Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Fen Fakültesi, Astronomi Ve Uzay Bilimleri, Astrofizik
Araştırma Alanları: Fizik,Yüksek Enerji Fiziği, Teorik Yüksek Enerji Fiziği Çalışmaları, Atmosfer Bilimleri ve Meteoroloji Mühendisliği, Atmosfer Fiziği, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Görüntü İşleme, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Fizik, Astronomi ve Astrofizik, Güneş ve Güneş Sistemleri, Temel Astronomi ve Astrofizik: Enstrümantasyon, Teknikler ve Astronomik gözlemler, Yıldız Sistemleri;Yıldızlararası ortam;galaktik ve galaksi dışı nesneler ve sistemler;evren, Yıldızlar, Disiplinlerarası Fizik ve İlgili Bilim ve Teknoloji Alanları, Elektronik, radyodalgaları ve mikrodalga teknolojileri, Genel Fizik, Fizik ve astronomideki araç ve cihazlar, Genel relativite ve gravitasyon, Kuantum mekaniği, alan teorileri ve özel relativite, Nükleer Fizik, Genel Nükleer Tepkimeler, Nükleer yapı, Özel nükleer tepkimeler, Uzay Mühendisliği, Temel Bilimler

Yayınlardaki İsimler: Kuecuek I.

Metrikler

Yayın

61

Atıf (WoS)

129

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

157

H-İndeks (Scopus)

4

Proje

32

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

****O.D.T.Ü.:****

Prof.Dr. İbrahim KÜÇÜK, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü 1985 Lisans, 1987 Yüksek Lisans ve 1993 Doktora mezunudur. Lisansüstü eğitimi sürerken TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin (TUG) kurulum çalışmalarında görev almıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne devredilen kadroya atanarak 7 yıl boyunca Fizik Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak öğrenci laboratuvarları koordinatörlüğü yapmıştır.

****ERÜ:****

1993 yılı itibarıyla mecburi hizmet karşılığı olarak Kayseri, Erciyes Üniversitesi, Fizik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak atanmıştır. 6 yıl hizmet verdiği Fizik Bölümünde Temel Fizik, Astronomi, Astrofizik ve Kuantum Fiziği dersleri vermiş, Erciyes Üniversitesi Astronomi Kulübü'nü (ASTER) kurmuştur. Kayseri ve çevre illerdeki çeşitli kurumlar ve okullarda verdiği konferanslarla, düzenlediği gözlem şenlikleriyle havacılıkla anılan Kayseri'de "Uzay Farkındalığı" oluşturmuştur. Gerek öğrencilerin gerekse halkın astronomi ve uzay bilimlerine olan yoğun ilgisi nedeniyle oluşan olumlu koşullar dikkate alınarak 1999 yılında Fen Fakültesi bünyesinde "Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü"nü kurmuştur.

O tarihlerde henüz ülkemizde çalışılmayan Radyo Astronomi alanını akademik düzeyde temel çalışma alanı olarak belirleyerek 2004 yılında Ankara’da NATO'ya ait ve TSK tarafından kullanılan ~13m'lik anteni, 2007 yılında bir Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) (bugün adı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı) projesi yürüterek UZAYBİMER-Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurmuştur.

2004 ve 2018 yıllarında ülkemiz astronomi ve astrofizik camiasının en prestijli toplantısı olan Ulusal Astronomi Kongrelerini (UAK2004 ve UAK2018) gerçekleştirmiştir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası projede yürütücü, araştırmacı, danışman ve hakem olarak görev almış olup çok sayıda uluslararası, ulusal yayın ve bildirisi bulunmaktadır.


****Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Projesi:****

2010 yılında başlatılan ve ülkemizin tek bilimsel vizyon projesi olan 4m çaplı bir Kırmızıöte (IR) teleskop kurulum projesi olan DAG Projesi'nde en başından itibaren projenin destekçisi ve Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda DAG Projesi'ni yürüten Atatürk Üniversitesi, Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin de Yönetim Kurulu Üyesi'dir.

****TAD:****

2018-2020, 2020-2022 ve 2022-halen arasında ülkemiz astronom, astrofizikçi ve uzay bilimcilerinin meslek örgütü olan Türk Astronomi Derneği'nin (TAD) başkanlığını yürütmektedir.

****TUA:****

2021-2023 yılları arasında Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Uzay Bilimleri Dairesi Başkanı olarak görev yapmış olup, Uluslararası Astronomi Birliği (International Astronomical Union - IAU), Avrupa Astronomi Derneği (European Astronomical Society - EAS) üyesidir. Aynı zamanda Committee on Radio Astronomical Frequencies (CRAF) Türkiye temsilcisidir.

İyi derecede İngilizce bilen Prof.Dr. İbrahim KÜÇÜK, evli ve iki çocuk, üç torun sahibidir.

İletişim

E-posta
kucuk@erciyes.edu.tr
Diğer E-posta
ikucuk99@gmail.com
Web Sayfası
http://astronomi.erciyes.edu.tr
Fax Telefonu
+90 352 437 4933
Ofis
Fen Fakültesi - A 2K 06
Posta Adresi
Erciyes University, Science Faculty, Astronomy and Space Sciences Department, 38030, Kayseri, Türkiye