Education Information
2010 - 2016
2010 - 2016Doctorate
Mersin University, Instıtute Of Socıal Scıences, Turizm İşletmeciliği, Turkey
2007 - 2010
2007 - 2010Postgraduate
Mustafa Kemal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Turkey
2001 - 2006
2001 - 2006Undergraduate
Mustafa Kemal Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Turkey
Dissertations
2016
2016Doctorate
İnovasyon Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü ve İşletme Performansı İlişkisi: İstanbul'da Faaliyet Gösteren Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Bir Araştırma
Mersin University, Instıtute Of Socıal Scıences, Turizm İşletmeciliği
2010
2010Postgraduate
Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi: Kapadokya Örneği
Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
Foreign Languages
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
Certificates, Courses and Trainings
2012
2012ELEKTRA-Otel Yönetim Sistemi Önbüro Modülü Setifikası
Tourism
TALYA BİLİŞİM TİC. ve SAN. A.Ş.
2008
2008MC-Micros Fidelio Materials Control Sertifikası
Tourism
PROTEL BİLGİSAYAR A.Ş.
2007
2007OPERA PMS-Micros Fidelio Front Office Sertifikası
Tourism
PROTEL BİLGİSAYAR A.Ş.
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Management
Tourism and Hotel Management
Entrepreneurship and Innovation Management
Academic Titles / Tasks
2018 - Continues
2018 - ContinuesAssistant Professor
Erciyes University, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği
2016 - 2018
2016 - 2018Assistant Professor
Erciyes University, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği
2016 - 2016
2016 - 2016Lecturer PhD
Erciyes University, Turizm Fakültesi, Turizm işletmeciliği
2014 - 2015
2014 - 2015Lecturer
Erciyes University, Turizm Fakültesi, Turizm işletmeciliği
2007 - 2014
2007 - 2014Research Assistant
Erciyes University, Turizm Fakültesi, Turizm işletmeciliği
Managerial Experience
2017 - 2022
2017 - 2022Vice Dean
Erciyes University, Turizm Fakültesi
2010 - 2020
2010 - 2020Uygulama Oteli Koordinatör Öğr. Elemanı
Erciyes University, Turizm Fakültesi
Courses
Advising Theses
2019
2019Postgraduate
Konaklama işletmelerinde tedarik zinciri yönetimi: Kapadokya Bölgesi'nde bir araştırma
Çalhan H. (Advisor)
E.YILDIZ(Student)
Articles Published in Other Journals
2023
2023Turizmde İnovatif Bir Ürün Olarak Kapsül Otellerin İncelenmesi
Çalhan H.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online), vol.6, no.1, pp.112-130, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Bir Turistik Ürün Olarak Medikal Turizmin Değerlendirilmesi (Evaluation of Medical Tourism as a Touristic Product)
Çalhan H., Arıcı A.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol.6, no.4, pp.1091-1112, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Yiyecek ve İçecek Sektöründe Yeşil İnovasyon Uygulamaları
Çalhan H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.10, no.4, pp.3713-3733, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Accommodation Sector Innovations during the Covid-19 Pandemic: A Conceptual Review
Çalhan H.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol.19, no.3, pp.565-577, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Turizm Dergilerinde Yayınlanan “Kariyer” Başlıklı Makalelerin Bibliyometrik Profili
Çalhan H., Tüfek H., Irk N., Tantalkaya Z.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.10, no.3, pp.2490-2514, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Examining Students’ Constraints to Participate in Winter Sport Activities in a Winter Tourism Destination
Çalhan H.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online), vol.5, no.3, pp.1006-1020, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Do level of tourism development and its type make a difference in residents' perceptions? Learning from Turkish cases
Karamustafa K., Ülker P., Çalhan H.
JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM INSIGHTS, vol.5, no.1, pp.138-165, 2022 (ESCI)
2020
2020Food safety attitudes and practices of chefs in Cappadocia region, Turkey
Kılıçhan R., Çalhan H., Umur M.
Journal of Foodservice Business Research, vol.23, no.3, pp.193-215, 2020 (Scopus)
2020
2020Bibliometric Profile of Innovation Related Articles Published in Academic Tourism Journals
Ülker P., Örnek N., Çalhan H.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol.17, no.1, pp.103-123, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Mutfak Şeflerinin İşten Kaynaklı Gerginlikleri İle İş-Aile Çatışmaları Arasındaki İlişki
Kılıçhan R., Çalhan H.
Tarihin Peşinde Uluslararası Tarih ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol.9, no.20, pp.453-466, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi
Çalhan H., Kılıçhan R.
MANAS Journal of Social Studies, vol.7, no.3, pp.861-877, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Individual Innovativeness of Chefs
KARAMUSTAFA K., KILIÇHAN R., ÇALHAN H.
Journal of Business Management and Economic Research, vol.1, pp.26-38, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2016
2016Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve İşletme Performansı İlişkisi
ÇAKİCİ A., ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K.
Pazarlama Teorisi ve Uygulamaları Dergisi, vol.2, no.1, pp.51-84, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
2016
2016Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü İlişkisi
ÇAKİCİ A., ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K.
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.7, no.2, pp.117-148, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
2015
2015Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi Kapadokya Bölgesi Örneği
KARAMUSTAFA K., TOSUN C., ÇALHAN H.
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi, vol.7, no.2, pp.117-148, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
2015
2015Mutfakların Sihri Baharat Kayseri İlinde Baharat Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesine Yönelik Bir Çalışma Spices The Magic Of Cuisines Determination Of Spice Consumption Habits In Kayseri Province
KILIÇHAN R., ÇALHAN H.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.3, no.2, pp.40-47, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
2012
2012Müşteri Değeri Müşteri Sermayesi Ve Otel Performansı İlişkisi Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
ÇALHAN H., ÇAKICI A. C., KARAMUSTAFA K.
Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.33, no.2, pp.87-120, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2023
2023Turizmde İnovatif Bir Ürün Olarak Glamping Oteller
ÇALHAN H.
10. Uluslararası Atlas Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi, Konya, Turkey, 09 March 2023, vol.1, pp.560-575
2022
2022Akıllı Şehir ve Akıllı Destinasyon Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
Çalhan H.
4. International Scientific Research and Innovation Congress, İstanbul, Turkey, 24 - 25 December 2022, vol.1, pp.421-422
2022
2022Yeşil/Eko/Çevresel/Sürdürülebilir İnovasyon Başlıklı Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Çalhan H.
4. International Scientific Research and Innovation Congress, İstanbul, Turkey, 24 - 25 December 2022, vol.1, pp.405-420
2019
2019Uluslararası İndekslerce Taranan Kış Turizmi Başlıklı Makalelerin Bibliyometrik Analizi
Çalhan H., Çakıcı C.
1. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Turkey, 19 - 21 December 2019, vol.1, pp.2-11
2017
2017Individual Innovativeness of Chefs
Karamustafa K., Kılıçhan R., Çalhan H.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Turkey, 23 - 30 September 2017, vol.1, no.1, pp.1490-1500
2012
2012Yahyalı Bölgesinin Destinasyon Seçme Faktörleri Kapsamında Performansının Değerlendirilmesi
ÇALHAN H., KARAMUSTAFA K., TOSUN C.
I. Ulusal Yahyalı Sempozyumu, Kayseri, Turkey, 20 - 21 September 2012, pp.473-502
2010
2010Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi: Kapadokya Örneği
ÇALHAN H.
V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Nevşehir, Turkey, 27 May 2010, pp.619
Books & Book Chapters
2023
2023Akıllı Şehir ve Akıllı Destinasyon Üzerine Bir Değerlendirme
Çalhan H.
in: Sosyal Bilimlerde Seçme Konular-10, ÇİFTÇİ,Hasan; KAYA,Kasım, Editor, İksad Yayınevi, Ankara, pp.261-280, 2023
2023
2023Kentsel İnovasyon ve Robotik Teknolojiler Üzerine Bir Değerlendirme
Çalhan H.
in: Turizm Alanında Çok Yönlü Araştırmalar, Öksüz,Merve, Editor, Özgür Yayınevi, Gaziantep, pp.161-178, 2023
2023
2023Turizm İşletmelerinde Örgüt Yanlısı Etik Olmayan Davranış
Çalhan H.
in: Güncel Yaklaşımlarla Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış -1, Selen UYGUNGİL ERDOĞAN; Aslı Özge ÖZGEN ÇİĞDEMLİ, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.17-34, 2023
2022
2022The Relationship Between Intellectual Capital and Organizational Innovativeness in Tourism: A Conceptual Review
Çalhan H.
in: Current Debates in Social Humanities and Administrative Sciences, Sinan SÖNMEZ,Özgür IŞIK, Editor, Duvar Publishing, İzmir, pp.233-256, 2022
2022
2022Sectoral Perceived Risk and Career Planning In Tourism: A Conceptual Review
ÇALHAN H.
in: Research in Social Sciences, Volume II, KAMIŞLI, Halil, Editor, Duvar Publishing, Ankara, pp.195-218, 2022
2021
2021Mutfakta Kullanılan Taze ve Kuru Baharatlar
Çalhan H., Kılıçhan R.
in: İleri Mutfak Bilimleri, Doç. Dr. Yılmaz Seçim,Dr. Selman Bayrakçı, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.205-228, 2021
Episodes in the Encyclopedia
2019
2019Odaların Satışa Kapalı Olması
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.357, 2019
2019
2019Turizm ve İnovasyon
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.566, 2019
2019
2019Turisti İten Faktörler
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.518-519, 2019
2019
2019Müşteriye Para İadesi
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.350, 2019
2019
2019Konuk Ödemeli Geceleme
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.291, 2019
2019
2019Coğrafi Uzaklık
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.68, 2019
2019
2019Odaların Kategorisiz Verilmesi
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.356-357, 2019
2019
2019Konuk Bilgileri (Incognito)
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.291, 2019
2019
2019Konaklama Belgesi
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.283, 2019
2019
2019Ortalama Kalış Süresi
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.364, 2019
2019
2019Turisti Çeken Faktörler
Çalhan H.
Detay Yayıncılık, TURİZM ANSİKLOPEDİSİ - TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI, pp.510-511, 2019
Supported Projects
2013 - 2014
2013 - 201414. ULUSAL TURİZM KONGRESİ
Project Supported by Higher Education Institutions
KARAMUSTAFA K. (Executive), UMUR M., KILIÇHAN R., ŞANLIOĞLU Ö., ÇALHAN H., ÇANAKÇI T., et al.
Scientific Refereeing
September 2019
September 2019Journal of Gastronomy, hospitality and travel
Other Journals
September 2019
September 2019Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Other Journals
August 2019
August 20193. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi
Conference Paper (Full Text)
October 2018
October 2018Kapadokya Akademik Bakış
Other Journals
July 2018
July 20182. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi
Conference Paper (Full Text)
August 2017
August 20171. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi
Conference Paper (Full Text)
Awards
September 2017
September 2017Bronze Research Award
The First International Congress On Future Of Tourism: Innovation, Entrepreneurship And Sustainability
May 2010
May 2010