Araştırma Alanları

Biyokimya Ve Moleküler Biyoloji

Biyokimya ve Moleküler Biyoloji, karbonhidratlar, lipidler, proteinler, nükleik asitler, genler, ilaçlar, toksik maddeler ve hücreler, mikroplar ve insanlar da dahil olmak üzere daha yüksek bitki ve hayvanların diğer kimyasal veya moleküler bileşenleri gibi genel biyokimya ve moleküler biyoloji konularını kapsar. . Hariç tutulan hücreler, dokular veya organlarda biyokimyaya odaklanan kaynaklar ve birincil odak noktası, çalışmanın organizması, örn. bitkiler, mikroplar vb. hariçtir. Ayrıca, biyokimya veya moleküler biyolojideki yöntemlere odaklanan kaynaklar da vardır.

Genetik Ve Kalıtım

Genetik ve Kalıtım, genlerin yapısı, işlevleri ve özellikleri ile kalıtımın özellikleri ile ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda kalıtsal özellikleri, populasyon genetiğini, polimorfizmin sıklığı ve dağılımını ve kalıtsal hastalıkları ve replikatif sürecin bozukluklarını da ele almaktadır. Bu kategori, biyokimya ve moleküler biyolojiden, tek bir fonksiyonel birim olarak geni özel olarak vurgulaması ve genin organizmanın bir bütün olarak üzerindeki etkisi ile ayırt edilebilir.

Biyoloji

Biyoloji kategorisi biyolojiye geniş ya da disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Buna ek olarak, teorik biyoloji, matematik biyoloji, termal biyoloji, kriyobiyoloji ve biyolojik ritim araştırması gibi diğer kategorilerde yer almayan belirli bir biyoloji alanını kapsayan materyalleri içerir.

Evrimsel Biyoloji

Evrimsel Biyoloji, evrimin moleküler, doğal seleksiyon ve nüfus mekanizmalarına ilişkin kaynakları kapsar; türlerin ve ilgili grupların evrimi; Evrimsel ilişkilere dayanan organizmaların sınıflandırılması; ve soyu tükenmiş organizmaların biyolojisi ve ekolojisi.

Ekoloji

Ekoloji, ekolojik ekonomi, ekolojik mühendislik, ekotoksikoloji, ekolojik modelleme, evrimsel ekoloji, biyocoğrafya, kimyasal ekoloji, deniz ekolojisi, yaban hayatı araştırmaları, mikrobiyal ekoloji, moleküler ekoloji dahil olmak üzere, organizmaların ve çevrelerinin karşılıklı ilişkilerinin incelenmesi ile ilgili birçok alanı kapsayan kaynakları kapsamaktadır. ve nüfus ekolojisi. Bu kategori ayrıca genel ekoloji kaynaklarını ve belirli ekolojik sistemlere ayrılanları içerir.

Çevre Bilimleri

Çevre Bilimleri, çevre çalışmalarının çevre, kirlilik ve toksikoloji, çevre sağlığı, çevresel izleme, çevresel jeoloji ve çevre yönetimi gibi birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda toprak bilimi ve koruma, su kaynakları araştırması ve mühendislik ve iklim değişikliği içerir.

Biyolojik Çeşitliliğin Korunması

Biyoçeşitlilik Koruma, türlerin ve ekosistemlerin koruma yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Konular arasında koruma ekolojisi, biyolojik koruma, paleobiyoloji, doğal tarih ve doğa bilimleri bulunmaktadır.

Ornitoloji

Ornitoloji, kuş biyolojisi, alan ornitolojisi, kuş biyokimyası ve fizyolojisi, kuş sistematiği ve taksonomisi, raptor araştırması, kuş davranışı ve göç gibi kuşların çalışmasının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır.

Zooloji

Zooloji, hayvanlar üzerinde geniş bir konu yelpazesi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori hayvan davranışlarından ve hayvan fizyolojisinden hayvan ekolojisinin bazı yönlerine kadar uzanır. Bu kategori, veteriner tıbbı, ornitoloji veya entomolojinin çoğu yönünü içermez.

Entomoloji

Entomoloji, genel entomoloji, uygulanan entomoloji, bölgesel entomoloji, apidoloji, sucul böcekler, böcek biyokimyası ve fizyolojisi, ekonomik entomoloji, entegre haşere yönetimi, çevresel entomoloji ve pestisit bilimi dahil olmak üzere böceklerin çalışmasının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır.

Moleküler Biyoloji Ve Genetik
Biyoloji Ve Biyokimya
Doğa Bilimleri Genel
Çevre / Ekoloji
Yaşam Bilimleri (Life)
Temel Bilimler (Sci)