bilimsel Hakemlikler

Kasım 2020

Kasım 2020

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2018

Aralık 2018

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi



Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri

2013

2013

The First Turkish-International Circle's Workshop on Food Science and Technology

Katılımcı

KAYSERİ-Türkiye

2011

2011

Tübitak/MAM- 4th International Congress on Food and Nurtition/3rd SAFE consortium International Congress on Food Safety

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

2010

2010

1. Ulusal Genetik ve Biyoteknoloji Çalıştayı

Katılımcı

Kayseri-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 99

h-indeksi (WOS): 4