Araştırma Alanları

Sosyal Bilimler İnterdisipliner

Sosyal Bilimler, Disiplinlerarası, sosyal bilimler ve bilgisayarlar, zaman ve toplum, değerlendirme pratiği, siyah çalışmalar, bilgi bilimi ve toplumu, eşcinsellik çalışmaları, çocukluk çalışmaları ve ölüm araştırmaları gibi alanlara disiplinler arası bir yaklaşımla kaynakları içerir.

Operasyon Araştırma Ve Yönetim Bilimi

Yöneylem Araştırması ve Yönetimi Bilimi, karmaşık problemlerin tanımı, analizi ve çözümü ile ilgili kaynakları içerir. Bu kategorideki ilgili konular matematik modelleme, stokastik modelleme, karar teorisi ve sistemleri, optimizasyon teorisi, lojistik ve kontrol teorisini içerir.

Enerji Ve Yakıtlar

Enerji ve Yakıtlar, yenilenemeyen (yanıcı) yakıtların (odun, kömür, petrol ve gaz gibi) ve yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş, rüzgar, biyokütle, jeotermal, vb.) Geliştirilmesi, üretimi, kullanımı, uygulanması, dönüştürülmesi ve yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. hidroelektrik). Not: Nükleer enerji ve nükleer teknoloji ile ilgili kaynaklar NUCLEAR BİLİM & TEKNOLOJİ kategorisinde yer almaktadır.

Mühendislik Çevre

Mühendislik, Çevre, insanın çevre üzerindeki etkilerini ve çevresel bozulmayı en aza indirecek kontrollerin geliştirilmesini tartışan kaynakları içermektedir. Bu kategoride yer alan konular arasında su ve hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, arazi ıslahı, kirlilik önleme, biyoremidasyon, yakma, çamur sorunlarının yönetimi, depolama sahası ve atık deposu tasarımı ve inşaatı, tesisin hizmet dışı bırakılması ve çevre politikası ve uyumu bulunmaktadır.

Mühendislik Endüstriyel

Mühendislik, Endüstri, insanlara, malzemelere, sermayeye ve ekipmana ürün ve hizmet sağlamak için entegre olan mühendislik sistemlerine odaklanan kaynakları içerir. Kategoride yer alan konular arasında, araştırma araştırması, süreç mühendisliği, verimlilik mühendisliği, imalat, bilgisayarla bütünleşik üretim (CIM), endüstriyel ekonomi ve tasarım mühendisliği yer almaktadır.

Mühendislik İmalat

Mühendislik, İmalat, hammaddelerin son kullanım ürünleri veya işlenmiş materyallere dönüştürülmesi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki konular arasında bilgisayarla bütünleşik üretim (CIM), bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli üretim (CAM); ürünlerin, araçların ve makinelerin tasarımı; kalite kontrol; zamanlama; üretim; ve envanter kontrolü.

Mühendislik Çok Disiplinli

Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.

Ulaşım

Ulaştırma, ulaşım politikası, ekonomi, yönetim, ulaştırma gelişimi ve ulaştırma çalışmaları ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Taşımacılıkın inşaat mühendisliği yönleriyle ilgili kaynaklar, Science Citation Index'in ULAŞTIRMA BİLİMİ & TEKNOLOJİ kategorisinde yer almaktadır.

Mantık

Bilgisayar Bilimi Bilgi Sistemleri

Bilgisayar Bilimi, Bilgi Sistemleri, insanlar, makineler veya her ikisi tarafından okunabilen elektronik bilgilerin edinilmesi, işlenmesi, depolanması, yönetimi ve yayılmasına odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda telekomünikasyon sistemleri ve tıp bilişimi, kimyasal bilgi işlem sistemleri, coğrafi bilgi sistemleri ve bazı kütüphane bilimleri gibi disipline özgü konular için kaynakları içermektedir.

Bilgisayar Bilimi İnterdisipliner Uygulamalar

Bilgisayar Bilimleri, Disiplinlerarası Uygulamalar, bilgisayar teknolojisi ve bilgi yönetimi, mühendislik, biyoloji, tıp, çevre çalışmaları, jeoloji, sanat ve beşeri bilimler, tarım, kimya ve fizik gibi diğer disiplinlere metodoloji uygulanması ile ilgili kaynakları içerir.

Bilgisayar Bilimi Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar Bilimi, Yazılım Mühendisliği, donanımın işleyişini kontrol eden ve çalışmasını yönlendiren programlar, rutinler ve sembolik dillerle ilgili kaynakları içerir. Ayrıca bu kategoride ele alınan bilgisayar grafikleri, dijital sinyal işleme ve programlama dilleridir.

Bilgisayar Bilimi Yapay Zeka

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.