ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, cilt.5, sa.1, ss.36-41, 2018 (Hakemli Dergi)
Toplu beslenme hizmetinden yararlanan kişi sayısının gün
geçtikçe artması ve bireylerin günde en az bir öğününü bu
hizmetlerden karşılıyor olması gıda işletmelerinin önemini
her geçen gün arttırmaktadır. Hem tüketici sağlığını korumak hem de ürünlerin raf ömrünü uzatmak için gıda işletmelerinde kontaminasyon kaynağı olabilecek faktörler minimuma indirilmelidir. Bu amaçla da Toplu Beslenme Sistemlerinde deterjanlar sıklıkla kullanılmaktadır.
Increasing number of people benefiting from the institutional food service systems and individuals supply at least one
meal a day from these services increases the importance of
food enterprises day by day. Factors that may be the source
of contamination in food enterprises should be minimized to
protect both the consumer health and the shelf life of the
products. For this purpose, detergents are frequently used in
Institutional Food Service Systems.