Biyografi
Harun ÇALHAN, Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek
Lisesinden 1999 yılında mezun oldu. Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm
İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulundan 2006 yılında mezun oldu. 2007
yılında Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda
Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal
Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği programında başladığı Yüksek Lisansını
2010 yılında tamamladı. 2014 yılında Öğretim Görevlisi kadrosuna geçti ve görevine
devam etti. Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği
programında Doktorasını 2016 yılında tamamladı. Aynı yıl Erciyes Üniversitesi
Turizm Fakültesinde Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. 2023 yılında Turizm alanında
Doçent unvanı aldı. Harun ÇALHAN, 2017 - 2022 yılları arasında
Turizm Fakültesinde Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. Ayrıca, Ağustos
2010 - Mayıs 2020 tarihleri arasında Turizm Fakültesine bağlı faaliyet gösteren
Hızıroğlu Uygulama Otelinin yönetiminden sorumlu Koordinatör Öğretim Elemanı
olarak görev yaptı.
Eğitim Bilgileri
2010 - 2016
2010 - 2016Doktora
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2007 - 2010
2007 - 2010Yüksek Lisans
Mustafa Kemal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Türkiye
2001 - 2006
2001 - 2006Lisans
Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
İnovasyon Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü ve İşletme Performansı İlişkisi: İstanbul'da Faaliyet Gösteren Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Bir Araştırma
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği
2010
2010Yüksek Lisans
Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi: Kapadokya Örneği
Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
Yönetimsel Görevler
2017 - 2022
2017 - 2022Dekan Yardımcısı
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2017 - 2022
2017 - 2022Erciyes Üniversitesi
2010 - 2020
2010 - 2020Erciyes Üniversitesi
2010 - 2020
2010 - 2020Uygulama Oteli Koordinatör Öğr. Elemanı
Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Konaklama İşletmelerinde Kariyer Yönetimi Uygulamaları,Çalışanların Yenilikçi İş Davranışı ve Kariyer Tatmini İlişkisi:Kapadokya Bölgesinde Bir Araştırma
Çalhan H. (Danışman)
B.KÜÇÜK(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Bir Turistik Ürün Olarak Medikal Turizm
Çalhan H. (Danışman)
A.ARICI(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Konaklama işletmelerinde tedarik zinciri yönetimi: Kapadokya Bölgesi'nde bir araştırma
Çalhan H. (Danışman)
E.YILDIZ(Öğrenci)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Konaklama Sektöründe Uluslararası Yeşil Sertifikalar: Türkiye ve Yunanistan Karşılaştırması
Tüfek H., Çalhan H.
International Journal of Tourism and Destination Studies , cilt.3, sa.1, ss.46-66, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
2023Examination of Career Titled Articles in the Hospitality, Tourism and Sport Field (WoS) using Bibliometric Mapping Technique
Çalhan H., Ertan F.
Journal of Humanities and Tourism Research , cilt.13, sa.4, ss.747-763, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Konaklama İşletmelerinde Kariyer Yönetimi Uygulamaları ile Çalışanların Yenilikçi İş Davranışı İlişkisi: Kapadokya Bölgesinde Bir Araştırma
Küçük B., Çalhan H.
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.6, sa.2, ss.327-354, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
2023Turizmde İnovatif Bir Ürün Olarak Kapsül Otellerin İncelenmesi
Çalhan H.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.6, sa.1, ss.112-130, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Bir Turistik Ürün Olarak Medikal Turizmin Değerlendirilmesi (Evaluation of Medical Tourism as a Touristic Product)
Çalhan H., Arıcı A.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.6, sa.4, ss.1091-1112, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Yiyecek ve İçecek Sektöründe Yeşil İnovasyon Uygulamaları
Çalhan H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.4, ss.3713-3733, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Accommodation Sector Innovations during the Covid-19 Pandemic: A Conceptual Review
Çalhan H.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.19, sa.3, ss.565-577, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Turizm Dergilerinde Yayınlanan “Kariyer” Başlıklı Makalelerin Bibliyometrik Profili
Çalhan H., Tüfek H., Irk N., Tantalkaya Z.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.3, ss.2490-2514, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Examining Students’ Constraints to Participate in Winter Sport Activities in a Winter Tourism Destination
Çalhan H.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.5, sa.3, ss.1006-1020, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Do level of tourism development and its type make a difference in residents' perceptions? Learning from Turkish cases
Karamustafa K., Ülker P., Çalhan H.
JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM INSIGHTS , cilt.5, sa.1, ss.138-165, 2022 (ESCI)
2020
2020Food safety attitudes and practices of chefs in Cappadocia region, Turkey
Kılıçhan R., Çalhan H., Umur M.
Journal of Foodservice Business Research , cilt.23, sa.3, ss.193-215, 2020 (Scopus)
2020
2020Turizm Dergilerinde Yayınlanan İnovasyon Başlıklı Makalelerin Bibliyometrik Profili
Ülker P., Örnek N., Çalhan H.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , cilt.17, sa.1, ss.103-123, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
2018Mutfak Şeflerinin İşten Kaynaklı Gerginlikleri İle İş-Aile Çatışmaları Arasındaki İlişki
Kılıçhan R., Çalhan H.
Tarihin Peşinde Uluslararası Tarih ve Sosyal Araştırmalar Dergisi , cilt.9, sa.20, ss.453-466, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi
Çalhan H., Kılıçhan R.
MANAS Journal of Social Studies , cilt.7, sa.3, ss.861-877, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Individual Innovativeness of Chefs
KARAMUSTAFA K., KILIÇHAN R., ÇALHAN H.
Journal of Business Management and Economic Research , cilt.1, ss.26-38, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve İşletme Performansı İlişkisi
ÇAKİCİ A., ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K.
Pazarlama Teorisi ve Uygulamaları Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.51-84, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü İlişkisi
ÇAKİCİ A., ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K.
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.117-148, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
2015Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi Kapadokya Bölgesi Örneği
KARAMUSTAFA K., TOSUN C., ÇALHAN H.
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.117-148, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
2015Mutfakların Sihri Baharat Kayseri İlinde Baharat Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma Spices The Magic Of Cuisines Determination Of Spice Consumption Habits In Kayseri Province
KILIÇHAN R., ÇALHAN H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.3, sa.2, ss.40-47, 2015 (Hakemli Dergi)
2012
2012Müşteri Değeri Müşteri Sermayesi Ve Otel Performansı İlişkisi Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
ÇALHAN H., ÇAKICI A. C., KARAMUSTAFA K.
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.33, sa.2, ss.87-120, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2023
2023İnovatif Bir Ürün Olarak Apiturizm: Avrupa ve Türkiye’deki Gelişiminin Değerlendirilmesi
ÇALHAN H.
5. Uluslararası Karadeniz Modern Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Rize, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2023, ss.1130-1141
2023
2023Turizmde Uluslararası Yeşil Sertifika Programları: Türkiye İle Yunanistan Karşılaştırması
TÜFEK H., ÇALHAN H.
5. Uluslararası Karadeniz Modern Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Rize, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2023, ss.1125-1134
2023
2023Turizmde İnovatif Bir Ürün Olarak Glamping Oteller
ÇALHAN H.
10. Uluslararası Atlas Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi, Konya, Türkiye, 09 Mart 2023, cilt.1, ss.560-575
2022
2022Akıllı Şehir ve Akıllı Destinasyon Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
Çalhan H.
4. International Scientific Research and Innovation Congress, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2022, cilt.1, ss.421-422
2022
2022Yeşil/Eko/Çevresel/Sürdürülebilir İnovasyon Başlıklı Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Çalhan H.
4. International Scientific Research and Innovation Congress, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2022, cilt.1, ss.405-420
2019
2019Uluslararası İndekslerce Taranan Kış Turizmi Başlıklı Makalelerin Bibliyometrik Analizi
Çalhan H., Çakıcı C.
1. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, cilt.1, ss.2-11
2017
2017Individual Innovativeness of Chefs
Karamustafa K., Kılıçhan R., Çalhan H.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 23 - 30 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.1490-1500
2012
2012Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansının Değerlendirilmesi
ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K., TOSUN C.
I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Türkiye, 20 - 21 Eylül 2012, ss.473-502
2010
2010Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi: Kapadokya Örneği
ÇALHAN H.
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 27 Mayıs 2010, ss.619
Kitap & Kitap Bölümleri
2023
2023Kentsel İnovasyon ve Robotik Teknolojiler Üzerine Bir Değerlendirme
Çalhan H.
Turizm Alanında Çok Yönlü Araştırmalar, Öksüz,Merve, Editör, Özgür Yayınevi, Gaziantep, ss.161-178, 2023
2023
2023Turizm İş Yaşamında Yenilikçi İş Davranışı
Çalhan H.
Güncel Yaklaşımlarla Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış -2, Aslı Özge ÖZGEN ÇİĞDEMLİ,Selen UYGUNGİL ERDOĞAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.30-50, 2023
2023
2023Turizm İşletmelerinde Örgüt Yanlısı Etik Olmayan Davranış
Çalhan H.
Güncel Yaklaşımlarla Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış -1, Selen UYGUNGİL ERDOĞAN; Aslı Özge ÖZGEN ÇİĞDEMLİ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.17-34, 2023
2023
2023Akıllı Şehir ve Akıllı Destinasyon Üzerine Bir Değerlendirme
Çalhan H.
Sosyal Bilimlerde Seçme Konular-10, ÇİFTÇİ,Hasan; KAYA,Kasım, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.261-280, 2023
2022
2022The Relationship Between Intellectual Capital and Organizational Innovativeness in Tourism: A Conceptual Review
Çalhan H.
Current Debates in Social Humanities and Administrative Sciences, Sinan SÖNMEZ,Özgür IŞIK, Editör, Duvar Publishing, İzmir, ss.233-256, 2022
2022
2022Sectoral Perceived Risk and Career Planning In Tourism: A Conceptual Review
ÇALHAN H.
Research in Social Sciences, Volume II, KAMIŞLI, Halil, Editör, Duvar Publishing, Ankara, ss.195-218, 2022
2021
2021Mutfakta Kullanılan Taze ve Kuru Baharatlar
Çalhan H., Kılıçhan R.
İleri Mutfak Bilimleri, Doç. Dr. Yılmaz Seçim,Dr. Selman Bayrakçı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-228, 2021
Ansiklopedide Bölümler
2019
2019Ortalama Kalış Süresi
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.364, 2019
2019
2019Odaların Satışa Kapalı Olması
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.357, 2019
2019
2019Turizm ve İnovasyon
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.566, 2019
2019
2019Odaların Kategorisiz Verilmesi
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.356-357, 2019
2019
2019Müşteriye Para İadesi
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.350, 2019
2019
2019Konuk Ödemeli Geceleme
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.291, 2019
2019
2019Konaklama Belgesi
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.283, 2019
2019
2019Turisti Çeken Faktörler
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.510-511, 2019
2019
2019Turisti İten Faktörler
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.518-519, 2019
2019
2019Coğrafi Uzaklık
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.68, 2019
2019
2019Konuk Bilgileri (Incognito)
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, ss.291, 2019
Desteklenen Projeler
2013 - 2014
2013 - 201414. ULUSAL TURİZM KONGRESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAMUSTAFA K. (Yürütücü), UMUR M., KILIÇHAN R., ŞANLIOĞLU Ö., ÇALHAN H., ÇANAKÇI T., et al.
Bilimsel Hakemlikler
Eylül 2019
Eylül 2019Journal of Gastronomy, hospitality and travel
Diğer Dergiler
Eylül 2019
Eylül 2019Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Diğer Dergiler
Ağustos 2019
Ağustos 20193. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi
Bildiri (Tam Metin)
Ekim 2018
Ekim 2018Kapadokya Akademik Bakış
Diğer Dergiler
Temmuz 2018
Temmuz 20182. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi
Bildiri (Tam Metin)
Ağustos 2017
Ağustos 20171. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi
Bildiri (Tam Metin)
Ödüller
Eylül 2017
Eylül 2017Bronze Research Award
The First International Congress On Future Of Tourism: Innovation, Entrepreneurship And Sustainability
Mayıs 2010
Mayıs 2010