Araştırma Alanları

MİKROBİYOLOJİ

Mikrobiyoloji, bakteriler, virüsler ve mantarlar dahil olmak üzere mikroorganizmaların temel ve uygulamalı çalışmalarının tüm yönleriyle ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda mikrobiyal patojenlerin oluşumu ve tedavisinin klinik yönleri, mikrobiyal biyokimya ile ilgili temel bilim çalışmaları ve biyoteknolojide çevresel mikrobiyoloji ve bakteriyel / viral kullanımları ile ilgili kaynakları da ele almaktadır.

BİYOTEKNOLOJİ VE UYGULAMALI MİKROBİYOLOJİ

Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, canlı organizmaların ürünleri üretmek veya insan ihtiyaçlarını karşılamak için sorunları çözmek için manipülasyonu üzerine geniş bir yelpazeyi kapsayan kaynakları içermektedir. Konular genetik mühendisliğini içerir; moleküler tanı ve tedavi teknikleri; genom veri madenciliği; gıda ve ilaçların biyoişlemi; zararlıların biyolojik kontrolü; çevresel biyoremidasyon; ve biyo-enerji üretimi. Bu kategori aynı zamanda ilgili sosyal, iş ve düzenleyici konularla ilgilenen kaynakları da kapsamaktadır.

FARMAKOLOJİ VE ECZACILIK

Farmakoloji ve Eczacılık, hayvan araştırmaları, klinik deneyimleri, dağıtım sistemleri ve ilaçların dağıtımı da dahil olmak üzere biyoaktif maddelerin keşfedilmesi ve test edilmesi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda, biyokimya, metabolizma ve ilaçların toksik veya yan etkileri üzerindeki kaynakları içerir.

PARAZİTOLOJİ

Parazitoloji, parazitlerin, diğer canlı organizmalarda ya da diğer canlılarda yaşayan, kendileri için fayda sağlayan ve çoğu zaman ev sahiplerine zarar veren organizmaların çalışmasının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsar.

KİMYA, TIBBİ

Kimya, Tıbbi madde, terapötik potansiyeli olan maddelerin izolasyonunu ve çalışmasını vurgulayan kaynakları içermektedir. İlgi alanları kantitatif yapı-fonksiyon ilişkileri, yapısal karakterizasyon ve doğal olarak oluşan bileşiklerin organik sentezleri ve rasyonel ilaç tasarımında kullanılan kimyasal ve analitik tekniklerdir. Ayrıca PHARMACOLOGY & PHARMACY kategorisine bakınız.

KİMYA, MULTİDİSİPLİNER

Kimya, Multidisipliner, kimya bilimlerine genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Bu kategoride birçok kimya alanına uygun özel konu kimya kaynakları da yer almaktadır. Analitik, inorganik ve nükleer, organik, fiziksel veya polimer kimyaya öncelikli olarak odaklanan kaynaklar kendi kategorilerine yerleştirilir.

ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER

Multidisipliner Bilimler, bilimlerde çok geniş veya genel bir karakter kaynağı içerir. Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji gibi büyük bilimsel disiplinlerin spektrumunu kapsar. Doğa ve Bilim bu kategorideki en önemli kaynaklardır ve tipik örnekler olarak hizmet ederler. Ulusal Bilim Vakfı'nın web sitesi, bu kategoride yer alan bir web kaynağının iyi bir örneğidir. Bilimler alanında geniş bir uygulama alanına sahip bazı özel kaynaklar da bu kategoriye girebilir. Doğa ve Toplumdaki Fraktallar --- Karmaşık Geometri Kalıpları ve Ölçekleme Dergisi böyle bir kaynağın örneği olabilir.

Mikrobiyoloji
Biyoloji ve Biyokimya
Kimya
Doğa Bilimleri Genel
Yaşam Bilimleri (LIFE)
Temel Bilimler (SCI)