Sosyal Bilimler, Disiplinlerarası, sosyal bilimler ve bilgisayarlar, zaman ve toplum, değerlendirme pratiği, siyah çalışmalar, bilgi bilimi ve toplumu, eşcinsellik çalışmaları, çocukluk çalışmaları ve ölüm araştırmaları gibi alanlara disiplinler arası bir yaklaşımla kaynakları içerir.
Sosyal Konular, birey, aile veya toplum için sosyal sorunları ele alan çok çeşitli konularda kaynakları kapsar. Bu kategoride yer alan kaynaklar, ölüm çalışmaları, bilim ve teknolojideki konular, toplumsal cinsiyet çalışmaları, etik çalışmalar, medya çalışmaları, ırk ve sınıf ile teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimle ilgilidir.
Siyaset Bilimi, politik çalışmalar, askeri çalışmalar, seçim ve yasama süreçleri, politik teori, siyaset bilimi tarihi, siyasal sistemlerin karşılaştırmalı çalışmaları ve siyaset ile diğer bilim ve sosyal bilim alanlarının etkileşimi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Uluslararası İlişkiler, dış politika, karşılaştırmalı dünya siyaseti, dünya ticareti ve ticareti, uluslararası yasal konular, barış çalışmaları ve çatışma çözümü, askeri ittifaklar ve stratejik çalışmalar ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Folklor, çeşitli milliyetler ve etnik grupların gelenekleri, halk oyunları, hikâye anlatımı, yemek, düğün ve cenaze törenleri, çocuk oyunları vb. Kaynakları kapsar. Halk müziği kaynakları hem burada hem de MÜZİK kategorisinde yer almaktadır.
Etnik Çalışmalar, belirli etnik grupların tarihi, siyasi, sosyal ve ekonomik etkileşimleri dahil olmak üzere etnik / ırksal, sosyal ve kültürel çeşitlilik konularına ilişkin kaynakları kapsamaktadır.
Demografi, özellikle nüfusları, yoğunluğu, dağılımı ve hayati istatistikleri ile ilgili olarak, insan toplulukları üzerindeki kaynakları içermektedir. Bu kategoride ele alınan kaynaklar göç modelleri, sosyal biyoloji, doğurganlık ve doğum kontrolü, demografik tahmin, çevresel ve ekonomik faktörler ve yaşam süresi araştırmaları ile ilgilidir.
Asya Çalışmaları, Asya müzik, folklor, felsefe, tiyatro ya da dine odaklanan multidisipliner Asya çalışmalarına odaklanan kaynakları kapsar. Burada sadece genel kaynaklar görünür; spesifik olanlar uygun şekilde kategorilere ayrılır.
Kadın Çalışmaları kadın ve sağlık, kadın psikolojisi, kadın ve siyaset gibi disiplinler arası konuların yanı sıra toplumsal cinsiyet çalışmaları ve feminizm üzerine odaklanan kaynakları da kapsamaktadır.
Kentsel Çalışmalar, kent planlamasının ve kentsel tasarımın sosyal yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Kapsanan konular arasında kentsel çevrenin birey üzerindeki etkileri, kentleşmenin doğal çevre, kentsel ekonomi, kentsel teknoloji, konut planlaması, kentsel eğitim ve kentsel hukuk üzerindeki etkileri sayılabilir.
Sosyoloji, insan gücü, sosyal yapılar ve sosyal değişimin yanı sıra sosyal güçlerin şekillendirdiği insan davranışının incelenmesine odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategoride ele alınan alanlar arasında toplum çalışmaları, sosyo-etnik sorunlar, kırsal sosyoloji, sosyobiyoloji, sosyal sapma, toplumsal cinsiyet çalışmaları, hukuk sosyolojisi, din sosyolojisi ve karşılaştırmalı sosyoloji yer almaktadır.
Arkeoloji, geçmiş insan yaşamı ve faaliyetlerinin maddi kalıntılarını (fosil, kalıntı, eser ve anıt gibi) inceleyen kaynakları içerir. Bu kategori, tespit ve analiz yöntemleri de dahil olmak üzere arkeolojinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Antropolojik arkeoloji kaynakları da SSCI'da ele alınmaktadır.
Mimarlık, özellikle sanat ve tasarım yapılarının tasarım ve inşaatı ile ilgili olan kaynakları kapsamaktadır. Bu kategoride ayrıca mimari tarih, peyzaj mimarlığının yanı sıra şehir ve ülke planlama ve tasarım kaynakları da yer almaktadır.
Sanat, görsel anlatımın tüm alanlarında - grafik, basım, resim, heykel ve fotoğraf - yanı sıra interaktif ve elektronik sanatı da kapsar. Bu kategoride ayrıca sanat tarihi, müze bültenleri ve müze yönetimi üzerine yayınlar bulunmaktadır.
Dans, bale, modern, caz, vb. Sanatın her alanında kaynakları içerir. Performans incelemeleri bu tarihte, dans tarihinin kaynakları gibi.
Sosyal Bilimlerde Tarih kategorisi öncelikle politik, sosyal ve ekonomik tarihle ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca belirli bir gruba, ülkeye veya coğrafi alana odaklanan geçmiş kaynakları içerir.
Sosyal Bilimler Tarihi, işletme, ekonomi, eğitim, sosyoloji, hukuk ve psikoloji gibi disiplinlerin tarihine ait kaynakları içerir.
Beşeri bilimler, multidisipliner, yaratıcı, sanatsal, felsefi veya tarihsel anlatımla ilgili iki veya daha fazla konuda kaynakları ve bu çalışmaların oluşturduğu kayıtlar, belgeler, eserler veya eserler gibi belirli bir kütüphanenin koleksiyonları gibi kaynakları içerir. Belli bir disiplinin veya kültürün tüm yönleriyle ilgili kaynaklar burada sınıflandırılmaktadır.
Dil ve Dilbilim, teorik, edebi ve tarihsel dilbilimin yanı sıra stil ve filoloji ile ilgili kaynakları kapsar.
, Dilbilim fonetik, ses, şekil, sözdizimi dahil dilbilim tüm teorik ve uygulamalı yapılarına ilişkin kaynaklar kapsar ve semantics.  kategori de kaynaklar böyle toplumdilbilim, dil edinimi ve eğitim, psikodilbilim olarak sosyal bir fenomen olarak dilin ilgilenmekten de sayısal dilbilim, dilbilimsel dilbilim, göstergebilim ve bellek ile dil arasındaki ilişki.
Edebi İncelemeler, kısa öyküler, şiir, sanat, fotoğraf ve eleştirel yazılar gibi yaratıcı materyalleri içerir. Bunların vurguları, edebiyatın ya da diğer sanat eserlerinin analizinden ziyade özgün çalışmalardır.
Edebiyat, karşılaştırmalı edebiyatı, belirli bir türün edebiyatını, edebi tarihte edebiyat akımını ya da dönemi ve özel edebiyatları (çocuk ya da kadın edebiyatı gibi) kapsayan kaynakları içerir. Bu kategoriye ayrıca, iki veya daha fazla kültürün (örneğin, İngiliz ve Amerikan) edebiyatıyla ilgili kaynaklar dahildir.
Felsefe, mantık, metafizik, epistemoloji, betimsel etik ve metafizyoloji dahil olmak üzere felsefenin her dalında kaynakları kapsar. Normatif etik SSCI'da ele alınmaktadır.
Şiir, orijinal şiire ve şiir, belli bir şair ya da ulusal şiir ile ilgili makaleleri olan kaynakları içerir.
Din, büyük dünya dinleri, İncil çalışmaları, maneviyat, din ve tarih sosyolojisi gibi kaynakları içerir.
Tiyatro, dramaturji, tiyatro tarihi, tiyatro tasarımı, teknik ve performans yanı sıra bireysel dramatistler üzerinde kaynakları kapsamaktadır.
Kültürel çalışmalar, sosyo-politik, tarihsel ve coğrafi bağlamlarında modern kültürel fenomenlerin, uygulamaların ve ürünlerin disiplinler arası, teorik-eleştirel çalışmasına ilişkin kaynakları kapsamaktadır.
Antropoloji, insanların, özellikle kökenlerinin, dağılımlarının, davranışlarının yanı sıra fiziksel, sosyal ve kültürel özelliklerinin ve gelişimlerinin bilimsel çalışmasıyla ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, tanım gereği, tarih, arkeoloji ve diğer bazı sosyal bilimlerdeki ilgili kaynaklardan borç alır.