Projeler

Troxerutinin Salmonella invazyonu esnasında konak hücre yanıtı ve apopitoz üzerine etkisinin araştırılması

AL S. (Yürütücü), GRAM A., EKEN A.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - Devam Ediyor

Biyoteknoloji Uygulamaları için Ayarlanabilir Elektroporasyon Cihaz Prototopinin Geliştirilmesi ve Test Edilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - Devam Ediyor

Alternatif Gıda Kaynağı Olarak Balık Sakatatlarında Mikrobiyolojik Durum: Escherichia coli Serotiplerinin Varlığı, Antibiyotik Direnç Profilleri, Virülans ve Biyofilm Özellikleri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - Devam Ediyor

Antibiyotik Dirençli Bakterinin Hızlı Tespitinde Yeşil Sentez Yöntemiyle Sentezlenen Nanoparçacıkların Etkinliğinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - Devam Ediyor

Enterik patojenlerin invazyonu esnasında hücresel yanıt, apopitoz ve kaspaz 4 ve 5 regülasyonu üzerine hücre ari süpernantların etkinliğinin belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2023 - Devam Ediyor

Lantibiyotiklerin Listeria monocytogenes invazyonu ve konak hücre yanıtı üzerine etkisinin belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2022 - Devam Ediyor

Probiyotik Hücre Ari Süpernatantların Salmonella Invazyonunda Hücresel Dogal Yanıt ve Inflamazom Yolakları Üzerine Etkinliklerinin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi, 2023 - 2026

Latilactobacillus sakei’den elde edilen postbiyotiğin intestinal mikrobiyota ve Salmonella enfeksiyonunda intestinal epitel bağlantı proteinleri ve hücresel doğal yanıt üzerine in vivo etkisinin değerlendirilmesi

TÜSEB B Grubu AR-GE Projesi, 2024 - 2026

Lactobacillus plantarum postbiyotiğinin Salmonella Typhimurium büyüme kinetiği üzerine inhibisyon potansiyelinin belirlenmesi

AL S. (Yürütücü), DIŞHAN A.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2022 - 2024

Kayseri İlinde Et ve Süt Ürünleri Üretim Zincirinde İzole Edilen Metisilin Dirençli S aureus MRSAların İnsan Kaynaklı Hastane İzolatlarıyla Karşılaştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2020 - 2023

Sığır ırklarına ait lipojenik genlerin ekspresyon düzeyi kas yağ asidi bileşimi ilişkisinin tespit edilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2021 - 2023

Çiğ Tavuk Etlerinden Elde Edilen Salmonella İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu ve Antibiyotik Dirençlilik Profillerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2019 - 2022

Kanatlı etlerinden izole edilmiş fosfomisin dirençli Enterobactericeaeların klonal yakınlıklarının belirlenmesi

AL S. (Yürütücü), KÜREKÇİ C.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2020 - 2020

Tavuk karkaslarından izole edilen Campylobacter jejuni izolatlarının virülens faktörleri antibiyotik direnç profilleri ve izolatların moleküler tiplendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2019 - 2020

Geleneksel Türk Küflü Peynirlerindeki Küf Florası Mikotoksin Varlığı ve İzolatların Moleküler Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2016 - 2019

Mezbaha Atık Sularından Elde Edilen Listaria monocytogenes İzolatlarının Antimikrobiyel Dirençlilik Profilleri ve Klonal Yakınlıklarının Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2018 - 2019

Sağlıklı ve Mastitisli İnek Sütlerinde Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae ve blaKPC blaNDM ve blaOXA48 Gen Varlığının Moleküler Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2017 - 2019

Sütlerden izole edilen Candida albicans'ın moleküler tiplendirilmesi virülans özellikleri ve antifungallere duyarlılıklarının belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2015 - 2018

Sığır, Koyun ve Manda Çiğ Sütlerinde Zoonotik Karakterli Encephalitozoon ve Enterocytozoon Türlerinin Moleküler İdentifikasyonu ve Genotiplendirilmesi

TÜBİTAK Projesi, 2017 - 2018

Mezbaha Atık Sularında Karbapenem Dirençli Enterobacteriaceae Varlıgının Arastırılması ve blaKPC, blaNDM ve blaOXA-48 Dirençlilik Genlerinin Moleküler Karakterizasyonu

TÜBİTAK Projesi, 2018 - 2018

Zahterin (Thymbra spicata l.) Fermente Türk Sucuklarında Escherichia coli ve Salmonella typhimurium Üzerine Antimikrobiyel Etkilerinin Belirlenmesi

UÇAR Y. (Yürütücü), AL S.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2015 - 2017

Et Tüketim Tercihlerinin Analitik Hiyerarşi Prosesi ile Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2014 - 2017

Kayseri’de satışa sunulan pastırmaların mikrobiyolojik kalitesi ve satış yerlerindeki muhtemel kontaminasyon kaynakları üzerine etkili risk faktörlerinin araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2013 - 2016

Kayseri’de Satışa Sunulan Kanatlı Eti Ürünlerinde Listeria Spp. Varlığının Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2012 - 2015

Kayseri'de Satışa Sunulan Sucuklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi İle Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2012 - 2014

Kayseri İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Staphylococcus aureus Enterotoksin Varlığının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2012 - 2014

Kayseri'de Satışa Sunulan Balıklarda Listeria spp. Varlığının Klasik Kültür Yöntemi ile Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2012 - 2014