Helal Gıda Üretimi ve Sertifikasyonu


Sipahioğlu O.

  • Dersin Düzeyi: Yüksek Lisans
  • Tasarlanan Ders Kodu: GDM 560
  • Öğretim Türü: Örgün Öğretim (Normal Öğretim)
  • Dersin Kapsamı: Teorik
  • Akademik Yıl: 2016 - 2017
  • Ders İçeriği:

    Konular


    Helal gıda kavramı

    Helal gıda üretiminin genel prensipleri

    Uluslararası helal gıda ticareti

    Çeşitli ülkelerin gıda ihracatındaki talepleri

    Helal et ve kanatlı ürünleri üretimi

    Helal süt ürünleri üretimi

    Helal balık ve deniz ürünleri üretimi

    Helal tahıl ürünleri ve şekerleme üretimi

    Helal gıda takviyesi üretimi

    Helal gıda üretiminde jelatin

    Helal gıda üretiminde enzimler

    Helal gıda üretiminde alkol

    Helal gıda üretiminde gıda ingredientleri

    Helal gıda üretiminde etiketleme, paketleme ve kaplamalar

    GDO’lu ingredientlerin helal statüsü

    Helal gıda üretiminde hayvan yemleri


    Helal, koşer ve vejeteryanlığın kıyaslanması

    Helal sertifikalandırma

    Codex Alimentarius helal tanımı

    Endüstriyel helal üretim standartları

    Malezya ve Singapur helal üretim prensipleri

    İngredientlerin helal statüsü ve E kodları

    SMIIC ve TSE

    GİMDES

    Türkiye’de faaliyet gösteren diğer helal sertifikalandırma kuruluşları