Giriş: Şehrin Mutfağı: Mutfak Kültürü, Gaziantep ve Antalya


NAHYA Z. N.

Şehir ve Mutfak Kültürü, Nahya, Z.N., Editör, Ürün Yayınlar, Ankara, ss.7-16, 2012

  • Basım Tarihi: 2012
  • Yayınevi: Ürün Yayınlar
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Sayfa Sayıları: ss.7-16
  • Editörler: Nahya, Z.N., Editör

Özet

Şehir ve Mutfak Kültürü kitabının giriş bölümü olan makale iki yazarlıdır. Kitabın içeriğine ilişkin bilgilerden önce sosyal antropoloji dahilindeki öne çıkmış uluslararası beslenme çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’deki çalışmalardan, Gaziantep ve Antalya şehirlerine ilişkin mutfak çalışmaları incelenmekte ve kitabı ortaya çıkaran alan araştırması hakkında bilgi verilmektedir.