GIDA İŞLETMELERİNDE KULLANILAN DETERJANLAR


Gül F.

ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, cilt.5, ss.36-41, 2018 (Hakemli Üniversite Dergisi)

  • Cilt numarası: 5 Konu: 1
  • Basım Tarihi: 2018
  • Dergi Adı: ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
  • Sayfa Sayıları: ss.36-41

Özet

Toplu beslenme hizmetinden yararlanan kişi sayısının gün geçtikçe artması ve bireylerin günde en az bir öğününü bu hizmetlerden karşılıyor olması gıda işletmelerinin önemini her geçen gün arttırmaktadır. Hem tüketici sağlığını korumak hem de ürünlerin raf ömrünü uzatmak için gıda işletmelerinde kontaminasyon kaynağı olabilecek faktörler minimuma indirilmelidir. Bu amaçla da Toplu Beslenme Sistemlerinde deterjanlar sıklıkla kullanılmaktadır.

Increasing number of people benefiting from the institutional food service systems and individuals supply at least one meal a day from these services increases the importance of food enterprises day by day. Factors that may be the source of contamination in food enterprises should be minimized to protect both the consumer health and the shelf life of the products. For this purpose, detergents are frequently used in Institutional Food Service Systems.