Dersin amacı meyvecilik konusunda öğrencilere temel bilgileri vermektir.Bu amaçla meyve türlerinin biyolojik, fizyolojik, ekonomik ve ekolojik özellikleri ana konu olarak verilmektedir.
Dersin amacı, üzümsü meyve türlerinin (çilek, dut, ahududu, böğürtlen, Frenk ve Bektaşi üzümleri, mavi yemiş vb.) yetiştiriciliği ve çeşitleri hakkında bilgi vermektir.
Bahçe Bitkilerinin yapısal ve biyokimyasal özellikleri hakkında temel bilgilerin verilmesi, büyüme ve gelişme sırasında bahçe bitkilerinde meydana gelen olayların açıklanması, muhafaza için uygun bahçe bitkileri yetiştiriciliği, hasat, sınıflandırma, ambalajlama, muhafaza, depo tipleri, depo ömrünü etkileyen faktörler, fizyolojik bozukluklar ve paraziter hastalıklar hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır
Dersin amacı, ılıman iklim kuşağında yetiştiriciliği yapılan önemli sert kabuklu ve sert çekirdekli meyve türlerinin yetiştiriciliği ve çeşitleri hakkında bilgi vermektir.