Dr.Öğr.Üyesi ERŞAN YILDIZ


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

-


Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

47

H-İndeks (WoS)

1

Proje

1

Açık Erişim

30
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2019

2015 - 2019

Doktora

Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi/Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

Yiyecekle İlgili Kişilik Özellikleri, Sağlıklı Yiyecek Seçimi, Sağlık Değeri ve Lezzet Davranışı İlişkisi: Kayseri’deki Restoranların Müşterileri Üzerinde Bir Araştırma

Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği

2012

2012

Yüksek Lisans

KONAKLAMA HİZMETLERİNİN PAZARLANMASINDA ARACILARIN ROLÜ: ANTALYA VE NEVŞEHİR’DEKİ KONAKLAMA İŞLETMELERİNE YÖNELİK BİR UYGULAMA

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2019

2019

İş sağlığı ve Güvenliği Yenileme Eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Erciyes Üniversitesi

2019

2019

Web of Science training

Bilişim

clarivate Analytics

2017

2017

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

KOSGEB

1998

1998

iso 9000 kalite güvence sistemi

Kalite Yönetimi

Bureau Veritas

1990

1990

Accueil et vente eu restauration

Mesleki Eğitim

Novotel Turquoise

1990

1990

Praktikant im Servicebereich

Turizm

Novotel München/Germany

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2002 - Devam Ediyor

2002 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Erciyes Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük

Yönetimsel Görevler

2016 - 2017

2016 - 2017

Bölüm Başkan Yardımcısı

Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler M.Y.O., --

2016 - 2017

2016 - 2017

Erciyes Üniversitesi

2002 - 2004

2002 - 2004

Sosyal Tesisler Müdürü

Erciyes Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük

2002 - 2004

2002 - 2004

Erciyes Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2001 - 2002

2001 - 2002

Yiyecek-İçecek md

Sandy Beach Hotel(Side)

2000 - 2001

2000 - 2001

Restoran md

Venüs Otel(Titreyengöl)

1999 - 2000

1999 - 2000

Restoran md

Eha club(Titreyengöl)

1991 - 1999

1991 - 1999

Restoran md-Restoran Şefi-Restoran Kaptan

Eha club(Titreyengöl)

1989 - 1999

1989 - 1999

garson/kaptan/restoran şefi/restoran müdürü

Hotel Turquoise(Side)

1991 - 1991

1991 - 1991

garson

Novotel Münih/Almanya

1985 - 1985

1985 - 1985

garson

Gölcük Otel/İzmir

1984 - 1984

1984 - 1984

Stajyer

Çatı Restoran Şarköy/Tekirdağ

1983 - 1983

1983 - 1983

Stajyer

İşçimen Otel/ Edirne

1983 - 1983

1983 - 1983

Stajyer

Miltur Tatil köyü Kumbağ/Tekirdağ

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Market Pazarlamacılığı

Ön Lisans

Ön Lisans

Hizmet Pazarlaması

Ön Lisans

Ön Lisans

Uluslararası Pazarlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm ve Çevre

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği II

Ön Lisans

Ön Lisans

Yeni Pazarlama Teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Pazarlamada İletişim

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm İşletmelerinde Etik

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Endüstriyel Yiyecek Üretimi II

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Rekreasyon ve Animasyon

Ön Lisans

Ön Lisans

Kongre ve Fuar Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Mevzuatı

Ön Lisans

Ön Lisans

Almanca

Ön Lisans

Ön Lisans

Hizmet Pazarlaması

Ön Lisans

Ön Lisans

Pazarlama Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Önbüro İşlemleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Ekonomisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Uluslararası Pazarlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Yeni Pazarlama Teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Pazarlaması

Ön Lisans

Ön Lisans

Market Pazarlamacılığı

Ön Lisans

Ön Lisans

Kat Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki Yabancı Dil-I

Ön Lisans

Ön Lisans

Seyahat Acenteciliği

Ön Lisans

Ön Lisans

Pazarlamada İletişim

Ön Lisans

Ön Lisans

Yönlendirilmiş Çalışma-II

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda ve Personel Hijyeni

Ön Lisans

Ön Lisans

Pazarlama Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Eğlence ve Tatil Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Kullanımı-II

Ön Lisans

Ön Lisans

Otel İşletmeciliği

Ön Lisans

Ön Lisans

Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayarlı Büro Programları

Ön Lisans

Ön Lisans

İletişim

Ön Lisans

Ön Lisans

Animasyon

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Kullanımı-II

Ön Lisans

Ön Lisans

Temizlik Ürünleri Kullanımı ve Denetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Pazarlama İlkeleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Yönlendirilmiş Çalışma-I

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Kullanımı-I

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Otomasyonu

Ön Lisans

Ön Lisans

Protokol Bilgisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Etkili ve Güzel Konuşma

Ön Lisans

Ön Lisans

Okul Öncesi Eğitimde Bilgisayar Öğretimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Çocukluk Döneminde Müzik

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar

Ön Lisans

Ön Lisans

Protokol Bilgisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayarlı Büro Programları

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Kullanımı-III

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Kullanımı-I

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Kullanımı

Ön Lisans

Ön Lisans

Bilgisayar Kullanımı

Ön Lisans

Ön Lisans

Satış Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Satış Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Satış Teknikleri

Verdiği Kurs ve Eğitimler

2019 - 2019

2019 - 2019

Sofra Adabı

Akademik Birimler - Eğitim

Yıldız E.

2019 - 2019

2019 - 2019

MOTİVASYON

Akademik Birimler - Eğitim

Yıldız E.

2007 - 2007

2007 - 2007

Servis Hizmetleri

Akademik Birimler - Eğitim

Yıldız E.

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2022

2022

Anadolu’dan ve Türk Mutfağından İlginç Yemekler: Hikâyeleri ve Gelenekleri

YILDIZ E.

15. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi -Sosyal ve Eğitim Bilimleri-, Ankara, Türkiye, 17 Aralık 2022, ss.145

2022

2022

Gastronomide Yöresel Lezzetler: Bir Meta-Sentez Çalışması

YILDIZ E.

14th International Scientific Research Congress (UBAK)-14. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Elazığ, Türkiye, 20 Ağustos 2022, ss.82

2019

2019

LEZZET Mİ SAĞLIK MI? KAYSERİ’DE BİR ARAŞTIRMA

Çakıcı A., Yıldız E.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.641-648 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

İzmir Destinasyonun Gastronomik Kimliğinin Oluşmasında EtnikMutfakların Rolü: Musevi (Sefarad) Mutfağı

Yıldız E.

6. Uluslararası Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2019, ss.111 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

SANAYİ 4.0 ÇERÇEVESİNDE İŞLETMELERİN YÖNETİMYAKLAŞIMLARI

Davutoğlu N. A., Yıldız E.

International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies”, Samsun, Türkiye, 30 Kasım - 02 Aralık 2018, ss.1574-1578 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Konaklama İşletmelerinde Personel ve İnsan Kaynakları Yönetiminden,Sanayi 4.0’lı Yönetime…

Yıldız E., Davutoğlu N. A.

International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies”, Samsun, Türkiye, 30 Kasım - 02 Aralık 2018, ss.1563-1569 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Konaklama İşletmelerinin Pazarlanmasında Aracıların Rolü: Antalya ve Nevşehir’deki Konaklama İşletmelerinin Karşılaştırmalı Analizi

Yıldız E.

Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.1303-1313 Creative Commons License

2018

2018

Turizm İşletmelerinde Personel Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetiminden Robot Kaynakları Yönetimine

Yıldız E., Davutoğlu N. A.

Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.96-98 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Kırsal Kalkınma, Kırsal Turizm, IPARD Programı ve Desteklenen Kırsal Turizm Projeleri

Yıldız E.

Innovation and Global Issues in Social Sciences III, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.99 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Sanayi 4.0 Çerçevesinde Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimine Perspektifiyel Bakış

Davutoğlu N. A., Yıldız E.

INNOVATION AND GLOBAL ISSUES IN SOCIAL SCIENCES,, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.1287-1294 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Ulusal Düzeyde Sanayi 4.0’a Göre Yeniden Yapılanmanın İşletme ve Sektörlere Ekonomik Etkileri

Davutoğlu N. A., Akgül B., Yıldız E.

2. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, cilt.1, sa.1, ss.1041 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

İŞLETMELERDE YENİ BİR YÖNETİM FELSEFESİ OLUŞTURMADA Z TEORİSİ VE 7’S KURAMININ BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA SENTEZLENMESİ

Davutoğlu N. A., Akgül B., Yıldız E.

3. Uluslararası Çin'den Adriyatik'e Sosyal Bilimler Kongresi, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2016, ss.1003-1016 Creative Commons License

2016

2016

Kapadokya’yı Ziyaret Eden Turistlerin Ziyaret Motivasyonları ve Tatmin Düzeyleri

Çakıcı A. C., Yıldız E.

5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu I. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.1 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

Anadolu’dan ve Türk Mutfağından İlginç Yemekler: Hikâyeleri ve Gelenekleri

YILDIZ E.

Sosyal ve Eğitim Bilimlerinde Yeni Yaklaşımlar, ÇAKIR Özlem, EMEN Huriye, Editör, BERİKAN YAYINEVİ, Ankara, ss.171-188, 2022

2022

2022

Gastronomide Yöresel Lezzetler: Bir Meta-Sentez Çalışması

YILDIZ E.

Sosyal Bilimlerde Yeni Araştırmalar-VII, BENLİ Abdurrahman, ÇETİNKAYA Emel, Editör, BERİKAN YAYINEVİ, Ankara, ss.119-136, 2022

2022

2022

YİYECEKTE ÇEŞİTLİLİK ARAMAYA YÖNELİK KAVRAMSAL BİR İNCELEME (A Conceptual Study of Searching for Variety in Food)

YILDIZ E.

Ekonomi, İdari ve Sosyal Bilimler Araştırmaları, Akay Unvan Yüksel, İnan Ruhi, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.251-268, 2022

2019

2019

Restoran İşletmelerine Giriş

Yıldız E.

Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Sarıışık M.,Çavuş Ş.,Karamustafa K., Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.19-37, 2019

2019

2019

The Transition From Industry 4.0 to Tourism 4.0: Smart Hotels, Artificial Intelligence and Improvements in Robotics

Yıldız E., Davutoğlu N. A.

Recent Advances in Social Sciences, Recep Efe,Irina Koleva,Münir Öztürk and Ramiz Arabacı, Editör, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle Upon Tyne, ss.230-242, 2019

2017

2017

The effects of the Involvement of the Proprietors of Manufacturing Industrie in Political and Relatonship Networks on Penetrating into International Markets: A Case Study in Kayseri

YILDIZ E., DAVUTOĞLU N. A.

Global Issues in Social Sciences Different Perspectives – Multidisciplinary Approaches, Bilici N., Akgül B., Pehlivanlı R., Editör, Peter Lang Gmbh, Frankfurt, ss.35-56, 2017

2016

2016

Festivals as Cultural Heritage: The Mesir Festival of Manisa

Yenipınar U., Yıldız E.

Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt C.,Dınu M. S.,Hacıoğlu N.,Efe R.,Soykan A.,Tetik N., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press, Sofija, ss.323-334, 2016

2015

2015

Historical Cultural Heritage of the Silk Route: Cappadocia and Isfahan

Yenipınar U., Yıldız E.

Tourism, Environment and Sustainability, Avcıkurt C.,Dınu,M.,Hacıoğlu,N.,Efe,R.,Soykan,A., Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.435-468, 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

DEVELİ'DE MÜZE BİLGİLENDİRME SİSTEMLERİ

Mayda M., Yıldız E., Güney M. E., Turan Y. E.

Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editör, Nobel Kitapevi, Adana, ss.183-190, 2015

2015

2015

Develi'de Kent Kimliği Oluşturmada Festival ve Organizasyonlar

Yıldız E., Beyhan A., Aksoy S., Ayvaz İ.

Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editör, Nobel Kitapevi, Adana, ss.163-182, 2015

2015

2015

DEVELİ'DE KONAKLAMA VE KAMP ALANLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR KAMP AÇISINDAN PROJELENDİRİLMESİ

Ayten A. M., Yıldız E., Bayır K.

Develi'de Örnek Bir Yerel Kalkınma Planlaması DETOK Teknik Planlamaya Geçiş, Akgül B.,Çelik T.,Dağlı A.,Çöteli M.G., Editör, Nobel Kitapevi, Adana, ss.101-119, 2015

2010

2010

Restoran İşletmelerine Giriş

YILDIZ E.

Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler, Uygulamalar ve Örnek Olaylar, Sarıışık M., Çavuş Ş., Karamustafa K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-37, 2010


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Haziran 2019 - 01 Haziran 2019

01 Haziran 2019 - 01 Haziran 2019

III. Uluslararası Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Bilimler SempozyumuSürdürülebilir Kalkınma

Çalışma Grubu

Nevşehir-Türkiye

01 Mayıs 2019 - 01 Mayıs 2019

01 Mayıs 2019 - 01 Mayıs 2019

Innovation and Global Issues V in Multidisciplinary Sciences

Çalışma Grubu

Ankara-Türkiye

01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019

01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019

VI. ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER SEMPOZYUMU

Çalışma Grubu

Antalya-Türkiye

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies

Katılımcı

Samsun-Türkiye

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

Innovation and Global Issues in Social Sciences III

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

18. Ulusal Turizm Kongresi

Katılımcı

Mardin-Türkiye

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

II. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017

01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017

Innovation and Global Issues in Social Sciences 2017

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016

01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016

V. DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU

Katılımcı

Gazimagusa-Kıbrıs (Kktc)

01 Ekim 2009 - 01 Ekim 2009

01 Ekim 2009 - 01 Ekim 2009

İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Programı (İKMEP)

Katılımcı

Şanlıurfa-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1