Araştırma Alanları

ELEKTROKİMYA

Elektrokimya, elektriğin ürettiği kimyasal değişikliklerle ve elektrik enerjisi ile kimyasal reaksiyonlarla ilgilenen kaynakları kapsar. Uygulamalar arasında kuru hücreler, kurşun levha, akümülatörler, elektroliz, elektrodepozisyon (elektroliz), bakırın saflaştırılması, alüminyum üretimi, yakıt hücreleri ve metallerin korozyonu bulunmaktadır.

MALZEME BİLİMİ, KARAKTERİZASYON VE TEST

Malzeme Bilimi, Karakterizasyon ve Test, malzemeleri değerlendirmek ve test etmek için kullanılan tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu teknikler tahribatsız muayene, kırınım analizi, elektron mikroskobu, elektron spektroskopisi, iyon ışın analizi, mekanik test, optik karakterizasyon ve taramalı tünelleme mikroskobunu içerir.

ENERJİ VE YAKITLAR

Enerji ve Yakıtlar, yenilenemeyen (yanıcı) yakıtların (odun, kömür, petrol ve gaz gibi) ve yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş, rüzgar, biyokütle, jeotermal, vb.) Geliştirilmesi, üretimi, kullanımı, uygulanması, dönüştürülmesi ve yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. hidroelektrik). Not: Nükleer enerji ve nükleer teknoloji ile ilgili kaynaklar NUCLEAR BİLİM & TEKNOLOJİ kategorisinde yer almaktadır.

MÜHENDİSLİK, KİMYASAL

Mühendislik, Kimya, hammaddelerin çeşitli ürünlere kimyasal dönüşümünü tartışan kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, çeşitli son ürünlerin üretimi için verimli ve uygun maliyetli tesis ve ekipmanların tasarımı ve işletilmesi ile ilgilenen kaynakları içermektedir.

TERMODİNAMİK

Termodinamik, fiziksel ve kimyasal süreçlerdeki madde ve enerjinin dönüşümlerini inceleyen fizik alanlarına, özellikle ısı transferini ve sıcaklık değişimlerini içeren süreçlere odaklanan kaynakları içerir. Bu kategorideki konular, soğutma ve ısıtma sistemleri, kriyojeni, soğutma, yanma, enerji dönüşümü ve termal stresleri içerir.