Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, -
Araştırma Alanları: Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

67

Atıf (WoS)

5

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

2

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

40
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

23 Mayıs 1986 tarihinde İstanbul’un Kadıköy ilçesinde doğdu. İlkokula Şener Birsöz İlköğretim Okulu’nda başladı ve 3. sınıfta anne babasının emekli olmasından sonra Antalya’nın Alanya ilçesinde Kemal Şuberi İlköğretim Okulu’nda devam etti. Lise eğitimine Alanya Ayşe Melahat Erkin Anadolu Lisesi’nde devam eden Reha Kılıçhan, babasının vefatından sonra son sınıfta geçiş yaptığı Mersin 19 Mayıs Süper Lisesi'nden mezun oldu. Lisede yabancı dil bölümünde eğitim alan Reha üniversite hayatında turizm alanında eğitim görmek istedi ve Türkiye’nin en iyi turizm okullarından biri olan Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nu kazandı. Bu okulda almış olduğu yüksek kalitede eğitimi, yaz aylarında IHRTURKEY Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Şirketinin Work and Travel Programlarına katılarak pekiştirdi. İlköğretim çağından bu yana turizmin içinde olan Reha KILIÇHAN, üniversite yıllarına kadar Türkiye’de pek çok değişik işlerde çalışma fırsatı buldu.

2007 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinin Jackpot şehrinde Cactus Petes Resort Casino’da Host Cashier  olarak işe başladı. Daha sonra F&B departmanına olan ilgisinden dolayı kısa sürede ikinci iş olarak Pancho Villa’s Mexican Grill’de busser (komi) oldu, supervisorların dikkatini çeken Reha aynı işletmenin bünyesinde bulunan Horseshu Bar’da server (garson) olarak devam etti. Yiyecek içecek departmanına olan ilgisi her geçen gün artan Reha, gastronomi–mutfak sanatlarına olan ilgisinden dolayı casinonun şefleri ve F&B müdürleri ile görüşüp mutfakta deneyim kazanma isteğini dile getirdi ve kendisine verilen şansı iyi değerlendiren Reha Pancho Villa’s Mexican Grill’de Prep Cook (aşçı yardımcısı) olarak göreve başladı. Kısa sürede mutfağı tanıyıp yeni tarifler öğrenen ve uygulamaya başlayan Reha Cook 3 (3.derece aşçı) olarak görevini tamamladı ve eğitimine devam etmek için Türkiye’ye döndü.

2008 yılında dünyanın önde gelen otel zincirlerinden biri olan Four Seasons'ın Jackson Hole Wyoming'deki otelinde işe başladı. Westbank Grill’de busser (komi) olarak çalışan Reha mutfak deneyimi sayesinde kısa sürede Buffet Master (açık büfe sorumlusu) oldu. Banket departmanında team leader (takım lideri) olarak ikinci iş yapan Reha, Four Seasons otelinde mutfakta müşteriler önünde yapılan şovlarda görev aldı (yumurta sahası,krep,pan cake). Otel yönetiminin izni ile Amerika’da ulusal zafer bayramımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı birbirinden güzel Türk Mutfağının yemekleriyle 400 kişiye verdiği ziyafetle kutladı.

Türkiye’ye eğitimine devam etmek için geri dönen Reha, Gastronomi ve İş Ahlakı derslerine giren değerli hocası Doç. Dr. İbrahim İLHAN’ın danışmanlığında "Meksika Mutfak Kültürü" adlı lisans bitirme tezini yazdı ve okulundan mezun oldu. Okulundaki değerli hocalarının desteğini alan Reha sektörden akademik kariyere yöneldi. Sınavlara hazırlanıp Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisansa başladı. Ders dönemini başarıyla bitiren Reha, 2011 yazında tez çalışmasının uygulama yeri olan Amerika Birleşik Devletleri’nin Alaska Eyaletinin en işlek üç liman şehirine (Ketchikan, Juneau ve Skagway) gitti ve veri toplama çalışmalarını orada tamamlayıp Türkiye’ye geri döndü. Döndükten sonra akademik kadrolara başvuran Reha, Erciyes Üniversitesi Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2012 Haziran ayında Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalında yüksek lisansını başarıyla bitiren Reha, aynı yıl Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalında doktora eğitimine başladı ve 2016 yılında doktora eğitimini başarı ile tamamlayarak doktor unvanını aldı. Aralık 2017'de Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümünde Yardımcı Doçent kadrosuna atanan Reha 2018-2019 yıllarında Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. 2019 yılında Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne Doktor Öğretim Üyesi olarak atanan Reha, 29 Eylül 2021 tarihinde Doçent unvanını aldı ve 2020-2023 yılları arasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanlığı ve 2017-2023 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Senato Üyesi görevini yürüttü. Reha, evli ve iki çocuk babasıdır.

İletişim

E-posta
rehakilichan@erciyes.edu.tr
Diğer E-posta
rehakilichan@gmail.com
Web Sayfası
http://gastronomi-mutfaksanatlari.com
İş Telefonu
+90 352 207 6666 Dahili: 36556
Fax Telefonu
+90 352 437 8411
Ofis
Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Kat:2 No:210
Posta Adresi
Erciyes Üniversitesi Kampüsü, Turizm Fakültesi Melikgazi/KAYSERİ