Sürdürülebilir beslenme ve sağlık araştırma grubumuz, gıda sistemlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için bilimsel araştırma, politika önerileri ve toplumsal farkındalık oluşturma gibi önemli bir rol oynamaktadır. Bu grup, gelecek nesillere daha sağlıklı ve çevre dostu beslenme modellerini desteklemeyi amaçlamıştır. Gıda üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile çevresel, ekonomik ve toplumsal etkileri araştırarak, sürdürülebilir gıda sistemlerinin nasıl oluşturulabileceğini ve geliştirilebileceğini inceler. İnsan beslenmesinin çevresel ve toplumsal etkilerini değerlendirirken aynı zamanda sağlıklı beslenme ile ilgili bilimsel araştırmaları da yapar. Bu, dengeli ve besleyici diyetlerin sürdürülebilir gıda sistemlerine nasıl entegre edilebileceğini anlamak için önemlidir. İklim değişikliği ile mücadelede sürdürülebilir gıda üretimi yöntemlerini araştıran grubumuz, sera gazı emisyonlarının azaltılması için daha sağlıklı modellerinin teşvikine yönelik çalışmalarını devam ettirmektedir.