Foreign Languages
English, B2 Upper Intermediate
Certificates, Courses and Trainings
Health&Medicine, Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası, ERÜ Deney Hayvanları Yerel Etik Kurulu ve ERÜ Sürekli Eğitim Merkezi, 2017
Dissertations
Postgraduate, The Effectiveness of Complementary Feeding Education Given to Mothers, Erciyes University, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, 2016
Research Areas
Health Sciences, Nutrition and Dietetics
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
-
Total aflatoxin and ochratoxin A levels, dietary exposure and cancer risk assessment in dried fruits in TürkiyeAytekin Sahin G., Aykemat Y., Yildiz A. T., DIŞHAN A., Inanc N., Gonulalan Z.Toxicon, vol.237, 2024 (SCI-Expanded)
-
Effects of whole-grain barley and oat beta-glucans on postprandial glycemia and appetite: a randomized controlled crossover trialCAFEROĞLU AKIN Z., AYTEKİN ŞAHİN G., GÖNÜLALAN Z., HATİPOĞLU N.FOOD & FUNCTION, vol.13, no.19, pp.10225-10234, 2022 (SCI-Expanded)
-
Effects of probiotic supplementation on very low dose AFB1-induced neurotoxicity in adult male ratsSahin G., Karabulut D., Unal G., Sayan M., Sahin H.LIFE SCIENCES, vol.306, 2022 (SCI-Expanded)
-
Effects of COVID-19 pandemic on consumers’ food label reading behaviours and trust in food label informationAytekin Şahin G., Gül F. H.BRITISH FOOD JOURNAL, vol.10, no.1108, pp.1-13, 2022 (SCI-Expanded)
-
The effects of kefir in mixed meals on appetite and food intake: a randomized cross-over trialCAFEROĞLU Z., AYTEKİN ŞAHİN G.REVISTA DE NUTRICAO-BRAZILIAN JOURNAL OF NUTRITION, vol.34, 2021 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
-
The food service quality and its effects on nutritional status in nursing home residentsAYTEKİN ŞAHİN G., CAFEROĞLU Z.Clinical Nutrition ESPEN, vol.47, pp.233-239, 2022 (ESCI)
-
Impact of Maternal Education on Complementary FeedingAytekin Şahin G., Kaya N., Kondolot M.Beslenme ve Diyet Dergisi, vol.48, pp.1-10, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
-
Diet quality, dietary acid load and their relationship with glycemic control in children and adolescents with type 1 diabetesCaferoğlu Z., Şahin G. A., Hatipoğlu N., İnanç N.Beslenme ve Diyet Dergisi, vol.48, pp.1-12, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
-
Foods Rich in Polyphenols and HypertensionBakır B., Aytekin Şahin G.Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi, vol.5, no.1, pp.135-144, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
-
The Role of Endocrine Disruptors in Autism Spectrum DisorderAytekin Şahin G.Turkiye Klinikleri J Health Sci, vol.4, no.3, pp.348-357, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
-
Assessment of Breastfeeding and Introducing to Complementary Feeding Status in Children and Adolescents with Celiac DiseaseŞAHİN G., YILMAZ H.Turkiye Klinikleri Journal of Health Sciences, vol.2, pp.129-135, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Books & Book Chapters
-
HUZUREVLERİNDE MENÜ PLANLAMAAcar Tek N., Ongan D., Son N. E., Köksal S., Navruz Varlı S., Yalçın E., Yeniçağ R., Aytekin Şahin G.in: TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Yasemin BEYHAN,Saniye Bilici,Mevlüde Kızıl, Editor, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 1184, Ankara, pp.181-206, 2020
-
Majör Mineraller ve Kemik SağlığıŞahin H., Aytekin Şahin G.in: Nutrition: Science and Applications, Bahittin Kahveci, Editor, Palme Yayın Dağıtım, Ankara, pp.438-477, 2020
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
-
Düşük veya yüksek glisemik indeksli öğünlere kefir eklenmesi postprandiyal glisemiyi etkiler mi?Caferoğlu Z., Aytekin Şahin G.X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Turkey, 31 March - 04 April 2021, pp.114-115
-
COVID-19 Pandemisinin Toplu Beslenme Hizmetlerinde Sunulan Menülerin Kalitesi Üzerine Etkisi: Erciyes Üniversitesi ÖrneğiAytekin Şahin G.X. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Ankara, Turkey, 31 March - 04 April 2021, pp.118-121
-
Efficacy of the Low FODMAP Diet for Treating Irritable Bowel SyndromeAYTEKİN ŞAHİN G., BAKIR B., 1st International Food&Medicine Congress, Ankara, Turkey, 24 - 26 May 2018, pp.202
-
The Preventive and Therapeutic Role of Magnesium in HypertensionBAKIR B., AYTEKİN ŞAHİN G., 1st International Food&Medicine Congress, Ankara, Turkey, 24 - 26 May 2018, pp.203
-
Fonksiyonel Besin Tarçının Kan Şekeri Kontrolüne EtkisiBAKIR B., ŞAHİN G.İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Turkey, 26 - 28 October 2017, pp.291
-
Siyah Sarımsağın Sağlık Üzerine EtkileriŞAHİN G., BAKIR B.İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, Sivas, Turkey, 26 - 28 October 2017, pp.289
-
Polikistik Over Sendromunda Güncel Beslenme YaklaşımlarıŞAHİN G.1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Turkey, 29 June - 01 July 2017, pp.448
-
Süt Kaynaklı Biyoaktif Peptidlerin Ağırlık Kontrolü ve İştah Üzerine EtkileriŞAHİN G., BAKIR B.1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, Aydın, Turkey, 29 June - 01 July 2017, pp.447
-
Cölyak Hastalığı Olan Çocukların Anne Sütü Alma ve Tamamlayıcı Beslenmeye Geçme Durumlarının DeğerlendirilmesiAYTEKİN ŞAHİN G., Yılmaz H.5. Fetal Hayattan Çocukluğa ilk 1000 gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi, Ankara, Turkey, 19 - 22 March 2017, pp.110
Supported Projects
ŞAHİN H., AYTEKİN ŞAHİN G., Project Supported by Higher Education Institutions, Ratlarda Aflatoksin B1 Kaynaklı Nörotoksisite Üzerine Probiyotik Takviyesinin Etkileri, 2019 - 2022
CAFEROĞLU AKIN Z., AYTEKİN ŞAHİN G., GÖNÜLALAN Z., HATİPOĞLU N., Project Supported by Higher Education Institutions, ARPA VE YULAF EKMEĞİNİN İŞTAH ÜZERİNE ETKİLERİ, 2019 - 2021