Araştırma Alanları

GENETİK VE KALITIM

Genetik ve Kalıtım, genlerin yapısı, işlevleri ve özellikleri ile kalıtımın özellikleri ile ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda kalıtsal özellikleri, populasyon genetiğini, polimorfizmin sıklığı ve dağılımını ve kalıtsal hastalıkları ve replikatif sürecin bozukluklarını da ele almaktadır. Bu kategori, biyokimya ve moleküler biyolojiden, tek bir fonksiyonel birim olarak geni özel olarak vurgulaması ve genin organizmanın bir bütün olarak üzerindeki etkisi ile ayırt edilebilir.

HÜCRE BİYOLOJİSİ

Hücre ve Doku Mühendisliği, teknolojiyi kimyasal, mekanik ve elektriksel değişime veya hücre ve dokuların hazırlanmasına uygulayan kaynakları kapsar. Yeniden tasarlanabilen ve manipüle edilebilen hücre bölgeleri şunları içerir: membran, reseptörler, sitoplazma, hücre iskeleti, genler ve matris. Bu kategorideki kaynaklar, aşağıdakileri içeren bir dizi teknolojiyi kapsamaktadır: sinir, adipoz veya endotelyal dokunun mühendislik rejenerasyonu; çeşitli tasarlanmış kök hücrelerin geliştirilmesi; ve mühendislik doku / hücrelerin biyomekanik yönleri. Bu kategori, klinik müdahalelerle ilgili kaynakları içermez.

GELİŞİMSEL BİYOLOJİ

Gelişim Biyolojisi, hücre, doku ve organizma gelişiminin özel mekanizmalarının yanı sıra, gametogenez, döllenme, biyokimya ve gelişimin moleküler genetik kontrolü, gametlerin ve zigotların hücre biyolojisi ve embriyolojinin odaklandığı kaynakları içerir.

ANDROLOJİ

Androloji, erkek morfolojisi ve üreme sistemlerinin gelişimi, işlevi ve bozuklukları üzerine odaklanmış kaynakları içerir. Konularda embriyoda gonad oluşumu, gamet üretimi ve işlevi, erkek üreme sağlığı ve endokrinoloji ve cinsiyet tayini yer almaktadır.

VETERİNERLİK BİLİMLERİ

Veterinerlik Bilimleri, hayvan sağlığı, hastalıklar, yaralanmalar, beslenme, üreme ve halk sağlığının araştırılması ve klinik yönleri ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, refakatçi, çiftlik, hayvanat bahçesi, laboratuvar, vahşi ve su hayvanları üzerindeki materyalleri içerir.