Dersin amacı meyvecilik konusunda öğrencilere temel bilgileri vermektir.Bu amaçla meyve türlerinin biyolojik, fizyolojik, ekonomik ve ekolojik özellikleri ana konu olarak verilmektedir.
![Creative Commons License](/Content/images/creative-commons/licenses/small/by-nc-nd.png)
Dersin amacı, üzümsü meyve türlerinin (çilek, dut, ahududu, böğürtlen, Frenk ve Bektaşi üzümleri, mavi yemiş vb.) yetiştiriciliği ve çeşitleri hakkında bilgi vermektir.
![Creative Commons License](/Content/images/creative-commons/licenses/small/by-nc-nd.png)
Bahçe Bitkilerinin yapısal ve biyokimyasal özellikleri hakkında temel bilgilerin verilmesi, büyüme ve gelişme sırasında bahçe bitkilerinde meydana gelen olayların açıklanması, muhafaza için uygun bahçe bitkileri yetiştiriciliği, hasat, sınıflandırma, ambalajlama, muhafaza, depo tipleri, depo ömrünü etkileyen faktörler, fizyolojik bozukluklar ve paraziter hastalıklar hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır
![Creative Commons License](/Content/images/creative-commons/licenses/small/by-nc-nd.png)
Dersin amacı, ılıman iklim kuşağında yetiştiriciliği yapılan önemli sert kabuklu ve sert çekirdekli meyve türlerinin yetiştiriciliği ve çeşitleri hakkında bilgi vermektir.
![Creative Commons License](/Content/images/creative-commons/licenses/small/by-nc-nd.png)